Гемороїдальні шишки і вузли

Геморой – проблема дуже делікатна і неприємна. При цьому недугу виникають больові відчуття в області анального отвору. Для захворювання характерна поява гемороїдальних шишок, а потім і вузлів, які утворюються унаслідок змін судин всередині прямої кишки, викликаних варикозом. Неприємним є те, що ці утворення випадають назовні. Кожному, хто має такий недуг, хочеться якомога швидше позбутися від нього самостійно, оскільки сором і сором не дають йти до лікаря.

Лікування в домашніх умовах

Геморой, як будь-яке інше захворювання, передбачає візит до лікаря. У лікарні фахівець може визначити стадії геморою, призначити відповідні медикаменти. Однак проктолога люди відвідувати не хочуть, тому що соромляться або бояться, що буде боляче при огляді. Якщо ви хочете лікувати геморой в домашніх умовах, то народна медицина може запропонувати багато засобів для цього.

Як прибрати

Вибір того, чим лікувати гемороїдальні шишки, містить як медикаменти, так і природні ліки. Аптечні препарати краще застосовувати за призначенням лікаря, а ось в домашніх умовах безпечніше і простіше всього використовувати засоби народної медицини. Самостійно ви можете виготовити свічки, мазі, відвари і компреси, які нададуть допомогу в боротьбі з утвореннями в задньому проході.

Лікування геморою народними засобами:

  • З сирої картоплі виріжте свічку. Вона повинна мати приблизно розмір вашого пальця-мізинця. Засіб потрібно акуратно ввести в задній прохід на весь день або на ніч. Перш ніж провести процедуру, зробіть клізму.
  • Приготуйте відвар з сухої ромашки аптечної. Для цього траву залийте 1 ст. окропу. Отриманою рідиною змочіть ватяний тампон і протирайте їм вузли. Мажете зробити зовнішні примочки, намочивши у відварі серветки і приклавши їх до ураженого місця.
  • Надати вам допомогу може і звичайний лід. Щоб його приготувати, налийте воду в циліндричну форму, щоб утворилася свічка, і заморозьте. Отриманий засіб вийміть з форми, його кінчик занурте у воду теплої температури, потім введіть в задній прохід. Щоб не з'явилося внутрішнє роздратування, тримати свічку потрібно не більше 30 секунд. Через 5 днів можна збільшувати на 30 секунд через кожні 3 дні.

Лікування тромбозу гемороїдального вузла

Якщо в початковій стадії недуга не піддався ефективному лікуванню, то виникає тромбоз. Перш ніж розпочинати терапію, потрібно згадати, що це ускладнення, тому народними засобами позбавлятися від такої хвороби не рекомендується. Щоб ліквідувати запалення гемороїдальних вузлів, обов'язково зверніться за медичною допомогою. Лікарі розпишуть правильний курс реабілітації або запропонують операцію.

При тромбозі, який є наслідком вузлів, призначають:

  • постільний режим;
  • сидячі ванночки з калієм;
  • примочки з ацетатом свинцю;
  • молочно-рослинну дієту;
  • вазелінове масло всередину;
  • препарати для зміцнення судин і зняття запалення;
  • відповідну мазь від гемороїдальних шишок – гепаринова, троксивазиновую.

Відео

Лікування утворень всередині заднього проходу потрібно починати якомога раніше. Поки захворювання не ускладнилося, можна з успіхом лікувати процес в домашніх умовах за допомогою різноманітних народних засобів. Ознакою тромбозу є постійний біль всередині анального отвору, не пов'язана з дефекацією. Рецепти природних ліків складністю не відрізняються, готувати і застосовувати їх легко. Якщо хвороба дала ускладнення, звертайтеся до фахівця за кваліфікованою допомогою, щоб уникнути великих проблем.

"Сидяча" хвороба. Геморой

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!