Як накрутити волосся праскою для випрямляння, відео

Кожна дівчина створює зачіску з кучериків по-своєму. Хтось використовує для цього бігуді, хтось- плойку. Але по-справжньому шикарні кучері виходять, якщо скористатися праскою (випрямлячем). Наша покрокова інструкція допоможе вам у цьому.

Створювати дрібні кучерики або плавні хвилі в наш час не складно. Численні засоби для фіксації, бігуді, електричні прилади для гарячої завивки – все це приходить на допомогу сучасним модницям в процесі створення красивих локонів. Як зробити кучері за допомогою плойки, знає кожна дівчина, а от як накрутити волосся утюжком – для багатьох таємниця покрита мороком. Давайте розберемося чому.

По-перше, це пов'язано з самим інструментом. Утюжок, іноді його називають випрямляч призначений для випрямлення волосся. Додати неслухняною шевелюрі рівну і гладку структуру або випрямити найпримхливіші кучерики – ось основні функції цього приладу. Багатьом представницям прекрасної статі не приходить в голову ідея про те, що утюжок – це багатофункціональний засіб, який в умілих руках іноді виконує функції плойки.

По-друге, для такої завивки потрібні спеціальні засоби термозахисту. Без них велика ймовірність пошкодження волосся. В-третіх, щоб зробити повноцінну зачіску за допомогою праски, потрібні спеціальні навички та вміння, про які ми розповімо в нашому матеріалі. Якщо вас зацікавило питання, як самостійно в домашніх умовах зробити завивку праскою, читайте далі.

Рекомендації по вибору прасування

Якщо у вас ще немає випрямляча і раніше ви ніколи не стикалися з цим приладом, зверніть увагу на такі деталі як:

1. Призначення інструменту

Існує два види прасок: одні призначені для професійного використання, а інші – для побутового. Професійні випрямлячі більш потужні і швидко накаливаемые. Як правило, вони більш якісні, в силу того що призначені для роботи протягом тривалого часу.

Побутові випрямлячі більш безпечні у своєму зверненні, мають порівняно невисоку потужність, режимів і масу додаткових функцій, які практично завжди залишаються незатребуваними. Виконуються такі прасування у найрізноманітніших дизайнах, що дуже по душі багатьом дівчатам.

Якщо ви хочете зробити завивку, краще вибирати професійний праску або побутової випрямляч середнього класу, з високою температурою розжарювання.

2. Форма пластини

Вона буває різною, особливо у побутових моделей. Щоб якісно зробити завивку будь-якої складності, праска повинен бути з закругленими пластинами. В іншому випадку ви ризикуєте отримати кучері з зламами.

3. Покриття насадок

Найперші випрямлячі були зроблені з металевим покриттям. Основний плюс такого матеріалу – низька ціна. Головний мінус – великої шкоди волоссю.

Найпопулярніші моделі мають керамічне покриття. Шкоду, що завдається такими щипцями, мінімальний. Ціна у них вище, ніж у попередніх моделей, але таке підвищення вартості повністю виправдовує себе.

Випрямлячі з іонно-керамічним або турмаліновим покриттям вважаються найкращими. З одного боку - це кераміка, що вже по-своєму добре. З іншого боку – це вдосконалена кераміка, що робить праску більш довговічним. З таких матеріалів зроблено більшість професійних моделей.

Як накручувати волосся утюжком

Після того як ви вибрали підходящий для завивки, потрібно вибрати відповідні засоби для фіксації та захисту, орієнтуючись на ваш тип і якість волосся. І тільки на наступному етапі можна приступити до самої завивці.

Щоб не завдати шкоди волоссю, попередньо помийте голову шампунем і нанесіть на вологе волосся бальзам або ополіскувач. Якщо останній засіб потрібно змивати, зробіть це.

