Лікувальні властивості і протипоказання рослини Червоний корінь - застосування настоянок, відварів і чаю для лікування

В пошуках корисного і багатофункціонального ліки можна наткнутися на червоний корінь, в народі алтайський. Завдяки своїм універсальним властивостям, вилікувати він може все, починаючи з простуди і закінчуючи імпотенцією. Знайти його можна в будь-якому магазині, що спеціалізується на продажу лікарських трав, або в аптеці, а фото поширені по інтернеті. Так чому рослина так мало відомо?

Що таке Червоний корінь

Це рослина, яка часто зустрічається на лузі, в полі, тундрі і багатьох інших місцевостях. Помітити галявину дуже просто завдяки великій кількості дрібних квіток червоних відтінків на довгих ніжках. За ці квітки рослину часто називають копеечником, оскільки квітучий килим нагадує розсип мідних монет. Висота рослини не більше 50 см, але набагато цікавіше те, що знаходиться під землею: це масивні коріння до 5 метрів завдовжки. Вилучити їх із землі – непросте заняття, часто доводиться вдаватися до допомоги ручних лебідок.

Квіти збирають все літо в період цвітіння та зберігають протягом року, але за властивостями вони поступаються коріння, які навіть зберігають не менше двох років. За це рослина цінується на Алтаї. За народним повір'ями, коріння і квіти копійочник підвищують витривалість організму. Видобувають алтайський корінь в кінці літа – початку осені, а після не турбують використану територію 10 років, щоб дати їй відновитися.

Склад

Люблять скнара не за красу, а за чудові лікувальні властивості. У складі є велика кількість діючих речовин, які впливають на обмін речовин, очищають від токсинів організм, покращують роботу кровоносної системи і підвищують працездатність. Така характеристика дуже нагадує женьшень або золотий корінь, поширені набагато більше. У копеечнике міститься обширний ряд корисних речовин, що дозволяє застосовувати склади з комплексом з ведмежого кореня замість терапії вітамінними препаратами. Містить ведмежий корінь такі речовини:

  • Катехіни – лікування кровообігу. Відновлюють і покращують стінки судин, борються з пониженим тиском. Ці елементи кореня надають настоянці або чаю червоний окрас.
  • Сапоніни – тонізують і регулюють водно-сольовий обмін, мають знеболюючий, надають протизапальний ефект.
  • Ксантони – покращують роботу центральної нервової системи, є хорошою профілактикою таких захворювань, як герпес.
  • Флавоноїди – уповільнюють старіння, містять корисні в період клімаксу мікроелементи, перешкоджають розвитку ракових клітин.
  • Дубильні речовини – виводять токсини з кишечника, допомагають у боротьбі з діареєю, лікують гастрит і уретрит.

Показання до застосування

Здавна скнара вважається чудовим лікарським препаратом при головних болях, анемії, неврозах, хворобах шлунково-кишкового тракту, застуді, лихоманці, ознобі, різних статевих захворювань. Також лікує захворювання сечостатевої системи (пієлонефрит, цистит), загартовує імунну систему (авітаміноз) перед довгою зимою. Рослина має і протизапальний характер, входить в комплексну терапію. Що стосується особливих властивостей, то корінь лікує вікові жіночі і чоловічі захворювання, продовжуючи працездатність репродуктивної системи.

Протипоказання

Суворо заборонене вживання кореня в будь-якій формі під час вагітності та грудного вигодовування, а ще людям з серйозними порушеннями в роботі нервової системи, при інфаркті міокарда, гіпертонії, алкогольної залежності та алергії. Небажано вживати до завершення пубертатного періоду і по жарі, тому що може піднятися температура. Рекомендується застосовувати курс після консультації у лікаря, щоб уникнути побічних ефектів. Одночасно не можна застосовувати вітаміни.

Лікувальні властивості Червоного кореня

Крім загальних лікарських властивостей, рослина несе користь для кожної статі окремо. Цю особливість здавна цінують на Алтаї і підвищують статеву функцію, що безпосередньо впливає на збереження репродуктивних здібностей навіть у поважному віці. Крім репродукції застосування відварів та інших засобів з коренем копійочник впливає на перебіг деяких захворювань, властивих тільки жіночої родової лінії, приміром.

Для чоловіків

Поліпшення потенції, посилення сексуального потягу – це малий перелік того, на що здатний скнара чайний у питаннях чоловічого статевого здоров'я. Лікар може порадити приймати курс цієї рослини у певній формі, щоб вирішити проблеми еректильної дисфункції, для лікування простатиту, енурезу, безпліддя, аденоми простати, щоб поліпшити кровообіг в тазової області і нейтралізувати больові відчуття під час сексуальної активності. Доречно лікування імпотенції настоєм, таблетками, чаєм. Можливо комплексне лікування.

