Ліки для печінки найкраще і ефективне

Оскільки печінка є фільтром організму, будь-які порушення її роботи небезпечні часткової, загальною інтоксикацією. Симптоматика характерного недуги вкрай рідко протікає в полегшеній формі, тому очевидні ознаки ураження повинні однозначно насторожити. Лікування печінки лікарськими препаратами призначається тільки фахівцем.

Препарати для печінки

Щоб відновити функціональність цього життєво важливого органу, належить інтенсивна терапія з участю медикаментів різних фармакологічних груп. Запропоновані препарати для печінки спрямовані на відновлення її паренхіми, оновлення колись уражених клітин, забезпечення стійкого імунітету проти майбутніх агресорів, виключення ожиріння цього важливого органу. Особливо доречно залучення наступних фармакологічних груп:

  1. Гепатопротектори – ліки для відновлення клітин і функціональності фільтра організму.
  2. Жовчогінні засоби призначені для відтоку жовчі, розчинення холестеринових каменів.
  3. Гомеопатичні препарати для полегшення функцій ураженого органу.
  4. Холелитолитические кошти для продуктивного розщеплення жовчних каменів.
  5. Бади володіють стимулюючим ефектом, при цьому поповнюють організм вітамінами.

Гепатопротектори: список препаратів з доведеною ефективністю

Це основна фармакологічна група, ліки якої сприяють швидкому відновленню печінкою своїх звичних функцій. Відрізняються м'яким, але цілеспрямованою дією популярні гепатопротектори, список препаратів з доведеною ефективністю докладно представлений нижче. Перш ніж зробити покупку, важлива обов'язкова консультація фахівця. Зверніть увагу на такі препарати:

  1. Гепатосан – це капсули жовтого кольору, які гарантують позитивну динаміку при прогресуючому цирозі, гепатиті однією з форм, ниркової недостатності хронічної форми. Допомагає при інтоксикації отруйними і токсичними речовинами.
  2. Гептрал – комбінований препарат, який додатково відрізняється антидепресивними властивостями. Активний компонент – адеметионин, сприяє відновленню уражених клітин. Призначення препарату доречно при внутрипеченочном холестазе з аномальною перебудовою гепатоцитів.
  3. Фосфоглив – ефективне ліки, активність якого забезпечують такі діючі речовини, як гліціррізінат натрію і фосфоліпіди. Основна мета обраного лікування – продуктивне відновлення уражених гепатоцитів, поліпшення функціональності ураженого органу.
  4. Резалют Про являє гепатопротектори для людського фільтра, заповнює хімічний склад клітин печінки, щоб виключити їх швидке руйнування під впливом патогенних факторів. Особливо ефективний при гепатозах, зловживанні алкоголем, гепатиті однієї з різновидів.

Недорогі та ефективні

Для деяких пацієнтів визначальним критерієм вибору препарату є його ціна, проте важлива не стільки вартість ліків, скільки його висока ефективність. Якщо вдасться поєднувати обидва цих критерію оцінки – це ідеальний варіант. Це може бути недороге ліки для печінки, лікувальний ефект після прийому якого наступить негайно. Отже:

  1. ЛІВ‑52 – комбінований препарат з гепатопротекторні властивості, жовчогінним ефектом і регенерує дією.
  2. Аллохол поповнює список жовчогінних препаратів, які забезпечують відтік жовчі, розщеплення каміння, їх непомітне виведення природним шляхом.
  3. Хофитол з екстрактом артишоку теж благотворно впливає на уражену «фільтр», однак частіше рекомендований у складі комплексної терапії. Аналог – Кафетон.

Для печінки і підшлункової залози

При хворобливості цих важливих органів вимагається комплексний підхід, який включає прийом спазмолітиків, ферментів, гепатопротекторів. Щоб придушити гострі напади захворювання, показано застосування наступних лікарських препаратів частіше в таблетках, рідше – в ампулах. Це:

  1. Фестал – таблетки, які лікар призначає при збільшеній печінці, підшлунковій залозі. Ефективний засіб від панкреатиту.
  2. Лохелан – коричневий порошок для прийому всередину, у складі якого зібрані виключно трав'яні екстракти.
  3. Але-шпа продовжує список ліків для печінки і підшлункової залози, які забезпечують короткочасний лікувальний ефект.

