Селера для схуднення - рецепти з фото. Варіанти приготування сельдереевых страв і напоїв

Селера – цінний овоч з безліччю корисних властивостей! Науково доведено, що додавання в раціон селера, людина не тільки не отримує жодної калорії, але ще й спалює зайві. Селера для схуднення ефективний, якщо його регулярно вживати в їжу. Він допоможе вам поліпшити самопочуття, підняти тонус, позбутися ознак стресу, знизити рівень стомлюваності. Поліпшення сну і зняття перенапруги – також позитивні аспекти вживання селери.

Корисні властивості селери

Вживаючи цей овоч в їжу, ви можете відразу відчути себе набагато бадьоріше, завдяки унікальним корисним властивостям селери:

  • регулювання рівня гормону стресу;
  • омолодженню, тонізації організму;
  • змістом корисних речовин – магнію, калію, заліза, фосфору, цинку, достатньої кількості вітамінів.

Тому ви не тільки можете вживати овоч для ефективного схуднення, але поліпшити стан нігтів, волосся, очей. Цей овоч – джерело вітамінів. Лікарі рекомендують сельдерейную дієту для тих, хто страждає на гастрит, виразку шлунка або дванадцятипалої кишки, запорами, алергіями, іншими хворобами. Завдяки високому вмісту вітаміну С, цей овоч здатний підтримувати імунітет, а також допомагає протистояти різним запальним процесам.

Корисно вживати овоч тим, хто страждає нирковими хворобами або серцевими розладами, а також людям, які ведуть активне життя з регулярними заняттями спортом. Завдяки унікальному складу, цей продукт додасть вам життєвої енергії, допоможе боротися з анемією, нирковими коліками, врегулює життєву активність, відновлюючи сили!

Як він допомагає при схудненні

Лікарями відзначена низька калорійність рослини. Це означає, що на його перетравлення витрачається більше калорій, ніж він може дати. В 2-х столових ложках перемеленого кореня ви виявите масу корисних речовин, але знайдете всього 3 калорії! Вживайте селера для схуднення і загального зміцнення свого здоров'я одночасно.

Спробуйте готувати цей овоч найрізноманітнішими способами:

  • запікати або варити корінь;
  • вживати стебло сирим, а також смажити і тушити;
  • заправляти різні страви, салати насінням або листям в якості зелені;
  • поєднувати з м'ясом, куркою, рибою, морепродуктами;
  • в якості приправи для супів, каш, салатів.

Цінним компонентом цього овочу є сік, необхідний тим, хто вирішив включити в свій раціон селера для схуднення. В цілях зниження ваги необхідно вживати сік кореня селери до прийому їжі в кількості 2-х чайних ложок 3 рази на день. Будучи природним проносним, він має очисні функції, сприяючи нормалізації метаболізму. Якщо змішати соки селери, моркви, кропиви, кульбаби і додати мед, вживання такого коктейлю не тільки допоможе почистити організм, але і поліпшить кровообіг, апетит.

Рецепти страв з кореня селери

Багато людей регулярно вживають цей овоч, тому давно придумана маса рецептів, які будуть до смаку навіть найвибагливішим гурманам! Суп, салат, заправка основного блюда або апетитний коктейль – всі ці рецепти (дивіться нижче) ви можете зберегти собі, щоб радувати родину кожен раз новими стравами. Селерові страви дуже поживні, після їх вживання відчуття ситості залишається надовго.

Салат для схуднення

Щоб салат з селерою допоміг для схуднення, в ньому краще поєднувати огірки, помідори, цибуля, морква, а також гриби. Ви можете додати у страву буряк або варені яйця. Ось кілька відомих рецептів:

  • Популярний салат, де для ефективного схуднення коренеплід труть на тертці, поливають соєвим соусом і заправляють бальзамічним оцтом. Приправкой може служити чорний мелений перець. Салат подають на стіл через 4 години, коли аромати компонентів змішаються, і, постоявши в холодильнику він придбає вишукані смакові відтінки!
  • Для тих, хто віддає перевагу ріпу і моркву, пропонуємо приготувати наступну страву. Потрібно натерти на тертці 200 г очищеного бульби рослини, змішати з морквою, ріпою, взятими в таких же пропорціях. В якості заправки використовувати 1 ст. л. лимонного соку і зелень петрушки.
  • Апетитним буде салат для схуднення на основі вареної моркви і яйця. 200 г бульби рослини нарізаємо соломкою, перемішуємо з раніше відвареними морквою і 2-ма яйцями. Додаємо 1 свіжий огірок. Для заправки використовуємо 50 г улюбленого йогурту.

Пюре

Для приготування пюре потрібно помити і очистити корінь, нарізати кубиками, після чого відварити у воді протягом 20-25 хвилин. Подрібнюємо сварившийся селера в блендері, додаємо теплі вершки, сіль, часник за смаком. Петрушка, кріп або інша зелень додається за бажанням. Подавайте пюре на стіл в якості основного блюда, а також гарнір до м'яса або риби.

