Чистка обличчя у косметолога: процедура та відгуки

Краса – найпотужніша зброя кожної жінки, тому на догляд за своєю зовнішністю представниці прекрасної статі не шкодують ні сил, ні грошей. Очищення обличчя за допомогою методів апаратної косметології можливо як для жінок, так і для чоловіків, однак перші відвідують процедуру набагато частіше. Дізнайтеся про різних видах послуг і варіантах проведення.

Якою буває чистка обличчя в салоні

Множинні прищі, чорні точки, вугри або інші помітні шкірні недоліки – це завжди привід почати шукати кошти для боротьби з недугами. Коли організм в порядку, а домашні препарати, як і раніше, безсилі, саме час звернутися до косметологів. Залежно від стану шкірних покривів вам буде запропоновано мануальна або апаратна чистка обличчя. Говорити про те, яка з них підійде конкретно вам, можна буде тільки після проведення першого сеансу.

Механічна

Якщо ви володар проблемної шкіри з великою кількістю закупорених пір і чорних точок, то спосіб ручного чищення може виявитися більш дієвим. Суть процедури – поступове витискання кожного прищика вручну. За допомогою збільшувального скла косметолог зможе побачити навіть найдрібніші недоліки і видалити їх. Мінус такого впливу на шкіру полягає в підвищеної хворобливості на окремих ділянках. У список плюсів можна внести невелику вартість і швидке позбавлення від видимих запалень.

Обов'язково звертайте увагу на приміщення, в якому проводяться шкірні маніпуляції, на інструменти і форму, в яку одягнений косметолог. Найменша інфекція здатна проникнути у відкриту ранку, що може призвести до плачевних наслідків. Запам'ятати треба і те, що абсолютним протипоказанням для такої чистки є купероз. Не рекомендується дане салонне втручання в період менструації: можливе підвищене виділення крові з розкритих комедонов.

Вакуумна

При жирній шкірі забруднення пір відбувається автоматично, що не тільки викликає некрасивий блиск, але і сприяє утворенню висипань. Якщо вам неприємна навіть думка про ручному чищенні шкірних покривів, то можна вдатися до впливу вакуумом. Процедура проводиться косметологом з допомогою спеціального апарату, що притягає до своєї насадці шкіру, і є повністю атравматичною. Негативна сторона даного різновиду полягає у недостатній глибині проникнення, тому якщо у вас є серйозні шкірні ураження, то від них вакуум не врятує.

Лазерна

За відгуками людей, що використовують цей метод, вплив лазером є одним з найбільш оптимальних по ефективності. При нерівностях шкіри, пігментних плямах та інших дефектах цей спосіб однозначно показаний. Лазерний пучок безконтактним методом має руйнівний вплив на омертвілу частину шкірного покриву і стимулює регенеративні процеси. Однак у модного на нинішній момент процедури є ряд негативних сторін:

  • загоєння може проходити тривалий час, протягом якого користуватися косметикою заборонено;
  • висока ціна.

Через активності сонячних променів не можна робити у косметолога дані маніпуляції влітку, а, крім того, при наявності протипоказань. Це може призвести до ускладнення ситуації. Шкідлива лазерна чистка обличчя у косметолога для таких категорій клієнтів:

  • вагітних жінок і годуючих мам;
  • які страждають на епілепсію;
  • мають шкірні захворювання в стадії загострення;
  • молодих людей до 22 років.

Гальванічна

В основі цього методу лежить вплив на шкірний покрив приладом, що випромінюють електричний струм певної сили. Роблять це для розширення пор, виведення скупчень зайвого жиру. Чистка таким методом є настільки глибокою, що здатна добре очистити позабивалися пори. Сеанси показані тільки власникам жирної або комбінованої шкіри, для сухої – вплив може виявитися згубним. Ціна процедури приваблива, але це не той випадок, коли робити її потрібно регулярно. Шкірне сало виводиться повністю, і при частому втручання покриви можуть иссушиться.

Ультразвуковий пілінг

Омертвілі шкірні частинки підлягають періодичному видаленню, так як значно псують зовнішній вигляд. За допомогою спеціального пристосування, що випромінює ультразвукові хвилі, верхній шар шкіри видаляється косметологом безболісно з відчуттям невеликий вібрації. Така чистка обличчя у косметолога крім всіх етапів, притаманних процедурою, починається з обробки покривів мінеральною водою. Це робиться для виведення з пір забруднюючих мікрочастинок, які згодом будуть видалені ультразвуковим апаратом.

