Як пити активоване вугілля для схуднення - інструкція по застосуванню

Досягти ідеальної ваги часто допомагають незвичні для організму прийоми, у число яких входить і спосіб з таблетками, що описує, як пити активоване вугілля для схуднення. Цей доступний і недорогий препарат сьогодні отримав нову сферу застосування. Завдяки чому ж активоване вугілля при схудненні став так популярний? Про його властивості, протипоказання та можливості використання ви дізнаєтеся з інформацією нижче.

Що таке активоване вугілля

Варто відразу відзначити, що одні тільки таблетки не допоможуть схуднути. Вони лише прискорюють процес при дотриманні ряду правил. Сам активоване вугілля – це натуральний твердий продукт розпаду деревини під дією високої температури без доступу повітря. В якості сировини частіше використовується береза, бук або сосна. Готовий порошок пресують, результатом чого і стають таблетки. Це класичний чорний вугілля.

В аптеці можуть продаватися і білі таблетки, розроблені медициною трохи пізніше. Такий колір вугілля надає звичайний крохмаль, додатково до складу входять целюлоза і оксид кремнію. Відмітна особливість – більш швидка дія, адже всмоктування починається ще в шлунку. Інших важливих відмінностей з чорним вугіллям у білого не відзначається. Показання до застосування у них однакові.

Допомагає активоване вугілля схуднути

Однією з причин зайвої ваги часто виступає уповільнений обмін речовин. У клітинах при цьому відбувається кількість біохімічних процесів набагато нижче норми. Це і веде до відкладання жиру про запас. Активоване вугілля допомагає схуднути і привести в норму метаболізм. Якщо ж продовжувати зловживати шкідливими продуктами, результат прийом таблеток не дасть. Ви зможете скинути не більше 1 кг. Якщо ж додати правильне харчування і хоча б мінімальні фізичні навантаження, результат не змусить себе чекати.

Як схуднути за допомогою активованого вугілля

Існують різні варіанти, як краще пити активоване вугілля для схуднення. Розрізняються вони лише тривалістю, але в будь-якому випадку доводиться дотримуватися деякі обмеження в харчуванні. Конкретні рекомендації залежать від дієти, але є кілька загальних порад. Щоб схуднути за допомогою активованого вугілля, необхідно:

  • відмовитися від солодощів, випічки;
  • виключити з раціону жирні, солоні, смажені і копчені продукти;
  • підтримувати організм на дієті прийомом вітамінних комплексів;
  • виключити алкоголь;
  • пити за добу не менше 1,5-2 л чистої води;
  • відмовитися від цукру та цукровмісних продуктів;
  • більше рухатися, наприклад, ходити пішки, використовувати сходи замість ліфта, виконувати зарядку вранці.

Недоліком активованого вугілля є те, що разом з токсинами він здатний вимивати і корисні речовини, такі як калій і кальцій. З цієї причини курс схуднення не повинен тривати більше 2 тижнів. Інакше крім неусвоения кальцію і калію можуть додатися також запори, метеоризм, рідкий стілець і інші проблеми зі здоров'ям кишечника. Схуднення ж за цей період може становити від 2 до 5 кг.

Як активоване вугілля впливає на схуднення

Такі таблетки не допомагають спалювати жир, призначення засобу дещо інше. У чому користь активованого вугілля для схуднення? Це абсорбент, що вбирає в себе всі шкідливі речовини, які потім ним же будуть виводитися з організму. Очищення проводиться завдяки пористій структурі таблеток. Результат – травний тракт очищається, на стінках кишечника не осідають частинки їжі, що значно поліпшується метаболізм. Так активоване вугілля впливає на схуднення. Він лише підсилює ефект за умови дотримання дієти або розвантажувальних днів.

