Як писати статті і тексти за гроші для сайтів - вимоги замовників

Інтернет відкрив для людей багато можливостей для додаткового заробітку, бізнес практично повністю перебрався в цю сферу, і приносить прибуток не менше, ніж реальні магазини. Написання статей за гроші – повноцінна робота в інтернеті, яка може приносити стабільний заробіток, якщо писати по замовленням на сайт або журнал. Завжди цінується якісний контент, який забезпечує продажу інтернет-магазинах, і власники сайтів готові за це платити.

Заробіток на написанні статей

Це оптимальний варіант для людей, які люблять працювати вдома, їм не хочеться їздити в офіс. Часто написання статей для сайтів за гроші обирають майбутні молоді матусі, які повинні знаходитися поряд з дитиною майже цілу добу. Це невеликий, але реальний заробіток, який залишає багато вільного часу і можливість самостійно складати свій графік. За скільки вдасться продати свою працю, залежить від технічного завдання, актуальності теми, якості змісту. Суму оплати за роботу слід обумовлювати заздалегідь.

На даний момент існує два основних методи: продавати готові тексти або писати на замовлення. У першому випадку ви самі вибираєте популярну тематику і пишете, у другому – надають конкретні вимоги до завдання. Оплата проводиться з розрахунку кількості символів. При розмові з автором замовник так і каже, що готовий платити конкретну суму за 1000 символів без пробілів. Ціни на авторські тексти дуже різні, початківці рерайтери отримують від 15-30 рублів за тисячу знаків, досвідченим копірайтерам пропонують від 60-70 рублів.

Як правило, рівень вашого доходу залежить від двох обставин: скільки ви можете зробити знаків за день, і який обсяг роботи (замовлень) готовий надати вам роботодавець. Одна з головних проблем у цій сфері – велика кількість бажаючих і невеликий обсяг пропозицій. Часто фрілансери просто простоюють, тому що не можуть знайти завдання. З цієї причини дуже важливо мати постійного роботодавця.

Не обов'язково мати гуманітарну освіту для створення публікацій. Часто добре пишуть люди, які не мають ніякого досвіду в цій справі. Важливо вміти грамотно викладати матеріал і розуміти основні правила створення текстів для інтернету, наприклад:

  1. Унікальність. Це конкретний показник збігів фраз і виразів у вашій статті з іншими на аналогічну тему в інтернеті. Чим менше цей відсоток, тим більш унікальне зміст. Наймачі готові платити тільки за такий матеріал. Кожен обумовлює конкретні вимоги до контексту, як правило, показник повинен бути не нижче 90%. Перевіряється він за допомогою спеціальних програм Advego Plagiatus або Etxt.
  2. Наявність ключових слів. Це словосполучення, за яким люди в інтернеті щось шукають (вбивають у пошуковий рядок). Якщо в змісті зустрічаються такі ключі, то користувачеві буде простіше знайти інформацію, а сайт на верхніх позиціях у видачі.
  3. Грамотність. Відвідувачі блогів, сайтів не люблять, коли інформаційному матеріалі присутні помилки, тому вміння грамотно викладати високо цінується наймачем.

Продаж статей

Якщо ви вирішили почати з самостійного створення тематичних публікацій, то вам знадобиться біржа фріланса. Таких існує безліч, на майданчиках необхідно зареєструватися, щоб була можливість розміщення вже готових матеріалів. На кожному сервісі є свої правила, наприклад, виконати спочатку 10 замовлень. Створити матеріал в інтернеті можна на будь-яку тематику, краще, якщо вона буде вам близька і знайома.

Головний мінус такого підходу в тому, що ваш авторський текст може нікому не знадобитися. Ви витратите час, зусилля, але нічого на цьому не отримаєте. Рекомендується висвітлювати актуальні теми, наприклад, новинки у світі гаджетів, медицини, добре розкуповуються невеликі новинні публікації. Популярністю користуються переклади на російську мову англомовних актуальних нотаток. Оплата, як правило, приходить на вказаний вами при реєстрації електронний гаманець або банківську карту.

Тексти на замовлення

Це другий варіант, як можна написати статтю за гроші. Власники ресурсів часто хочуть матеріал на конкретну тематику, тому ведуть пошук професійних копірайтерів, вивчають їх портфоліо, щоб знайти людину, яка зможе правильно і точно виконати технічне завдання. ТЗ складається на розсуд роботодавця, у ньому можуть бути зазначені тільки загальні вимоги, наприклад, обсяг, обов'язкові ключові фрази, рівень нудоти, показник унікальності. Іноді надсилають готову структуру та перелік слів, які обов'язково необхідно вписати в зміст.

