Касторове масло для вій і брів: застосування та відгуки

До недавніх часів касторове масло використовувалося в основному в якості проносного засобу. Дослідження альтернативного впливу на організм людини поклало початок використанню касторки в косметології. Видобувається олія з насіння рицини звичайної, батьківщиною якої прийнято вважати Африку, методом холодного пресування. Сьогодні широко використовується рицинова олія для брів і вій. Засіб допомагає відновити рослинність, зробити волосся густіше і довше в домашніх умовах, не вдаючись до дорогих салонним процедурам.

Користь касторової олії для вій

Унікальний хімічний склад є головним достоїнством продукту. Виділяють наступну користь касторової олії для вій:

  • Пальмітинова кислота. Виконує функцію транспортувальника корисних речовин. Завдяки пальмітинової кислоти вітаміни швидше проникають у кров, коріння вій.
  • Стеаринова та лінолева кислоти. Відповідають за зволоження, перешкоджають випаровуванню вологи, що благотворно впливає на висушені вії. Стеаринова та лінолева кислоти також виконують бар'єрну функцію, захищаючи від зовнішніх негативних факторів впливу: різких перепадів температури, ультрафіолетових променів, солоної і хлорованої води.
  • Олеїнова кислота. Прискорює клітинний обмін, зміцнює та відновлює тканини.
  • Рицинолевая кислота. Завдяки цій речовині досягається привабливий вигляд вій: обсяг, довжина, еластичність, м'якість. Великий вміст рицинолевої кислоти активізує зростання волосків, зменшує випадання.
  • Вітамін Е (токоферол). Прискорює синтез білків колагену і еластину. Вони забезпечують еластичність і природний блиск.
  • Вітамін А (ретинол). Виконує відновну функцію, завдяки цій речовині вії виглядають більш здоровими.

Як я відростила вії і брови за місяць / Кращий спосіб - касторове масло

Як правильно використовувати касторову олію

Зовнішнє застосування касторової олії для вій буде ефективним, якщо дотримуватися таких правил і рекомендацій з використання косметичних засобів з касторкою:

  1. Купуйте масло в аптечних пунктах.
  2. Не зберігайте довго в холодильнику, краще залишати його при кімнатній температурі.
  3. Перед першим використанням проведіть тест на алергію. Для цього невелику кількість касторки нанесіть на тильну сторону руки і простежте за цією ділянкою протягом доби. Шкіра вік дуже тонка, може непередбачувано відреагувати на нові косметичні продукти.
  4. Для зручності нанесення використовуйте стару пензлик від туші. Її необхідно ретельно вимити від залишків фарби, висушити. Не тримайте пензлик в бульбашці з маслом, після кожного використання протирати ватним диском, зберігайте в темному сухому місці.
  5. Не наносите касторку на вії, вкриті тушшю. Вони повинні бути чистими і сухими.
  6. Якщо ви носите лінзи, то перед процедурою їх краще зняти.
  7. Не мастіть вії жирним шаром від коренів до кінчиків, як тушшю. В цьому випадку очі покриє масляниста плівка, яку буде проблемно видалити. Використовуйте невелику кількість засобу, починаючи нанесення від середини волосків, обережно ведучи до кінчиків.
  8. Якщо ви нанесли багато касторки, то видаліть надлишки ватяним диском.
  9. Під час першої процедури тримайте засіб 5 хвилин. Якщо відсутні неприємні відчуття, алергія, то в наступні рази час можна збільшити до 15-20 хвилин. Набряки повік і навіть невелика червоність очей говорять про те, що цей косметичний засіб вам не підходить.
  10. Не тріть довго очі, змиваючи касторку. Для видалення скористайтеся звичайним ватним диском. Вмиватися і наносити крем після процедури можна тільки через 1 годину.
  11. Ефект простежується тільки при постійному використанні.
  12. Тривалість курсу індивідуальна.
  13. Коли досягнете поліпшення стану вій, рекомендовано зробити перерву на 2 тижні. Після чого за необхідності можна повторити курс.
  14. З протипоказань відома лише індивідуальна непереносимість касторки.
alias="article_under_first_img" action="place"]

Маска для вій з касторовою олією

Застосовувати масло можна в чистому вигляді, але в комплексі з іншими речовинами дію основного компонента посилюється. Алгоритм нанесення масок для лікування однаковий, він аналогічний описаному вище. Кошти будуть відрізнятися складом і призначенням:

Зміцнення

Для зміцнювальної маски змішайте 15 грам касторки з декількома краплями іншого ефірного масла. Це може бути мигдальне, пшеничне або лляне масло. Дія засобу посилиться, якщо маса буде теплою. Для цього суміш потрібно злегка розігріти на водяній бані.

М'якість

З'єднайте 15 грам основної діючої речовини і приблизно 5 грамів масла персика.

Зростання

Купіть в аптеці рідкі капсули вітаміну А (інша назва ретинол) і Е (токоферол). Змішайте по одній капсулі двох видів вітамінів, додайте дві піпетки касторки і одну – реп'яхової олії.

Касторове масло для вій, для росту, подовження і краси брів.

Відео

Касторове масло для вій. ДОВГІ вії за допомогою касторової олії всього за місяць

Відгуки

Катерина, 24 рокиЯ використовувала касторове масло для вій з метою збільшити їх довжину і густоту. Вже після першого тижня застосування касторки в чистому вигляді був помітний позитивний ефект. Наступні 2 тижні я наносила різні маски на її основі. Результатом дуже задоволена, рекомендую подібні процедури всім подругам зі схожими проблемами.
Ганна, 32 рокиКурс відновлення вій за допомогою касторки дуже тривалий. Плюс очі вічно застеляє масляниста плівка. Ефект швидко втрачається після закінчення використання. Як на мене, краще один раз скористатися більш дорогої салонної процедурою, ніж щодня витрачати на догляд в домашніх умовах стільки часу і сил.
Ольга, 27 роківУ мене від природи короткі вії, перепробувала безліч домашніх засобів, щоб вирішити цю проблему. Найбільш ефективним виявилася звичайна рицина. Завдавала у поєднанні з вітамінами А і Е, як на вії, так і на брови. Процедури виконувала щодня протягом двох тижнів. Вії стали довшими, брови – гущі, це явно видно по фото до і після.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!