Французька чубчик - як вибрати за формою обличчя, довжині і типу волосся, варіанту укладання, техніці фарбування

Популярність цього виду чубчика виникла давно, і з тих пір вона не виходить з моди. Все завдяки тому, що починається «француженка» від маківки, виглядає стильно, аристократично, благородно. Крім того, на популярність впливає великий вибір видів – можна підібрати форму чубчика на будь-який смак.

Кому підходить французька чубчик

Оригінальна чубчик, що йде від верхівки, називається французької. Вона може бути різної довжини і форми, поєднуватися з багатьма зачісками. «Француженка» в тренді не перший рік, але добре виглядає не на всіх дівчат. Переглядаючи фото зірок, які обрали модні чубчика, і думаючи, чи підійдуть вони вам, враховуйте такі фактори:

  • Структура волосся. Французьку чілку стрижуть на прямих пасмах. Хвилясте або кучеряве при бажанні можна укласти плойкою або праскою, але робити це доведеться кожен день, а це не дуже зручно.
  • Густота, обсяг. «Француженка» на товстих, сильних волосся буде виглядати чудово. Зачіска візуально стане ще більш об'ємними, але на тонких пасмах очікуйте зворотний ефект: стрижка акцентує увагу на відсутність пишноти. Для підвищення густоти рекомендується переглянути раціон і приймати вітаміни в таблетках. Крім того можна наростити пасма.
  • Вік. Немає суворого правила, що зрілим жінкам не можна стригти чубок від маківки, але зміна образу у юних дівчат завжди відбувається простіше – волосся ростуть швидше, а якщо зачіска зовсім не підійшла, навколишні спишуть це на примху молодості. Тим не менш, якщо конкретний вид «француженки» виглядає на вас прекрасно, вона може допомогти навіть візуально зменшити вік на пару років.

Види

Головна особливість чубчика, постриженою по-французьки, це те, що вона йде прямо від середини тім'я. В іншому вона буває різною:

  • До середини чола. Незвичайна коротка чубчик виглядає дуже модною, трохи в ретро-стилі. З нею створюють чудові пін-ап образи, вона акцентує увагу на очах і краще всього поєднується з темним кольором волосся.
  • Довгою (до лінії брів або нижче). Таку чубок роблять рівною, вона виглядає витончено і аристократично. Ідеально, якщо волосся володіють гладкою структурою, тоді навіть не укладена, трохи розпатлана, зачіска буде виглядати шикарно.
  • Асиметричною. Оригінальний варіант, при якому можлива форма обмежується тільки рамками фантазії (вашої або перукаря). Може скорегувати практично будь-яка особа (крім трикутний типаж).
  • Косий. Популярний варіант, в залежності від того, чи рівні або рвані краї передніх пасом може виглядати стримано або бунтарськи. Ідеально підходить для того, щоб приховати недоліки круглого обличчя.
  • Рваною. Зріз у цій чубчика буває круглий, напівкруглий, косий чи прямий, головна особливість – в филировке. Вона надає всій зачісці недбалість, добре виглядає на густих, товстих, волоссі.

Вибір за формою обличчя

Хоча вирішальне значення має ваше власне бачення свого образу, вибираючи чубок, орієнтуйтеся на свій типаж. Важливий критерій – форма особи:

  • Овальне. Ідеальні пропорції, з якими можна робити будь-яку стрижку.
  • Кругле. Візуально звузити обличчя допоможе французька коса або асиметрична чубчик.
  • Квадратне. Грубі риси і масивне підборіддя пом'якшує рваний зріз.
  • Прямокутне. Підійде коротка чубчик з косим проділом і видовженими пасмами близько особи.
  • Трикутне. Збалансувати різницю між гострим підборіддям і широкими вилицями серцеподібного особи можуть довгі передні пасма.
  • Витягнуте. Ідеально буде виглядати довга рівна чолка в поєднанні з стрижкою каре або трохи нижче плечей.
  • Ромбовидное. Спробуйте зробити косий зріз, віддавати перевагу об'ємним укладок.
  • Грушоподібної. Вибирайте подовжені, косі, асиметричні чубчика.

