Як зробити подарункову коробку своїми руками - покрокова інструкція для початківців з фото

Якщо вам скоро йти на урочистий захід, а сервіс по упаковці презентів знаходиться далеко, спробуйте зробити красиву коробочку для подарунків своїми руками з картону і паперу, з кришкою або без неї. Це не так складно, потрібно просто знайти ідеї, майстер-класи по створенню таких виробів, запастися необхідними матеріалами, інструментами і чітко слідувати інструкції. Подарунки і преміум упаковки, зібрані своїми руками, завжди неповторні і безцінні, адресат неодмінно оцінить їх по достоїнству.

Як зробити подарункову коробку своїми руками

Зробити презент по-справжньому оригінальним і незабутнім допоможе саморобна коробка для подарунків своїми руками. Змайструвати її не важко, потрібно лише знайти майстер-клас по створенню відповідної упаковки або роздрукувати готовий шаблон. Далі залишиться перенести малюнок на кольоровий картон, папір для творчості, вирізати, скласти, склеїти. За бажанням вже зібрану своїми руками коробочку для подарунків можна прикрасити стрічками, стразами, бантами, гудзиками або тасьмою.

Матеріали для виготовлення

Для того, щоб зробити коробочку для подарунків своїми руками, знадобляться хороші якісні матеріали, які не порвуться, не розклеїтися по дорозі і під час дарування. Звичайний картон тут навряд чи підійде, він не настільки щільний, так і колір у нього не святковий. Краще використовувати спеціальний, а декорувати упаковку для подарунків можна з допомогою красивою паперу, призначеного для рукоділля. Є магазини, де продається безліч матеріалів для творчості. Там ви зможете придбати цілий набір необхідних речей або купити щось конкретне.

Схеми коробочок

Як зробити коробку для подарунка з готової

Навіть звичайною коробкою для подарунка, створеної своїми руками, можна здивувати одержувача презенту і всіх оточуючих. Якщо вам дозволяє фантазія, то цілком реально створити оригінальний шедевр, яких не знайдеш у магазинах. Один з найпростіших способів – зробити подарункові коробочки для подарунків своїми руками з вже готових. Для цього підійде звичайна тара, в якій ви, наприклад, купували взуття, знайдіть підходящу за розміром. Далі необхідно визначитися з тематикою свята, щоб вибрати потрібний колір, малюнок оформлення та декор.

Підготовлену коробочку потрібно обклеїти щільним папером (тканиною) за допомогою клею, скотчу. Краще всього це зробити і всередині теж, використовувати матеріал різного забарвлення, так упаковка буде виглядати гарніше, ефектніше. Кришку на коробку декоруємо таким же способом, вони повинні доповнювати один одного. Прикрасьте готову упаковку за своїм бажанням, відповідно з святом. Для цього використовуйте банти, сердечка, фрукти, прикольні фігурки, тканини різних фактур, фарбу, трафарети і т. д. Творчі люди можуть зробити фігурки самостійно, наприклад, з полімерної глини.

Як обклеїти коробку подарунковій папером

Для цього знадобиться коробка, папір (кольоровий, подарункова, самоклеюча, шпалери, серветки) та інструменти (клей, ножиці, лінійка, пензлик, олівець). Далі дійте в такій послідовності:

  1. Розгорніть вибраний матеріал, поставте в центр коробку.
  2. Відміряйте необхідну кількість паперу, її має вистачити на дно основи, бічні частини і трохи на вигин. Можна зробити це за допомогою лінійки.
  3. Відріжте зайву частину, виріжте з неї чотири смужки для кутових ділянок.
  4. Приклейте ці смужки, потім промажте клеєм зовнішні частини коробки і обклейте папером. Те ж саме зробіть з внутрішньої сторони.
  5. Таким же чином обклейте кришку. Дайте висохнути і декорують далі за своїм розсудом.

