Як зв'язати шарф

Рукоділля може бути різним: одні люблять шити, інші в'язати. Що ви віддаєте перевагу? Якщо останнє, то обов'язково навчитеся, як зв'язати собі шарф. Цей елемент гардеробу повинен бути у кожної людини, адже він може не просто зігрівати холодною зимою, але і доповнювати образ елегантної леді або імпозантного джентльмена. По інструкціям нижче ви зможете втілити в життя один або кілька оригінальних шарфів.

Моделі в'язання жіночих шарфів з описом і схемами роботи

Сьогодні вже пішли в минуле прості довгі шарфи, виконані в лицьовій в'язці. У моду входять всі нові різновиди цього предмета гардероба, але в'язка при цьому стає складніше. Покроково виконавши інструкцію, як зв'язати шарф спицями, ви зможете поповнити колекцію своїх речей такими моделями:

  • шарф-снуд;
  • шарф-комір;
  • жіночий палантин;
  • шарф-труба;
  • шарф-хомут;
  • чоловічий варіант.

Ажурний шарф-снуд на кругових спицях

Для більш теплих сезонів підходять ажурні шарфяные моделі з бавовни або шовку, а щоб не замерзнути, краще вибрати пряжу з ангорой, акрилом, шерстю або мохером в складі. Різновидом шарфа є снуд з деякими характерними рисами:

  1. Незвичайний візерунок у вигляді повітряних накидов з витягнутими петлями надає образу оригінальність.
  2. В'язаний спицями шарф-снуд є відмінною заміною комплекту з окремих шарфа і шапки, адже він виглядає як суцільне кільце або стрічка з застібкою ззаду.
  3. Зображений на фото шарф-хомут в'яжеться по колу ажурним візерунком з використанням мохеру ніжного рожевого кольору, що робить аксесуар більш жіночним.

Як в'язати шарф-хомут спицями та сумку до нього гачком

Шарф-хомут, по-іншому вісімка або капор, набирає свою популярність разом з повертаються в моду хустками і довгими шарфами ручної в'язки. Він відмінно підійде до куртки або пальто, навіть до вечірньої сукні, якщо використовувати тонкий мохер. В Середні віки такий елемент був частиною гардеробу, а використовувався для додання пишності зачіски, зараз же це комплект з коміра і шапки.

Якщо доповнити хомут-шарф вручну пов'язаної сумочкою, то образ буде більш лаконічним і закінченим. Крім того, дана модель шарфа в'яжеться спицями, з чим легко може впоратися навіть новачок у в'язанні. Хочете поповнити гардероб новим чином, не замерзнути, але при цьому виглядати чарівно – приступайте до в'язання шарфа-хомута і сумочки до нього, використовуючи зразок.

Красивий жіночий палантин спицями об'ємної в'язкої

В'язаний на спицях палантин – відмінний варіант для будь-якого образу. Він може бути шовкової шаллю до сукні або зимовим шарфом при використанні вовни, як у даному випадку. Якщо ви новачок, то в'язання палантину стане хорошою практикою для відпрацювання техніки створення цікавих візерунків, адже пряме полотно в'язати легше, а при прямуванні схемою – це зробити ще простіше.

Як зв'язати шарф-труба спицями

Шарф-труба, як трансформер, здатний виконувати функцію шарфа з шапкою – цим він трохи відрізняється від звичайного снуда. Він в'яжеться спеціально для заміни відразу 2 елементів гардеробу. Щоб зв'язати такий шарф-шапку, вам знадобиться:

  • 480 г пряжі Fauna (70% екологічно чистої овечої вовни. 30% вовни ягняти альпака, 60 м/50 г);
  • панчішні спиці, кругові №7;
  • гачок №6;
  • 2 спиці для допоміжних цілей.

Техніка, як зв'язати шарф-трубу, полягає в наступному:

  1. Платочная в'язка в'яжеться за стандартним принципом – 1 кругової ряд (далі коло. р.) лицьових петель, 1 коло. р. виворітних.
  2. Візерунок кісками має ширину 33 лінії, які потрібно в'язати за схемою, де вказані тільки непарні ряди. Парні ж в'яжуться за протилежним принципом. Для повноцінного візерунка кола з 1 по 58 потрібно виконати 1 разів, кола з 3 по 58 – 1 раз, а закінчити 1-6 колами.
  3. Нижче представлений порядок в'язання шарфа-труби.
  4. Візьміть кругові спиці, наберіть 126 петель.
  5. Зімкніть петлі в кільце, розподіливши 9 на платочную в'язку, а 33 на візерунок кісок.
  6. В'яжіть за схемою, провязав в 14 рядку 2 петлі разом з виворітними. Візьміть їх у середині кожної частини платочної в'язки. Повинно залишитися 124 петлі.
  7. Те ж саме повторіть 108, 112, 116 і 118 колах. Залишиться 116 петель. Їх закрийте через 120 коло. р. від початку в'язання.
  8. Для складання виробу обв'яжіть обидва краї 1 стовпчиком без накиду, а потім 1 круговим поруч «рачиного кроку».