Як приймати активоване вугілля для схуднення

Існує декілька ефективних схем, як приймати активоване вугілля для схуднення. Вони відрізняються не стільки кількістю пігулок, скільки часом їх приймання разової дозуванням. Всі схеми діють на організм однаково, тому ви можете просто вибрати для себе більш зручну. Ось кілька варіантів, як схуднути з активованим вугіллям:

  1. Розрахувати щоденна кількість таблеток – 1 штука на 10 кг власної ваги. Розділити цю кількість навпіл, випити за день. Повторювати процедуру щодоби протягом 2 тижнів.
  2. Пити перед їжею по 3-4 вугільні таблетки для схуднення протягом 10 днів. Зробити місячну перерву і повторити цикл.
  3. Наростаюча схема – починати з 1 таблетки, щодня додаючи по одній штуці і так дійти до 10. Далі йти вже за спадаючою схемою – від 10 до 1.
  4. Випивати по 10 таблеток щодня, розділивши їх на 3-4 прийоми, між якими будуть рівні проміжки часу.
  5. У перші добу прийняти 3 таблетки, а потім щодоби додавати по 1 штуці, дійшовши так до числа, рівного відношенню вашої ваги до 10.

Добова доза активованого вугілля

Один із способів, як пити активоване вугілля для схуднення, використовує розрахунки добової дози ліків. В основі методу лежить співвідношення маси тіла і кількості таблеток. Розрахунок проводиться так – на кожні 10 кілограмів ваги має припадати 0, 25 г вугілля. Це і є одна таблетка. В результаті ви отримаєте добову дозу вугілля. Наприклад, при вазі до 100 кг потрібно 100/10 = 10 таблеток. Така добова доза активованого вугілля поділяється на кілька прийомів залежно від трапез. В середньому їх має бути 4, тому в даному випадку необхідно прийняти двічі по 2 таблетки двічі по 3.

Активоване вугілля до або після їжі

При схудненні важливо не тільки кількість таблеток, але і час їх приймання. Рекомендується пити вугільні за 1 годину до або після їжі. Відразу його приймають тільки при екстрених заходи після отруєння. Один з прийомів повинен бути вранці натщесерце. В такому випадку ефект від таблеток буде вище. Головне правило в будь-якому випадку залишається незмінним – приймати активоване вугілля до або після їжі, але не під час. Інший важливий рада – запивати сорбент великою кількістю води.

Як часто можна пити активоване вугілля

З-за того, що вугілля при тривалому застосуванні приводить до запорів, вживати його можна не більше 10-14 днів. Потім має йти перерву в таку ж кількість діб. Далі цикл схуднення повторюється, в цілому їх може бути не більше трьох. Повторити комплекс дозволяється через 3 місяці, а краще півроку. За такий час організм зможе відновитися мікрофлору кишечника і наповнитися корисними речовинами. За день активоване вугілля можна пити в 3-4 прийоми.

Дієта на активованому вугіллі

Існує безліч варіантів дієт на активованому вугіллі. Більшість з них мають одні і ті ж правила. Відмінності полягають лише в тривалості і деякі особливості живлення. В одному з варіантів дієта являє собою послідовність трьох розвантажувальних днів:

  1. Кефірний. За день треба випити 3 склянки кефіру – на сніданок, обід і вечерю. За півгодини до кожного прийому їжі необхідно прийняти вугільні таблетки (2-3 штуки).
  2. Яблучний. Аналогічний кефирному дня, але замість кисломолочного напою потрібно з'їсти по яблуку, теж на сніданок, обід і вечерю. Його можна з'їсти свіжим або запекти. Сорбент приймається теж до їжі.
  3. Овочевий. Сніданок, обід і вечеря складаються з салату. Його готують на основі овочів – огірків, помідорів, перцю, горошку,капусти та ін Таблетки приймають все тим же чином, тобто до їжі.