Подарункова коробка своїми руками - майстер-клас

Зробити звичайні коробочки для подарунків своїми руками не важко, потрібно лише трішки терпіння, часу, інструменти, матеріали. Якщо всім цим ви вже запаслися, дійте за такої інструкції:

  1. Посередині картону або цупкого паперу накресліть квадрат – це дно майбутнього виробу.
  2. Від нього на чотири сторони перпендикулярно намалюйте по дві лінії. Це будуть бічні частини короба, довжину ліній визначайте, виходячи з бажаної глибини упаковки подарунка.
  3. З кожної сторони бічних частин домалюйте виступи за 1,5-2 см і зріжте їх краю з кутом в 45 градусів.
  4. Акуратно виріжте одержаний креслення, зігніть по накресленим лініях, склейте з допомогою клею або двостороннього скотча.
  5. Залишилося тільки прикрасити коробку і всередину покласти подарунок.

Коробочка з сюрпризом своїми руками

Щоб подарувати гроші на день народження або ювелірну прикрасу, не обов'язково класти їх в паперовий конверт або готову скриньку. Проявіть трохи фантазії, і презент не буде виглядати банальним. Набагато ефектніше, наприклад, піднести невелику коробочку, склеєну своїми руками. Коли адресат ще знайде всередині такого твору мистецтва подарунок – вражень буде багато.

Вам знадобляться: цупкий папір, скрап-папір, ножиці, клей, лінійка, олівець, матеріали для декору. Зробити таку упаковку можна так:

  1. З однотонного шматка паперу виріжте основу з довжиною сторін за 30 див.
  2. Розкреслите заготовку на 9 однакових квадратів, кутові відріжте.
  3. З допомогою лінійки і гострого предмету (зубочистки, гачка для в'язання) подряпайте лінії, намальовані олівцем. Так місця згинів вийдуть рівними.
  4. Зігніть бічні частини, приклейте клеєм-олівцем зсередини до них відрізані раніше квадрати, відступаючи 2 мм від основи. Обробіть краю пилочкою для нігтів.
  5. Виріжте з скрап-паперу 8 квадратиків по 8,6 мм, приклейте їх з двох сторін основи.
  6. Далі залишилося прикрасити коробочку на свій розсуд: квіточками, стрічками і стразами, написами з побажаннями і т. д. Дуже оригінально і незвично буде виглядати фото винуватця торжества нагорі коробки.
  7. Всередину покладіть сам сюрприз – гроші, листівку з поздоровленнями, маленький сувенір.

Коробка для цукерок

Оригінальну упаковку для цукерок своїми руками легко робити за допомогою готового шаблону. Його потрібно роздрукувати або змалювати на щільний папір, зібрати по пунктирних лініях згину, склеїти і помістити туди солодощі. Якщо ж у вас немає такої можливості, то:

  1. Візьміть кольоровий одноразовий стакан з картону великого розміру, видалите обідок.
  2. Зробіть зверху 7-8 надрізів по 3 см завдовжки, загніть всередину, покладіть в коробку цукерки, з'єднайте краї між собою, склейте.
  3. Прикрасьте зверху різнокольоровими помпонами, намистинами або приклейте цікаву напис: це буде вишуканий подарунок жінкам до 8 Березня.

Новорічні коробки своїми руками

На новорічну тематику теж є готові шаблони у вигляді ялинок, куль, що допомагають створити коробочки для подарунків своїми руками і т. д. Срисуйте один з них, виріжте, склейте. Якщо ж ваш подарунок великий і не ввійде в таку упаковку, виберіть будь-яку відповідну тару і просто задекоріруйте її під новорічну тематику. Для цього:

  1. Обклейте зі всіх сторін або просто оберніть яскраво червоним папером будь-якої фактури.
  2. Посередині через всю коробку приклейте широку смугу чорного кольору.
  3. Далі зробіть із золотої паперу квадрат, виріжте в ньому середину, прикріпіть з лицьової сторони подарунка поверх чорної смуги. Подивіться, що вийшло, що не костюм Санта Клауса?

