Питна дієта

На сьогоднішній день існує величезна безліч різних видів дієт, якими доцільно було б скористатися при виникненні такої необхідності. Однією з найпопулярніших є питна дієта. Суть такого очищення організму полягає в тому, щоб протягом дня або декількох доби вживати питну їжу, обмін речовин перебудовується і настає схуднення.

Які види питних дієт існують

Меню побудуйте так, щоб не просто скинути зайві накопичилися кілограми, але й очистити організм від шлаків і токсинів. Є також список напоїв, що пити не рекомендується – це жирні молочні, солодкі, газовані напої, алкоголь, кава, какао, а також соки не свіжовичавлені. Це пов'язано з тим, що ви можете завдати шкоди своєму здоров'ю. Розглянемо, які ж напої взяти за основу:

  • Вода – вона повинна бути обов'язково негазована, об'єм випитої рідини 1,5 л;
  • Бульйон – він може бути будь-яким: м'ясних, рибних, овочевих;
  • Молочні продукти – краще звернути увагу на нежирні кисломолочні напої;
  • Сік – готувати його рекомендується заздалегідь підготовлених фруктів і овочів безпосередньо перед вживанням;
  • Чай зелений, чорний, фруктовий чай пити з лимоном або молоком без цукру;
  • Компот або кисіль – готувати з ягід і фруктів, але без цукру, варити кисіль вівсяний.

Питна дієта побудована так, що її оптимальна тривалість становить 5 – 7 днів, є більш тривалі варіанти, наприклад, на місяць, але лікарі не рекомендують вдаватися до таких заходів, особливо непідготовленим людям. Також раз на тиждень робіть розвантажувальний питної день. Далі розглянемо кілька найбільш ефективних курсів схуднення.

На 1 день або "Питної день"

Це самий простий і короткий варіант питної дієти, дозволяється застосовувати її кілька разів в місяць. За один такий день можна втратити приблизно 1 – 2 кілограми. Перед такими дієтами краще сходити на консультацію, щоб ваш лікар порекомендував вам комплекс вітамінів, перевірив як вам застосовувати такі дієти. Щоб ваш організм підготувати, перейдіть на здорове харчування – не їжте жирного, солодкого, алкоголь, газовані напої. Рекомендовано за кілька днів до початку і після виходу з дієти їсти свіжі фрукти, різні каші, супи, свіжовичавлені соки.

На 3 дні

Ця питна дієта тривалістю 3 дні дозволить вам скинути до п'яти кілограм. Про більш точні результати вам ніхто не скаже, так як це суто індивідуальні особливості організму. Якщо ви зважилися на курс, тривалість якого становить 3 дні, то необхідно набратися сил і зібрати волю в кулак, щоб протриматися. Суть дієти полягає в тому, щоб зовсім відмовитися від їжі, яку необхідно пережовувати, ваш шлунок буде відпочивати від постійного переварювання продуктів.

Ці 3 дні пийте будь-які напої, обов'язково протягом дня випивати 1,5 – 2 літра негазованої мінеральної води. Ця дієта може бути побудована наступним чином:

  • Перший день – вода;
  • Другий день – кисломолочний продукт;
  • Третій день – сік або чай.

Ви можете підібрати для себе зручний варіант, комбінуючи напої. Такі курс застосовуйте один раз на місяць, вони допоможуть організму очиститися від шлаків, токсинів, також ви можете скинути зайві кілограми.Не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі, фізичну активність.

На 7 днів

Питна дієта, розраховані на тиждень – це не самий жорсткий варіант дієти, суть її не відрізняється від дієти на один або три дні. До такої дієти потрібно підготувати свій організм заздалегідь. За цей період реально втратити до 7 кілограм. Напої комбінуйте, меню такої дієти ви можете побудувати самостійно. Під час такого схуднення ваш шлунок зменшитися, ви зможете це самі помітити, є вам буде хотітися все менше. Головне – це пити, коли ви захочете пити або їсти. Обов'язково протягом дня випивати 1,5 – 2 літра негазованої мінеральної води. Меню семиденної дієти:

  1. Понеділок – молочний день, п'ємо молоко, кефір, йогурт, ряжанку не жирні.
  2. Вівторок – бульйонний день, п'ємо овочевий, м'ясний і рибний.
  3. Середа – день соків, поєднуйте овочеві і фруктові соки, розбавляти водою.
  4. Четвер – п'ємо тільки чаї.
  5. П'ятниця – фруктові киселі без цукру.
  6. Субота – п'ємо компоти без цукру.
  7. Неділя – п'ємо соки.

14 днів

Такі дієти можуть розраховуватися на дві або три тижні. На її протягом дозволено вживати тільки питну їжу. Меню ви можете придумати для себе індивідуально. Рекомендується плавно в неї входити і так само плавно виходити. Відразу ж братися за тверду їжу після виходу суворо забороняється, оскільки шлунок за цей час відвикне і може її не прийняти. Важливо стежити за калорійністю продуктів, які ви будете пити. Оптимальна кількість споживаних калорій на добу знаходиться в діапазоні від 1200 до 1400 калорій.

На 30 днів

Курс на 30 днів використовувати тільки після того, як ви проконсультуєтеся з лікарем-терапевтом, він вам підкаже, які ви можете приймати вітаміни, для того щоб організм міг отримувати всі необхідні для життєдіяльності й нормального функціонування мінерали і вітаміни. Не забувайте контролювати свій стілець. Для того щоб протриматися цілий місяць рекомендується варити овочеве пюре, такі супи допоможуть вам впоратися з почуттям голоду. Обов'язково дотримуйтесь питний режим, щоденної випивайте 2 літри мінеральної води без газу.

