Мелірування на русяве волосся - середні і довгі, фото і відео

Натуральний русявий колір завжди був і залишається в моді. Однак красуні нерідко вважають такий колір своєї шевелюри блідим і нецікавим. Це спонукає дівчат вдаватися до частих окрашиваниям, що відбивається на здоров'ї локонів.Виправити ситуацію допоможе мелірування. Воно надає сяйво і дозволяє підкреслити природну красу світлих пасм. Який вид мелірування краще вибрати?

Каліфорнійське мелірування – хіт 2019 року

Повністю підтримує екологічність і природність. Розподіл кольору характеризується природним переходом від коренів з більш темним відтінком до світлих кінців з ефектом «вигорілих на сонці». При використанні такого методу майстра домагаються неймовірного перламутрового блиску.

Для каліфорнійського мелірування замість традиційного білого кольору використовують більш теплі його відтінки: кавові, коньячні, бежеві і медові.

Головний нюанс цієї техніки – відсутність фольги. В момент фарбування барвник знаходиться в прямому контакті з усіма пасмами, що створює плавний рельєф, без видимих кордонів між осветленными локонами і натуральними.

Переваги каліфорнійської техніки

  1. Зафарбовує сивину і приховує вік

  2. Не вимагає частого фарбування, відрослі корені не контрастують на загальному тлі
  3. Зберігає здоров'я локонів

Як робиться каліфорнійське мелірування, дивіться у відеоуроці.

Каліфорнійське мелірування

Французьке мелірування

Дбайливо освітлює пасма, освіжає образ, робить його виразнішим. Таке мелірування вважається щадним. Основна вимога до цього варіанту фарбування – меліроване пасма не повинні контрастувати, а лише відтіняти натуральний колір. Використовувана техніка дозволяє добитися ефекту вигорілих на сонці пасм і надає додатковий обсяг зачісці.

Французьке мелірування роблять тільки на русявого волосся світлих відтінків, на темно-русявих – ефект буде непомітний. Фарбування проводять без попереднього освітлення.

Зворотне мелірування

Зворотне мелірування допоможе повернути природний колір вашої шевелюри. До подібної технології вдаються, коли фарбоване волосся втрачають необхідний колір і малюнок. Процес зворотного мелірування приховує темні корені відростають і робить переходи до русому кольором максимально плавними.

Для багаторазово висветленних раніше волосся ця процедура - справжній порятунок. При зворотному мелірованії майстри використовують менш агресивний барвник з щадним складом. Він живить волосся, надає їм ефектний блиск, шовковистий зовнішній вигляд і не пошкоджує їх.

Класичний спосіб

Русявий – часто зустрічається колір в середній смузі. При роботі з цим кольором перукаря є, де розгулятися. Підійде майже будь-який вид мелірування, можна зафарбовувати коріння, а можна залишити натуральними.

У поєднанні з них застосовується вінтажне або рельєфне мелірування, при якому створюється ефект відрослих коренів. Будь-який вид фарбування волосся ідеально впишеться в загальний образ, підкреслить потрібні деталі.Найпопулярнішою в цьому сезоні визнана тенденція створення ефекту природного вигорання всієї копиці волосся. Особливе місце відведено освітлення локонів навколо особи. Структура волосся суттєвого значення не має. Мелірування доречно на кучерявих, хвилястих, кучерявого, густих або рідких» волоссі.

Темно-русяве волосся

На темно-русявого волосся всі відтінки виглядають набагато більш насиченим, яскравіше. Соковитими виходять навіть світлі тони. Популярними відтінками є пшеничні, горіхові, мідні, карамельні, відтінки золота, какао. Незалежно від структури волосся, при мелірованії темно-русою шевелюри зачіска буде виглядати чудово.

Таке забарвлення створює гарний м'який перелив різних відтінків. Щоб добитися потрібного ефекту обробці фарбою піддають основну частину волосся, що не завжди йде на користь здоров'ю. З цих причин власниці тонкого, ламкого волосся змушені відмовлятися від цього способу.

У такій ситуації рекомендується зональне щадне мелірування. При його використанні фарбування виробляють тільки у верхній частині голови: на маківці, скронях, чубку. Потилицю залишається без змін або піддається легкому фарбування щадним барвником.