При цирозі печінки і гепатит

Зазначені діагнози мають хронічну форму, повністю не лікуються. До них додається жирова дистрофія печінки, небезпечна рецидивами, масовим ураженням паренхіми з порушенням її функціональності. Лікування має відбуватися негайно. Ефективні препарати при цирозі печінки і гепатит представлені нижче, забезпечують позитивну динаміку недуги:

  1. Эслидин представляє потужні гепатопротектори для печінки за високою ціною, відновлює функції органу при будь-якому функціональному порушенні.
  2. Ессенціале Форте – ще одне успішне ліки з фосфоліпідами у натуральному складі. Діє м'яко, нормалізує функції уражених токсичними речовинами гепатоцитів. Альтернативою може стати інший гепатопротектор – Прогепар.
  3. Ливолин Форте – ліки, необхідне для прискорення ліпідного обміну, тобто є ефективним лікуванням і профілактикою жирового гепатозу, ожиріння печінки.

Гепатопротектори нового покоління – список

При печінковій недостатності не обійтися без додаткового прийому ліків для відновлення клітин ураженої печінки. Рейтинг таблеток поповнюють нові медичні препарати, які є свіжими розробками фармацевтів з міжнародним ім'ям. Виробників безліч, однак бажано акцентувати увагу на гепатопротекторах нового покоління – список представлений нижче:

  1. Гепатосан – ліки тваринного походження, активний компонент – фермент, який отримують із клітин свинячої печінки. Успішно лікує поразки людського фільтра, крім інфекційних.
  2. Сірепар – повний аналог свого попередника, є відносно новою розробкою російських вчених.
  3. Гепа-Мерц – гранули з комплексом трав у натуральному складі. Ціна ліки висока, але лікувальну дію на уражену печінка з вогнищами некрозу миттєве.

Від печінки і жовчного міхура

Якщо переважає жовчокам'яна хвороба, пацієнта можуть навіть госпіталізувати з гострим болем. В такій клінічній картині необхідні не тільки медичні препарати для лікування печінки, але і для дроблення і розщеплення холестеринових каменів: це прискорить процес одужання, полегшить больовий синдром. Ось надійні ліки від печінки і жовчного міхура:

  1. Эксхол – таблетки для продуктивного виведення каменів з жовчного міхура, нормалізації функцій ураженого органу при алкогольній інтоксикації.
  2. Урсосан – жовчогінний ліки, здатне подрібнювати навіть великі камені, після чого виводити їх з струмом жовчі.

З розторопшею

Лікарські рослини часто стають основою інтенсивної терапії при ураженнях людського фільтра токсичної, інфекційної природи. Серед таких розторопша – цінне джерело мінералів, вітамінів, амінокислот. На цьому перелік корисних властивостей не закінчується, тому цей активний компонент часто входить в хімічний склад натуральних гепатопротекторів. Мова йде про таких таблетках з розторопшею для печінки:

  1. Карсил – яскравий представник гомеопатії з екстрактом розторопші в якості активного компоненту. Відновлює клітини печінки, зміцнює органічний ресурс в цілому.
  2. Гепабене – дешевий препарат на рослинній основі з екстрактом розторопші. Аналог попередньої позиції, не має протипоказань, лікує без побічних ефектів.
  3. Легалон – ліки на основі розторопші, яке усуває токсичну дію на печінку, сприяє регенерації клітин і відновлення самого органу.

БАД

При виборі гідного медикаменту важливо пам'ятати, що печінка може постраждати навіть від лікарської інтоксикації, тому кращими в заданому напрямку є засоби рослинного походження з мінімальним списком протипоказань, побічних явищ. Вибираючи БАД для печінки, важливо враховувати характер патології, специфіку організму, рекомендації фахівця. Найефективнішими та безпечними є такі ліки:

  1. Гепатосол на сорбіті рівномірно розподіляє навантаження на важливий орган.
  2. Гепалам призначають при жовчнокам'яній хворобі, панкреатиті, токсичних ураженнях органу.
  3. Куперс НЕО захищає фільтр від підвищеного навантаження, згубного впливу з боку патогенних факторів.

Фосфоліпіди

Такі активні компоненти у складі гепатопротекторів тільки вітаються, оскільки зміцнюють стінки клітин печінки, роблять їх більш витривалими по відношенню до провокуючих факторів. Фосфоліпіди для печінки є джерелом корисних речовин, які забезпечують стабільний ферментний обмін, покращують склад жовчі, підвищують функції печінкових структур. Яскравий представник – Ессенціале Форте таблетки або їх повні аналоги.

