Весільні зачіски на довге волосся для нареченої, фото

Кожна дівчина в день урочистого одруження хоче виглядати чудово, тому ретельно продумує образ. Щоб він був гармонійним, потрібно підібрати не тільки плаття, туфлі, макіяж, букет, але і зачіску. Власницям довгого волосся визначитися з варіантом укладання простіше. При виборі треба враховувати форму обличчя, загальний стиль образу нареченої.

Зачіски на весілля на довге волосся

Вибирати укладання на настільки урочистий захід, як одруження, треба максимально уважно. Невдала зачіска на весілля на довге волосся може зіпсувати образ. Правильно ж підібрана підкреслить красу, ніжність і жіночність нареченої. Прийміть до уваги, що укладання повинна бути надійною, тому що ходити з нею доведеться з раннього ранку до пізнього вечора.

Перше, на що потрібно орієнтуватися при виборі способу – форма обличчя. Правила:

  1. Коло. Таку особу потрібно візуально витягнути. Допоможуть це зробити об'ємні пучки, локони з прямим проділом, начісування, асиметричні укладання і грецькі. Надіньте діадему, а ось масивних прикрас краще уникати.
  2. Овал. Якщо у дівчини така особа, то їй пощастило, бо піде будь-яка зачіска. Придивіться до варіантів з розпущеним довгим волоссям.
  3. Трапеція (перевернуте серце). У цій ситуації знадобиться врівноважити вилиці та щелепи. Допоможуть зачіски з начосом або прикореневим гофре, великі локони, прикривають щоки. Вибирайте масивні прикраси, обручі, квіти.
  4. Трикутник (серце). Вибирайте варіанти з чубчиком, відкритими вухами. Частина укладання з найбільшим обсягом припадає на область мочок.

Важливо врахувати як форму, так і риси обличчя при виборі весільної зачіски. Корисні рекомендації:

  1. Якщо у вас мініатюрні риси, то придивіться до укладок з великими локонами. Вони завжди в моді і виглядають на будь-якій довжині.
  2. Власницям великих рис обличчя не варто вибирати пишні весільні зачіски з довгим волоссям. Доречні гладкі укладки з декоративними елементами, аксесуарами. Прикраси розташовуйте так, щоб не було видно спереду або з боків.
  3. Якщо у вас низький лоб, спробуйте укладання з чубком. Зробіть начісування на маківці і асиметричні пасма.
  4. Якщо у вас масивний ніс, то вибирайте образи, в яких окремі пасма потрапляють на лоб, щоки. Це візуально робить обличчя пропорційне.

Якщо хочете створити гармонійний образ, то візьміть до уваги і фасон весільної сукні. Поради по моделі наряду:

  1. Із закритим верхом. Ефектно виглядатимуть зібрані наверх волосся. Фату краще не одягати, замінивши обручем або капелюшком з вуаллю.
  2. Русалка. Зробіть локони, спадаючі на плечі. Передні пасма відведіть від особи і закріпіть на потилиці. Ще красиво будуть виглядати локони або коса на одну сторону.
  3. Зі шлейфом. Розглядайте високі весільні зачіски для довгих волосся з діадемами. Фату краще не надягати – вона перевантажить образ.
  4. Пишне. Вибирайте об'ємні укладки, щоб голова не здавалася надто маленькою. Підніміть волосся наверх або розпустіть і завийте волосся. Використовуйте великі шпильки, пишну фату.
  5. Короткий. Під сукню такого модного фасону підуть прості укладання. Зробіть пучок, локони, хвіст.

Весільні зачіски на довге волосся із чубчиком

Вибір укладок різноманітний. Щоб зрозуміти, яку з них зробити, прийміть до уваги тип чубчика:

  1. Пряма. Підійдуть локони, заколотые з боків або укладені в грецькому стилі. Не використовуйте багато аксесуарів.
  2. Коса. Зробіть локони, підібрані з одного боку. Зберіть їх нагору, залишивши кілька прядок для обрамлення особи.
  3. Подовжена. Таку чубок краще перетворити в один або два локони біля обличчя.

