Користь силових тренувань при схудненні 5 доводів

Спортивне навантаження – кращий спосіб досягнення психічного, фізичного здоров'я і набуття ідеальних форм. Силові тренування до недавнього часу жінками сприймалися як спосіб знайти величезні, рельєфні м'язи і стати накачаної, мускулистою... бабою. Зосереджуючи увагу на кардіо навантаженнях, пробіжках, йоги, пані забувають про важливість фортеці скелета і м'язового каркаса всього тіла. Навіщо потрібні заняття з вагами і в чому їх перевага?

5 аргументів на користь силових тренувань для бажаючих схуднути:

  1. Витривалість і сила. Постійні навантаження з власною вагою, штангою і гантелями допоможуть збільшити фізичну силу. Ви перестанете пихкати «як паровозик», несучи важкі пакунки з їжею чи піднімаючи дитину на руки. Звикнувши працювати з додатковою вагою, ви зможете легше переносити фітнес навантаження.
  2. Зміцнення кісткової тканини скелета. Силові вправи покращують щільність тканини кісток, збільшують рухливість суглобів. В результаті коливань гормонального фону, зміною способу життя з віком у жінок відбувається втрата кісткової маси. Уникнути наслідків мікротравм, серйозних переломів допоможуть вправи з вагою, що сприяють зміцненню скелета.
  3. Зростання м'язової маси. Маючи масу достоїнств, кардіо, йога, пілатес, стретчінг мало сприяють нарощуванню м'язів. Часто дами, які виглядають привабливими в одязі, не можуть похвалитися гарними формами на пляжі або біля басейну. Низький відсоток м'язової маси викликає скупчення жирових відкладень у верхній частині рук, спини, на животі і сідницях. Побоюючись величезних біцепсів, трицепсів, жінки уникають накачувати м'язи за допомогою силових вправ. Хочете мати гарне, підтягнуте тіло? Працюйте з власною вагою будинку, виконуючи щодня комплекс вправ, вирушайте в гойдалку, де інструктор підбере вам програму індивідуальних тренувань.
  4. Гарна постава. Багато пані виглядають втомленими або пригніченими з боку «завдяки» поганій поставі. Згорблена дівчина виглядає старше свого віку. Сутулячись, пухкенькі панянки візуально збільшуються в розмірах. Силові тренування сприяють зміцненню м'язового каркаса спини і кісткової тканини хребта, благотворно впливаючи на набуття ідеальної постави.
  5. Спалювання підшкірного жиру. Силове навантаження крім «прямого» ефекту схуднення – втрати калорій – запускає в організмі функції «подальшого спалювання». Займаючись фітнесом або танцями, ви втрачаєте надлишки маси під час тренування. Вправи з додатковими вагами подовжують процес розщеплення ліпідного шару до 72 годин, що ефективно впливає на схуднення.

Оптимальне поєднання аеробних і силових навантажень допоможе знайти струнку фігуру, підтягнуте тіло, міцні кістки і м'язовий каркас. Відсутність можливості відвідувати спортивний клуб ви можете компенсувати вправами з власною вагою, набувають все більшої популярності серед жінок, що бажають схуднути.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!