Як зарядити ноутбук від прикурювача в машині

Сьогодні ноутбук – популярний гаджет, який поступається за поширеністю хіба що смартфонам. Його використовують для роботи, навчання і розваг. Сучасність диктує нові правила життя: люди не сидять на одному місці, люблять подорожувати і улюблений лептоп завжди беруть з собою. І нерідко стикаються з проблемою, коли індикатор живлення комп'ютера стрімко порожніє і єдина доступна можливість поставити його заряджатися в машині.

Способи зарядки ноутбука

Насправді не все так безнадійно, як могло б звучати. Сучасні технології включають три працюючих варіанти, як зарядити ноутбук в машині:

  • Адаптер 12V. Спеціалізоване обладнання на 220V, яке підключається до прикурювача. Має виходи для зарядки різних девайсів, включаючи ноутбуки, смартфони, електробритви і т. п. Дає достатню кількість енергії тільки при включеному запалюванні.
  • Автомобільний зарядний пристрій для ноутбуків. Універсальне або підходяще тільки до моделі вашого комп'ютера. Бажано, щоб виробник був такий же, як і у ноутбука, але не всі бренди випускають такі пристрої.
  • Автономне пуско-зарядний пристрій. Невелика коробочка, що працює за принципом пауэрбанка. Спочатку портативний пристрій заряджають від мережі, після чого до нього можна підключити практично будь-який девайс.

Як правильно вибрати зарядний пристрій

Автомобільна зарядка-адаптер працює так само, як і звичайне ЗУ для ноутбука – перетворює струм, отриманий від мережі, в енергію, необхідну гаджету. Різниця лише в тому, до чого підключають таке обладнання. Основні параметри, на які потрібно звертати увагу при виборі:

  • Характеристики портативного комп'ютера. Необхідно, щоб автоадаптер їм відповідав не запруджував блок живлення, але пропускав достатню кількість заряду.
  • Тип роз'єму виходів ноутбука. Такі порти, як USB, у всіх девайсах стандартні, але гнізда зарядки у різних виробників можуть відрізнятися. Ваше завдання – підібрати сумісний з роз'ємом штекер.
  • Кріплення проводу. Шукайте моделі з додатковим захистом області з'єднання штекера з іншою частиною обладнання.
  • Довжина проводу і габарити аксесуара. Особливо актуально, якщо планується заряджати ноутбук від прикурювача. Краще, якщо комплект буде компактним, а довжина проводу регульованою, але це питання зручності і на працездатність ніяк не впливає.
  • Ціна. Недорого можна придбати в інтернет-магазині з доставкою. Тим не менш, у звичайному магазині можна звернутися за консультацією до продавця і провести тестування з використанням дилерського сканера. В Інтернеті ж немає гарантії, що відразу після покупки девайс буде нормально працювати і його не доведеться нести в сервісний центр.

Зарядка для ноутбука від прикурювача

Підключення до прикурювача легко здійснити – треба лише з'єднати підходящий штекер з роз'ємом. Це вимагає мінімальних зусиль. Куди складніше серед асортименту підібрати потрібне обладнання. Інструкції до цього немає, але є загальні правила:

  • Вольт і ампер повинно бути стільки ж, скільки вказано на блоці живлення «рідний» зарядки ноутбука.
  • Рекомендується купувати обладнання з захистом від перевантаження.
  • Звертайте увагу на напругу прикурювача, якщо у вас «легковик», а аксесуар куплений для «фури», акумулятор авто або сам лептоп вийдуть з ладу із-за такої підзарядки.

Адаптер 12 V

Це зарядка для ноутбука в машину у вигляді інвертора – перехідника, який підключається до прикурювача автомобіля з однієї сторони і має вихід USB (або інший тип порту) з іншого. Середня потужність пристрою 150 Ст. Функціонує як перетворювач енергії акумулятора автомобіля харчування для лептопа або іншого пристрою, що працює від електрики.

Переваги в зручності використання, компактність і універсальність – можна підтримувати працездатність не тільки ноутбука, але і смартфона або планшета (але захоплюватися не варто, щоб не перенавантажувати двигун). Головний мінус в тому, що обладнання заряджає, тільки якщо включити запалювання. Ціновий діапазон адаптера – від 1 490 до 6 130 рублів.

Універсальне автомобільне зарядний пристрій для ноутбука

Цей аксесуар підходить тільки для комп'ютерів. Виглядає як звичайний зарядник, але електрика отримує не від мережі, а безпосередньо від прикурювача, тому має відповідний гнізда штекер. Щоб пристрій підходив усім моделям лептопів, необхідні перехідники. Перевага такого ЗУ: їм дуже просто заряджати. Недолік: дроти. Купити аксесуар можна за 2 000 р.

Автономне пуско-зарядний пристрій

Обладнання, за допомогою якого дуже просто зарядити ноутбук в машині, але тільки за умови, що воно саме попередньо отримало живлення від мережі. Здатне підтримувати працездатність девайса на протязі близько 3 годин. Перевага в тому, що це не живлення ноутбука від прикурювача, так що від авто воно не залежить. Мінус: вистачає всього на кілька разів (потім потрібно знову заряджати саме ЗУ), вартість (від 6 490 до 9 760 р).

Відео

Автомобільний зарядний пристрій для ноутбуків / Огляд розпакування тест

Відгуки

Михайло, 42 рокиЗарядка ноутбука в машині знадобилася під час тривалої поїздки. Добре, що перейнявся цим питанням заздалегідь. Розглянув всі варіанти, максимально прийнятним здався авто-адаптер у вигляді перехідника. Харчування дає достатнє, заряджаю, коли сідаю за кермо, а до моменту зупинки на ноут вже знову можна працювати. Рекомендую такий спосіб.
Олексій, 31 рікЩе три роки тому придбав собі спеціальний пауер-банк, щоб було чим заряджати ноутбук при подорожах у машині. По мені, так це найоптимальніший варіант, якщо часто їздиш. Якщо постійно підключати ноутбук до прикурювача, то це сильне навантаження на акумулятор, а я своєю машиною дуже дорожу, щоб так її експлуатувати.
Василь, 34 рокиАвтомобільну зарядку купував не по крайній нужді, а просто, щоб не хапатися за голову з думками «що ж робити», якщо раптом ноутбук розрядиться в машині і буде терміново потрібен. Думаю, ця альтернативна заміна – скоріше тимчасова, ніж постійна. Я не працюю на своєму ноутбуці постійно, тому заряджав в машині всього пару разів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!