Лікування гіпертонії йодом - рецепти народної та індійської медицини

При нестачі в організмі йоду підвищується нижнє тиск, збільшується ризик розвитку судинних захворювань. Запідозрити, що в організмі бракує мікроелемента можна за симптомами сухості шкіри, відчуття холоду, слабкість, зниження пам'яті, появі запорів.

Йод при гіпертонії

Лікування йодом гіпертонії прийшло з Індії. Суть в малюванні на певних ділянках тіла кіл. Процедура виконується перед сном, сприяє поповненню дефіциту йоду, активації внутрішніх резервів енергії тіла, імунітету, стабілізації серцевого ритму, зниження артеріального тиску.

При гіпертонії можна користуватися йодированными таблетками або розчинами, але з мінусів такого способу відзначають складність дозування і часті побічні ефекти. Зовнішнє ж застосування йоду дає тільки позитивний ефект. Після лікування гіпертонії за допомогою йоду поліпшується робота щитовидної залози.

Індійський метод лікування гіпертонії йодом

Лікування тиску йодом по індійській методикою полягає у щоденному нанесенні на тіло ліній перед сном. Для цього знадобляться ватні палички та 5-процентний розчин йоду. Лінії потрібно наносити за певною схемою. Лікування проводиться курсами навесні і восени, включає два цикли з десятиденним перервою. Оптимально проводити його в березні та вересні (з 10 по 10 березня перший цикл, з 21 по 30 березня другий цикл).

Терапія гіпертензії йодом попереджає ускладнення, але не є основною, а лише допоміжною. Схема лікування:

День лікування

Куди наносити

1, 21

Вище лівого зап'ястя

2, 22

Над кісточкою правої ступні

3, 23

Трохи вище правого зап'ястя

4, 24

Над кісточкою лівої ступні

5, 25

Над лівим ліктьовим суглобом

6, 26

Над правим суглобом коліна

7, 27

Над правим ліктьовим суглобом

8, 28

Вище лівого колінного суглоба

9, 29

Навскоси по спині від лівого плеча до правого стегна

10, 30

Навскоси по спині від правого плеча до лівого стегна

У 9-10 дні лінія проводиться по спині, не по грудях, вона не замикається

Настоянки

Лікування гіпертонії йодом по східній технології – не єдиний метод усунення підвищеного кров'яного тиску. Спиртової, водний або молочний йодний розчин можна приймати всередину. Невеликі дози ліків (кілька крапель) призводять до розм'якшення атеросклеротичних бляшок на стінках судинних, очищають русло кровотоку, роблять судини еластичнішими.

Прийом настоянок розріджує кров, підвищує опірність організму до інфекцій. Нормалізується обмін речовин, йде зайва вага. Варіанти прийому настоянок:

  1. Водний: 10 крапель на склянку води. Приймати двічі на день за півгодини до їжі протягом місяця.
  2. Молочний: 15 крапель на склянку теплого молока, пити тричі на день після їжі місячним курсом.

Побічні ефекти

У перорального та зовнішнього застосування йоду при гіпертонії є побічні ефекти:

  • нудота, блювання, болі в животі, кишкові розлади;
  • потемніння в очах, запаморочення;
  • набряк Квінке;
  • опіки на шкірі, сильний біль, що призводить до різкого підвищення тиску;
  • сльозотеча;
  • порушення сну;
  • підвищене потовиділення;
  • діарея;
  • неврози.

При алергії може розвинутися анафілактичний шок. Це проявляється тривогою, частішанням пульсу, порушеннями зору, підвищенням тиску. Якщо на руці з'явився опік, уражене місце потрібно ретельно промити водою, нанести глюкозу або зубну пасту (це антидоти). Після місце опіку треба змастити будь-яким протиопікову препаратом (наприклад, Пантенол).

Протипоказання і запобіжні заходи

Використовувати зовнішньо і пити розчин можна не всім. Лікування гіпертонії такими методами є свої протипоказання:

  • вагітність, лактація;
  • дитячий вік до 5 років;
  • непереносимість компонентів;
  • одночасний прийом антитиреоїдних препаратів, Варфарину, калійзберігаючих діуретиків, ефірних масел, амидохлорида ртуті, нашатирю;
  • захворювання підшлункової залози, печінки.

З обережністю використовується при туберкульозі йод, гноячкових ураженнях шкіри. Перед лікуванням потрібно дізнатися, чи є чутливість до мікроелемента. Для цього на внутрішній частині передпліччя потрібно намалювати невеликий штрих розчином і поспостерігати за ним протягом півгодини. Якщо на шкірі не відбулися зміни, лікування може проводитися без побоювань. Якщо шкіра набрякла, з'явився свербіж, то терапія небезпечна.

Перед використанням йоду також потрібно зробити тест на йододефіцит, щоб визначити, чи немає в організмі надлишку мікроелемента. Для цього потрібно перед сном намалювати розчином невеликий квадрат на шкірі і простежити, коли він зійде:

Час зникнення малюнка

Показник

Раніше 8 годин

Недолік

Протягом доби

Зміст менше рекомендованого рівня, потрібно заповнити потребу

Через добу малюнок не зміг зникнути

В організмі вистачає мікроелемента

Відео

Індійський метод лікування гіпертонії йодом

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!