Що таке слайм: домашні рецепти лизуна

У 1976 р. компанія Mattel випустила в продаж лизун в баночці – густу желеподібну субстанцію зеленого кольору, що володіє властивостями неньютонівської рідини. Особливою популярністю тоді іграшка не знайшла, зате в даний час слайм (англ. slime) став улюбленцем сучасних школярів. Хоча не тільки діти, але і дорослі з задоволенням мнуть у руках еластичний матеріал.

Іграшка лизун

Слайм – це кольорова слизоподібне субстанція, яку легко зробити самостійно. Це модне захоплення сучасних підлітків. Так, якщо раніше школярі цікавилися спиннерами, то в кінці 2016 р. в інтернеті стали набирати популярність слаймеры – блогери инстаграма, роблять слаймы. Чого тільки не придумують для виготовлення тягучки: додають блискітки, бісер, гліттер, фарби, роблять її різною по консистенції, щільності, розмірами. Цьому захопленню більше схильні підлітки: за їх словами, таке хобі знімає стрес, допомагає забути про проблеми.

З чого складається

На каналі YouTube представлено безліч відео про те, як зробити слайм своїми руками. При цьому дитяча іграшка буває різного виду: олійна, акваріумна, пухнаста, хрустка. Склад лизуна впливає на ефект, який буде у тягучки. Для створення використовують різні інгредієнти: кукурудзяний крохмаль, рідина для лінз, піна для гоління, краплі для очей. Поєднання компонентів володіє властивостями неньютонівської рідини, тому слайм легко тягнеться і не липне до рук.

Як грати

Турботливих батьків цікавить питання: шкідливий лизун для дітей. Слайм не небезпечний у використанні, головне – уникати потрапляння на слизові оболонки. Маленьких дітей приваблює яскрава жуйка для рук, але важливо, щоб дитина грав під наглядом дорослих. Інакше дитина може ненавмисно проковтнути лизунчик. Школярі з задоволенням мнуть тягучку, яка видає хлюпають звуки. Бувають слаймы з кульками всередині: вони не тільки хлюпают, але ще і хрумтять.

Деформирующаяся субстанція увійшла в моду: тягучку виготовляють самостійно, купують у магазинах, діляться інструкціями. Поверхня лизуна липка, здатна притягувати сміття і частинки пилу, тому важливо правильно грати і доглядати за еластичним матеріалом. Намагайтеся брати іграшку чистими руками, кладіть тільки на рівне місце, уникайте контакту з ворсом або сипучими речовинами.

Як зробити слайм

Антистресову субстанцію легко зробити самостійно, тим більше, що це дуже захоплюючий і цікавий процес. Для її створення потрібна ємність для змішування, лопатка і поліетиленовий пакет. Використовувана посуд надалі буде непридатна, тому краще брати одноразові тарілочки, ложечки. Необхідні інгредієнти:

  • клей ПВА – 100 г (важливо, щоб термін придатності не закінчився, інакше лизун іграшка не вийде);
  • боракс, тетраборат натрію – медичний препарат, який можна придбати в аптеці або господарському магазині;
  • півтори чашки води;
  • харчовий барвник або гуаш.

Слайм без тетраборату

Якщо знайти боракс не вдалося – можна замінити його харчовою содою або пральним порошком, наприклад, Borax. На якості готового лизуна це ніяк не відіб'ється. Алгоритм дій:

  1. Змішати воду, клей ПВА і харчовий барвник. Розмір лизуна буде відповідати обсягу, взятого клею.
  2. Додати харчову соду до негустий консистенції.
  3. Розмістити отриману слиз в пакет.
  4. Віджати і ретельно розім'яти отриману суміш. Від цього залежить еластичність тягучки.

З водою

Новачкам підійде техніка виготовлення слайма з водою. Це найпростіший спосіб, суть якого полягає у наступних кроках:

  1. Змішати в ємності склянку води і тетраборат.
  2. В іншій чаші з'єднати клей ПВА з водою (пропорція 1:1). При бажанні можна додати барвник.
  3. Об'єднати вміст двох ємностей.
  4. Розмішувати кілька хвилин до однорідного стану.

Матовий

Слайм, який не містить воду, виходить непрозорим, але не менш цікавим для гри. Матова тягучка виглядає незвично і стильно, а виготовити антистресовий матеріал простіше простого:

  1. Помістити В ємність клей ПВА.
  2. Додати тетраборат натрію до густої консистенції.
  3. Внести барвник і рівномірно перемішати, поки не вийде потрібний відтінок.

Флаффи слайм

Не тільки клей може бути головним інгредієнтом для виготовлення оригінальної еластичною іграшки для дитини. Піна для гоління відмінно підійде як основа для флаффи слайма:

  1. Змішати клей і піну (пропорциия1:1).
  2. Додати харчовий барвник або гуаш потрібного кольору.
  3. Ретельно перемішати. Швидко зробити це не вийде, інакше тягучка буде липкою.

Відео

ЯК ЗРОБИТИ СЛАЙМ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

ДВА ЛИЗУНА БЕЗ КЛЕЮ ІЗ ЗУБНОЇ ПАСТИ, МИЛА І ЦУКРУ | СЛАЙМ ВИЙШОВ| Alisa DIY

Як Я Робила Лизуна Слиз Слайм АСМР Тригер / Fluffy Slime ASMR Trigger

як зробити слайм? Прозорий слайм як в Instagram!/DIY clear slime!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!