Сода від грибка нігтів і шкіри

Іноді можна помітити, що нігті починають розшаровуватися. Це може бути наслідком авітамінозу, симптомом захворювання внутрішніх органів і т. д. Якщо такий прояв не проходить, нігті починають жовтіти і виглядати неестетично, то можна говорити про наявність грибкової інфекції. Харчова сода від грибка є дієвим засобом, содові ванни здатні ефективно рятувати від проблеми.

Властивості

Соду можна знайти в кожному будинку. Вона являє собою масу, що складається з маленьких кристалів, яка швидко розчиняється. Речовина активно використовується у багатьох аспектах життя людини, наприклад:

  • у поєднанні з молоком чудово пом'якшує кашель;
  • позбавляє від печії;
  • виводить рідину з організму;
  • содові ванни допомагають при сонячних опіках;
  • усуває запах поту, нейтралізує кисле середовище;
  • заспокоює свербіж від укусу комарів;
  • є чудовим косметичним засобом;
  • застосовується в хімії і медицині, є складовою частиною багатьох лікарських препаратів, народних рецептів.

Вбиває грибок

Лікування грибка содою сприяє максимальній адсорбції лікувальних мазей, максимально підвищує їх ефективність. Виступаючи як антисептичний засіб, вона руйнує грибок на поверхні шкіри. Для повного позбавлення від інфекції необхідно вплив всередину клітини за допомогою спеціальних мазей і гелів. Для того щоб зрозуміти, наскільки ефективна сода проти грибка нігтів, слід розібратися в тому, які її властивості можуть цьому сприяти:

  • речовина нейтралізує кислоти в організмі;
  • підвищує лужний резерв середовища;
  • нормалізує кислотно-лужний баланс;
  • сприяє пом'якшенню тканин, виступаючи як антисептик.

Лікування грибка

Сода проти грибка в організмі використовується як складова частина комплексного лікування. Вибір виду застосування залежить від ступеня ураження бактерією і необхідного результату. Кращим рішенням буде попередня консультація з лікарем. Сода від грибка може використовуватися у вигляді:

  • сухого порошку;
  • розчину з водою;
  • розчину з водою і допоміжними речовинами.

Грибок нігтів

Одне з найпоширеніших грибкових захворювань, яке несе косметичні проблеми, називають оніхомікозом, або простіше – грибком нігтів. Їм можна заразитися в басейні, лазні, на пляжі або просто в побуті. Якщо в будинку хтось переніс це захворювання, то слід провести профілактику, щоб повністю його знищити, адже спори грибка можуть тривалий час жити на кахлі, у килимах, і навіть кімнатних тапочках.

Якщо людина володіє міцними від природи нігтями, це зовсім не означає, що він повністю застрахований від поразки бактерією. Причинами розвитку грибка може бути взуття поганої якості, нарощування нігтів, недостатня особиста гігієна. Ризик ураження паразитом збільшується з віком, адже нігтьова тканина починає регенеруватися набагато повільніше.

Грибок шкіри

Дане захворювання проявляється у вигляді проявів на шкірних покривах, які позбавлені пігментації, або ж овальних ділянок, обриси яких сильно червоніють. В залежності від ступеня ураження, можуть проявлятися не тільки зовнішні симптоми, але і супутні неприємні відчуття. До таких дискомфортних проявів можна віднести:

  • паління;
  • свербіж різного ступеня;
  • лущення.

Ванночки з содою

Ефективним методом зовнішнього впливу на хворобу є ванночки. Лікування грибка нігтів содою дозволяється позбутися від спор паразита за короткий проміжок часу. Лікарі рекомендують при використанні ванночок стежити за реакцією організму. При прояві будь-яких непередбачених симптомів слід одразу ж припинити використання даного способу терапії.

З водою

Найпростішим і популярним рецептом, який застосовують при боротьбі з інфекцією, є гідрокарбонат натрію, розбавлений водою. Для проведення процедури необхідно:

  1. Приготувати ємність, яка підходить за розміром (наприклад, якщо використовується сода проти грибка на ногах, відмінно підійде тазик).
  2. Нагріти воду до комфортної температури – близько 45 градусів.
  3. Підготувати рідке мило.

