Дзеркальна плівка на вікна

Останнім часом намітилася тенденція до застосування спеціального захисного матеріалу в офісних і торгових будівлях, а також у житлових будинках. Багато жителів давно вже не використовують штори, фіранки і фольгу для захисту від сонячних променів, вибираючи плівку. Сьогодні вона користується популярністю завдяки своїм корисним якостям і невеликою ціною.

Різновиди дзеркальних плівок і їх переваги

Багато виробники пропонують широкий вибір дзеркальних плівок на вікна. При цьому у кожної варіації вироби є свої характерні особливості, які й визначають її індивідуальність. Як правило, сонцезахисна плівка для вікон розрізняється за кольором напилення, щільності тонування, способу установки. Багатошарова структура матеріалу забезпечує ефективний захист від інфрачервоного та ультрафіолетового випромінювання. Крім того, дзеркальна плівка на вікна володіє наступними перевагами:

  • допомагає економити при оплаті електрики;
  • запобігає перегрів кімнат;
  • захищає від вицвітання предмети меблів;
  • знижує видимість, захищає приміщення від сторонніх поглядів;
  • працює дзеркалом, тобто відображає електромагнітні випромінювання;
  • знижує виникнення запотівання стекол;
  • має доступну ціну.

Декоративна тонувальна плівка для вікон

Як правило, це виріб має спеціальні зображення. Декоративна плівка на вікна від сонця покращує зовнішній вигляд приміщення. Виріб представлено багатою колірною гамою, часто зустрічається з малюнками. Використання подібного матеріалу допомагає втілити незвичайні дизайнерські ідеї. Світлонепроникна сонцезахисна плівка для вікон буває прозорою і матовою. За відгуками покупців, у житлових приміщеннях прекрасним рішенням при оформленні дверей у ванній виступає як раз матове покриття. Тонувальні вироби широко застосовують в медичних установах.

Енергозберігаюча дзеркальна плівка для вікон

Якщо необхідно заощадити при оплаті електроенергії, слід вибирати спеціальну сонцезахисну продукцію. Енергозберігаюча дзеркальна плівка на скло – це виріб, який перетворює вікно в тепловий щит, який організовує в кімнаті комфортний і затишний мікроклімат, при цьому знижує витрати на прогрів повітря взимку і охолодження приміщення влітку.

Енергозберігаюча дзеркальна плівка на вікна Emtec не пропускає інфрачервоні хвилі і виробляє фільтрацію сонячних променів. Як правило, такий виріб встановлюється зсередини, а енергія зберігається відображення теплових хвиль з приміщення. Завдяки своїй структурі енергозберігаючий матеріал оберігає кімнату від надмірного перегріву. Крім того, кожен шар тонкий, що позитивно впливає на енергозберігаючі властивості вікна.

Протиударна плівка для тонування вікон

Головним плюсом протиударного вироби є міцність. Якщо скло раптом зіткнеться з якимсь предметом, то воно не розсипається, а залишиться у вихідному положенні, наклеєним на плівку. Крім виконання своїх основних функцій, такий матеріал додатково здатний захистити скло від механічного прямого впливу. Існують навіть варіанти, які здатні звести до мінімуму негативний наслідок вибуху. Ціна такого виробу трохи вище, ніж у інших моделей. За своїм призначенням захисна продукція може бути:

  • Від зброї. За відгуками покупців, скло здатне затримати кулю з пневматичної та травматичної зброї.
  • Від злому. Захисна плівка на вікна добре охороняє заклад або квартиру від проникнення злодіїв.
  • Від осколків. При руйнуванні будь-якому, навіть при вибуху осколки не розлетяться.

Як вибрати плівку на вікна від сонця

Якщо ви вирішили придбати дзеркальну плівку, то слід вибирати її у відповідності з подальшим застосуванням. Наприклад, для простого декору віконних прорізів можна придбати виріб різних відтінків і кольорів. Якщо необхідно зберегти прохолоду в кімнаті, офісі або будинку – зупиніть вибір на функціональних світловідбивних моделях. Крім того, вибираючи віконну плівку, не забувайте, що:

  1. Виріб впливає на освітлення, так що слід використовувати таке, яке добре впишеться в єдину колірну гаму приміщення.
  2. Якщо є малюнок, то він повинен відповідати загальному стилю.
  3. Матеріал легко комбінується, нові дизайнерські рішення можна отримати шляхом накладання одного виробу на інший.
  4. Перед покупкою почитайте відгуки про продукт у офіційного виробника.

Ціна на дзеркальну плівку для вікон

Світловідбиваюча плівка на вікна – популярний продукт, який затребуваний серед офісних установ і міських квартир. Продаж дзеркальної продукції здійснюють різні будівельні магазини за типом Леруа Мерлен, ще фірми, які займаються встановленням та виготовленням склопакетів. Крім того, вироби можна замовити і купити в інтернет-магазині, при цьому їх вартість ви завжди зможете знайти на сайті. Звичайна дзеркальна продукція, без напилення і додаткових функцій, обійдеться вам недорого. В середньому ціна виробу варіюється від 120 до 300 рублів за квадратний метр.

Як клеїти дзеркальну плівку на вікна

Светозащитный матеріал можна наклеїти на зняте скло або безпосередньо на вікно. Проводити роботи можна, коли за вікном не більше 40 і не менше 5°С , інакше клейовий шар не висохне. Оптимальний показник вологості повинен бути в межах від 20 до 80%. Для забезпечення сирої середовища, необхідно застосовувати розпилювач. Попередньо слід зробити вологе прибирання в кімнаті, т. к. пил може осісти на склі, після чого сформуються нерівності. Для того, щоб приклеїти захисне виріб, потрібно:

  • канцелярський ніж;
  • два скребка: з лезом і з гумовим краєм;
  • розпилювач;
  • ганчірка або папір;
  • широкий шпатель (пластмасовий або гумовий);
  • дитячий шампунь або рідке мило для приготування розчину.

Хід роботи:

  1. Перш ніж наклеїти виріб, поверхню скла слід помити спеціальним розчином, створеним на основі дитячого мила або шампуню.
  2. Після цього робимо заміри (відштовхуючись від габаритів вікна) і розкроюємо матеріал спеціальним ножем. Необхідно розрізати його з припуском в 2 міліметри. Якщо необхідно, матеріал можна стикувати по ширині.
  3. Перед монтажем тонувальної плівки скло треба зволожити водою з шампунем.
  4. Розміщуємо виріб на плоскій поверхні і поступово знімаємо захисний шар.
  5. Освобождающийся матеріал весь час необхідно збризкувати.
  6. Вологе полотно прикладаємо до скла і розгладжуємо від центру до країв.
  7. Поки вода знаходиться під полотном, можна відкоригувати розташування вироби на склі. Якщо вам подобається результат, виходить з-під захисного матеріалу вигнати воду шпателем.
  8. Залишаємо скло сохнути приблизно на 2 тижні.
  9. По мірі висихання виріб буде світлішати і ставати прозорим.

Відео: тонування дзеркальною плівкою вікон в квартирі

Тонування вікон квартир дзеркальною плівкою своїми руками

Як виглядає дзеркальне тонування вікон – фото

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!