Що таке Тоффі - покрокові рецепти приготування солодощі та торта в домашніх умовах з фото

Цукерка тоффі, присутня сьогодні на магазинних прилавках, бере свої витоки в 19 столітті, коли Англія і європейські країни мали особливу ніжність і прихильність до ириске. Цукровий очерет в ті часи був культовим недорогим продуктом для мас, тому і почалося виробництво цукерок, які віддають карамеллю. Півникові «бум» припав на початок 1800-х років, а через чверть століття в Оксфордському словнику з'явилося нове слово – тоффі (toffee). Ця цукерка взагалі є різновидом ірису. Деякі вважають, що кондитерський виріб родом із західної Ірландії.

Тоффі – що це таке

Кожній ласунці відомо, що тоффі – це варена липка іриска з вершкового масла і цукру (або меляси). Ця суміш має класичний карамельний смак, але ще існують десятки рецептів з додаванням в тоффі шоколаду, родзинок, мигдалю, фундука, спиртних напоїв і іншого – на що фантазії вистачить. Залежно від пропорції інгредієнтів і співвідношення їх з температурою, ірис має різну щільність і текстуру: він буває тягучим і м'яким, напівтверді або твердим. Тоффі насичені приторностью, пряністю – те що потрібно під чашечку чаю.

Цей варіант солодощі порадує і дитини, і дорослого. Цукерки люблять ласуни, але точно так само включають в свій раціон і ті, хто від звичайних солодощів не в захваті. М'яка консистенція є особливістю тоффі, вона дозволяє їсти їх незалежно від часу дня і поєднанні з іншими продуктами. Простіше купити цей сорт солодощів в магазині, воліючи закордонних виробників, але можна спробувати освоїти пару-трійку класичних рецептів.

У цьому вигляді солодощів відсутній рослинний компонент, але це не викликає протесту у цінителів. Оскільки їдять тоффі не кожен день, легко погодитися і з підвищеним кількістю калорій, і зі складом, який неприйнятний для адептів ЗСЖ. Такий продукт відноситься до числа харчових задоволень, а тому їдять його не так часто, як щоденні страви. Англійці вважають, що тоффі схоже різдвяним кулінарним традиціям, бо люблять цукерки і вважають своїм надбанням.

Як приготувати

Цукерки " тоффі самі по собі не складні для приготування, але справжні роблять тільки на своїй батьківщині – в районах північної Англії. Чим темніше колір карамелі, тоффі, тим виразніше буде відчуватися смак карамелізованого цукру. Правильна іриска-toffee не повинна бути спалена в процесі обробки або спливати маслом – це характерні ознаки низької якості. А головні правила говорять:

  1. Виготовлення англійської традиційного ірису полягає в послідовності додавання інгредієнтів і виварювання їх до температури 150C (близько 300F), поки суміш не стане жорсткою.
  2. Далі toffee цукерки витягають і викладають у форму, яка має глянсову поверхню. В залежності від інгредієнтів можуть різнитися рецепти.

Здебільшого класичний вид солодкого виробу – ірис в шоколаді, посипана дрібно нарізаними горіхами. Але кожна країна по-своєму перекроює рецепт англійської тоффі: в можливі інгредієнти входять желатин, молоко або вода. Ірис використовують для приготування карамельних яблук, пудингу «Тоффі», тістечка «Баноффи». Торт «Тоффі» виходить неймовірно смачним за рахунок карамельного крему, яким рясно змащені коржі бісквіту. В рецептуру входять яйця, борошно, цукор, шоколад, масло, волоські горіхи, згущене молоко і розпушувач.

Рецепт тоффі

Карамель тоффі – просте у своєму приготуванні ласощі, але важливо зрозуміти принцип дії. Тоффі легко готувати в домашніх умовах:

  • Можна приготувати класичний тоффі з додаванням коньяку, лікеру або бренді (за бажанням) або шоколадний тоффі.
  • Для солоної карамелі слід додати ¼ чайної ложки солі, а сама вона повинна бути тягучою.
  • Для доповнення смаку можна додати ванілін.
  • З підручних засобів знадобляться силіконова лопатка, дві каструлі (одна велика, інша меншого діаметра для водяній лазні) і формочки (металеві, силіконові).

