Застосування харчової соди для лікування псоріазу - рецепти примочок і ванн

Однією з найпоширеніших проблем є псоріаз. При ураженні цією хворобою шкірний покрив стає деформованим, сухою, з'являються болючі криваві плями, бляшки, тріщинки. Лікування псоріазу содою проводиться різними методами: її використовують у вигляді содової ванни, примочок або мазей на шкіру. Перед застосуванням натрію гідрокарбонату в якості ліків, слід порадитися з лікарем. Він допоможе вибрати підходящий варіант лікування псоріазу за допомогою соди.

Що таке псоріаз

У сучасній медицині псоріаз називають ураження шкірних покривів неінфекційної природи, хронічного характеру, що проявляється у вигляді почервоніння, лущення, кровотечі. Супутнім симптомом захворювання є неприборканий свербіж. Найбільш частими місцями прояви хвороби є: область суглобів (лікті, коліна), волосиста частина голови, сідниці і спина. При прогресуючому перебігу можливо поразка на всій поверхні тіла.

Точних причин, що визначають виникнення псоріазу, офіційна медицина назвати не може. Прийнято виділяти ряд факторів:

  • літній вік;
  • часте вплив на клітини тіла пошкоджуючих агентів (ультрафіолетове випромінювання, хімічні речовини, різкі перепади температури);
  • порушення регенерації тканин;
  • генетична схильність.

Сода при псоріазі

Гідрокарбонат натрію використовується в народній медицині для боротьби не тільки з зовнішніми проявами патології, але і з захворюваннями травного тракту, серця, кровоносної системи. Його антисептичні властивості широко застосовуються при інфекційних і неінфекційних ураженнях усіх шарів дерми, нігтів. Широко відомі содові ванни з додаванням декількох чайних ложок солі, оливкової олії. Такі процедури допомагають м'яко виводити зайву рідину з організму, підсушуючи множинні висипання, нормалізувати сон.

Содові ванни

Гарячі содові ванни при псоріазі рекомендуються багатьма лікарями як ефективне доповнення до основної терапії, яка включає в себе прийом протизапальних засобів. Лікарські рекомендації щодо прийому такої фізіотерапії не мають особливостей. Одним з протипоказань при використанні содових ванн є гіпертонічна хвороба. Процедура в такому випадку може спровокувати гіпертонічний криз.

Для комплексного впливу на організм слід додавати у воду компоненти, які будуть сприяти загальному оздоровленню людини: виведенню шлаків, нормалізації синтезу гормонів, зміцненню імунітету. Існує безліч рецептів для приготування більш ефективних розчинів. Особливо гарні содові ванни при псоріазі з додаванням кількох столових ложок сухої ромашки аптечної або олій. Для найбільшої ефективності процедуру необхідно повторювати курсом протягом декількох тижнів. Содові ванни при псоріазі не рекомендуються маленьким дітям.

Примочки

Компреси або примочки використовуються для локального лікування уражених псоріазом ділянки шкіри. Самостійно приготувати засіб дуже легко, для цього буде потрібно невеликий рушник, 1-2 столових ложки гідрокарбонату натрію і тепла вода (близько 30 градусів). Соду потрібно розчинити у воді і змочити даним складом рушник, який потім прикласти до ураженої ділянки на 2-3 години. Точкове вплив на бляшку, що виникає при псоріазі, ефективно лікує свербіж і почервоніння.

Мазь

Для заспокоєння подразненої шкіри хворий повинен використовувати мазь на основі соди. Для її приготування знадобиться основа (гліцерин) і побутової гідрокарбонат натрію. Необхідно змішати в рівних пропорціях і використовувати 2-3 рази в день, на шкірі залишити до висихання. Користь після регулярного нанесення складу буде видно відразу: свербіж та почервоніння зменшаться, лусочки епідермісу згладяться. Мазь слід готувати в невеликих кількостях і зберігати в холодильнику не більше доби і періодично перемішувати.

Сода всередину

Необхідності застосування бікарбонату натрію всередину немає, адже це може мати негативний вплив на організм, на стан шлунково-кишкового тракту. До того ж, вплив зсередини при псоріазі не має позитивного рішення. При зниженій кислотності сода призведе до меншого вмісту хлориду натрію (олужненню) в шлунковому соку, що значно погіршить якість травлення. Гідрокарбонат натрію має схильність агресивно впливати на слизову оболонку, що може призвести до виразок. Лікування псоріазу содою слід проводити тільки зовнішньо.

Відео: сода проти псоріазу

Лікування псоріазу харчовою содою - вилікуй псоріаз народними засобами

Відгуки

Олександра, 40 роківСтраждаю на псоріаз вже приблизно 5 років. В інтернеті знайшла дуже багато інформації та книг на тему соди при цьому захворюванні, прочитала дуже багато літератури, в особливості на мене вплинула книга Неумивакіна і його дослідження. Лечу псоріаз ваннами і примочками. Допомагає дуже добре, обсяг почервонінь значно скоротився, виразки перестали кровоточити, хворіти. Доктор зменшив кількість препаратів для прийому, намітилася позитивна динаміка.
Валерій, 53 рокиПро лікування псоріазу гідрокарбонатом натрію дізнався пару місяців тому – сусідка підказала. Почав курс ванн через день, після процедури мазав шкіру жирною маззю. Ефект є позитивний. Перестав мучити ночами жахливий свербіж і шкіра значно менше лущиться. Поки перерва між курсами ванн, роблю компреси з соди, соняшникової олії. Тільки ними рятуюся. Мазі надають допомогу, але гідрокарбонат натрію краще, дешевше. Мій доктор схвалює таке лікування.
Марія, 56 роківРаптово виявився псоріаз. Пішла до лікаря, він призначив мазі, фізіотерапію, порадив соду використовувати як компрес або ванну. Примочки використовую на ніч – дуже добре допомагає боротися з симптомами. Свербіж йде чудово, бляшки самі зменшилися, не болять так сильно. Раніше одягом натирало. Після того, як використовувала компреси, дискомфорту майже немає. Лікування псоріазу харчовою содою виявилося ефективним.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!