Далі підсушіть волосся рушником або феном. Нанесіть термозахист і дочекайтеся повного висихання. Після чого нанесіть невелику кількість піни, мусу або гелю на вашу шевелюру для майбутньої фіксації зачіски. Якщо у вас слухняне волосся, які добре тримають укладання, засоби для стайлінгу наносити не обов'язково.

Як створити локони за допомогою праски

Перший максимально поширений і простий спосіб – це класичні кучері.

Візьміть невелику пасмо, затисніть її між пластинами приблизно на середині. Вільний край обгорніть 1 раз навколо випрямляча і повільно ведіть прилад паралельно підлозі вниз. У самого краю кінці трохи підверніть. Чим тонше буде прядка, тим цікавіше вийде кінцевий ефект.

Другий варіант – шикарні локони. Він відмінно підійде власницям рідкісних і тонкого волосся, оскільки додасть їм бракує обсягу. Для такої завивки потрібно використовувати більш широкі прасування.

Розділіть волосся на тонкі пасма. Візьміть першу пасмо і накрутіть її на палець, заколіть невидимкою або запакуйте пасмо в харчову фольгу. Отриманий завиток затисніть між щипцями і потримайте 15 секунд. Локон готовий.

Третій варіант – кучері у формі літери S

Візьміть пасмо волосся, розташуйте праску вертикально і затисніть волосся максимально близько до коренів. Повільно опускайте праску вниз, обертаючи його навколо своєї осі. Напрямок обирайте за вашим особистим бажанням. Починати слід від пасом ззаду і поступово переходити до пасом спереду.

Поради професіоналів

  1. Щоб у вас все вийшло, температура нагрівання інструменту повинна бути вище, ніж при випрямленні волосся, і становити 180-200 градусів.
  2. Перед укладанням праскою рекомендується на волосся нанести термозахист. Якщо у вас її немає, скористайтеся живильним кремом або олією. Використовуйте невелику кількість олії (крему), інакше ви утяжелить шевелюру, внаслідок чого вона буде виглядати жирної. Особливо подбайте про кінчиках волосся, вони піддаються найсильнішому температурного впливу.
  3. Якщо у вас густа шевелюра, розділіть волосся на кілька рівнів. Спочатку накрутіть нижній рівень, після чого поступово піднімайтеся на маківці.
  4. Робити укладку дозволено тільки на сухі волосся. При нанесенні термозахисту і фіксуючих засобів, обов'язково дочекайтеся повного висихання вашої шевелюри. В іншому випадку ви ризикуєте пошкодити волосся або як мінімум залишитися без локонів через 10 хвилин після їх завивки.
  5. Середня ширина пасма для одного локона варіюється в межах від 1 до 5 див. Чим тонше пасмо, тим цікавіше ефект.
  6. Щоб локон мав рівну округлу форму без поперечних ліній, рух прасування повинні бути безперервними.
  7. Якщо вам не вдався якийсь локон, не турбуйтеся. Після того як пасмо повністю охолоне, накрутіть її ще раз.
  8. Щоб накрутити задню частину волосся використовуйте 2 дзеркала. Так ви зможете спостерігати за своєю шевелюрою ззаду, що дозволить вам зробити кучері без перекосів.
  9. Якщо ваша шевелюра погано піддається укладці, готовий накручений локон відразу покропите лаком для фіксації.
  10. Не рекомендується розчісувати кучері звичайної гребінцем, ви ризикуєте зіпсувати укладання. Для поділу локонів скористайтесь власними руками або гребінцем-вилкою.

Якщо хочете, щоб ваша зачіска виглядала ефектно, зробіть легкий начіс від коренів, Це додасть вашій зачісці додатковий об'єм і зробить загальний образ завершеним. При нестачі власного обсягу просто збризніть зачіску лаком і вирушайте підкорювати світ своєю красою, так як є.

Відео допоможе вам освоїти завивку волосся за допомогою прасування.

♡ Як накрутити Кучері і Локони щипці для випрямлення волосся / Завивка Праскою

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!