Чим корисний велосипед для схуднення

Багато видів спорту дарують позитивні емоції. Вони заряджають енергією, насичують кров ендорфінами, наближають фігуру до ідеалу. До таких належить і їзда на велосипеді, користь для схуднення якої стає відчутною вже після тижня занять. Сайклінг – відмінна дихальна тренування. Не переживайте, що ви перекачаєте ноги – це практично неможливо, якщо не перебирати з калоріями в харчуванні.

Як ефективно схуднути з допомогою велосипеда

Щоб система тренувань дала результати, треба їздити не менше 1-2 годин. Для новачків час рекомендовано від 15 хвилин. Налаштуйте висоту сидіння, адже якщо вона буде виставлена неправильно, це призведе до болів в ногах і спині. Відстежуйте пульс: він повинен бути в межах 120-150 уд./хв, тоді користь їзди на велосипеді для схуднення буде відчутна дуже скоро. Не збільшуйте інтенсивність занять, адже зазначена ЧСС оптимальна для спалювання жиру на сідницях, животі та інших частинах тіла. Рухайтеся зі швидкістю не більше 15-20 км/год.

Програма тренувань для початківців

Користь і шкода їзди на велосипеді визначаються ступенем фізичної підготовки людини. Новачкам не варто сильно навантажувати організм, адже навіть 15 хвилин вправ принесуть результати. Подбайте, щоб останнє вживання їжі було мінімум за 30-40 хв. до тренування. Їзда на надійному велосипеді, користь для схуднення якої особливо помітна в ранковий час, забезпечить безпеку і зведе до мінімуму ризик травмування.

Для жінок

Спочатку їздите в своє задоволення в комфортному темпі. Особливо ефективні руху в гору. Коли поліпшите форму, тренуйтеся (кожен етап триває три хвилини):

  • розминка;
  • наберіть швидкість 16 км/год;
  • збільшуйте темп до 20 км/год;
  • рухайтеся стоячи (підніміть сідниці над сидінням);
  • прийміть сидяче положення, знизьте швидкість до 17 км/год;
  • збільште інтенсивність рухів до 24 км/год;
  • знизьте швидкість до 21 км/год;
  • плавно переходите на повільне обертання педалей.

Для чоловіків

У чому користь катання на велосипеді для схуднення сильної половини людства? Це можливість підсушити фігуру і зробити її рельєфною. Програма тренувань для чоловіків-новачків практично така ж, як для жінок, тільки варто їздити по схилах. Сайклінг відмінний спосіб скинути надлишкову вагу. Чоловікам легко знизити ризик виникнення захворювань простати і освіти геморою.

Відео про користь прогулянок для схуднення

Як знайти активний вид спорту, який стане кращим для душі і тіла? Спробуйте сайклінг – фізичне навантаження, позитивно впливає на багато сфер життя. Чарівна Таня Рибакова розповість, як досягти потрібної форми за допомогою велосипеда, отримати масу прекрасних емоцій, зарядитися енергією. Для тих, хто переживає за стрункість і жіночність своїх форм, є секрети правильної техніки та харчування. З відео ви дізнаєтеся про повноцінні тренування «сайкл». Оцініть їх користь для здоров'я, роль у спалюванні жиру і збільшення витривалості.

Велосипед та схуднення | Користь для здоров'я

Відгуки

Оксана, 18 років Не скажу, що схудла від їзди на велосипеді, але м'язи підтягла. Ноги стали в міру накачаними – жіночність збереглася. Даю собі хорошу навантаження: щодня долаю 6-10 км (останні 3 тижні), харчуюся правильно. Результатом задоволена, буду продовжувати. Після заняття обов'язково роблю розтяжку, щоб ноги і попа були красивими.
Марина, 28 років Обожнюю активний відпочинок, великий в тому числі. Відкрила його для себе більше п'яти років тому, для жіночої фігури незамінна річ. Вага почав танути відразу, а після першої прогулянки кілька днів хворіли стегна і сідниці. Тіло помітно схудла, чому я несказанно рада. Кручу педалі по 5-7 км через день, а у вільний час ще бігаю по 8 км.
Єгор, 35 років Завдяки велосипеду я зробив своє тіло витривалим і сильним. Моя вага в 2012 році досяг 113 кілограм. Почав поступово давати навантаження організму, їздив всього за 5 хвилин. Потім сили збільшилися, і регулярні тренування стали давати плоди. За 2 роки (+ правильне харчування) я повільно прийшов до своєї нормальної ваги.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!