Читайте також і інші способи, як зв'язати снуд-трубу спицями.

Опис в'язання чоловічого шарфика і шапки c відворотом

Шапка для чоловіка повинна бути простою, але при цьому максимально підкреслювати мужність і силу. Такою може стати класична модель з відворотом, відповідна як для молодих людей, так і для більш зрілих. Шапка зігріває, займає мало місця. Вона відмінно підійде тим, хто не любить хутро. Якщо ваш обранець, чоловік або син відносяться до категорії таких чоловіків – зв'яжіть їм таку модель головного убору, але не забудьте про шарфик, адже він сховає шию від вітру і створить повноцінний образ.

Опис оригінальних візерунків в'язання шарфа на спицях

Шарф може виділятися не тільки своїм кольором і формою, але ще візерунком, в якому він пов'язаний. Найлегший варіант – це платочная в'язка. Вона є різновидом двосторонніх візерунків, які з обох сторін виглядають привабливо. Є й інші техніки в'язання шарфів, де взагалі складно визначитися, яка ж з 2 поверхонь виходить красивіше. За наступним інструкціям ви зможете зв'язати будь-який візерунок.

Двосторонні візерунки

Візерунок «Платочная в'язка». Самий популярний і простий двосторонній узор. Для його виконання потрібно просто всі петлі в'язати лицьовими. Щоб шарф при цьому не вийшов нудним, спробуйте зробити його смугастим, пров'язуючи по кілька рядів одним кольором, а потім іншим. Такий варіант відмінно підійде для дитини, а якщо хлопчик або дівчинка в захваті від Гаррі Поттера, то візьміть за основу жовтий і малиновий тону – з їх допомогою ви можете зв'язати двоколірний шарф, як у вихованців факультету Грифіндор. Уявляєте, як ваше чадо зрадіє.

Візерунок «Шахматка» – інший нескладний варіант:

  1. Якщо робити квадрати шахматки 3х3, то кількість петель приймається кратним 3, але не забувайте додати ще 2 кромочні.
  2. Ряд 1 – 1 петля кромочная, *3 осіб., 3 ізн. *, 1 кромочная. Комплекс між зірочками провязывайте, поки не залишиться остання петля.
  3. Ряд 2 і 3 – в'яжіть аналогічно першому.
  4. Ряд 4 – там, де лицьові петлі, потрібно в'язати виворітні і навпаки.

Візерунок «Двосторонні ромби»:

  1. Наберіть потрібну кількість петель, але стежте, щоб число було кратне 9.
  2. Ряд 1 - *2 осіб., 5 ізн., 4 осіб.* в'яжіть поки на спицях не залишиться 7 петель. Їх провяжите як 5 ізн. і 2 осіб.
  3. Ряд 2 - *1 ізн., 7 осіб., 2 ізн.* провязывайте залишаються до 8 петель, які зв'яжіть як 7 осіб. і 1 ізн.
  4. Ряд 3 – всі виворітні.
  5. Ряд 4 подібний рядку 2.
  6. Ряд 5 в'яжіть як ряд 1.
  7. Ряд 6 - *3 ізн., 3 осіб., 6 ізн.* в'яжіть до 6 петель на спицях. Їх зв'яжіть як 3 осіб. і 3 ізн.
  8. Ряд 7 - *4 осіб., 1 ізн., 8 осіб.* - повторюйте комплекс до залишаються останніми 5 петель, які зв'яжіть як 1 ізн. і 4 осіб.
  9. Далі повторюйте всі ряди знову.

Наступний узор названа із-за схожості з зернятками рисової крупи – «Рис»:

  1. Наберіть парна кількість петель. Зв'яжіть 1 ряд, як чергуються лицьові і виворітні.
  2. Ряд 2 – поміняйте місцями види петель, тобто чергування буде вже виворітна/лицьова. Петлі, які знаходяться один над одним, не повинні бути різними по в'язці.

Ажурні візерунки

З допомогою таких візерунків можна вив'язати квітки з пелюстками або інші красиві малюнки. Ось один з найпростіших варіантів – візерунок «Простий ажурний візерунок спицями», яке складається з повторення всього 6 петель. Виворітна сторона провязывается тільки виворітного в'язкою.

