Дисменорм – інструкція із застосування, показання, аналоги і ціна

Повернути комфортний психологічний стан під час менструації допоможуть таблетки Дисменорм– це перевірений засіб. Прийом по інструкції допоможе усунути біль і знизити гостроту дисфункціональних проблем. Перевага препарату в його безпеці, так як компоненти складу мають натуральне походження.

Склад Дисменорма

Гомеопатичний препарат Дисменорм доступний у продажу у вигляді білих (або майже білих) плоскоцилиндрических таблеток. Фасуються у флакони з темного скла – по 80 штук. Склад медикаменту Dysmenorm:

Склад

Маса, мг

Простріл луговий (Pulsatilla pratensis D3)

25

Бджолина отрута (Apis mellifica D3)

25

Розмарин лікарський (Rosmarinus officinalis D2)

25

Чернечий перець (Agnus castus)

125

Допоміжні речовини: лактози моногідрат, магнію стеарат, крохмаль пшеничний

Фармакологічні властивості

Дія Дисменорма визначається властивостями вхідних в його склад компонентів. Визначальний вплив надають речовини:

  1. Agnus castus надає специфічний вплив на роботу ендокринної і сечостатевої систем, оптимізуючи менструальну функцію і стимулює овуляцію. Формула речовини впливає на допамінергічні нейрони, що призводить до зниження синтезу пролактину. Результатом стає порушення процесів формування больових відчуттів, які обумовлені утворенням пролактину в жіночому організмі перед менструацією. Agnus castus нормалізує вироблення гонадотропінів і стабілізує їх кількісні співвідношення, що призводить до усунення порушень другої фази місячних. Систематичний прийом препарату виправляє гормональний баланс, приводячи концентрації естрадіолу і прогестерону до фізіологічним нормам.
  2. Apis mellifica надає дію на передній сектор гіпофіза, що сприяє регулюванню фолликулостимулирующих і лютеінізуючих гормонів і налагоджуючи функцію яєчників. Компонент позитивно діє на судини, нервову систему, слизові, стабілізуючи рівень естрогенів в організмі жінки.
  3. Pulsatilla pratensis і Rosmarinus officinalis значно полегшують самопочуття в передменструальний період, позбавляють від запаморочення і головного болю, нормалізують менструальний цикл. Компонент допомагає скоротити термін менструації.

Застосування Дисменорма

Препарат призначається в гінекології для лікування хворобливих станів запального походження. Інструкція по застосуванню Дисменорма вказує на підстави для застосування:

  • лікування альгодисменореї – хворобливих проявів в період менструації;
  • для терапії аменореї (дисфункціональних проблем менструального циклу);
  • курсовий прийом полегшує передменструальний синдром і налагоджує його ритмічність;
  • гормональний дисбаланс у пацієнток всіх вікових груп.

Як приймати Дисменорм

Прийом Дисменорма здійснюється кожен день (одноразово) за півгодини до їжі. Дозування не перевищує двох капсул (1-2 штуки). Таблетки призначені для повільного розчинення, ковтати цілком – протипоказано.

Тривалість курсу становить не менше трьох місяців.

Подальший прийом припустимо з дозволу фахівця.

Лікарська взаємодія

Медикамент відноситься до розряду гомеопатичних препаратів, щодо яких не існує регламентів, що передбачають обов'язкові дослідження на тему лікарської взаємодії. Формули гомеопатичних засобів, за відгуками, відрізняються високою безпекою для людського організму.

Побічні ефекти Дисменорма

За умови призначення Дисменорма згідно з медичними показаннями і прийому встановлених лікарем доз – ризик побічних ефектів відсутня. У дуже рідкісних випадках може спостерігатися короткочасне погіршення загального самопочуття. У цьому випадку рекомендується припинити прийом до консультації з лікарем.

Протипоказання

Перед рішенням про прийом кошти необхідно звернути увагу на список протипоказань. Причиною для заборони служать обставини:

  • лактозна недостатність;
  • непереносимість бджолиної отрути;
  • вагітність (небезпека розвитку патологій у плоду);
  • грудне вигодовування;
  • з обережністю: при целіакії (з-за пшеничного крохмалю).

Умови продажу та зберігання

Препарат реалізується в аптеках за рецептом лікаря. Зберігання здійснюється при температурі 15-25 градусів за Цельсієм, у недоступному для дітей, сухому місці.

Термін зберігання – п'ять років.

Ціна

Вартість на таблетки Дисменорм визначається ціновою політикою аптечної мережі (націнка, торгові витрати). По Москві і московському регіоні препарат доступний за наступними цінами:

Дистриб'ютор

Вартість, р.

Аптеки Столичка

505

Аптека.ру

569

Неоаптека

515

Еаптека.ги

581

Piluli.ru

619

Wer.ru

506

Відео

Дисменорм - показання до застосування

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!