Коктейль

Пропонуємо вашій увазі корисний рецепт універсального коктейлю, який порадує вас не тільки цілющими властивостями, але і чудовим свіжим смаком! Яблука (250 г) і селеру (500 г) потрібно помити і очистити, після цього віджати сік. Змішуємо отриманий склад з 100 мл томатного соку, приправляємо рубаною петрушкою. Перед вживанням бажано охолодити напій.

Напій

Кефір для схуднення у поєднанні з селерою як ефективний сечогінний засіб, а також позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт. Однак при загостреннях виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки потрібно вживати його з обережністю. Існує декілька основних рецептів з такими компонентами:

  • 1 л кефіру (2,5% жирності), вода (200 мл), 4 стебла селери.
  • 1 л кефіру (0%), 400 г стебел.
  • 1 л кефіру (0%), пучок селери і петрушки.
  • 1 л кефіру, селера, сир (200 г).

Виберіть собі один з варіантів. Подрібніть в блендері і вживайте в розвантажувальні дні. Щоб один і той же смак не набридав вам, чергуйте отримані напої. У вас немає блендера? Це не біда! Такий коктейль легко зробити і без нього. Але для подрібнення зелені знадобиться блендер або гострий ніж. Спробуйте всі ці рецепти і виберіть той, що більше сподобається. Поєднання селери з молочними продуктами робить дієтичний коктейль більш вітамінізованим.

З якими продуктами можна поєднувати

Завдяки універсальній формулі корисних речовин, смаковими якостями, овоч добре поєднується з іншими продуктами. Наприклад, з м'ясом. Ну а людям, які не люблять цей овоч, рекомендовано в першу чергу його поєднання з яблуком, імбиром або медом. Додаткові інгредієнти не тільки особливо ароматні, але і мають у своєму складі масу корисних речовин.

З яблуком

Змішуйте сік яблука з соком селери. Ці продукти – просто джерело здоров'я. Випиваючи цей коктейль на сніданок, ви зможете вгамувати почуття голоду до обіду. Завдяки високому вмісту клітковини в такому вітамінному смузі, ви відчуєте заряд бадьорості з одночасним підвищенням продуктивності, приливом сил! Єдина умова – напій потрібно випивати свіжовіджатим. Так ваш організм отримає максимальну кількість поживних елементів.

З імбиром

Імбирно-селеровий салат – це прекрасна їжа для тих, хто хоче відчувати себе здоровим і схудлим! Дрібно нарізаємо селера, імбир, далі заправляємо будь-якими овочами, які є (крім висококалорійного картоплі), і скроплюємо соком лимона. В якості заправки беремо оливкова олія. Поєднання цих продуктів буде корисно не тільки для вашої фігури, волосся і шкіри, але і для загального самопочуття!

З медом

В цілях очищення організму від токсинів і шлаків хороший ефект дає поєднання меду з селерою. Мед поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує обмін речовин, овоч спалює жир і виводить шлаки. Для приготування суміші 500 г очищеного і перемеленого кореня змішуємо з 3 г меду і додаємо трохи подрібненого лимона. Приймаємо, охолодивши, за 30 хвилин до їжі в кількості 1 ст. л.

Дізнайтеся, що таке сиофор для схуднення.

Відгуки про результати схуднення

Ліда, 47 роківВарила собі суп із селери, чесно, намагалася регулярно їсти. Але у мене просто не виходило проковтнути його, запах відбиває всяке бажання їсти. А ось салат або запечений селера, якщо ще додати приправ – таке з апетитом їм. Не можна сказати, що таю на очах, але результат для мене помітний.
Світлана Іванівна, 40 роківЯ завжди вживаю імбир і селеру в салатах. Просто привчила до цього чоловіка і дітей. Це було важко здійснити, але овоч увійшов в наш раціон. Хворіють набагато менше, ніж раніше, навіть у порівнянні з іншими знайомими. А я можу похвалитися стрункою фігурою поряд з відмінним кольором свого обличчя. Селера для ефективного схуднення просто незамінний!
Олена, 24 рокиЛише кілька місяців тому прочитала про дивовижні властивості селери. Спочатку не могла звикнути до специфічного смаку. Тяга до здорового харчування взяла своє – му з задоволенням! Впевнена, що поєднання занять у спортзалі з вживанням чудового овочу піде мені на користь. Терези вже показали зниження!
Вероніка, 36 роківА я тривалий час все поєдную: дієту, спорт і розвантажувальні дні. Народила двох дітей, а по мені не видно. Це не тільки моя думка, не подумайте! Позначається спадковість, але правильне харчування ніхто не відміняв! Щодо смаку – це справа звички! Для мене селера смачний, як інші звичні овочі.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!