Урізноманітнити такий візерунок можуть лицьові петлі, які потрібно додати між накидом і провязываемыми разом 3 петлями. У такому малюнку вийде на один ряд побільше, а сам він буде виглядати трохи крупніше.

Ажурні візерунки – відмінний варіант для легких і повітряних шарфів, в тому числі і хомутів. Ще одним варіантом ажуру служить наступний малюнок – «Ажурні доріжки»:

  1. На схемі показані як особових, так і виворітні ряди.
  2. Кількість набраних петель має ділитися на 10 з додаванням ще 7 і 2 кромок.
  3. Провяжите кромочні петлі і завіси перед рапортом.
  4. Повторивши потрібну кількість рапортів, закінчуйте петлями після нього і кромочной.
  5. У висоту повторюйте комплекс з 16 рядів.

Англійське в'язання та інші гумки

Звичайна гумка для в'язання шарфів або інших виробів може бути виконане в різних варіантах. Її можна пов'язати не тільки уздовж шарфа, але і впоперек. Для цього просто повторюйте комплекс з рядів лицьової, виворітної і знову лицьовій в'язки.
Ще одним популярним варіантом є англійська резинка, яка в'яжеться так:
  1. Наберіть петлі, кількість яких буде кратно 2.
  2. Ряд 1 – по краях провязывайте по одній кромочной петлі, а решта чергуйте як лицьова/виворітна.
  3. Ряд 2 – по краях кромочні петлі, а між ними *1 накид, 1 ізн. без провязывания*.
  4. Далі повторіть все з 1 ряду.

Візерунок «Польська гумка». Він дуже схожий на англійський варіант. В'язати потрібно наступним чином:

  1. Перші два ряди виконайте у вигляді звичайною гумкою 2х2.
  2. Ряд 3 – 1 кнопкова, далі знайдіть центр першого рапорту – це лицьова петля, зліва межує з виворітного. Її потрібно буде в'язати завжди лицьового. Наступну за нею виворітну проведіть теж лицьового. Потім 2 виворітні петлі. Продовжуйте чергувати до закінчення ряду.
  3. Ряд 4 – визначивши центральну петлю, повторіть інструкції для 3 ряди. Провязав кілька смуг, ви побачите виділяється центральну петлю.

Відеоуроки з в'язання шарфа спицями для початківців

Часто відбувається так, що важко підібрати собі ту чи іншу деталь гардероба. Те ж відноситься до шарфа з шапкою. Не подобається колір або модель, не та довжина чи матеріал. Не поспішайте засмучуватися, адже втілити в життя аксесуар вашої мрії можна своїми руками, просто зв'язавши його. Крім того, в'язані речі випромінюють особливу енергію, пов'язану з домашнім теплом і затишком, особливо якщо річ призначена для подарунку близькій людині.

Не витрачайте свій час на порожній пошук по магазинах моделі шарфа, хоч трохи схожою на ту, що ви собі уявляли. Краще зайдіть в магазин пряжі, купіть ниток і сідайте зручніше. Як навчитися в'язати шарф спицями? Спочатку визначитеся з фасоном і візерунком. В іншому вам допоможуть схеми і опис в'язання шарфа спицями. Якщо ви любитель більш наочних рекомендацій, тоді подивіться корисні відеоролики нижче і в'яжіть по них шарф такий, про який так мріяли.

Дізнайтеся, як набрати петлі на кругові спиці.

Як швидко і легко зв'язати шарфик з стрічкової пряжі

Як в'язати ШАРФ З СТРІЧКОВОЇ ПРЯЖІ ♦ Як закрити останній ряд стрічкової пряжі

Майстер-клас зі схемою в'язання снуда англійської гумкою

Шарф СНУД англійської гумкою

Снуд-капюшон на голову круговими спицями

Снуд - КАПЮШОН

Урок в'язання двостороннього дитячого шарфика з помпонами

Шарф спицями / з помпонами двосторонній /scarf with pom-pom bilateral

Модні новинки в'язаних шарфів 2019 року

У 2019 році шарфи вже зайняли свою нішу серед яскравих деталей одягу, які доповнюють і підкреслюють стиль. Цей елемент гардеробу частіше одягають, щоб створити яскравий акцент образу, зробивши повсякденний наряд більш модним. Для поєднання куртки і джинсів вибирайте кольорову модель, а для кардігана – однотонний. Головне – поєднуйте кольору шарфа і одягу, щоб він м'яко відтіняв образ, а не перетягував на себе увагу. Хоча для любителів експериментів можна вигідно зіграти на контрасті, поєднавши чорно-білий капюшон-шарф і яскраво-червоне пальто.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!