Коробочка для кільця

Звичайні оксамитові коробочки для кілець – це вже минуле століття, а от якщо ви подаруйте коханій людині кільце в упаковці, зробленої своїми руками, це буде подарунок-враження. Робиться вона аналогічно простий коробочці з сюрпризом, тільки всередину потрібно додатково спорудити підкладку для ювелірного виробу. Для цього дотримуйтесь такою схемою:

  1. З поролону виріжте прямокутник або квадрат, відповідний по ширині і висоті самої коробки. По центру зробіть проріз, у неї потім вставится кільце.
  2. Візьміть два атласних або ажурних відрізу тканини, вставте спочатку один шматочок в надріз, потім другий.
  3. Вільні краї прісоберіте красиво складками і закріпіть клеєм із зворотного боку. Вставте підкладку в коробку, а в неї – кільце.
  4. На кришку приклейте сердечка, квіти, стрази, оформіть дизайн стрічками.

Як красиво упакувати подарунок - схеми і шаблони коробок

Для тих, хто не вміє нічого робити своїми руками, є багато різних готових схем, шаблонів коробочок для подарунків. Вам потрібно вибрати фото відповідної упаковки, роздрукувати (змалювати), вирізати, зігнути по пунктирних лініях, склеїти, декорувати. Розмір і форму коробки вибирайте, виходячи з параметрів подарунка – кругла, прямокутна, у вигляді серця, торта, ялинки, дитячого ботиночка і т. д. Повірте, такі прості, але милі коробочки зроблять привітання оригінальним, незабутнім.

Прямокутна коробочка з кришкою з двостороннього картону

Змайструвати упаковку для подарунка прямокутної форми простіше всього. Для цього запасіться картоном, ножицями, клеєм і дійте за інструкцією:

  1. Краще використовувати двосторонній картон, так виріб вийде всередині і зовні одноколірним, з однаковим малюнком. Накресліть прямокутник по центру, розмір його буде залежати від величини презенту.
  2. Зверху, знизу, праворуч і зліва фігури намалюйте ще прямокутники – це бічні частини, їх висота повинна бути дорівнює бажаної глибині майбутньої коробки.
  3. З усіх боків бічних частин накресліть припуски по 2 см, зріжте їх верхні грані під кутом в 45 градусів.
  4. Зігніть заготовку по лініях, склейте з допомогою припусків.
  5. Кришка робиться аналогічно, тільки її ширина і довжина повинні бути більше на 2-3 мм. Так вона буде вільно закриватися, відкриватися.
  6. Якщо вам потрібна велика коробка, а двосторонній картон попався маленького формату – вирізуйте кожну частину окремо, склеивайте за допомогою припусків.

Кругла

Для виготовлення круглої коробки для подарунків не знадобиться багато часу, але терпіння і посидючість вам знадобляться. Отже, виконуйте наступну послідовність дій:

  1. Виріжте з пористого картону чотири кола, два з них повинні бути трохи менше в діаметрі.
  2. З пивного картону відріжте дві смужки за розміром гуртків, одну широку, другу вузьку. Залиште на них запаси для нахлеста, розріжте їх зубчиками. Так смужки приклеїти рівномірніше.
  3. Далі склейте між собою 2 великих і окремо 2 маленьких кола – це підстави для коробки і кришки.
  4. До них приклейте смужки: широку на вузьке коло, на вузьку широкий.
  5. Декоруйте кришку упаковки бантом із стрічок, оригінальною написом, листівкою.

Торт з фетру і папери

Така упаковка часто використовується не для подарунків, а для побажань і складається з 12 «солодких» шматочків. Для її створення потрібно:

  1. Роздрукувати представлений шаблон у вигляді шматочка торта, вирізати з нього з паперу 12 однакових заготовок (можна різнокольорових), склеїти кожну.
  2. Обклеїти заготовки фетром, коричневим або кольоровим, створюючи ілюзію шоколадних коржів або смачного крему.
  3. Покласти в кожен косок побажання або маленький сувенір, декорувати торт у зв'язку з тематикою свята.