Далі набираємо необхідну кількість води, додаємо в неї соду, з розрахунку 1 ст. л. на 2 л води. Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки вона повністю не розчиниться. Потім трохи мила – близько 1 ч. л на 10 літрів розчину. Потім поміщаємо уражену частину тіла в ванночку на 30 хвилин, після – витираємо, сушимо, і обробляємо протигрибковим засобом. Здійснювати дану процедуру рекомендується раз в 3-4 дня.

З йодом

Добре сода вбиває грибок у поєднанні з йодом. Для такої ванни потрібно 2-3 ч. л йоду додати в теплу воду і пропарити уражену частину тіла 10-15 хвилин. Потім ножицями видаляємо уражений грибком ділянку нігтя і обробляємо перекисом водню. На заздалегідь підготовлену пов'язку наносимо протигрибковий крем. Перевагами цього способу є відсутність свербіння і жовтих плям.

З сіллю

Не менш дієвим способом боротьби з грибком є ванночки з додаванням солі. Кращим вибором буде використання морської солі, при її відсутності – харчова, крупного помелу. Процедуру проводять перед сном. В таз наливають 4 л води, додають 3 ст. л солі, 4 ст. л натрію гідрокарбонату. Такий рецепт – найкраще рішення при лікуванні грибка стопи. Процедуру проводять протягом 20 хвилин.

Паста з содою

При наявності високого ступеня пошкодження грибковою інфекцією лікарі рекомендують застосовувати содову пасту. Дана процедура відрізняється швидкістю, адже пасту наносять тільки на уражену частину тіла. Важливо досягти правильної консистенції, яка повинна бути схожа на сметану. Для максимальної ефективності потрібно дотримуватися таких рекомендацій:

  • при нанесенні не слід торкатися до шкіри;
  • на кожне застосування необхідно готувати нову пасту;
  • тривалість процедури – 15 хвилин.

З алое

Такий рецепт дуже простий: соду розводять з водою до стану густої суміші (в однакових пропорціях). В неї додають декілька крапель соку алое, який володіє антибактеріальними властивостями і продезинфікує нігтьову пластину. Ще можна додавати сік лимона. Потім пасту накладають на місце ураження грибком і обертають палець плівкою. Процедуру проводять протягом двох тижнів, щодня використовуючи суміш протягом 3-х годин. Перед нанесенням ділянку шкіри рекомендовано розпарити.

З перекисом водню

Для приготування кошти потрібно 0,5 склянки соди, яка попередньо гаситься оцтом. Потім додається 4 склянки теплої води, 0,5 склянки солі і 80 мл перекису водню. Засіб наносять за допомогою ватного тампона на хвору ділянку, а потім фіксують пластиром, при потребі замотують плівкою. Кожні 12 годин процедуру слід повторювати. Курс лікування становить 1 місяць.

Компреси

При активному розвитку грибка нігтів допомогти можуть содові компреси з додаванням господарського мила. Для його приготування необхідно:

  • 2 ч. л соди;
  • 20 г натертого мила;
  • 2 ст. л води;
  • 0,5 ч. л оцту.

Подрібнене мило спочатку змішують з содою, а потім з водою і оцтом до однорідної маси. Перед процедурою необхідно вимити і висушити пошкоджену частину шкіри, потім скласти бинт в 2-3 шару, нанести на нього склад і прикласти до шкіри. Бинт зверху обмотати плівкою і теплим шарфом (або шкарпетками, якщо це стопи) на 30 хвилин. На ніч залишати компрес не рекомендовано, розм'якшують шкіру не занадто сильно.

Хорошим засобом для компресів є сіль з содою від грибка. Для цього 1 ч. л морської солі змішують з 2 ч. л соди. Ці компоненти розбавляються 1 ч. л води, отриману суміш наносять на вату чи бинт, прикладають до місця розвитку захворювання на 40-50 хвилин. Засіб використовують 1 раз на добу, найефективніше ввечері. Тривалість терапії даним методом становить 1-2 місяці.

Відео

Як швидко і ефективно вилікувати грибок на ногах і руках. Миттєвий результат!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!