Зробіть французьку косу або плетіння-обідок. З чубчиком красиво виглядають і зібрані наверх, і розпущене волосся. Простіше вибрати укладку дівчатам з овальною формою обличчя. Якщо воно трикутний, то краще не робити прямий чубчик, а вибрати косу і не коротке. Зробіть начісування, коси або зберіть волосся вгору. Якщо обличчя кругле, то виберіть подовжену чубчик і укласти її набік або по двом сторонам, а все інше потрібно підняти.

З зібраними волоссям

Такі укладання виглядають елегантно. Їх переважно вибирати у разі, якщо планується бурхливе святкування весільного торжества, тому що вони стійкі і практичні. Ефектно будуть виглядати в зібраному вигляді дрібні завитки. Додайте елементи плетіння. Вітається наявність весільних аксесуарів. Поради по створенню образу:

  1. Якщо у вас витягнуте обличчя, то підходить висока пишна зачіска.
  2. Якщо у вас коротка шия, то спробуйте зробити гламурну бабетту або черепашку.
  3. Круглолицим нареченим підійдуть варіанти гладких зібраних укладок.
  4. Власницям довгій шиї краще робити низькі весільні зачіски на дуже довге волосся.

Є варіанти укладок, які підійдуть практично всім. Доповнивши їх весільними аксесуарами, ви створите чудові образи. Що варто спробувати:

  • пучок;
  • французький твіст;
  • зібрані локони;
  • бабетта;
  • складні коси.

З живими квітами та вінками

Рослинні мотиви у весільних образах завжди користувалися популярністю. Квіти – символ крихкості і ніжності. Вони гармонійно вписуються в образи. Плануючи використовувати квіти або вінок, візьміть до уваги такі особливості:

  1. Якщо у вас рідкісні і тонкі довгі волосся, то вони не витримають сильного навантаження. Вплетіть одна квітка, але великий і бажано невагомий.
  2. Власницям пишної густої шевелюри підійдуть маленькі бутони, витончені і скромні. Великі будуть виглядати безглуздо.
  3. Якщо плануєте використовувати живі квіти, то порадьтеся з флористом і попросіть підібрати такі рослини, які гарантовано будуть свіжими і не зів'януть до пізнього вечора. Як правило, фахівці обробляють бутони спеціальними складами, а кінці стебел запечатують у спеціальні капсули з водою.
  4. Якщо вибираєте вінок, то враховуйте загальний стиль образу і довжину волосся. Маленький буде доречний, якщо пасма закручені вгору, заплетене в коси або завите. Великий вінок надягайте, якщо волосся густе, довге, розпущене по спині.
  5. Якщо у вас обличчя кругле або квадратне, то обідок з квітів краще надягати ближче до лоба.

Є варіанти укладок, на яких рослини будуть виграшно виглядати. До них належать такі:

  1. Зібрані ззаду або на одну сторону локони. Сюди підійдуть троянди, альстромерії, фрезії, орхідеї, лілії.
  2. Грецька коса. У неї краще вплітати маленькі бутони.
  3. Об'ємне плетіння збоку. Коса може бути французької, голландської, колоском.
  4. Пучок або черепашка. З одного боку можна прикріпити великий квітка або композицію з декількох дрібних бутонів.

