Корінь кульбаби для схуднення - як правильно приймати

У боротьбі із зайвими кілограмами корінь кульбаби діє не гірше дорогих таблеток для схуднення. З трав'яним чаєм можна скинути до 2-3 кілограмів на тиждень. Кульбаба росте всюди, заготовити його легко, а ефект стане помітним уже з перших днів застосування.

Користь при схудненні

З чаєм з коренів кульбаби можна скинути до 2-3 кг за тиждень. Ефект схуднення заснований на сечогінних властивості рослини. В коренях міститься багато калію, який виводить з організму зайву воду – причину ожиріння і целюліту.

Інші компоненти рослини не менш ефективні. Гіркоти кульбаби прискорюють відтік жовчі, мають помірну проносним ефектом, покращують обмін речовин. Жирні кислоти, виводять токсини і шлаки з кишечника, шкідливий холестерин з крові. Для травлення також корисні флавоноїди, вітаміни А, В, С, Е, цинк і магній.

Якщо протягом дня вживати напій перед їжею, швидко притупляється відчуття голоду, знижується апетит.

Худне людина відчуває себе ситим, з'ївши лише невелику порцію. Сечогінний ефект стане помітним після 1-2 чашок чаю з коренів кульбаби.

Сечогінні властивості

Корінь кульбаби – це природний діуретик. Якщо регулярно пити трав'яний чай, через кілька днів проходить набряклість. Екстракт кульбаби діє швидше – через 5 годин після прийому. Сечогінний ефект забезпечує швидке зниження ваги.

Недолік: рідина може повернутися, а разом з нею – і зайві кілограми.

Детокс організму

Роль кульбаби для схуднення велика. В траві містяться корисні для печінки компоненти (полісахариди), які посилюють відтік жовчі, виводять з організму шлаки, токсини і солі важких металів. Трав'яний чай чистить кишечник, володіє легким проносним ефектом, полегшує похід в туалет при запорах, але не викликає гостру діарею.

Нормальна робота печінки прискорює процес розщеплювання жирів, і зайві кілограми зникають швидше. Корінь кульбаби оздоровлює весь організм.

Інші корисні властивості – чищення крові, виведення шкідливого холестерину, поліпшення функцій селезінки, нирок і органів травної системи.
 

Низька калорійність

Енергетична цінність рослини – 45 ккал. Чай з кульбаби містить менше калорій, ніж кава. При бажанні втамувати спрагу і схуднути вибирайте трав'яний напій, від нього більше користі. За день випивайте до 3-4 чашок, на добовому споживанні калорій це ніяк не відіб'ється.

Сприяє синтезу панкреатичної ліпази

Наукові дослідження показали, що корінь кульбаби так само впливає на організм, як і препарат для схуднення Орлістат. Рослина сприяє виробленню панкреатичної ліпази – травного ферменту, який уповільнює всмоктування жирів. В організмі створюється дефіцит енергії, що призводить до розщеплення давнього підшкірного жиру. Як Орлістат, корінь кульбаби контролює концентрацію холестерину в крові, дозволено хворим на цукровий діабет.

Побічні ефекти і протипоказання

Одуванчиковый чай добре переноситься, надає тонізуючу дію на весь організм. Якщо готувати напій правильно, він безпечний для здоров'я, допомагає підкоригувати фігуру, покращує роботу внутрішніх органів, систем. При непереносимості компонентів рослина викликає симптоми алергії. Кульбаба має великий список медичних протипоказань:

  • надлишкова вироблення шлункового соку;
  • жовчнокам'яна хвороба;
  • панкреатит;
  • гастрит, виразка шлунка і 12-палої кишки;
  • непереносимість компонентів;
  • вагітність;
  • лактація;
  • дитячий вік до 12 років.

Є алергеном

Серед побічних ефектів трав'яного чаю або екстракту для схуднення – дрібна висипка, свербіж, набряк і почервоніння шкіри, кропив'янка. Якщо з'явилися такі симптоми, виберіть інший метод корекції ваги.

Після припинення контакту з алергеном неприємні прояви алергії зникають.

Посилює дію лікарських препаратів

Відвар з кульбаб не можна поєднувати в одній схемі лікування з сечогінними засобами, інакше підвищується ризик зневоднення. Лікувальну дію діуретиків посилюється, а разом з рідиною з організму виводяться вітаміни й важливі мікроелементи.

Перед початком курсу і вибором рецепти проконсультуйтеся з лікарем, особливо якщо ви приймаєте антибіотики, препарати літію і ліки, які руйнуються печінкою.

Кульбаба знижує їх ефективність, та комплексне лікування стає марним.

Як заварити чай з кореня кульбаби

Відповідально поставтеся до підготовки сировини, дотримуйтеся такі рекомендації:

  • Збирайте кульбаби у квітні-травні, вересні-жовтні, коли в коренях міститься максимальна кількість вітамінів і мікроелементів.
  • Зривайте рослини в зеленій зоні, подалі від доріг, забруднень і зон впливу хімікатів. В іншому випадку рослина може спровокувати симптоми гострого отруєння.
  • Перед приготуванням коріння гарненько промийте водою, висушіть, розітріть, зберігайте в сухому, прохолодному місці.

Послідовність приготування і застосування трав'яного чаю для схуднення:

  1. Дрібно нарубаєте чисті коріння кульбаби.
  2. Нагрійте (висушіть) на помірному вогні в духовці 2 години.
  3. Заварюйте 1 ст. ложку сировини в склянці окропу, настоюйте 10 хвилин.
  4. Охолодіть до кімнатної температури відвар, процідіть.
  5. Пийте по 1/3 склянки в перервах між прийомами їжі (натщесерце).

Відео

Кульбаба для схуднення - Домашній лікар - випуск №43

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!