Хімічна

Шкірні дефекти в косметичних салонах можуть бути усунені за допомогою кислот – саліцилової, фруктової або гліколевої. Їх дія схоже один з одним і спрямоване на позбавлення пір від забруднень. Даний вид чищення можна комбінувати, наприклад, з механічним методом. У такій ситуації, починати варто з хімічного пілінгу, оскільки кислоти можуть пошкодити шкіру після мануального очищення.

Яка чистка обличчя найефективніша

Говорити про результативність того чи іншого методу можна, побачивши чоловіка та його шкіру. Правила:

  1. Для людей з висипаннями в стадії загострення показана механічна чистка, вона буде ефективніше інших. Інші ж при такій картині робити не можна.
  2. Якщо видимих дефектів немає, але шкіра нерівна і при нанесенні макіяжу це впадає в очі, лазерна чистка – те, що потрібно.
  3. У випадку з дуже жирною шкірою і чорними крапками може підійти будь-який з решти метод.
  4. Можна випробувати кожен окремо і, відштовхуючись від ціни, дізнатися яка чистка обличчя краще для вас.

Ціна на чистку обличчя у косметолога

Скільки буде коштувати та чи інша процедура, буде залежати від конкретної клініки та міста. Наприклад, в Москві обробка шкіри механічним способом в середньому обійдеться в 1800 рублів. Вплив вакуумом коштує недорого – 2000 р., ультразвуком – 3000 р., електричним струмом – 1200 р. За очищення особи кислотами в московських салонах з вас візьмуть від 1000 до 3500 р. Якщо вас цікавить, скільки коштує чистка обличчя лазером, то ціна варіюється від 10 000 до 30 000 грн.

Як роблять чистку обличчя у косметолога

Незалежно від ціни і підлоги (при поході в чоловічій косметологічний кабінет або салон для дам) комплексна процедура включає в себе ряд обов'язкових етапів. Професійна чистка обличчя, навіть якщо коштує недорого, повинна проводитися з дотриманням всіх гігієнічних вимог і містити наступні кроки:

  1. Очищення гелями і пінками, які наносяться на обличчя спеціальною лопаткою. Потрібно ретельно видалити всі забруднення.
  2. Вапоризація, покликана розпарити шкірний покрив.
  3. Головна процедура, обрана клієнтом по каталогу, з урахуванням її функцій.
  4. М'який пілінг для видалення залишилися відмерлих частинок.
  5. Маска, суживающая пори.

Фото: особа після чистки у косметолога

Відгуки клієнтів можуть бути суб'єктивними, оскільки для візуального прояву ефекту може знадобитися деякий час. Людині, який зважився підібрати для себе процедуру самостійно, більш значиму допомогу нададуть фотографії. На них можна помітити різницю між вихідним станом шкіри обличчя і результатом чищення вже після повного відновлення. Також можна відстежити процес загоєння і оцінити ризики.

Відео

Механічна чистка обличчя в «ЭСТЕЛАБ»

Відгуки

Яна, 23 рокиЯк володар проблемної шкіри, почувши позитивний відгук подруги про похід до косметолога, я задумалася про чищення особи. Вибір припав на механічну, оскільки у мене багато закритих комедонов. Сама процедура здалася мені просто нестерпно болючої, у мене постійно текли сльози. Через місяць після видалення запалення з'явилися знову.
Євгенія, 21 рікНа день народження сестра купила в інтернет-магазині сертифікат: сеанс ультразвукового пілінгу. Прийшовши до косметолога, я зазначила, що в кабінеті чисто, а те, що торкаються мого обличчя, розпаковується прямо при мені. Самим пілінгом я залишилася задоволена. Не скажу, що у мене багато прищів, лише невеликі забруднення, з якими ультразвук добре впорався.
Поліна, 25 роківДля боротьби з чорними крапками вирішила замовити з десяток засобів, різних за ціною. Більшість виявилися марними. Зважилася піти до косметолога, яка порадила мені хімічний пілінг. Після нього я ще довго не впізнавала себе, особа дійсно очистилося. Ефекту вистачає лише на місяць, потім процедуру потрібно повторювати.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!