З фатою

Цей весільний аксессуар раніше був невід'ємною частиною образу нареченої, але зараз його використовують не всі. Якщо будете надягати фату, то при виборі зачіски прийміть до уваги такі моменти:

  1. З розпущеним і трохи завитими пасмами ви будете виглядати зворушливо. До них підійде ажурна фата-накидка.
  2. Ефектно виглядатимуть начесане або зібрані наверх волосся. Ці укладання однаково гарні як для одношарових, так і для багатошарової фати.
  3. Значення має і довжина весільного аксесуара. Якщо у вас кругле обличчя, то виберіть коротку фату до плечей і зачіску з зібраними волоссям. Якщо обрис наближене до квадрата, то зробіть пишну зачіску. Бажано, щоб фата була короткою.
  4. Якщо накидка на голову двошарова, підійдуть строгі і лаконічні укладання. Під багатошарову фату краще зробити пишну зачіску. Не бійтеся використовувати незвичайні прикраси.
  5. Довга фата вимагає стриманою і елегантної зачіски. Доречно буде плетіння.
  6. Якщо у вас є чубчик, то фату краще кріпити ближче до потилиці.

Вінтажні весільні зачіски на весілля в стилі модерн

Все частіше наречені вибирають образи в ретротематике. Вінтажний стиль символізує жіночність і романтичність. Вітаються зачіски з великою кількістю великих аксесуарів: діадем, великих брошок, пір'я. Стандартну фату краще замінити оригінальним маленьким капелюшком з короткою вуаллю-сіткою до підборіддя. Вінтажний стиль підійде для дівчат, у яких мініатюрні риси обличчя. Колір пасом не має особливого значення, але бажано, щоб вони були слухняними, середньої густоти.

Є ряд варіантів, особливо популярних серед наречених в нинішній час. Вінтажні зачіски, які зараз в тренді:

  • гладкі блискучі голлівудські хвилі;
  • об'ємний пучок на потилиці з пишним чубчиком;
  • бабетта;
  • високі начоси;
  • вулик;
  • Victory Rolls;
  • нижні бічні валики;
  • спіральний завиток на чубку.

У грецькому стилі

Головний елемент таких зачісок – м'які локони. Вони можуть спадати по плечах або бути зібрані з одного боку. Часто для грецького стилю використовують пов'язки та інші оригінальні аксесуари. Ще одна характерна особливість – плетіння, обрамила особа. Коси в зачісках зустрічаються часто і виконуються у верхній частині голови. Грецькі укладання виглядають неймовірно романтично і ніжно. Найбільш популярні варіанти:

  • зібрані внизу коси;
  • античний вузол;
  • високий пучок з спадаючими кучерями;
  • плетіння;
  • лампадион (особливо для брюнеток і русявих);
  • бант Аполлона;
  • зібрані стрічкою або квітами локони;
  • одностороння французька коса, що обрамляє голову за типом вінка.

У грецьких зачісок є характерні особливості, що відрізняють їх від інших варіантів. Ось основні моменти, властиві для них:

  1. Обов'язково мають бути завиті локони.
  2. Вітаються елементи плетіння.
  3. Застосовуються різноманітні аксесуари, особливо пов'язки і стрічки.
  4. Пасма повинні бути повністю або частково зібрані.
  5. Грецький стиль більше підійде нареченим з масивними рисами обличчя квадратної, прямокутної форми. Волосся повинні бути густими, сильними. В грецькі образи будуть добре вписуватися складні фарбування в кілька відтінків.

З кучерями і локонами

Кучеряве довге волосся доставляють своїм власницям проблеми у догляді, зате з них виходять гарні зачіски. Природні кучері – це вже майже готова укладання. Не бійтеся, що якісь пасма недбало виб'ються, адже це додає додаткової романтичності і легкості. Якщо у вас прямі довге волосся, завийте їх щипцями. Кучері можна залишити вільно спадають, зачесати набік або зібрати ззаду шпилькою. Особливості:

  1. Асиметрично укладені локони будуть мило виглядати в поєднанні з сукнею з відвертим декольте або відкритими плечима. Це хороший варіант для власниць особи овального типу.
  2. Укладання «Французький водоспад» підійде блондинкам, зробить образ вишуканим, ніжним, повітряним.
  3. Можете частина кучерів зібрати, а кілька залишити в обличчя. Цей варіант виглядає романтично.
  4. Не бійтеся використовувати аксесуари. Завитки можна прикрасити шпильками, ободком, живими квітами, діадемою.

