Дієта на лимонах

Відомо, що лимон містить багато вітаміну С, його використовують як ліки при респіраторних захворюваннях. Він сприяє зміцненню імунітету, надає смак чаю, але це не єдині його корисні якості. Для всіх, хто шукає спосіб скинути вагу, потрібно спробувати лимонну дієту, яка ще використовується в якості варіанту для розвантажувального дня. Сік цього фрукта дуже агресивний, тому пробувати його потрібно обережно. До того ж, не вдасться домогтися бажаного результату, якщо не змінити свій раціон харчування.

Як лимонна дієта допомагає схуднути

Ефективність цитруса в якості засобу для зниження ваги визнана поруч дієтологів. Так чим корисний лимон для схуднення? Важлива кислота, яка прискорює розщеплення жирів, підвищує метаболізм, притупляє почуття голоду. Завдяки їй поліпшується травлення через стимуляції виділення шлункового соку. Пектин, який є в цедрі, сприяє поліпшенню контролю цукру в крові, а зміцнення імунітету завдяки вітаміну С є важливим чинником при спробі знизити вагу.

Результат від дієти на цитрусових буде зберігатися тривалий час, тому що вона додатково сприяє очищенню крові і лімфи. За 2 тижні дотримання режиму можна скинути до 4-5 кг без жорстких обмежень в їжі (крім 2-х розвантажувальних днів). Відсутність суттєвих змін в раціоні дозволить дотримуватися плану і не зірватися з неї, вам потрібно лише скоротити розміри порцій, виключити деякі продукти.

Як схуднути за допомогою води і лимона

Користь такого методу схуднення доведена безліччю людей, які її випробували на собі. Рекомендується застосовувати кислі фрукти для схуднення не частіше 3 разів на рік (з-за агресивного природи кислоти), що при дотриманні правил може допомогти знизити вагу на 15-20 кг. Існує кілька варіантів такого раціону, які хоч і відрізняються, але повністю схожі в одному – дієта дає відчутний результат. Варіанти, як схуднути за допомогою лимона. описані нижче.

Варіант 1:

  1. Щоранку випивайте склянку теплої води з розведеним у ній свіжовичавленим лимонним соком. Можна натирати на дрібній тертці шкірку цитруса і додавати в другі страви, салати або супи.
  2. Не менше 4 разів на добу їжте овочі, фрукти, горіхи. Виключіть напівфабрикати, консерви, білий хліб, випічку, цукор і картоплю з раціону. Деякі фахівці рекомендують відмовитися від солодких сортів кукурудзи.
  3. Вживайте ненасичені жирні кислоти, які є в горіхах, жирній морській рибі, а ось про червоне м'ясо поки що забудьте.
  4. Такий план передбачає регулярне харчування кожні 4 години. Ретельно пережовуйте їжу, не поспішаючи, якщо вам все ще хочеться їсти, то почекайте 15-20 хвилин і відчуття ситості прийде.

Варіант 2:

  1. Протягом 10 днів пийте тільки лимонад, чисту воду або чай. Лимонад зробіть самостійно, для цього вам знадобляться: склянка води, 2 ст. л. свіжого лимонного соку і кленового сиропу, кайенский перець на кінчику чайної ложки, все це змішайте. Пити напій потрібно 10-12 разів за день тільки свіжим.
  2. Після курсу протягом трьох днів відбувається вихід з дієти: їжте овочеві супи, фрукти, пийте лимонний сік з водою. Рекомендується пропити вітаміни з вмістом груп В, А, К.
  3. Результат від такого методу харчування видно швидко, але застосовувати його слід 1 раз в 3 місяці, інакше можна завдати шкоди шлунку.