Для жінок

Відвідавши гінеколога з певним нездужанням, можна отримати рекомендації по лікуванню захворювань цією рослиною. Корінь допоможе впоратися з клімаксом і болючим менструальним циклом, матковими міомами, фіброміомами і кровотечею. Так само алтайський корінь – це відмінна профілактика раку грудей, допомога при сильних болях під час овуляції, стабілізатор гормонального балансу. Можуть призначати під час загину матки як протизапальний, знеболюючий і розслабляє м'язи малого тазу кошти.

Інструкція по застосуванню Червоного кореня

Корінь копійочник чайного – це доступне рослина за рахунок пристосованості. Воно може рости практично в будь-якій місцевості і вирости навіть при посухи, адже коріння сягає глибоко під землю і харчуються з зволожених шарів землі. Здобутий корінь сушать під сонцем у недоступному дощу та вологи місці, а потім використовують у чай, роблять вибірку для таблеток, вистоюють для лікувального настою, яким часто нормалізують сечовипускання.

Чай

Готується з висушеного кореневища копійочник:

  1. Двома склянками води заливається 25 грам сухого подрібненого кореня, залишається для насичення. Бажано використовувати закриту ємність, наприклад термос. Такий цілющий відвар слід залишити на годину-дві, після пити з невеликою кількістю меду, цукру або молока. Чашка чаю – відмінна профілактика багатьох інфекційних захворювань, а також проблем з ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нервової і статевої системи, адже він має протизапальну властивість. Курс не повинен перевищувати два тижні. За день потрібно випити заготовлений чай. Це можна зробити вранці і ввечері, розділивши на дві частини.
  2. Чайну ложку порошку кореня залити окропом (2 склянки). Вистоювати протягом 20 хвилин і випити за 3-4 прийоми протягом дня. Приймається протягом місяця, після робиться перерва на півтора тижні. Якщо чай не приніс ніякого лікувального ефекту і ви не спостерігаєте поліпшень – зверніться до лікаря і пропийте курс знову після витриманої паузи.

Настоянка

Альтернатива прийому відварів – спиртові настоянки. Перший настій рекомендується для лікування герпесу:

  1. На 50 грам дерев'янистої кореня 100 мл спирту, а після ще 0,5 20% спирту.
  2. Змішуємо, залишаємо настоятися на два тижні в светонедоступном місці, іноді помішуючи.
  3. Очистити через сито і впродовж майже двох місяців тричі на день приймати по 35 крапель за півгодини до їжі.

Настоянка червоного кореня для чоловіків:

  1. На 50 грам подрібненого кореня 1 літр горілки.
  2. Залишити в темному місці і періодами збовтувати.
  3. Вживання настоянки – тричі на день по чайній ложці, розведеною в 50 мл води. Курс триває місяць.

Таблетки

Таке лікування триває місяць, таблетки приймають двічі на добу, перед їдою. У перелік компонентів препарату, де є застосування червоного кореня, йде ряд інших активних добавок, які направлені на лікування конкретної хвороби. Ось чому перед прийомом таблеток дуже важливо проконсультуватися у лікаря, який призначить самий дієвий спосіб, спрямований на вирішення вашої проблеми. Може виникнути необхідність прийняти курс ще раз, але варто витримати паузу в місяць, інакше це завдасть шкоди здоров'ю.

Ціна на Червоний корінь

Назва

Вага, г

Вартість, рублів

Экофабрика

«Старослав»

50

135

«Зелена лавка»

100

Сто шістдесят

Piluli.ru

30

113

Відео

Червоний корінь (скнара чайний, скнара забутий, ведмежий корінь)

Відгуки

Наталя, 37 роківУ чоловіка почалися проблеми зі статевим життям. Перепробували все, але нічого не допомагало. З-за цього почалися проблеми у нас, конфлікти. Вирішила зробити для себе маленький відпочинок, поїхала до бабусі на місяць. Там почула про таке чудове засіб, у них трава скнара забутий. Почала давати його чоловікові і проблем не було. Відносини знову в порядку.
Юрій Володимирович, 45 роківПісля прояву перших симптомів імпотенції стало не по собі. Розлучатися зі своєю чоловічою силою не хотілося. На консультації лікар порадив таблетки «Евалар». Рослина є відмінним лікарською сировиною. Дуже допомогло застосування препарату, пізніше став використовувати корінь в упаковці для настоянок. Покращує статеву працездатність.
Анатолій, 40 роківПрацюю лікарем, особисто з проблемою імпотенції не стикався, але пацієнти часто скаржаться. Як фахівець знаю, що у багатьох випадках кращий активний препарат надає природа. Раджу його більшості пацієнтів і справді дуже позитивні відгуки. Сам п'ю чай періодами, щоб підвищити загальне здоров'я і ні на що не скаржуся.
Марина, 25 роківВелика прихильниця народної медицини, п'ю чай алтайського кореня і прекрасно себе почуваю. Дуже рідко хворію, ведмежий корінь надає загальнозміцнюючу властивість, а чай в поєднанні з іншими травами ще й дуже піднімає настрій і бадьорить. Раджу його всім своїм знайомим, особливо що живуть в місті, допомагає впоратися зі стресовими ситуаціями.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!