Геркулесова дієта для схуднення

Дієта на вівсянці відноситься до числа ефективних методів схуднення. Її плюс у відсутності почуття голоду, завдяки чому шанс зірватися впевнено знижується. Геркулесова дієта для схуднення, крім того, дозволяє налагодити роботу травних органів, наповнити організм вітамінами і корисними легкозасвоюваними речовинами: йодом, фтором, залізом, кальцієм і т. д. Головний секрет вівсяних пластівців – низький глікемічний індекс продукту, завдяки чому ситість забезпечується надовго.

Основні правила дієти на геркулесі

  1. Вівсяна дієта передбачає 6-разове харчування малими порціями.
  2. Варто вибирати натуральний продукт, інакше результату дієта не дасть.
  3. Для правильного схуднення пийте не менше 1500-2000 мл води в добу, проте вживати рідину дозволено через як мінімум годину після їжі.
  4. В проміжках між прийомами вівсянки можна є різні відварні або свіжі плоди, за винятком картоплі, бананів і винограду. Також допускається вживання 1 склянки нежирного кефіру в день.
  5. Вівсяні пластівці для схуднення не приправляються маслом, цукром або сіллю. Додати страві приємний смак можна за допомогою невеликої кількості горіхів, ягід або сухофруктів.
  6. Перед початком геркулесову дієти варто пройти десятиденний курс очищення рисовим відваром. Готують його так: 4 ст. л. рису заливають 1000 мл води, залишають на ніч, а вранці варять на слабкому вогні 60 хвилин, не міняючи воду. Повинна вийти консистенція киселя. Остудіть і процідіть рідину, пийте її по склянці щоранку замість сніданку, причому прийом їжі після вживання очисного засобу повинен бути не раніше, ніж через 3-4 години.
  7. При дотриманні геркулесову дієти для схуднення заборонено вечеряти не пізніше, ніж за 2,5-3 години до сну.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати кисіль з вівсянки.

Варіанти дієти, меню і рецепти для схуднення

В залежності від обраного варіанту геркулесову дієти та індивідуальних особливостей організму, можна позбутися зайвих 3-8 кілограм. Скільки калорій в геркулесову кашу? 100 г вівсянки містить всього 84 кКал, якщо пластівці будуть приготовані правильно (на воді, без вершкового масла, цукру). Завдяки великому вмісту клітковини в геркулесову кашу, навіть з'ївши маленьку порцію, ми надовго бенкетуємо. Розглянемо можливі варіанти, як схуднути на вівсянці.

Швидка монодієта на 3 дні

Триденна дієта з вівсянки – найекстремальніша, оскільки передбачає вживання виключно вівсяних пластівців. Готувати геркулесову кашу слід методом запарювання. Для цього беруть 2 ст. л. продукту, заливають такою ж кількістю окропу, накривають кришкою. Через 4-5 хвилин вівсянка готова до вживання. За день дозволено приготувати і з'їсти не більше 250 г сухих пластівців, розбивши загальна кількість на 4-5 порцій. Лікарі не рекомендують дотримуватися геркулесову дієти довше 3 днів, щоб не привести організм до виснаження.

Жорстка на 7 кг за 7 днів

Як схуднути за 7 днів на 7 кг? Геркулесова тижнева дієта для схуднення на вівсянці ділиться на два періоду. У перші 3 дні дозволено вживати виключно геркулесову кашу, запиваючи чаєм або трав'яними настоями. Пластівці не можна заправляти олією або готувати з молоком – це блюдо їдять пісним. Кашу запарюють водою 10 хвилин, щільно накриваючи кришкою. Цей метод приготування є найбільш прийнятним, оскільки зберігає максимальну кількість корисних речовин вівсянки. Починаючи з 4-го і до сьомого дня дозволено додавати в добовий раціон по 1 яблуко і стакан кефіру.

Легкий варіант на вівсяній каші і кефірі

Вівсянка і кефір чудово поєднуються в дієтах завдяки дивовижному очистительному ефекту, який дає тандем цих продуктів. Геркулесова дієта з включенням в раціон нежирного кисломолочного продукту має 2 варіації. Найпростіше рішення – пити кефір в проміжках між основним прийомом їжі (вівсянки), при цьому його денний обсяг не повинен перевищувати півтора літрів.

Другий варіант – протягом семи днів на сніданок вживайте 100 грам замочених в склянці кефіру вівсяних пластівців. Для прискорення процесу схуднення виключають всю іншу їжу, крім кисломолочного коктейлю, а дієту скорочують до 3 днів. Так, худне повинен вживати 4-5 склянок очисного напою в день. Завдяки швидкій геркулесову дієті вдається скинути приблизно 2-3 зайвих кілограма.

Як правильно виходити з дієти

Після завершення геркулесову дієти протягом тижня варто утриматися від жирних, солодких, надто гострих продуктів і напівфабрикатів. По можливості від такої їжі слід зовсім відмовитися, якщо ви хочете зберегти результат. У перший час після дієти краще віддавайте перевагу кашам, овочам, фруктам, нежирним сортам риби/м'яса, трав'яних настоїв, кисломолочним продуктам з малим відсотком жирності. Для закріплення отриманого ефекту ідеальним рішенням стануть заняття спортом і тривалі прогулянки на свіжому повітрі.

Відео: чи можна схуднути на вівсянці

Вибираєте дієту, але при цьому хочете знайти економний варіант? Вівсянка не передбачає великих витрат, так і приготувати її не складає труднощів. Відеоролик відповість на всі питання, покаже, наскільки ефективним може бути процес скидання ваги з вівсяними пластівцями та супутніми продуктами. Подивившись його, ви укрепитесь на думці, що дієта хороша!

Вівсянка для схуднення. ДІЄТА на вівсянці. Рецепти!

Відгуки про результати схуднення

Світлана, 29 років:Вівсянка допомогла скинути зайву вагу, набрану під час вагітності (мінус 6,5 кг за 2,5 місяці). Проте я її не запарюю, як зазначено в більшості рецептів, а заливаю водою з молоком 1:1, попередньо склавши в банку шарами пластівці і ягоди/фрукти. Закриваю ємність і ставлю на ніч у холодильник. Баночки на 200 г вистачає на 2 порції. Інші продукти теж їм, за виключенням жирного і смаженого, але 70% добового меню займає геркулесова каша.

Катерина, 34 рокиДавно використовую кашу в косметичних цілях (наношу маску на обличчя, волосся, тіло), але недавно вирішила посидіти на 7-денний геркулесову дієті. Не люблю обмежувати себе в їжі, але оскільки набрала кілька кілограмів, вирішила, що потрібно розвантажити організм. Підсумок – мінус 4 кг без занять спортом і зміни режиму дня. Крім вівсяного настою вранці натщесерце, їла кашу замість вечері, інший раціон не змінювала.
Ганна, 42 рокиВираженої проблеми зайвої ваги у мене немає, геркулесову дотримувалася дієти, щоб очистити кишечник від шлаків. Це мій перевірений спосіб позбавлятися від накопичених організмом забруднень. За тиждень вживання каші на сніданок і вечерю вдається схуднути на 1-2 кг, нормалізувати роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і знову відчути легкість в тілі. Крім того, зауважила, що після такого раціону головні болі виникають рідше, ніж раніше.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!