Чим відкрити DMG файл. Яка програма відкриває файли з розширенням DMG в Windows

Деякі файли, наприклад, ігрові або папки з даними займають багато місця на вінчестері і для запису на диск їх необхідно стиснути. Різні системи, утиліти мають індивідуальне розширення збережених даних, наприклад, образ dmg відповідає операційному середовищі Mac OS. Специфічні файли відкриваються тільки за допомогою спеціального софту.

Файл DMG – що це

Тим, хто вперше бачить розширення dmg, не відразу зрозуміло, що це і як використовувати цей файл. Зіткнутися з ним може кожен, хто працює з образами дисків. Що таке DMG файл – це дані, які були записані на комп'ютері від компанії Apple з їх операційною системою. Розроблялося це розширення, щоб досягти максимальної оптимізації при роботі з архівами для всіх власників Macintosh. Як правило, так зберігають завантажувальний диск Mac OS при необхідності переустановки.

На всіх комп'ютерах Apple цей формат не викликає проблем, тому що є вбудована програма для роботи з образами – Apple Disk Utility. У деяких випадках необхідно розпакувати файли в інший середовищі, наприклад, Android або Windows. Зробити стандартними інструментами це не вийде, тому доведеться вдатися до допомоги спеціальних утиліт. Більшість з них розповсюджується безкоштовно і дуже прості в освоєнні. Можна провести вилучення даних або конвертування образу в інший формат.

Чим відкрити DMG формат на Windows

Більшість проблем з цим розширенням виникає у користувачів ОС Windows, тому що його не можна відкривати стандартними додатками або через командний рядок. Для вилучення документів існує багато різних програм, які виконують однакову функцію, але відрізняються по інтерфейсу, кількістю додаткових функцій. Змінювати вміст образу можна, але зберігатися вони будуть вже на вашому жорсткому диску, а всередині архіву попередня версія. Якщо вам зустрівся формат DMG, ніж відкрити у Windows буде описано нижче.

DMG Extractor

Одна з самих зручних, популярних програм для відкриття цього формату. Зовні інтерфейс дуже нагадує стандартні утиліти-архіватори. Головна відмінність від них – наявність кнопки під назвою «Extract», що означає «Витягти». При натисканні на неї й відбувається копіювання документів з образу на комп'ютер, які можна використовувати або змінювати. Актуальну версію завжди можна завантажити на сайті творців утиліти. Меню Extractor виглядає наступним чином:

  1. Відкрити. При натисканні перед вами з'явиться провідник, через який необхідно вибрати архів.
  2. Витягти. Після відкриття архіву потрібно клацнути по цій кнопці, і вам на вибір запропонують три варіанти дій: відправити документи в папку чином, зберегти всі файли в іншому місці, зберегти тільки обрані.
  3. Налаштування.
  4. Допомога.

На сайті можна знайти посилання для скачування безкоштовної версії цього додатка. Всі функції будуть доступні, але максимальний обсяг образу, з яким ви можете працювати, не може перевищувати 4 Гб. Це єдиний мінус в Free версії. Якщо у вас буде архів більше цього обсягу, то працювати з ним ви не зможете. Це обмеження буде знято відразу ж після покупки ліцензії.

HFSExplore

Це ще один варіант, ніж можна відкрити DMG. Утиліта повністю безкоштовна, надає можливість переглядати образи HFS+, яку використовує Mac OS X. Образи будь-якого розміру (без обмежень) можна без проблем відкривати даними софтом. Єдиний мінус цього варіанту – ви не зможете емулювати або конвертувати дані на віртуальний диск. Для використання утиліти необхідно встановити Java Runtime. Після інсталяції HFSExplore всі файли DMG змінять вигляд вкладки і будуть відкриватися автоматично при подвійному кліку.

UltraISO

Це потужний інструмент, який допомагає відкривати багато різних форматів, в тому числі і DMG. Утиліта платна, але ви можете з офіційного сайту завантажити і встановити версію з пробним періодом. Головний плюс цього варіанту – можна конвертувати Mac-образ в стандартний для Windows. Інструкція по використанню:

  1. Після відкриття вам знадобиться розділ «Файл» з верхнього меню. Клікніть по ньому і виберіть пункт «Відкрити».
  2. Перед вами з'явиться провідник, через який слід вказати шлях до архіву.
  3. Дочекайтеся поки утиліта закінчить процес відкриття.
  4. Клікніть правою кнопкою миші по файлу, виберіть пункт «Витягти в»
  5. Вкажіть місце на диску, куди слід зберегти відкриті дані.