Гепатопротектори при хіміотерапії

Після таких радикальних заходів лікування печінки варто обов'язково подбати про медикаментозної терапії, яка сприяє відновленню клітинної структури людського фільтра. Гепатопротектори при хіміотерапії – незамінні медичні препарати з мінімальним списком обмежень, побічних явищ. Їх призначають індивідуально курсом до 6 місяців.

Альфа-ліпоєва кислота для печінки
Печінка — найбільший фільтр людського організму, постійно очищає кров від токсинів і отрут. Саме по печінці отруйні речовини вдаряють в першу чергу. Одним з найбільш потужних природних детоксикантов є альфа-ліпоєва (тіоктова) кислота, яка здатна виводити з організму практично будь-які отрути. Лікарі рекомендують вживати для захисту печінки препарати тіоктової кислоти – зокрема, Тиоктацид. Він випускається в ампулах Тиоктацид 600, так і в таблетованій формі швидкого вивільнення Тиоктацид БВ, не містить домішок — лактози, целюлози, крохмалю, пропіленгліколю. Тіоктова кислота в його складі бере активну участь в роботі печінки, зв'язує і виводить з організму важкі метали і токсини, знижує окислювальний стрес, відновлює клітини печінки гепатоцити. Крім того, нормалізує обмін жирів, тіоктова кислота захищає печінку від жирового переродження при гепатозах.

Як вибрати ліки для печінки

Безконтрольне лікування небезпечно для здоров'я, категорично протипоказано. З'ясувати, яким є найкращі ліки для печінки, можна тільки з лікуючим лікарем після детальної діагностики та визначення характеру патології, інтенсивності патологічного процесу. Вибираючи препарати для відновлення печінки, необхідно враховувати такі моменти:

  1. Фармакологічна група ліків залежить від особливостей ураження печінки: наприклад при вірусному гепатиті показана допомогу противірусних препаратів, а підтримання ослабленого органу краще здійснювати гепатопротекторами.
  2. Маленькій дитині краще купувати таблетки для безпроблемного лікування, тоді як старше покоління легко перетерпить неприємні відчуття від виконання уколов (зате ефект набагато сильніший).
  3. Препарати російського виробництва нітрохи не слабкіше, ніж імпортні медикаменти, тому варто вибирати справді вартісні ліки, відомі в масах, рекомендовані лікуючим лікарем.
  4. Ціна ліки теж має значення, але не повинна ставати основним критерієм вибору схеми лікування при обширних ураженнях печінки. Бажано вибирати надійність, високу ефективність.

Дізнайтеся, чим почистити печінку в домашніх умовах.

Ціна

Якщо замовити медичні препарати в каталогах інтернету, їх вартість буде набагато дешевше роздрібної. В іншому, ціна на ліки не настільки висока, щоб економити на поході у районну поліклініку. Розцінки різні: стартують від 100 рублів і просуваються вгору. Приблизні ціни на ліки для печінки представлені нижче у вигляді таблиці для більшої наочності.

Назва ліки

Ціна, рублів

Карсил

100

Ессенціале Форте

700

Фестал

150

Гепабене

200

Відео

Лікування та відновлення печінки натуральними препаратами

Відгуки

Вікторія, 35 роківЧоловік мучиться з печінкою після чергового застілля. Я вже звикла давати йому порошок Аргініну глутамат, який за властивостями відноситься до гипоаммониемическим препаратів. Побічних дій не спостерігається, природний лікувальний ефект цілком влаштовує. Ще тіоктова кислота добре допомагає відновити уражені клітини печінки.
Карина, 39 роківМені при панкреатиті призначили індійський препарат Джетепар з антифиброзным ефектом. Коштує дорого, але лікуватися їм легко і без ускладнень. Перепробувала такі вітчизняні аналоги, як Ливесил, Оденол, Орнітин, але ефекту нуль. Навіть після виходу з лікарні і одужання доводиться періодично замовляти Джетепар, щоб підтримувати орган.
Ганна, 28 роківПри хворій печінці я п'ю краплі Галстена. Смак приємний, дія швидке, продуктивне, з побічними ефектами ще не стикалася. Крім того, доводиться постійно готувати відвар з розторопші, який вживаю замість чаю та інших напоїв. Мені допомагає, хоча при вірусному гепатиті необхідна довічна підтримуюча терапія.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!