Другий варіант лимонної дієти ще називають «лимонадний», він більш жорсткий і використовувати його варто тільки при абсолютно здоровому шлунку. Він дозволить скинути до 9 кг за 10 днів. Не можна користуватися таким способом схуднення людям з підвищеною кислотністю, спочатку необхідно привести шлунок в порядок. При відсутності фізичних навантажень в цей час результат буде значно нижче. Правила прийому наступні:

  1. День 1 – до прийому їжі випивайте 1 склянку теплої води з соком одного цитруса.
  2. З 2 по 7 день – кожний день +1 плід, тобто 2-7 склянок за добу.
  3. День 8 (розвантажувальний) – нічого не їжте. На 3 літри води вичавіть 3 лимона, додайте 3 ложки меду. Випити треба все протягом доби.
  4. День 9 – 7 склянок, з 1 цитрусові в кожен.
  5. З 10 дня з 14 – зменшуємо прийом напою на 1 кожен день.
  6. День 15 – повторіть перший день курсу.

Як скинути зайву вагу, використовуючи імбир з лимоном

У більшості випадків для зниження ваги необхідно налагодити, поліпшити обмін речовин. Для цих цілей відмінно підходить імбир. Чай з нього в поєднанні з лимоном стане потужним джерелом вітамінів, корисних елементів і прекрасним засобом для прискорення метаболізму. Ви не тільки почнете худнути, але у вас покращиться колір обличчя і зміцниться імунна система. Врахуйте, що чай не послаблює, а посилює почуття голоду, тому краще вживати після їжі. Напій слід пити протягом дня маленькими порціями. Чай з імбиром та лимоном готується так:

  • на тертці дрібно натріть свіжий корінь імбиру, повинно вийти 2 ст. л.;
  • залийте 1 л окропу, додайте свіжий сік з 1 цитруса, накрийте ємність кришкою;
  • дайте чаю настоятися протягом години;
  • приймати мінімум 3 рази в день після їжі.

Інші варіанти

Поєднання трави ромашки і кислих фруктів має позитивний вплив на роботу кишечника. Воно має проносну, жовчогінну дію, чистить кишечник, виводячи з організму шлаки, токсини, за рахунок чого прискорюється метаболізм. Все це допомагає знизити вагу, а багатий вітамінами плід підтримує здоров'я організму. Для такої дієти вам необхідно приготувати відвар наступним способом:

  1. Візьміть 1 ч. л. сухої ромашки аптечної, дві скибочки цитруса, залийте 100 мл окропу.
  2. Укутайте відвар, залиште настоюватися протягом ночі.
  3. Вранці процідіть через ситечко і випийте відвар за 6 разів, вживати дрібними ковтками.

Ще один простий варіант схуднення – дієта на лимонах з гречкою. В середньому люди втрачають 7 кг за тиждень. Втрата ваги відбувається поступово, без різких знижень, відносно швидко. Найбільш помітний результат буде у перші 2 дні – мінус 3 кілограми, а в інший час зниження буде в районі 500 г на добу. Меню таке:

  • Сніданок – 100 г вареної каші, чайна ложка лимонного соку на 1 склянку води.
  • Обід – варена каша 100 г, чашка чаю без цукру і окремо 2 скибочки лимона.
  • Вечеря – 100 г гречаної каші, 3 часточки лимона з цукром, окремо випивайте склянку води.

Швидка дієта на кефірної основі з лимонами розрахована тільки на 2 дні довше дотримуватися не можна. Результат не менш відчутний, ніж від інших методів – від 2 до 5 кг. Під час курсу обов'язково потрібно випивати не менше 2 літрів рідини в день. Якщо сильно мучить почуття голоду, можна перед сном з'їсти яблуко або апельсин. Меню дієти просте, виглядає наступним чином:

  • сніданок – 0,5 л кефіру, 1/2 лимона;
  • обід – півлітра кефіру, цілий лимон;
  • вечеря – половинка лимона, пів-літра кефіру.