Іноді замовник сам погано знається на цьому питанні (купив сайт і хоче його наповнити), тому дуже важливо обумовити заздалегідь всі умови, тому що вам будуть надсилати на доопрацювання постійно і в підсумку можуть взагалі не заплатити. Це ще один важливий момент – потрібно обережно виконувати пошук замовника. Часто трапляються недобросовісні люди, які після виконання не платять гроші, тому новачкам рекомендується оформляти перший час замовлення через біржу контенту, де є посередники між виконавцем і наймачем.

Сайт з написання статей за гроші

Якщо у вас є мінімальні навички, то вам слід почати з рерайта на біржах рерайтингу. Це спеціальні сервіси, на яких ви зможете заробляти без страху, що вас залишать без оплати. Як правило, там висока конкуренція, але грамотні письменники потрібні завжди. Рекомендується перший місяць брати навіть дуже дешеві замовлення, щоб навчитися працювати з сервісом. Оплата проводиться в одній з валют: рублі або долари. Залежить це від біржі копірайтингу, яку ви обрали.

Адвего

Це один з найпопулярніших сайтів, де можна виставити свої роботи на продаж або почати пошук замовників для постійного співробітництва. На сервісі обов'язково потрібно пройти процедуру реєстрації, відразу ж виставляти свої матеріали вам не дозволять, спочатку потрібно виконати певну кількість завдань, які вже висять на біржі. Вам потрібно перейти в розділ для пошуку замовлення, вибрати ті, які вам під силу, написати і відправити на перевірку. Існують у цій біржі свої плюси і мінуси.

Переваги:

  • багато користувачів, легко знайти як наймача, так і виконавця;
  • зручні інструменти для перевірки змісту;
  • розрахунок у доларах з низьким порогом виводу.

З недоліків зазначаються:

  • дуже велика конкуренція;
  • замовник може відмовитися від виплати, якщо якість матеріалу низька і посередник з цим згоден;
  • гроші платять дуже скромні.

Bytext.ru

Сервіс запрошує досвідчених копірайтерів, які можуть забезпечити високу якість змісту. За його виконання добре платять. Після реєстрації на сайті необхідно зв'язатися по скайпу з адміністрацією і запросити тестове завдання. Якщо воно виконано правильно і без помилок, то вам будуть кожен день видавати такий обсяг завдань, який ви самі затребуете.

Мінімальна ставка на Bytext.ru становить 50 рублів за 1000 знаків без пробілів, але при регулярному виконанні завдань, гарному якості матеріалу вона буде рости. Графік вільний, головне, щоб взята стаття була здана протягом 3 діб. У кожного копірайтера після реєстрації відкривається свій особистий кабінет, де він і здає свої публікації. Технічне завдання має грамотне оформлення, що спрощує роботу над текстом.

Переваги:

  • постійні обсяги роботи;
  • конкурентна вартість за тисячу символів;
  • чіткі вимоги до змісту;
  • виведення грошей на гаманець веб-мані;
  • можливий зростання ставки;
  • регулярні, своєчасні виплати;
  • ви самі вибираєте, на яку тему хочете писати завдання;
  • не потрібно чекати, поки матеріал викуплять, платять відразу ж після його перевірки редактором.

Мінус, який можна віднести до плюсів, оскільки він дозволяє підвищити свої навички. Це:

  • високі вимоги до якості змісту.

Текст.ру

Працює за тим же принципом, що і Адвего, але оплата проводиться в рублях. На сервісі існує спеціальний рейтинг виконавців, які складається з виконаних і прийнятих замовлень, відгуків наймачів. Чим вище цей показник, тим частіше до вас будуть звертатися. На сайті є два розділу: для замовника і для виконавця. Будь-який бажаючий зможе виставити свій матеріал на продаж, якщо він відповідає запитам сайту по унікальності і грамотності.

До плюсів відносяться:

  • велика база замовників;
  • конкурентна оплата;
  • регулярні виплати.

Мінусів не багато, але часто вони заважають заробити:

  • демпінг з-за високої конкуренції;
  • при виставленні статті необхідно чекати, щоб її хтось купив;
  • новачок зможете продавати більше публікацій тільки при зростанні рейтингу.

Копилансер

Ця біржа за своїм підходом дещо схожа з Bytext.ru. Там не можна виставляти на продаж готові матеріали, спочатку обов'язково потрібно пройти процедуру реєстрації. Ви отримаєте тестове завдання і при успішному її виконанні отримаєте доступ до біржі. Вимоги до якості змісту висока, новачкам буде вкрай складно працювати на Копилансер. За відгуками в інтернеті ця закрита біржа вкрай нелояльна до своїх клієнтів, як замовникам, так і виконавцям.

Плюси сервісу:

  • висока відвідуваність ресурсу;
  • конкурентні ціни;
  • виведення грошей на електронний гаманець.