З плетінням і косами

Зараз ці елементи можна зустріти практично в кожній весільній зачісці, хоча їх стали додавати недавно. Плетіння добре тримають форму, що важливо, тому що укладання повинна зберегтися на тривалий час. Косу можна прикрасити квітами, намистом, стразами. Навіть просте плетіння такі аксесуари зроблять неповторним. Плетіння може бути як головним елементом зачіски, так і складовою частиною. Рекомендації по вибору з урахуванням форми обличчя:

  1. Коло. Вибирайте варіанти укладок, де переважають вертикальні лінії, краще всього високі. Кілька прядок витягніть, щоб прикрити щоки.
  2. Прямокутник. Підійдуть композиції, що пом'якшують риси, з плавно заокругленими хвилями, завитками. Від прямих ліній відмовтеся. Вибирайте плетіння, де основна маса волосся зосереджена в області вух. Підійде кіска-валик.
  3. Трикутник. Щоб згладити різницю між вузьким підборіддям і широкими вилицями, поєднуйте різні типи плетіння.
  4. Коло. Ідеальний варіант – французька коса, що обрамляє обличчя. Непогано будуть виглядати і об'ємні плетіння.
  5. Овал. Можете вибирати будь коси.

Є кілька варіантів для довгого волосся, які користуються найбільшою популярністю серед наречених. Приклади:

  • бічні коси у різних техніках виконання;
  • плетіння з штучними або живими квітами;
  • зигзаг або широка змійка;
  • декілька кіс, переплетених сіточкою або іншим візерунком;
  • водоспад;
  • вільна коса ззаду чи збоку;
  • пучок, прикрашений кісками;
  • вінок з плетіння.

З діадемою

Багато наречених вважають за краще весільні зачіски з коронами, прикрашеними дорогоцінними каменями, наприклад, діамантами або перлами. Діадема допомагає дівчині відчути себе принцесою. Як правило, діадему поєднують з локонами і пишним платтям. Рекомендації перукарів по створенню образу:

  1. Чим химерніше ваша зачіска, тим скромніше повинна бути діадема і навпаки. На передній план має виходити щось одне.
  2. Якщо використовуєте тіару з золота, не переборщіть з іншими прикрасами. За стилем вони повинні абсолютно збігатися з основним аксесуаром.
  3. З діадемою красивіше всього виглядатимуть розпущене великі локони, об'ємна коса збоку, мальвіна, низькі об'ємні пучки, черепашка.
  4. Не варто надягати тіару, якщо у вас особа форми «серце» або «прямокутник». До інших контурах підійде діадема, якщо її правильно вибрати.
  5. Якщо класичне плаття біле, то вибирайте срібні прикраси, а якщо кремове, то золотисті.

З довгим розпущеним волоссям

Такі зачіски виглядають жіночно, роблять наречену приголомшливою красунею. Варто відзначити, що розпущене волосся повинні бути в ідеальному стані, тому незадовго до весілля пройдіть оздоровчий курс для відновлення пасом по всій довжині. Найбільш виграшні варіанти укладок:

  1. З прямим волоссям. Прядки потрібно лише трохи укласти феном. Зачіска підійде власницям густого волосся. Їх потрібно обробити спеціальним блиском. Прямі розпущене прядки підійдуть для створення елегантного образу. Варіант можна вибирати дівчатам з овальним, квадратним обличчям.
  2. З хаотичними кучерями. Локони виглядають мило, особливо на наречену з особою серцеподібної форми. Можна завити їх на великі або дрібні щипці, бігуді. Подбайте про стійкості укладання, використовуйте засоби максимальної фіксації. Доповніть образ прикрасами, квітами.
  3. З плетінням. Коси, відкривають особа, будуть гармонійно доповнювати образ з розпущеним волоссям. Підійдуть під будь-яку форму обличчя.

Фото весільних зачісок на довге волосся

Відео

Як зробити високий хвіст? Весільна зачіска

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!