Як в'язати рачій крок гачком

Людина, що захоплюється в'язанням, зустрічає в літературі цікаве в'язання рачій крок гачком. Щоб розібратися, як в'язати рачій крок гачком, освойте нескладну техніку. Вона призначена для простий обв'язки, але являє собою витончене, оригінальне оформлення виробу. Техніка полифункциональна, працює для декорування будь-яких речей, утримування кордонів, пройм, горловин вироби. Методика оформлення дасть можливість максимально утримати форму виробу, не дозволить йому розтягуватися.

Особливості техніки в'язання "Рачій крок"

Проста у виконанні, максимально міцна при носінні виробів, техніка порадує рукодільниць. Готовий светр, спідниця не розтягнуться і не піддадуться деформації. Облямівка полотна міцна, потовщена, якісно закріплена. Особливість техніки така: вона виконується на лицьовій стороні навпаки – зліва направо. Так з'явилося забавне назва техніки. У набили руку обв'язка краю гачком стає автоматичною, повністю приживається в роботі. Порядок виконання:

  • з двох сторін петлі вводиться інструмент;
  • створюється нова петелька;
  • потім йде захоплення нитки;
  • виконується провязка двох петельок разом.

Естетичний, застосовний до будь-яких речах спосіб в'язання створений для поліпшення дизайну і додання обсягу кромці. Вільні форми легко виконати стандартним інструментом. Вони не піддадуться деформації: ажур щільно прилягає. Завдяки покроковому уроку легко навчитися робити красиві речі. Витончена техніка універсальна, без неї не обійтися при створенні багатьох елементів:

  • листочків;
  • спіральок;
  • завитків;
  • пелюсток;
  • маленьких квітів.

Покрокові техніки виконання "Рачиного кроку" гачком

Існує два види обв'язки речей: звичайна (більш щільно притиснута до готового полотна), пишна (ажурна виконання). Все залежить від того, який виріб ви хочете оформити, кому воно призначене для носіння. Ажурна пишна окантовка передбачає візерунок гачком для більш об'ємних моделей, жіночних, урочисто-ошатних. Простий метод більш стриманий у виконанні, суворий, приталений.

Схема в'язання та опис візерунка простий обв'язки

Готову річ можна декорувати кольоровий контрастує ниткою – привертає увагу і притягує погляди. Нитку іншого кольору приєднайте до основної. Якщо хочеться крайку ущільнити, не роблячи контрастів, продовжуйте з основним кольором нитки, якими в'язали полотно спочатку. Виконання елемента покроково:

  1. Спочатку провязывается один-два стовпчики без накиду. Потім приступаємо до виконання.
  2. В останню петельку ряду вводиться в'язальний прилад, витягується петля.
  3. Провязывается одна повітряна так, що короткий кінець нитки виходить між повітряної петлею (її ще називають петлею підйому) і довжиною робочої ниткою.
  4. Під петлею вводиться гачок, йде захоплення робочої нитки, потім її укладання. Виходить дві петлі.
  5. Дві спільно пров'язуємо, регулюючи відстань між точками самостійно. Виходить красиво, міцно, обережно.

Як виконувати обв'язку пишним "Рачьим кроком"

Ажурна пишна і крайка з цією технікою виходить особливо вдалою. Як в'язати об'ємний рачій крок гачком? Для цього знадобиться введення інструменту під петельку, захоплення та протягування робочої нитки. Робоча нитка повинна стати трішки довший, ніж при першому способі обв'язки. Далі робиться накид, гачок проводиться в ту ж петлю, петля витягується. На пристосуванні одягнені вже дві петлі, між якими є один або кілька накидов (їх має бути непарна кількість).

Всі петлі пров'язуємо як одну і робимо для закріплення в'язки одну повітряну петельку. Так пров'язуємо весь особовий ряд. Виворітна сторона повторно не провязывается. Відстань між в'язальними точками ви прораховуєте і вибираєте на свій розсуд. Ефектна об'ємна і ошатна окантовка вашого полотна готова. Ви зможете обробити таким способом шапку, спідницю, светр, кофточку, рукав, горловину і отвори жилета. Знання, як в'язати акуратний рачій крок гачком згодиться для оформлення в будь-якому в'язанні.

Відеоуроки обв'язки гачком краю вироби

Докладні майстер-класи для початківців та досвідчених майстринь представлені у відео для більш докладного наочного вивчення техніки. Покрокова інструкція роботи надасть прекрасну можливість одночасно в'язати і навчатися. «Живий майстер-клас» допоможе створити комфортні умови для вивчення техніки. Подивіться в домашній обстановці відео про цю красивою різновиди обв'язки вашого виробу і створіть свою оригінальну обробку.

Докладний майстер-клас для початківців

Обв'язка краю гачком Рачій крок

Як в'язати гачком "Рачій крок"

В'язання гачком - Урок 20. Як обв'язати планку візерунком "рачій крок"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!