Система живлення Малишевої

Сучасні дієтологи часто включають у свої програми цитрусові фрукти. Лимонна дієта Малишевої отримала широку популярність. Раціон передбачає, що їсти протягом дня потрібно не менше 4 разів: 3 стандартних прийому і перекус. Це не дасть людині відчувати почуття голоду, що, на думку автора дієти, шкідливо. Раціон харчування має таке приблизне меню:

  1. Сніданок – 8 ранку. Залита окропом вівсянка, яка допоможе вивести з організму холестерин; кисляк, сироватка або знежирений йогурт на вибір.
  2. Другий сніданок – 10 годин. Пара яблук або мандарин для притуплення почуття голоду.
  3. Обід на 12 годин. Слід вживати білкові продукти, наприклад: яйця, риба, курка, нежирне м'ясо. Сіль по мінімуму.
  4. Вечеря – строго після 19:00. Нежирний кефір, овочевий салат, яйце круто.

Сама Олена Малишева каже, що це не стільки дієта, скільки спосіб життя. Вона стверджує, що крім меню дуже важливо правильно налаштуватися психологічно. Рекомендується під час дієти підраховувати калорії, щоб правильно розрахувати порцію під себе. За численними відгуками користувачів, при такому режимі харчування в тиждень має йти від 0,5 кг.

Дієта Бейонсе

Багато знаменитостей використовують лимон в якості інгредієнта для схуднення. Дівчат цікавить лимонна дієта Бейонсе, у якій прекрасна фігура, вона завжди сповнена сил, позитивно налаштована. Сама співачка стверджує, що втратила до 9 кг за допомогою такого режиму харчування за 10 днів. Він включає в себе крім лимонів кленовий коктейль. Для його приготування змішуємо 2 ст. л. кленового сиропу і лимонного соку, щіпка кайенского перцю, склянку мінеральної води, 1 ч. л. кленового олії. Програма дієти наступна:

  1. Підготовка до дієти починається за 5 днів, коли потрібно відмовитися від риби, м'яса.
  2. За 2 доби в раціоні повинні залишитися тільки рідкі страви.
  3. За добу до дієти – тільки апельсиновий сік 2 л в день.
  4. Протягом мінімум 5 днів п'ємо лимонад на клиновом сиропі. Якщо без їжі протриматися не можете, то можна перекушувати скибочками свіжих фруктів.
  5. Після 5 діб перші 3 дні починаємо вводити овочеві страви, потім повертаємося до звичайного режиму харчування.

Відеосюжет про дієту на цитрусових

Проблема зайвої ваги стає від року до року все актуальнішою для людей всіх віків. Навіть у підлітковому віці у дівчат починає з'являтися целюліт, а у хлопців – животи. Це спонукає до пошуків ефективних, нескладних дієт з відчутним результатом. Дізнайтеся з відео нижче, чи можна схуднути за допомогою лимона. Можливо, такий варіант дієти найкращим чином підходить для вас.

Лимонна дієта

Відгуки

Надія, 26 роківДо останнього не була впевнена, чи допомагає лимон схуднути, але результат перевершив всі мої очікування. Користувалася дієтою від Малишевої і не пошкодувала, тому що почуття голоду дійсно не було, а результат приємно порадував – мінус 5 кг за місяць. Може здатися, що не багато скинула, але візуально я стала значно стрункішою.
Катя, 30 роківХотіла спробувати дієту на лимонах, але її довелося відкласти. Не перевірила свій шлунок, а виявилося, що у мене гастрит. Після кількох днів став боліти живіт і курс довелося припинити. Спочатку потрібно вилікувати шлунок, а потім обов'язково спробую ще раз.
Карина, 20 роківЗацікавилася цією дієтою, тому що з дитинства люблю лимони. Прямо брала часточки і просто їла їх, а зараз ось використовую для схуднення. Це прекрасний спосіб скинути декілька кілограм перед літнім сезоном. Мені найбільше підходить варіант разом з гречаною кашею – і сита, і худну!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!