Як підвертати джинси

Дуже багато модників і модниць підхопила ідею підвертати джинси. Виглядає це стильно, підкреслює витонченість худих щиколоток. Тенденція поширилася по всьому світу зі швидкістю світла. Хлопці і дівчата часто запитують про те, як правильно робити подвороты на джинсах? Процес не викликає складнощів, але важливо усвідомити кілька нюансів.

Як робити подвороты на джинсах

Одяг з вилогами – яскравий представник стилю кежуал, гранж. Робити підкати можна практично на будь-яких штанях: вузькі, широкі, прямі джинсах, чиносах. Джинси-кльош, спортивні штани і класичні брюки не призначені для таких цілей. Між манжетою і взуттям обов'язково має виглядати смужка шкіри, але не гольфи, шкарпетки або колготи (допускаються практично невидимі капронки). Образ доповнюють кросівки, туфлі, балетки, іноді допустимі варіанти з високими чобітьми. Як підвертати джинси, щоб вони виглядали гармонійно і підкреслювали переваги фігури?

Розміри підкату

Як підвернути джинси, на яку товщину? Темні моделі виглядають краще, якщо підгинати їх на 5-6 див. Світлі літні предмети гардероба краще влаштовувати в 3-4 див. Визначаючись з шириною підкату, варто орієнтуватися на товщину тканини. Не загинайте одяг більше, ніж на 7 см, інакше ви будете виглядати вульгарно. Як правильно підвертати джинси-скінні (завужені)? Максимальна довжина манжети – 4-5 див. Підкат повинен знаходитися на 5-10 см нижче коліна або досягати щиколоток.

Кількість шарів

Якщо одяг пошитий з деніму, або мова йде про моделі скінні, відворот представлений одним шаром. Як робити підкати на джинсах з тканини середньої щільності? В такому випадку буде актуальний подвійний підгин, але одинарний теж добре виглядає. Легкі матеріали погано тримають форму, тому їх краще загортати в 3-4 шари. Зручно робити це після прання одягу, поки вона ще волога. Треба підвернути тканину, а потім загладити її праскою. Однак якщо ви хочете створити образ у стилі кежуал, орудуйте праскою не надто інтенсивно і злегка потреплите манжети руками, щоб надати їм недбалості.

Поєднання одягу з взуттям

Молодь прагне завжди бути в тренді, тому швидко підхоплює сучасні модні тенденції. Питання про те, як підвертати джинси, звучить все частіше і від підлітків, і від старших людей. Однак мало просто зробити підкати, треба ще правильно підібрати взуття. Підвертати штани не варто представницям жіночої статі з повними короткими ногами і низьким ростом. Якщо у дівчини середній зріст, їй варто носити взуття на підборах, щоб візуально подовжити свій силует.

Оскільки основна увага зосереджена внизу образу, необхідно визначитися з взуттям:

  • широкі джинси носять з яскравими кедами, кросівками, сандалями, мокасинами, високими черевиками;
  • класичні човники, туфлі на високому каблуці, кросівки підходять під джинси-бойфренди;
  • під вузькі брюки можна сміливо одягати кеди, красиво виглядають балетки, взуття на високому і середньому каблуці.

Поради чоловікам:

  • підсукані джинси з одношарової манжетою 2-2,5 см поєднуються з класичними черевиками, широкої взуттям, черевиками чукка;
  • широкі манжети в 4-5 см добре виглядають з масивними високими черевиками;
  • тонкі закоти 1-1,5 см поєднуються з мокасинами, сандалями, кросівками та кедами;
  • завужені підгин відмінно виглядають з кросівками, черевиками, капцями, сандалями.

Як зробити подвороты на джинсах хлопцеві

Підкочувати штани – заняття нескладне і не вимагає багато часу, якщо ви знаєте кілька важливих моментів. Як робити подвороты на джинсах чоловікові? Інструкція:

  • Нижня кромка манжети повинна стати врівень або бути трохи нижче верхньої частини черевика. Неприпустимо, щоб шкарпетки визирали, якщо тільки ви не хочете спеціально продемонструвати незвичайні і яскраві моделі.
  • Звичайна манжета являє собою один шар тканини в 2-2,5 см. Актуальна для чіносов і будь-яких джинсів.
  • Розмір тонкої манжети – 1-1,5 см, складається в 3-4 рази з кроком до 1 див. Таким способом можна підкачувати вузькі штани.
  • Щоб зробити широкий підворот, складіть штанину знизу один раз на 4-5 див. Підійде для джинсів з кромкою і приталених моделей.
  • Як підвертати широкі джинси або злегка завужені? Подвійний шар і манжета 2-3 см – ось що вам підійде. Треба підігніть чоловічі брюки один раз, розправити тканина, підкотити її ще раз.

Підсукані джинси жіночі

Ви здивуєтеся, скільки можна придумати способів того, як зробити подвороты на джинсах дівчині! Якщо ви повторите чоловічі варіанти на жіночому одязі, вийде теж дуже привабливо. У процесі створення вузьких і широких відворотів немає різниці. Інші оригінальні способи для прекрасних леді:

  • Відворот-валик. Загорніть тканину у два шари шириною 2-3 див Розгладжувати манжету не треба, вона повинна бути об'ємною. Хороший варіант для рваних джинсів.
  • Неохайний відворот. Його роблять на потертих, широких і рваних моделях. Штанину загортають один раз на 5-7 см, а потім підгинають 1 см краю.
  • Невидимі манжети. Краще виглядають на еластичних тонких штанях. Спочатку підверніть нижній край назовні, пропрасуйте її праскою. Потім загніть кінець штанини всередину і знову пропрасуйте.

Красиві підкати

Недбалі манжети стали дуже популярні. Один з варіантів – зробити двошаровий підкат, при якому другий шар не заходить повністю на перший, а сягає лише його середини. У такому разі інші побачать крайку ваших джинсів, і в цьому буде фішка образу. Зробіть на подворотах складки, надайте їм обсяг, не докрутите шар, і модно-хаотичний спосіб виділить вас з натовпу.

Збережіть собі інструкцію по створенню одвороту Мебіуса – оригінального, сучасного і дуже стильного. Його можна робити на джинсах з щільною тканиною, яка не буде розгортатися при ходьбі. Штанину складіть у два шари по 2-3 див. Потім внутрішній край манжети відверніть назад. При цьому подвійний підкат залишиться збоку. Вийде гарна асиметрія.

Дізнайтеся, як зробити дірки на джинсах акуратно і красиво.

Відео: як підвернути джинси, щоб вони стали вже

Як підвернути джинси в домашніх умовах (звузити)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!