Вишня в желе на зиму

Варення з плодів вишневого дерева заслужила прізвисько «королівське» по праву: джеми, желе та інші продукти з вишні відрізняються особливим смаком і ароматом. Крім того, вони дуже корисні завдяки вмісту вітамінів, пектину та інших необхідних речовин. Щоб вишневі плоди радували круглий рік, зробіть на зиму дуже смачне желе.

Як вибрати і підготувати ягоди для консервації

Вишня в желе на зиму – смачний і ароматний продукт. Щоб така заготовка придбала ще більше переваг, потрібно знати, як правильно підбирати і готувати ягоди:

  • Починайте приготування джему або інших консервів відразу після збору головного інгредієнта. Це необхідно, оскільки ягода має дуже ніжну шкірку і може зіпсуватися, навіть якщо отримає невеликі пошкодження.
  • При зборі плодів зривайте їх разом з плодоніжками. Така технологія забезпечує збереження смакових і зовнішніх якостей.
  • Ретельно відбирайте ягідки для відправлення в баночку. Вони повинні бути цілими і стиглими. Якщо при перебиранні плодів трапляються незрілі, гнилі або червиві, їх використовувати не можна.
  • Якщо вишневе варення або інші солодощі ви хочете зберігати довго, краще консервуйте плоди без кісточок: вони при тривалому зберіганні починають виробляти токсини, які шкідливі для людини.
  • Вийняти кісточки можна за допомогою спеціальної машинки або шпильки.
  • Перед консервуванням видаліть плодоніжки, а плоди ретельно вимийте.

Як приготувати вишню в желе на зиму – рецепти

В інтернеті можна знайти різні рецепти з вишні на зиму. Плоди придатні для варення, джемів, повидла і компотів. Щоб запастися на холодну пору смачними продуктами, рекомендується готувати желе з замороженої вишні або свіжої ягоди. Така форма домашніх заготовок допоможе вам насолоджуватися вишневим смаком та ароматом круглий рік. Вони відрізняються не тільки смаковими якостями, але і великою користю для організму.

Желе з вишні з желатином

Вишневе желе на зиму можна приготувати, використовуючи мінімум складових:

  • желатин – 4 ч. л.
  • цукровий пісок – 1 кг;
  • вишня – 1 кг

Інструкція, як приготувати вишневе желе покроково:

  1. Помийте ягідки і відокремте м'якоть від кісток. Покладіть підготовлену вишню в каструлю, добавити цукор. Під час півгодинної варіння солодку суміш постійно помішуйте.
  2. Поки йде процес варіння, в теплій воді розведіть желатин. Залиште його ненадовго постояти.
  3. Наступний крок: додати набряклий желатин до плодів. Ягоди повинні ще 10 хвилин потомитися.
  4. Залиште отриману масу на кілька годин. Потім знову поверніть на вогонь і проваривайте кілька разів, щоб продукт придбав гарний колір і густину.
  5. Розлийте желе з вишнею по стерилізованим банкам, загорніть кришки. Поставити на зберігання варення можна в підвал або комору.
  6. Продукт стане гарним десертом до чаю, доповненням до млинців або оладок. На сніданок ласощі можна намазувати на булочки або тости.

Як зробити желе без желатину

Вишневе желе без желатину можна приготувати, використовуючи більше, ніж завжди, кількість цукру. Вам будуть потрібні наступні компоненти:

  • ягоди вишні – 1000 м;
  • цукровий пісок – 1,5 кг.

Як готувати вишневе ласощі на зиму:

  1. Гарненько промийте плоди. Вийміть з ягід кісточки, використовуючи будь-який зручний вам спосіб. За допомогою соковижималки видавіть з ягідної м'якоті сік.
  2. Залийте рідину всередину каструлі, засипте туди цукровий пісок, помістіть отриману солодку субстанцію на плиту.
  3. Нагрівайте масу, поки не доведете до кипіння, потім починайте проварку при постійному помішуванні. Коли почне з'являтися піна, видаляючи з поверхні ложкою.
  4. Варити сік з цукром потрібно, поки він не придбає густу консистенцію, що нагадує желе.
  5. Розкладіть все в банки, які попередньо потрібно простерилізувати. Кожен посудину загорніть кришкою. Отримані консерви на зиму надсилайте на зберігання: для цього підійде комора або підвал.

Рецепт з повстяної вишні

Дуже легко приготувати джем з плодів повстяного сорту. Таким ласощами можна намазувати тости або просто їсти його з чаєм вприкуску. Для виготовлення потрібно всього 2 інгредієнта:

  • цукор – 1000 м;
  • повстяна вишня – 1 кг

Інструкція, як варити:

  1. Спочатку підготуйте ягоди: промийте їх і окатите окропом.
  2. Потім протріть оброблені плоди через сито, щоб утворилася пюреобразная маса.
  3. В отриману субстанцію всипте цукровий пісок. Все перемішайте і поставте варити.
  4. Проварювати джем потрібно, поки він не придбає необхідну густоту.
  5. Готовий десерт необхідно розподілити по банкам, підданим стерилізації, і закрити залізними кришками. Розфасовану солодкість ставте зберігатися на зиму.

Дуже простий і смачний рецепт приготування в мультиварці

Мультиварка – відмінний помічник на кухні, в девайсі можна приготувати практично будь-яку страву. Існує спосіб зробити там заготовки з вишні: легко зробити желе з вишневого варення або зі свіжих плодів. Для приготування ласощів потрібно:

  • вишня – 1 літрова банка;
  • цукор – 2-3 ст.;
  • желатин гранульований – 2 ст. л.

Процес приготування вишні в желе на зиму:

  1. Підготовлені помиті ягоди помістіть в миску, посипте цукровим піском (1 ст.). Залиште їх стояти до тих пір, поки вони не почнуть виділяти сік.
  2. Перемішайте інгредієнти і помістіть їх всередину мультиварки. Увімкніть на апараті режим «Гасіння», встановіть таймер на 60 хвилин.
  3. Желатин в окремому посуді розчиніть в соку з ягід. Додавати його до вмісту мультиварки потрібно через півгодини після початку варіння ягідної маси.
  4. Коли апарат подасть сигнал про завершення процесу приготування, помістіть всередину цукор, що залишився, розчиніть його в загальній масі.
  5. Консервувати готовий продукт потрібно в гарячих стерилізованих банках, обсяг яких становить 0,5-1 літр. Накрийте порції в скляних ємностях кришками і закатайте. Переверніть банки горлом донизу, дочекайтеся їх охолодження.
  6. Вишня в желе на зиму, приготована в мультиварці добре зберігається в сухих прохолодних або холодних умовах.

Відеорецепт: як приготувати желе з вишні на зиму

Вишня консервована в желе Рецепт вишні в желе

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!