Є й інший варіант дієти, більш тривалий. Її можна дотримуватися протягом 10-14 днів. Сорбент приймають у стандартній дозі з розрахунку 1 таблетка на 10 кг ваги людини. Їх ділять на рівні дози і п'ють переважно перед трапезами. Сам же раціон повинен включати наступні продукти:

  • каші на воді без додавання масла і цукру – вівсяну, гречану, ячну;
  • овочі з високим вмістом клітковини – буряк, морква, редис, капусту;
  • свіжу зелень;
  • морепродукти;
  • оливкова олія;
  • фрукти, окрім бананів і винограду;
  • сухофрукти;
  • горішки;
  • варену курячу грудку і інші нежирні види м'яса або риби;
  • ягоди – кавун, малину, аґрус, полуницю;
  • кисломолочні продукти низької жирності – йогурт, кефір, сир, молоко;
  • напої – зелений чай, іноді каву, але без цукру.

Така система допомагає знизити апетит, прискорити метаболізм і позбавити організм від всіх шкідливих речовин. Таблетки на дієті варто запивати 200 мл чистої води. Для посилення ефекту рекомендуються невеликі фізичні навантаження. Вистачить всього 15-хвилинної розминки на день. Приблизний раціон на день може виглядати так:

  1. Сніданок– вівсянка на воді з родзинками, шматочок сиру, зелений чай без цукру.
  2. Перекус– склянка кефіру і два хлібці.
  3. Обід– варені овочі, порція курячого бульйону.
  4. Вечеря– фруктовий салат з апельсинів, яблук, ківі, заправлений кількома ложками йогурту низької жирності.

Побічні дії і протипоказання до прийому вугілля для схуднення

Хоч вугільні таблетки і вважаються безпечними, вони все ж мають ряд наслідків. Навіть одноразове їх прийом може викликати у людини запори. З цієї причини такий спосіб схуднення не підходить особам, страждаючим від анальних тріщин або геморою, особливо в хронічній стадії. До побічних ефектів належать авітаміноз. Він виникає при тривалому прийомі вугільних – вони просто вимивають разом з шкідливими і корисні речовини. Негативний вплив може проявитися у вигляді ламкості волосся або нігтів і навіть зміну кольору обличчя до землистого відтінку.

Побічні дії і протипоказання до прийому вугілля для схуднення докладно описані в інструкції до препарату. З ними краще ознайомитися заздалегідь. До протипоказань відносяться:

  • виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки;
  • алергічна реакція або індивідуальний непереносимість;
  • коліт;
  • вагітність;
  • низький тиск;
  • кишкові кровотечі;
  • одночасний прийом медикаментів, що діють після всмоктування в кишечнику (після консультації з лікарем).

Відео: Схуднення з активованим вугіллям

Активоване вугілля для схуднення. Чи можна СХУДНУТИ за допомогою активованого вугілля, або це обман?

Відгуки

Ірина, 32 рокиПила по 6 капсул протягом 2 тижнів. Результатом схуднення стало зниження ваги всього на 2 кг, але це при незначних обмеження в харчуванні. Крім того, протягом цього часу не користувалася ліфтом, весь час піднімалася сходами на 6 поверх. Крім легкості я помітила поліпшення стану шкіри, пішли чорні точки, зменшилася жирність.
Людмила, 41 рікВ боротьбі із зайвою вагою дотримувалася 12-денну дієту, за яку мені вдалося схуднути на 4,5 кг. Брала по 2 таблетки перед їжею. Харчування було правильним, до нього я вже звикла. Схудла, так і стан волосся покращився, вони стали менше випадати, що для мене було великою проблемою. В тілі відчувається приємна легкість.
Ігор, 35 роківТільки нещодавно дізнався, що вугілля допомагає не тільки при отруєнні. Вивчив багато інформації про схуднення на цих таблетках, зважився спробувати. Вибрав для себе варіант з кількома розвантажувальними днями. За три доби цифра на вагах зменшилася аж на 3,5 кг. Таблетки при цьому пив до кожного прийому їжі по 10 штук за весь день.
Наталя, 26 роківПити активоване вугілля мені порадила подруга, дуже хвалила його. З моїм графіком харчуватися правильно і регулярно дуже складно, тому я вирішила спробувати такий спосіб схуднення. За тиждень мені вдалося схуднути на 2 кг, причому харчування я не змінювала. Стан значно покращився, перестав часто боліти живіт.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!