Як відкрити файл DMG через архіватор 7-Zip

Самий просто спосіб відкрити DMG – використовувати 7-Zip. Це універсальний інструмент, який здатен працювати з величезною кількістю архівів. Його можна використовувати як тільки для читання вмісту, так і для роботи над ним:

  • редагування;
  • копіювання;
  • видалення;
  • зміна вмісту.

Це ж стосується і даного формату. Поширюється додаток безкоштовно, можна скачати і встановити з інтернету з офіційного сайту. Інструкція, як відкрити файл DMG через архіватор 7-Zip:

  1. Встановіть 7-Zip на комп'ютер.
  2. Знайдіть потрібний документ в провіднику, клікніть правою кнопкою.
  3. Виберіть пункт меню «Відкрити у 7-zip».
  4. Перед вами відриється інтерфейс, через який ви можете керувати вмістом.
  5. Якщо ви будете вносити зміни у вихідний архів, то він зміниться після закінчення роботи.

Як відкрити DMG через DAEMON Tools

Цей інструмент використовується давно для роботи з образами дисків. Це ще один варіант, ніж можна відкрити DMG. Сам додаток невелике, але його функціонал прекрасно підходить для роботи з файлами вибраного типу. Присутній широкий вибір форматів, з якими сумісна програма. Як правило, використовують DAEMON Tools в якості віртуального приводу, який запускає образи дисків і відкриває можливість встановлювати з них будь-які ігри, софт. Головне завдання при виборі цієї утиліти – правильно провести установку. Робиться це наступним чином:

  1. Скачайте і запустіть виконуючий файл DAEMON Tools.
  2. У вікні слід вибрати «Безкоштовна установка».
  3. В наступному меню зніміть галочку з рядка з роздільною здатністю відправляти анонімну статистку.
  4. Далі вам потрібно вказати місце, куди слід інсталювати Deamon.
  5. Коли закінчиться процес установки буде ще одне вікно, в якому потрібно зняти всі пташки, щоб уникнути інсталяції непотрібного софту.

Після запуску програма збере дані з вашого комп'ютера, знайде всі файли, які зможе відкрити. Після цього спосіб, як відкрити DMG через DAEMON Tools, стане дуже простим:

  1. Потрібно знайти папку з архівом.
  2. Клікнути по документу правою кнопкою.
  3. Вибрати пункт «Змонтувати».
  4. Зайдіть у віртуальний привід і можете починати роботу з документами.

DMG: чим відкрити на Андроїді

Сучасні портативні пристрої (смартфони, планшети) випускаються на базі ОС Андроїд (крім продукції «Apple»). Деякі люди дивляться необхідні документи, працюю з таких девайсів і не знають, чим відкривати DMG. Самим простим рішенням у цьому випадку буде використання ZArchiver. Це безкоштовний додаток, яке доступне для скачування з офіційного магазину Google. Далі вам необхідно зробити наступне:

  1. Скопіюйте образ на карту або внутрішній диск пристрою.
  2. Знайдіть в Google Play ZArchiver і встановіть на гаджет.
  3. Після інсталяції запустіть утиліту.
  4. Через провідник на пристрої, відкрийте місце зберігання архіву.
  5. Тапніте по ньому, виберіть пункт «Відкрити архів».
  6. Натисніть на потрібний файл, виберіть пункт «Копіювати».
  7. Далі відкрийте папку для зберігання цього документа.
  8. Кликніть в нижньому меню крайню ліву кнопку для збереження.

Дочекайтеся вилучення, після чого ви можете використовувати отриману інформацію. ZArchiver однаково добре підходить для використання на планшетах і смартфонах. Утиліта здатна відкривати, копіювати не тільки Mac OS архіви, але і будь-які інші. Процедура розархівації однакова для всіх типів документів. Єдина складність – переносити доведеться по одному документу за раз, але це самий доступний, простий варіант для виконання даної процедури.

Відео: чим відкрити DMG файл

Чим відкрити dmg файл?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!