Мінуси значні:

  • перевіряють тексти на біржі за гроші (обов'язкова умова);
  • виведення грошей проводиться протягом декількох днів;
  • мало простих завдань;
  • новачок зможе виконувати більш дорогі завдань тільки при отриманні рейтингу виконавця.

TextSale

Це одна із старих майданчиків, яка користується популярністю, як і біржа etxt. Реєстрація на майданчику безкоштовно, а от можливість виставляти свої готові матеріали за гроші – платна. Необхідно щомісяця платити 300 рублів, щоб ваші тексти відображалися в каталозі. Ще один важливий момент при створенні статей та їх продажу – бальна система. При реєстрації ви отримуєте відразу 5 балів, за кожне вдало виконане завдання вам нараховують 1 бал, якщо замовнику сподобалося содеражние, він плюсует ще 1.

Якщо ж вам повернули завдання на доопрацювання, то знімається відразу 6, одна невдача - і ви в мінусі, всі ваші матеріали з каталогу на сайті пропадають. Це говорить про те, що на біржі повинен бути тільки унікальний контент, але ймовірність зіпсувати собі рейтинг і аккаунт дуже висока. Новачкам буде складно, тому тренуватися і набивати руку слід в якому-небудь іншому місці.

Плюси сервісу:

  • біржа забезпечує обсягами текстів, замовлень;
  • написання статей приносить постійний заробіток;
  • конкурентні ціни за працю.

Мінуси:

  • висока конкуренція серед новачків;
  • сувора бальна система;
  • тільки за гроші з'являється можливість виставляти статті в каталог;
  • високі шанси отримати негативний рейтинг.

Як писати

Виконуються завдання для замовників з тією метою, що це стане матеріалом сайту. Написання статей в інтернеті за гроші відбувається за певними правилами. Вище вже говорилося про те, що купуватимуть тільки унікальний контент. Статті, які мають нижче 90% завжди будуть повернуті на доопрацювання, а може і зовсім відмовляться від ваших послуг. Цей вид діяльності вимагає певного таланту і знання в деяких областях. Якщо таких не вистачає, потрібно вміти працювати з інформацією в інтернеті.

Як правило, виконують рерайт, порівняти його можна з викладенням у школі. Копірайтер вивчає тему, читає по ній інші статті, а потім пише свій власний на основі цих даних, передаючи суть своїми словами. Копірайт ж більше схожий на твір, у якому повинні бути тільки ваші думки і дані. Існують ще конкретні стилі публікацій за гроші.

Продають статті

Це одна з форм реклами, але представлена у вигляді розгорнутого оповідання про товар або послугу, який повинен підштовхнути клієнта до купівлі. Писати статті на замовлення за гроші такого типу дуже прибутково, але необхідно мати чітке уявлення про те, про що ви пишете. У матеріалі повинно бути не просто розхвалювання товару, це не агресивна реклама. Це діалог з читачем, які покликаний переконати його в тому, що покупка даної речі/послуги зробить його щасливим і залишить задоволеним. Хороший продає матеріал викладають з урахуванням наступних правил:

  1. Зміст повинен ненав'язливо підштовхнути читача до думки, що цей товар йому потрібен. Як правило, це досягається за рахунок згадки якоїсь проблеми і відразу ж пропозиції її вирішення.
  2. Крім позитивних сторін самого рекламованого предмета важливо згадати, які вигоди отримає сама людина від покупки. Чим більше таких вигод, тим простіше буде переконати покупця.
  3. УТП або унікальна торгова пропозиція. Складається воно з переліку бонусів, знижок і подарунків, які будуть надані разом з послугою/товаром.

Оповідання

Цю форму складно віднести до статей за гроші, тому що вона є скоріше літературним жанром. Це історія, яка відповідає всім канонам жанру: зав'язка, кульмінація, розв'язка. Попит на такі твори набагато нижче, ніж на новинні замітки, інформаційні публікації. Крім складнощів створення оповідання існує і проблеми з його продажем. Все більше журналів відмовляються від розміщення невідомих авторів, а оплата на порталах з такими літературними творами до смішного мала. Як правило, виплачують по 1 рублю за унікального відвідувача.

Статті для сайтів

Пишуть, як правило, для інтернет-ресурсів або опис до товару, або інформаційні статті за гроші, які покликані привести відвідувачів на дану площадку. Всі матеріали сайту при написанні повинні відповідати загальним правилам: унікальність, наявність ключових слів, грамотність. Всі інші вимоги повинен вам надати замовник. Перед створенням матеріалу необхідно ознайомитися з тематикою, переглянути приклади вже готових публікацій і викласти свій, згідно ТЗ.

Відео

Заробіток на статтях. Написання статей в інтернеті за гроші
Написання статей за гроші

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!