Знищення паразитів в організмі людини народними засобами

Тіло людини нерідко стає «будинком» для величезної кількості різноманітних мікробів. Деякі з них практично не завдають шкоди, інші можуть загрожувати значними проблемами зі здоров'ям. Асортимент народних засобів від паразитів в організмі людини вважають ефективною терапією від мікробів. Найголовніше вчасно виявити захворювання. Перед тим, як приступати до очищення, краще пройти лікаря. Якщо медпрепарати не зможуть очистити організм від паразитів, то варто спробувати лікування «бабусиними» методиками.

Як позбутися паразитів в організмі людини народними засобами

Паразитами називають мікроорганізми, які використовують людини, як середовище проживання. На сьогоднішній день налічується більше 200 видів гельмінтів і мікробів, здатних харчуватися за рахунок людського організму. Найпоширеніші черв'яки в організмі людини – аскариди, гострики, глисти, бичачий ціп'як, лямблії та інші. Якщо у дорослого, дитини з'являються такі симптоми, то це може сигналізувати про підселення непроханих «гостей»:

  • нездужання, синдром хронічної втоми;
  • зниження апетиту;
  • діарея або запор;
  • нудота, блювання;
  • запаморочення;
  • стрімке схуднення або різке збільшення зайвих кіло;
  • больові відчуття, що локалізуються у верхній і середній частині живота, під ребрами.

У дорослих

Очистити черевну порожнину від гельмінтів можна різними методами. Є багато хороших ефективних засобів, які допомагають швидко позбавлятися про шкідливих істот. Вивести паразитів з організму дорослої людини допоможуть такі рецепти народної медицини:

  1. Гарячою водою (півлітра) заливається 1 ч. л. полину. Настоювати 15 хвилин. Коли засіб охолоне, його потрібно добре процідити. Пити ліки за півгодини до їди по 1 ст. л. тричі на день.
  2. Робиться суміш з наступних подрібнених трав: лікарська омела (0,5 г), корінь валеріани (1 грам). З'їдати по чайній ложці (запивати порошок водою). Лікування продовжувати не більше трьох-чотирьох днів.
  3. Очищення від глистів часто виконується за допомогою гарбузового насіння. З'їдаємо 100 грам очищених насіннячок натщесерце. Через годину випиваємо стакан молока, яке потрібно попередньо прокип'ятити з часником (1 головка). Коли мине півгодини, рекомендується вжити проносний засіб, через пару годин поставити клізму.
  4. Ще один варіант клізми для позбавлення від черв'яків в організмі. Знадобляться насіння пижма (1 ч. л.), які треба залити холодною кип'яченою водою (100 г). Наполягаємо пару годин, ретельно зціджуємо. Клізму від паразитів ставити на ніч протягом тижня.
  5. Паразити різних типів терпіти не можуть цибуля, тому настій з цього овоча вважається дуже ефективним народним ліками. Дрібно нарізаємо цибулю, заповнюючи їм літрову баночку наполовину. Заливаємо горілкою або спиртом, витримуємо десять діб в тому місці, куди потрапляє мінімум світла. Настоянка готова проціджують. Пити перед їжею тричі на добу по столовій ложечці.

У дітей

Будь-яке народне засіб від глистів для дітей обов'язково допоможе очистити організм, якщо його готувати і давати точно по інструкції. Перед лікуванням малюка за допомогою засобів народної медицини, потрібно порадитися з лікарем. Профілактика появи паразитів теж не буде зайвою. Для цього потрібно привчати дитину не є брудні фрукти і овочі, стежити за гігієною маляти, добре обробляти м'ясо і рибу перед приготуванням, не вживати сиру воду.

Як виводити небезпечні мікроби з дитячого організму? Рецепти проти гельмінтів:

  1. Очистити головку часнику. Проварити в молоці (250 г), щоб вона стала м'якою. Настоювати 12 годин. Процідити, робити мікроклізму – склянки «часникового» молока.
  2. Насіння моркви (1 ст. ложка) заливаються гарячою водою (одна склянка). Залишити на 2 години. Настоянку для виведення глистів у дитини давати по дві великі ложки перед кожним прийомом їжі і через кожні три години.
  3. Очищаємо цибулину, дрібно нарізаємо. Наполягаємо 12 годин, затока кашку склянкою крутого окропу. Вживати чотири дні поспіль по 100 г в день.
  4. Ділимо гранат на дві однакові частини. Половину (з шкіркою, перегородками, насінням) заливаємо окропом (200 г). Варимо 10 хвилин. Настоюється це засіб від паразитів близько трьох годин. Давати дитині лікувальний настій треба три рази на добу за два невеликі ковтки.

Відео про лікування глистів народними засобами в домашніх умовах

Народні засоби від глистів (гельмінтозу): трави, відвари, порошок, чай, клізма, сода, дьоготь

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!