Зачіски

Модна «француженка» гарна ще й тим, що з нею відмінно виглядає ряд стильних стрижок. Які види чілок підходять для будь зачісок:

  • Боб. Від обраного зрізу передніх пасом залежить, який стиль буде задавати така стрижка. Боб добре поєднується з косою, рваною і укороченою чубчиком. Перші два варіанти більш затребувані, оскільки третій мало кому йде, але зате виглядає набагато оригінальніше.
  • Каре. Елегантно і витончено виглядає з цієї стрижкою рівна подовжена чубчик. Бунтарський образ допоможе створити косий і рваний зріз з филировкой по всій довжині. Короткий чубок з каре теж роблять. Для найбільш сміливих і оригінальних підійде варіант з виголеним потилицею і довжиною волосся до вух.
  • Пікс. «Француженка» повністю змінює цю стрижку, але враховуйте, що рівні варіанти для неї не підійдуть. Коротка або довга чолка – вибір залежить тільки від вас, головне, це багатошаровість, асиметричність і рваний зріз. Передні пасма, закривають очей, збалансують пропорції особи. Ультракороткая «француженка» відкриє обличчя і приверне до нього увагу, але це можна використовувати як перевага.
  • Каскад. Цю універсальну зачіску поєднують практично з будь чубчиком, включаючи косу, рівну, пряму і рвану. Гострих кутів асиметрії краще уникати, в іншому обмежень немає.
  • Сессон. Для цієї незвичайної стрижки «шапочки» характерний рівний зріз, бо для чубчика застосовуються ті ж правила. Довжина передніх пасом нічим не відрізняється від решти волосся. Зріз напівкруглий, плавно переходить в основну стрижку.
  • Вищіп. Незвичайна коротка зачіска, підкреслює рельєфною пасм. З нею поєднують рвану «француженку», яка може доходити до брів або до середини чола, бути косою і асиметричною, головне – не рівною.

Варіанти укладок

Особливості укладання залежить від форми чубчика і структури волосся. Для рівних варіантів рекомендується щодня перед виходом випрямляти пасма праскою. Рвані чубчика можна недбало завивати. Ультракороткі стрижки ідеальні в цьому плані, оскільки не потребують укладання.

Взагалі, проблеми з зачіскою (а особливо з чубком) починаються, як тільки волосся відростає. Озброюйтесь плойками, лаками, гребінцями феном і терпінням. Хоча все не так вже й страшно. Ось, наприклад, укладання «француженки» з допомогою коси покроково:

  1. Вимийте і висушіть голову (феном або природним шляхом).
  2. Нанесіть на волосся спеціальну пінку, якщо вони неслухняні і не піддаються укладанню.
  3. Зачешіть зачіску тому.
  4. Візьміть у підстави лоба і скронь по пасма і починайте плести косу.
  5. Поступово беріть нові частини волосся і вплітайте їх в зачіску.
  6. Туго затягуйте косу, щоб вона не розпалася.
  7. Коли заплетете всю довжину, закріпіть кінчик гумкою або шпилькою.
  8. Візьміть гребінець з гострим хвостиком і витягніть пару пасом з укладання, щоб вона виглядала недбало.
  9. Зафіксуйте зачіску лаком.
  10. Примітка. Якщо ви хочете додати волоссю об'єму, перед плетінням зробіть начісування.

Техніка стрижки

Щоб французька чубчик була ідеальною, рекомендується звернутися до майстра, у якого в портфоліо представлені аналогічні приклади. Перукар зробить все в кращому вигляді, а ще підбере відповідний образ. Покрокова техніка стрижки чубка від маківки:

  1. Волосся від маківки до чола розчісують за напрямком вперед.
  2. З боків, від середини голови і до вух, роблять проділи, щоб форма майбутньої чубчика утворила трикутник.
  3. Стригти починають шарами. Перший роблять найкоротшим (точне значення залежить від бажаної довжини), наступні: кожен на 3 мм більше попереднього.
  4. В кінці зріз або підрівнюють, або филируют (якщо роблять рвану «француженку»).

Відео

Чубчик - Модні поради від салону краси Дмитра Винокурова

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!