Також застосовують контрастне мелірування. На загальному темному тлі роблять світлі пасма, які повинні контрастувати з основним кольором. Виглядає це дуже колоритно і ефектно, освіжає стрижку і робить яскравіше весь образ.

Ширина осветляемых пасом може бути будь, посилить ефект контрасту вибір двох близьких за кольором барвників. Чергуючи відтінки, колористи домагаються приголомшливо розкішного результату. Перукарі, застосовуючи цей варіант, роблять класичне, зональне, асиметричне або часткове фарбування.

Фарбування на відкритому повітрі – новий рівень в індустрії краси

Цей метод передбачає, що майстер не використовує спеціальні засоби – термопапір, фольгу або плівку. Технологія полягає у фарбуванні пасм, які не відокремлюють від основної маси волосся. З боку такий процес фарбування виглядає дуже цікаво.

Візуально складається враження, що колорист за допомогою пензлика завдає не фарбувальний склад, а сонячні відблиски. Щоб добитися необхідного ефекту, фарба повинна мати передбачену консистенцію (бути зразок густої пасти), щоб фарбувальна маса не стікала і не бруднила інші пасма, а лише покривала (немов плівкою) потрібну поверхню.

До цього виду фарбування відносять каліфорнійське мелірування і шатуш. Особливість цих видів полягає в тому, що відтінки розподіляються від коренів до кінчиків від темного до світлого. Це фарбування створює ефект вигорілих природним шляхом волосся. Воно не створює чітких пасм, а робить натуральний колір насиченішим, яскравіше, локони стають ефектніше, блищать на сонці. Зачіска стає пишною.

Фарбувальний склад може бути будь-яким: хімічним, натуральним, аміачним або безаммиачным, щадним.

Переваги мелірування на відкритому повітрі

  1. Отримуємо дорогою, доглянутий вид

  2. Додатковий обсяг
  3. Максимальний ефект наближення до натурального станом пасм
  4. Зберігає здоров'я локонів
  5. Відрослі корені не кидаються в очі, і клієнт може не проводити повторне фарбування цілих три місяці
  6. Процедуру дозволяється проводити під час вагітності, барвник не контактує з шкірою голови і не має шкідливого впливу.

Дізнайтеся, як зробитикаліфорнійське мелірування на русяве волосся.

На папір або фольгу

Ці способи підходять дівчатам, які хочуть отримати холодний, попелястий, максимально світлий колір блонда. При фарбуванні повинні бути присутніми тільки два відтінки — природний і світлий.

У процесі фарбування знадобиться:

  • гребінець

  • пензлик або спеціальна щітка
  • шпильки
  • фольга або папір.

Спосіб фарбування:

  1. Змащені барвником прядки загортаються у фольгу.

  2. Для більш рівномірного розподілу фарби рекомендується перед загортанням у фольгу всклокочивать пофарбовану пасмо.

Більш докладну інструкцію дивіться у відео майстер-класі.

Мелірування волосся на собі (щадне)

Наслідки

Будь-який вплив барвника здатне завдати шкоди волоссю. Якщо не дотримуватися правила, волосся стануть ламкими, сухими і жорсткими.

Навіть найбезпечніші способи фарбування вимагають додаткового догляду. Для відновлення структури користуйтеся відновлювальними засобами, бальзамами, масками.

Поради професіоналів

  1. Після фарбування волосся набуває здоровий, доглянутий вигляд.

  2. Щоб не зіпсувати волосся, освітлення потрібно робити в умовах салону.
  3. Часте фарбування може завдати шкоди здоров'ю волосся.
  4. Знизити вплив барвників і повернути їх красу допоможуть маски, шампуні, бальзами. Корисні шампуні на основі трав.
  5. При виборі типу мелірування відштовхуйтеся від типу вашої зачіски для коротких стрижок - рекомендується контрастне мелірування, для динных пасм застосовують класичний, французький, каліфорнійське види.
  6. Перед меліруванням необхідно причесатся, не дозволяючи локонам і маленьким завиткам злипнутися.
  7. Після фарбування, кінці пасом слід підстригти, тим самим ви позбудетеся від підпалених кінців.

Поділіться в коментарях, якими методами остветления ви вже користувалися? Які враження у вас залишилися від самої процедури і отриманого результату?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!