Кмин для схуднення - застосування і корисні властивості

Ця приправа популярна серед людей, які відчувають дискомфорт від надмірної ваги. Відмінно підходить кмин для схуднення – спосіб застосування доступний кожному, хто бажає позбавитися від зайвих кілограмів, необхідно регулярно вживати насіння приправи, властивості і користь якої спрямовані на позбавлення від зайвої ваги. Жінкам, які готуються до материнства – не рекомендується до вживання. Алергічну реакцію може викликати особиста непереносимість, в такому випадку варто відмінити застосування. Загальних протипоказань немає, якщо не використовувати його фанатично.

Що таке кмин

Рослина кмин – це знаменита, відома здавна спеція (carum), яка використовувалася багатьма народами, починаючи від Стародавнього Єгипту, і продовжує набирати популярність у наш час. Пряність вирощується Індією, Францією, Туреччиною, Єгиптом, Бразилією і країнами Північної Африки. Росте практично в усіх куточках планети. Рослина легко піддається адаптації в різних кліматичних умовах, знайдений навіть гірський кмин, який виріс диким способом. Корисний як чоловікам, так і жінкам.

Чорний кмин

Маленькі темні насіння – це чорний кмин, який також називають чорним коріандром. Насіння частіше вживається цілком, володіє гострим, анісовим ароматом і смаком. Популярність королівської пряності йде в глибоку стародавність: в гробниці фараона Тутанхамона були знайдені ці насіння. Він для схуднення зарекомендував себе, як ефективний природний продукт. Схуднути за 2 місяці допоможе спосіб застосування, згідно інструкції. Необхідно:

  1. Кожен день в будь-якому вигляді використовувати приправу.
  2. Вживати чудо-продукт під час ранкового і вечірнього прийому їжі, додаючи в чай, їжу.

Кмин звичайний

Дворічна рослина сімейства Зонтичні – кмин звичайний (carum carvi), отримав високий попит на застосування в кулінарії і медицині. Протягом п'яти тисячоліть не слабшає інтерес до зерна, все більш глибоке вивчення сприяє вилученню з нього ще більшої якості. Користь кмину обумовлюється складовими і повсюдно використовується фармакологами для виготовлення медичних препаратів, які допомагають ефективно боротися із зайвою вагою:

  1. Міститься холін підтримує обмінні процеси організму навіть у ледачих, приводить в норму рівень холестерину в крові, що сприяє скиданню зайвих кілограмів.
  2. Сечогінні властивості насіння дуже позитивно впливають на стимуляцію функцій нирок, що сприяє виведенню зайвої рідини і токсинів з організму, як наслідок – зайвих кг.

Застосування масла

Гармонійно збалансованим складом і унікальною цілющістю має натуральна олія з насіння чорного кмину, за що особливо цінується народними цілителями. Продукт володіє насиченим ароматним запахом і гіркуватим смаком. Його добувають способом холодного віджиму сирих насінин, що дозволяє зберегти цілющість і унікальність природного продукту. 100 г такого масла містить 331 калорію, але не варто панікувати – 1 маленька ложка важить не більше 6 м, тому калорійність знижується до нуля. Застосування масла матиме позитивний вплив на метаболізм.

Як приймати масло для схуднення:

  1. Протягом першого тижня рекомендується випивати на сніданок склянку чистої води з чайною ложкою масла чорного carum.
  2. На другому тижні можна підвищувати дозу, довівши її до двох склянок: вранці до прийому їжі, вечірній прийом – перед вечерею.

Ще один спосіб, як пити масло для схуднення:

  1. Масляниста речовина слід приймати невеликими ложками, вранці, запиваючи очищеною водою з часточкою лимона.
  2. Бажано дотримуватися низкоуглеводной дієти.

Застосування насіння

Наділені насіння чорного кмину вражаючою кількістю цілющих властивостей. Учені вже неодноразово підтвердили це своїми дослідженнями. Застосування насіння чорного кмину відновлює організм. Зміст в них потужних антиоксидантів сприяє процесу спалювання жиру. Спосіб застосування насіння чорного кмину для схуднення: рясно додати в їжу цю пряність, можна використовувати борошно або насолоджуватися кминним напоєм.

Застосування борошна

Для оздоровчого спектру дії застосовують борошно чорного кмину. В її складі є:

  • груба клітковина;
  • амінокислоти;
  • жирні кислоти;
  • каротиноїди і вітаміни;
  • найважливіші мінерали;
  • ефірне масло та ін

Регулярне вживання такого борошна позитивно позначиться на загальному стані організму, а в поєднанні з дієтичним харчуванням, легко допоможе розпрощатися з підступними кілограмами. Результат буде швидким, якщо перед застосуванням переглянути свій раціон харчування, виключити жирні, солоні, солодкі страви. Спосіб приготування борошна доступний кожному, його можна здійснити, маючи вдома сушене зерно і кавомолку: слід ретельно перемолоти компонент до консистенції порошку.

Застосування приправи кмин

Широко застосування приправи кмин в кулінарії. Її додають в супи, напої, хлібну випічку, використовують в пряних композиціях для копчених ковбас, м'ясних страв. Особливо популярно застосування кмину в цілях схуднення: він є універсальним засобом буквально спалює зайву вагу. Взявши за правило приправляти звичні страви кмином, за кілька місяців можна помітити значні поліпшення загального зовнішнього вигляду.

Чай з кмином

Є велика кількість доказів включити в меню чай з кмином, щоб підтримувати своє здоров'я і фігуру у відмінній формі. Чудовий інгредієнт з чарівним ароматом і пікантним смаком принесе задоволення від вживання напою. Чай з кмином нормалізує функціонування нирок і печінки, зміцнює імунітет, розвантажує шлунково-кишковий тракт, що сприяє схудненню. Є варіант посилити ефект схуднення і урізноманітнити напій плодом сухого імбиру. На початковому етапі смак чаю може не сподобатися, але через тиждень організм звикне.

Відвар

Дуже просто готується відвар тмину:

  1. Треба взяти 200 г води і 1 ст. л. трави.
  2. Прокип'ятити 3 хвилини, настояти півгодини і процідити.
  3. Приймати відвар, присмачуючи медом, до їди.

Вживання відвару всередину підсилює обмінні процеси в організмі. Відновити еластичність шкіри після різкого схуднення допоможуть тонізуючі ванни з відвару, всього після 3-тижневого курсу можна оцінити результат. Для того, щоб відвар дав результат якомога швидше, рекомендується поєднувати його застосування з правильним дієтичним харчуванням.

Настоянка

Спосіб приготування кюммеля – настоянки кмину – дуже простий. З цим завданням легко впоратися в домашніх умовах. Рецепт класичної настойки містить лише насіння кмину, кропу і анісу. Технологія приготування проста, кмин для схуднення – спосіб застосування:

  1. Спеції трохи придушити або подрібнити у кавомолці і засипати в банку.
  2. Ємність заповнити спиртом.
  3. Залити водою до необхідної фортеці.
  4. Закрити герметичною кришкою.
  5. Залишити в темряві.
  6. Приблизно через 15 днів процідити, розлити по скляних пляшках.
  7. Настоянка готова до вживання.

Відео:

Супер-їжа для схуднення. Кмин. Жити здорово! (12.05.2016)

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!