Чай з молоком для схуднення

Серед численних засобів схуднення, які здатні забезпечити стійку втрату кілограмів, а також добре вплинути на організм, особливо слід виділити незвичайний напій – молокочай. Чай з молоком для схуднення – відмінний помічник. Його компоненти доповнюють один одного. Тваринна складова сприяє кращому засвоєнню катехінів і вітамінів з чаю, рослинна – корисних елементів з молока. Розвантаження на молокочаї сприяє швидкому схудненню.

Користь і шкода чаю з молоком

Жінки, вперше зважилися використовувати дієту з молокочаем, уточнюють, корисний чай з молоком. Фахівці кажуть, що такий продукт не тільки допоможе в боротьбі з ненависними кілограмами, але в цілому оздоровить організм. Схуднення на молокочаї настає, якщо вживати його в якості головного продукту розвантажувального дня. Калорійність напою – 52 ккал (на 100 грам). На протязі усього дня слід випити 6 чашок такого складу. При цьому гострого почуття голоду ви не відчуєте. Крім того, чай з молоком:

  • знижує тиск, допомагає в боротьбі зі стресом, заспокоює нервову систему;
  • відмінний засіб від набряків;
  • не залишає голодним в розвантажувальні дні;
  • стимулює виділення жовчі, тим самим допомагаючи травленню;
  • відмінно чистить печінку і кров;
  • відновлює стан шкіри;
  • покращує обмін речовин;
  • у годуючих мам підвищує лактацію.

Як таких протипоказань у чаю з молоком немає, хоча не варто вживати цей напій тривалий час. У разі надмірного застосування організм здатний постраждати від зневоднення. Крім того, з-за великої кількості кофеїну молокочайна дієта протипоказана людям, які страждають від безсоння і з будь-якими захворюваннями органів травлення.

Рецепт приготування молокочая для схуднення

Чай зелений з молоком для схуднення – хороше поєднання продуктів. Вони зменшують негативні якості один одного, при цьому посилюючи позитивні. Як приготувати молокочай? Неважливо, який з чаїв ви візьмете для приготування диво-напою. Традиційно зелений чай вважається кориснішим, хоча чорний додає більше сил організму. Вибирайте заварку на свій розсуд. Можна навіть перемішати кілька видів чаю. Молоко краще вибирати знежирене.

Зелений чай з молоком

Щоб приготувати корисний напій, потрібно взяти 1,5 літра молока. Воно повинно бути не жирне. Далі слід поставити на вогонь ємність з молоком, довести його до кипіння. Після того, як засіб охолоне, в ємність необхідно засипати 3 ч. л. зеленого чаю без ароматизаторів і добавок. Отриманий засіб слід заварити приблизно 20 хвилин, далі його необхідно процідити і можна пити. Зелений чай з молоком для схуднення очистить ваше тіло від важких металів і токсинів. Він запобігає появі запорів, усуває втому.

Чорний чай з молоком

Для молокочая з чорною заваркою знадобиться 1, 5 літра маложирного молока і 2 ст. л. чаю. Необхідно безперервно помішуючи підігріти молоко до утворення бульбашок. Потім злегка остигнула рідина додаємо чай і даємо отриманого напою настоятися 10 хвилин. Отриманий засіб проціджуємо і перелити в термос. П'ємо молокочай для схуднення протягом всього розвантажувального дня. Для поліпшення смаку можна додати:

  • мелісу;
  • мед;
  • м'яту;
  • ваніль;
  • корицю.

Дієта на молокочаї

Величезною популярністю користується розвантаження на чаї з молоком, розрахована на 10 днів. Перші дні здійснюється чистка організму, в цей час слід виключити всі продукти з раціону. Кожен день слід пити лише молокочай. У меню наступних днів можна додати продукти з низькою калорійністю. Ця дієта жорстка, її можна використовувати лише коли у вас все в порядку з шлунком.

Результативною і не надто суворої є молокочайна дієта на 3 дні. Ви можете позбутися від зайвих кіло, поліпшити метаболізм. Чай (чорний, зелений) будь-якого сорту допомагає активувати процеси, які з певних причин перестали нормально функціонувати. Зразкове меню на один день молочно-чайної дієти може виглядати так:

Сніданок

Другий сніданок

Обід

Полуденок

Вечеря

стакан молокочая

вівсяна каша, приготована на воді; можна додати ложку меду

стакан молокочая

овочевий суп, овочі на пару, нежирне м'ясо

відварні або парові овочі

Відео про молочному чаї для схуднення

Молокочай. "Правильна кухня" випуск 2.

Відгуки схудлих про результати

Ольга, 31 рікЯ рідко сиджу на дієтах. Вибрала для себе щадну систему розвантажувального дня на чудовому молокочаї. Влаштовую такий день у свій вихідний, т. к. на роботі не завжди виходить взагалі щось їсти. Крім чаю з молоком ще дозволяю собі їсти нежирне м'ясо і овочі, приготовані на пару. За день витрачається близько 1,5 кг непотрібного ваги.
Ксенія, 40 роківСистему живлення на молокочаї порадила близька подруга. Вона систематично використовує її перед важливою подією. В перший день було складно пити лише цей напій, а на другий вже втягнулася. Додала до нього трохи фруктів, відвареної риби і парових овочів. Через 3 дні пішло 2 кілограми, стала краще і легше себе почувати. Перестала боліти голова.
Марія, 25 роківЗнайшла рецепт заварювання молокочая в інтернеті. Для напою використала свій улюблений зелений чай. Додала ще кориці. Вийшло засіб, який я пила протягом трьох днів. Разом з чаєм їла ще сухофрукти, овочі на пару і нежирне м'ясо. За час використання системи втратила 3 кг, талія зменшилася на 2 див. Покращився стан шкіри.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!