В техніці орігамі

Щоб створити коробочки для подарунків в цій техніці, вам знадобляться: папір будь-якої фактури, ножиці, клей, олівець і лінійка. Далі потрібно виконати такі маніпуляції:

  1. Вирізати два квадрата, один більше іншого на 2-3 мм.
  2. Беремо один з них, креслимо 2 лінії по діагоналі від одного кута до іншого.
  3. Нижній кут загинаємо до центру перетину ліній, а потім цю ж частину підгинаємо ще раз до середини. Розгортаємо. Аналогічно поступаємо з усіма кутами.
  4. Ножицями ліворуч і праворуч від верхнього кута робимо 2 надрізу, довжиною до першої лінії згину від центру заготовки. Те ж саме проробляємо з нижнім кутом.
  5. Лівий і правий кути підгинаємо до центру, згинаємо ще раз по лініях розрізів, піднімаючи їх. У вас повинні вийти дві бічні частини.
  6. Зігніть їх, склейте припусками у вигляді трикутників.
  7. Зверху укладіть верхню і нижню частину, приклейте. Сама коробка готова.
  8. Аналогічно зберіть кришку.

Коробочка у вигляді серця

Така упаковка робиться аналогічно круглою, тільки підстава вирізається у вигляді сердечка. Використовуйте готовий шаблон або намалюйте форму коробочки самостійно. В якості матеріалу вибирайте щільний картон. Робіть коробочку за такою схемою:

  1. Виріжте 2 серця (на одне менше 2 мм) і 2 смужки, рівних по довжині нашим фігуркам. Висота однієї смуги – глибина упаковки, друга повинна бути менше.
  2. На кожній смужці залиште припуски по 2 см для склеювання, зігніть їх, розріжте зубчиками. Приклейте смужки до таких підстав.
  3. Далі виберіть матеріал для прикраси, обклейте їм зовнішню, внутрішню, бічну частини коробки і кришки. Зробіть декор у вигляді бантика.

Упаковка для подарунка «Діамант»

Накреслити шаблон для такої незвичайної коробочки своїми руками дуже складно, тому краще знайти і роздрукувати готовий. Далі треба взяти картон бажаного кольору, ножиці, клей і діяти за схемою:

  1. Вирізати шаблон, прикласти до картону, обвести.
  2. Далі потрібно вирізати канцелярським ножем заготівлю, гострим предметом (спицею, гачок для в'язання) продавити місця згину (за допомогою лінійки).
  3. Зігнути заготовку по лініях, склеїти виріб (краще брати клей «Момент»). Перед тим, як приклеювати останню частину, покладіть всередину подарунок.

Бонбоньєрка

Ці маленькі незвичайні коробочки прийнято дарувати на весілля гостям, часто в них знаходяться цукерки, горішки, кава, цукерки, печиво, а ще слова подяки або побажання. Коли роздавати такі подарунки, створені своїми руками, молодята вирішують самі, але презент сподобається всім, як жінкам, так і чоловікам. Якщо ви хочете зробити бонбоньерку з паперу або картону, то:

  1. Потрібно роздрукувати (намалювати) і вирізати готовий шаблон вироби бажаної форми.
  2. Зробити згини по пунктирних лініях.
  3. Склеїти, не забувши покласти всередину солодощі, записки з теплими словами.

Зробити таку упаковку можна не тільки з паперу, але ще з тканини. Наприклад, для цього відмінно підійде фатин, шифон, шовк. Зробіть викрійку, придбайте матеріал бажаного кольору, тонкі стрічки в колір і дійте за схемою:

  1. Виріжте з матеріалу кола діаметром 23 см Для однієї бонбоньєрки необхідно 3 кола.
  2. Покладіть їх один на одного, в центр покладіть листівку з побажаннями, цукерки.
  3. Зберіть тканина у вигляді мішечка, зв'яжіть стрічкою. Розправте кінці тканини. Оригінальний подарунок своїми руками готовий!

Відео

ОРІГАМІ КОРОБОЧКА для подарунка своїми руками

Подарункова коробочка в стилі Тіффані своїми руками

Як зробити подарункову коробку з картону своїми руками

Коробочки ФРУКТОВІ СКИБОЧКИ / DIY: FRUIT BOXES / NataliDoma

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!