Механізм схуднення виглядає наступним чином. Після тижневої дієти відбувається очищення порожнистих органів, організм у цей час очищається від токсинів і шлаків, можуть з'явитися неприємний запах і виділення. Через 20 днів очиститься печінка і нирки. Після закінчення такої дієти ваш організм очиститися на клітинному рівні.

Шоко-питна дієта

Дана методика схуднення має в своїй основі дві складові – шоколадну дієту, а також питну. Якщо при шоколадної рекомендують з'їдати протягом дня плитку шоколаду, то цей варіант передбачає, що ви будете пити гарячий шоколад без цукру, какао з жирного молока. Не забувайте про негазовану воду. Тривалість курсу може складати від 3 до 7 днів, за цей час можете скинути до 7 кілограм зайвої ваги.

Особливості першого дня

Якщо ви зважилися на дієту, яка триватиме більше одного дня, то майте на увазі, що перший день буде найскладнішим, оскільки ваш організм не звик до такого раціону харчування. Починати курс слід дуже плавно, краще поступово підготувати організм, тому що для нього це в деякому роді стрес. Перший день дієти – найскладніший етап, буде хотітися за звичкою що-небудь з'їсти. В цей час будете відчувати занепад сил відсутність гарного настрою. Перші дні організм буде очищатися, буде виникати неприємний запах, наліт на язиці, інші неприємні відчуття.

Раціон харчування - що можна, а що не можна

Розглянемо список дозволених продуктів. До них відносяться: різні види чаю, молочні напої, свіжовичавлені соки, бульйони і негазована мінеральна вода, при більш тривалих варіантах дієт дозволяється пити супи-пюре. До переліку заборонених напоїв відносяться наступні продукти: газовані солодкі, жирні напої, кава, какао під забороною. Какао дозволяється, якщо мова йде про шоко-питне варіанті.

Вихід з питною дієти

Виходити з дієти потрібно поступово змінюючи звичну для вашого організму систему харчування. По часу він повинен бути приблизно в два рази довше. Якщо курс тривав один тиждень, то вихід з неї має становити два тижні. Не поспішайте є борошняні продукти, жирні, гострі страви. Перші кілька днів тверду їжу їжте тільки на сніданок, що стосується обіду і вечері, то вони повинні бути такими ж питними. Після цього, поступово замініть питної обід звичною їжею, це також повинно тривати кілька днів, після чого їсти тверду їжу і на вечерю.

Скільки кілограмів реально скинути по такій системі?

Питна дієта має на увазі, що ви повинні будете втрачати зайві кілограми. Їх кількість залежить від того, скільки у вас зайвої ваги, скільки зможете витримати курс, також важливо стежити, щоб калорійність споживаних напоїв не перевищувала 1500 кілокалорій. У перший день ви можете втратити до 2 кілограмів, їли посидьте тиждень, то до 7. За весь курс реально втратити всі зайві кілограми, важливо знати, скільки вам необхідно скинути зайвої ваги, контролювати свою вагу протягом всього курсу, щоб не переступити бар'єр, коли ви станете позбавлятися від незайвих кілограм.

Можливо нашкодити організму?

Однозначно за такою методикою схуднення існує ризик нашкодити здоров'ю, якщо не прислухатися до порад лікарів, не можна всім і кожному сідати на таку дієту. Існує ризик захворювання на анорексію, щоб цього уникнути правильно виходьте з неї. Шкода завдається і внутрішнім органам, які втрачають клітини при голодуванні, цей процес незворотній. При таких дієтах постійно спостерігається анемія, порушення кровотворення, страждає імунітет, а шкіра втрачає свою привабливість і здоровий вигляд, дуже великий ризик заробити гастрит.

Фото до і після схуднення

Питні дієти придбали широку популярність, проте не варто забувати про недоліки даного виду схуднення. Вона дуже ефективна, оскільки за один раз реально скинути 7 – 10 і більше кілограм, але при цьому сідати на таку дієту потрібно з особливою обережністю. Багато випробували на собі цю методику схуднення діляться результатами, не приховують радості від того, що втратили обридлі кілограми ваги. Далі дивіться фото схудлих.

Відгуки про результати

Наталя, 28лет:Як же набридли мені зайві кілограми скинути вагу після пологів виявилося набагато складніше, ніж я думала. Що тільки не робила, але зайва вага повертався і плюс приводив з собою ще парочку друзів. Але ця методика мене просто вразила, я втратила за перший тиждень 5 кіло. Це був мій перший раз, і я дуже рада. Пізніше спробую на місяць.
Марина, 45років:Зайва вага не тільки змушував відчувати дискомфорт, але і сором перед людьми. Зважилася на питну дієту. Підготовка пройшла нормально. За три дні втратила 4 кілограми, навіть не думала, що це реально. Рекомендую спробувати, перший день було дуже складно, а потім якось легше стало.
Світлана, 25років:Після пологів набрала 20 кіло зайвої ваги, хотілося скинути скоріше, ніщо не допомагало. Але ця дієта – просто знахідка, перші два тижні – мінус 9 кілограм, я була в шоці. Буду продовжувати і обов'язково досягну поставленої відмітки свого ідеального і бажаного ваги.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!