Якщо варіант водяній лазні не влаштовує, слід взяти сотейник з товстим дном. Як результат, не буде проблеми з виварювання цукру. Не забувайте, що краще не відходити від плити, але і бути вкрай обережним: якщо гаряча карамель потрапляє на шкіру – це моментальний опік. При дотриманні технології результат порадує кожну господиню, тим більше, що цукерки в процесі не потрібно збивати, а лише трохи помішувати.

Цукерки

  • Час: 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 30.
  • Калорійність страви: 420 ккал на 100 р.
  • Призначення: на десерт.
  • Кухня: англійська.
  • Складність: легка.

Цукерки toffee припадуть до смаку як дітям, так і дорослим – в рецепті поєднуються цілісний лісовий горіх, ірисова нуга і шоколад. Кожна лакомка оцінить цю солодкість. Можна взяти молочний шоколад замість чорного – буде все також смачно, але трохи ніжніше. За бажанням можна додати коньяк, бренді або лікер (краще вершковий або шоколадний, можна яєчний або Адвокат). Якщо цукерки призначені дітям, варто утриматися від алкогольної складової.

Інгредієнти:

  • ірис вершковий – 250 г;
  • вершкове масло (82,5%) – 2,5 ст. л.;
  • фундук – 30 шт.;
  • чорний шоколад – 50 г;
  • вершки (10%) – 6 ст. л.
  • коньяк (бренді, лікер) – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Потрібно поставити водяну баню (внизу велика каструля, на ній маленька). Нарізати (поламати) ірис на маленькі шматочки і покласти на дно сотейника. Коли ірис перетвориться у рідку масу, додати вершки (5 ст. л.) і коньяк, розмішати до однорідності.
  2. Знявши з вогню каструлю, треба покласти туди вершкове масло і швидко-швидко вимісити масу до гладкості силіконової лопаткою.
  3. Змастити формочки маслом і залити масу (трохи залишити постояти при кімнатній температурі). Після вставити в кожну з очищеного горіху (краще всього мигдальний) і покрити верх ірисом.
  4. Слід розтопити порізаний дрібно темний шоколад в каструлі з додаванням 1 ст. л. вершків, все вимішати. Коли маса стане однорідною, каструлю зняти з лазні, дати трохи охолонути. По центру іриски капнути шоколадом, щоб вийшов гурток, нічого не змащувати.
  5. Поставити в морозильну камеру на 4-5 годин.

Тоффі " з шоколадом і журавлиною

  • Час: 20-30 хвилин.
  • Кількість порцій: 15.
  • Калорійність страви: 433 ккал на 100 р.
  • Призначення: на десерт.
  • Кухня: англійська.
  • Складність: легка.

Тоффі " з шоколадом і журавлиною не менш смачні, ніж з фундуком. Кисла журавлина додає пікантності смаку, а шоколад – ніжності. Ця цукерка – ідеальне доповнення до чашки кави або чаю. Знову знадобиться прямокутна форма для випічки і водяна баня (можна замінити сотейник). Коричневий цукор можна замінити білим, тільки зменшити кількість. Замість чорного шоколаду можна сміливо брати молочний, але без наповнювачів.

Інгредієнти:

  • сушена журавлина – 200 г;
  • вершкове масло (82,5%) – 150 г;
  • тростинний цукор – 200 г;
  • шоколад чорний – 150 р.

Спосіб приготування:

  1. Порізати на маленькі шматочки вершкове масло, покласти в сотейник. Засипати трохи цукром. Після того як маса розплавиться, повільно додавати цукор, що залишився. Суміш повинна стати густий (весь час помішувати).
  2. Паралельно змастити маслом форму і тонким рівномірним шаром викласти журавлину на дно.
  3. Карамель акуратно вилити зверху на журавлину. Для акуратності варто використовувати ложку. Здрібненим шоколадом присипати глянсову поверхню ірису.
  4. Поставити охолоджуватися в холодильник на 4-5 годин. Після дістати і розрізати на прямокутні або інші шматочки.

Відео

Величезна цукерка Тоффифи. Як зробити цукерку Toffifee (Тоффі) | Giant candy Toffifee

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!