Чому не цвіте орхідея

Цей чудовий екзотична квітка є предметом гордості багатьох любителів кімнатних рослин. Однак змусити такого примхливого красеня розпускатися ніжними бутонами деколи складно. Виникає питання, чому орхідея будинку не цвіте і як виправити цю ситуацію. Все залежить від сорту рослини, від обстановки, в якій воно знаходиться. Якщо ви хочете простимулювати поява бутонів у свого улюбленця, на допомогу прийдуть деякі прийоми і народні хитрощі.

Чому не цвітуть орхідеї

Згадайте середу, яка є природною для цього представника флори. Невідповідність умов – головний відповідь, чому не цвіте орхідея, а листя ростуть. Ніжні створення виростає в тропічному кліматі, де багато світла, тепла, а благодатний грунт і поживна. Кімнатні умови можуть бути несприятливими для квітки. Якщо ви хочете, щоб зелений улюбленець радував вас ніжними квітами протягом декількох місяців поспіль, потрібно створити умови для рослини. Орхідея повинна відчувати себе максимально наближено до рідної середовищі.

Головний фактор, який відповідає за здоров'я кімнатної рослини – освітлення. Велика кількість світла потрібно для багатьох представників цього сімейства. Для самого поширеною сорту – Фаленопсиса – вистачає розсіяного денного освітлення міських квартир. При цьому Онцидиум, Каттлея, інші сорти вимагають використання спеціальних ламп, які забезпечать більшу кількість світла. Розбираючись, як змусити зацвісти орхідею, потрібно враховувати ці особливості.

Догляд за орхідеями в домашніх умовах передбачає особливий режим поливу. Це теж пов'язано з тропічним кліматом, що є рідною для них. У місцях зростання даних представників флори тривалі сезони дощів змінюються настільки ж тривалою посухою. Вдома не можна круглий рік давати рослині одне і те ж кількість вологи. Постійний рівномірний полив призводить до інтенсивного росту листя, а довгоочікувані квіти при цьому не з'являються.

Розбираючись, чому не квітнуть квіти в квартирі, приділіть увагу тому, в якому ґрунті виростає ваші улюбленці. Їх коріння потребують великої кількості кисню. В домашніх умовах Фаленопсис, як і інші сорти, потребують особливого субстраті, який з часом потребує заміни. Домашня улюблениця стала слабкою і перестала з'являтися? Нехтування регулярними пересадками Фаленопсиса або іншого представника виду стає причиною цього.

Як змусити орхідею цвісти

Знайти спільну мову з цими екзотичними красунями не так вже складно. Знаючи, чому орхідея будинку не цвіте, легко створити хороші умови для неї, спровокувавши появу нових бутонів. Потрібно враховувати її особливості і не нехтувати простими правилами поливу, освітлення і пересадки:

  1. Створюючи ілюзію зміни тропічних сезонів дощів і посухи, потрібно дотримуватися простої схеми поливу. Температура води повинна бути високою – не менше 30 градусів. Спочатку поливати рослини регулярно і рясно. Потім подача води різко припиняється. Обприскувати доведеться листя, а коріння ґрунт варто зволожувати в рідкісних випадках, якщо повітря в приміщенні сухий.
  2. Визначаючи, як змусити цвісти орхідею Фаленопсис, потрібно пам'ятати про те, що вона любить світло. Горщик з нею повинен стояти біля вікна. Бажано, щоб джерело світла не затуляли дерева.
  3. Важливу роль відіграє своєчасна пересадка і добриво домашніх представників флори.

Читайте додатково,як доглядати за орхідеєю в домашніх умовах.

Відео: що робити, якщо не цвітуть орхідеї

Ніжне, уважне ставлення до своїм екзотичним улюбленцям – теж важливий фактор для їх цвітіння. Особливо приємно, коли захоплення екзотичною рослинністю поділяють інші люди. Із загальних інтересів можна винести корисні знання і цінний досвід. Подивіться, що любителі настільки прекрасних і різноманітних кольорів знають про них. Досвідчені «колеги» відео розкажуть, чому Фаленопсис не цвіте і що з цим робити.

Як Добитися Цвітіння Орхідей

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!