Трави для схуднення: які ефективні

У всі часи фітотерапія приходила на допомогу людині. Ми лікували травами всілякі захворювання, покращували свою зовнішність, приводили в порядок фігуру. Сучасні жінки мало чим відрізняються від жінок давнину, тому в гонитві за красивим тілом досі використовують трави для схуднення. Настої застосовують як самостійний засіб, так і в комплексі з дієтами, фітнесом, сауну, щоб позбавитися від зайвих кілограмів.

Принцип дії трав, що сприяють схудненню

Трави – це цілителі, які допомагають нам позбутися багатьох хвороб, не вдаючись до хімічних лікарських препаратів. Для схуднення використовуються 4 групи рослин:

  1. Знижують апетит. В цій групі знаходяться трави, які набухають у шлунку, даючи відчуття ситості: спіруліна, насіння льону, гарцинія, корінь алтея.
  2. Сечогінні трави для схуднення виводять з організму зайву рідиною Це польовий хвощ, ведмежі вушка, зимолюбка, лист брусниці.
  3. Проносні або жовчогінні настої спрямовані на вироблення жовчі, яка нормалізує травний процес: стевія, кульбаба, безсмертник, крушина.
  4. Трави і коріння, що сприяють витраті енергії, спалюють калорії, прискорюють процеси метаболізму: імбир, куркума, розмарин.

Найефективніші трави, що спалюють жир

Перед тим, як користуватися тими чи іншими травами, потрібно проконсультуватися з фахівцем, щоб не завдати організму непоправної шкоди. Кожен збір індивідуальний і по-різному впливає на людей, тому ставитися до настою потрібно з обережністю. Трави для схуднення, що спалюють жир, зазвичай заварюються у вигляді чаю, настоюють протягом 30 хвилин, а потім проціджуються і випивають перед їжею 3 рази щодня. Розглянемо докладніше популярні трави для схуднення: морозник, бардакош, траву сени.

Дізнайтеся, на скільки корисна куркума для схуднення.

Морозник

Морозник кавказький - трава, яка користується популярністю у тих, хто хоче схуднути. В цілях скинути зайві кілограми 70% людей разом з морозником добиваються позитивних результатів. Це рослина ретельно, але делікатно очищає кишечник, виводить з організму токсини, очищає від солей важких і зашлакованості. Процес триває від 2 до 6 місяців, тому вживати морозник рекомендується тривалий період. Але це не означає, що ви буде пити відвар і є все, що душі завгодно. Щоб процес схуднення був ефективним, морозника треба допомагати: правильно харчуватися, займатися спортом.

Обов'язкова умова – дотримувати дозування. Якщо будуть перевищені дози, ви ризикуєте потрапити в лікарню з отруєнням, адже рослина містить отруту. За один прийом потрібно вживати не більше ¼ мірної ложки (200 мікрограмів) і бажано натщесерце вранці. А потім утримайтеся від прийому їжі на 3-5 годин, і тоді результат гарантований. Якщо такий режим вам не підходить, то краще візьміть іншу траву для схуднення, адже морозник по-іншому не подіє. Але якщо ви зважитеся пити настої з нього, то разом з схудненням ви позбудетеся від:

  • остеохондрозу;
  • гіпертонії;
  • каменів, піску;
  • атеросклерозу;
  • закрепів;
  • поліпів;
  • а також очистіть шкіру.

Бардакош

Траву Бардакош вирощують на півночі Африки, в Малій Азії і на Близькому Сході. До нас везуть її з Єгипту, Тунісу чи Алжиру. Бардакош володіє прекрасними очисними якостями: виводить токсини, шлаки, збільшує обсяг шлункового соку. У народній медицині використовується для лікування астми, цукрового діабету, депресії, наслідків травм і в комплексі інших трав від різних жіночих захворювань. Але популярним Бардакош став через здібності рятувати людей від зайвого жиру.

Слід пам'ятати, що траву Бардакош для схуднення не можна застосовувати при вагітності або при лактації. Також не можна збільшувати дозу прийому, інакше будуть забезпечені сильні головні болі. Щоб зробити відвар бардакоша, потрібно заварити в склянці гарячої води 1 ч. л. трави, настояти 20 хвилин і пити по 1 склянці вранці і ввечері. Бардакош допоможе не тільки схуднути, але і поліпшить роботу мозку, позбавить від неприємного запаху з рота.

Трава сени

Сенна відноситься до проносних рослинам, тому до неї нерідко вдаються при ожирінні або при хронічних запорах. Настає послаблюючий ефект завдяки антрагликозидам – природних сполук, які на організм діють послабляюще. В аптеках сенна продається у вигляді плодів, листя і навіть у вигляді таблеток. Вона сприяє виведенню шлаків, посилює моторику товстої кишки і перешкоджає всмоктуванню жирів кишечником.

З листям сени готують чаї, відвари або настої, а також суміші для схуднення. Рецептів існує величезна кількість, але найпростіший такий: 1 ст. л. трави залити 1 склянкою окропу, настояти 20 хвилин і процідити. Приймати щодня протягом тижня через 2 години після вечері по 1/3 склянки, а після прийому настою нічого не можна їсти. Проносний ефект прийде через 7-10 годин, але це індивідуально і залежить від дозування.

Хочете знати більше, щоб використовувати всю силу трав для власного здоров'я? Про те, як діють рослини для схуднення на організм, подивіться відео:

Трави для схуднення. Збір трав СПАЛЮЮТЬ жир! Як схуднути за допомогою трав?

Сечогінні трави для схуднення в аптеці

Будь-яка жінка, яка вирішила схуднути за допомогою сечогінних трав, повинна усвідомлювати, що кілограми будуть виходити не з жиром, а з водою. Такий спосіб не дуже ефективний, адже організм швидко заповнить свій водний баланс, а кілограми повернуться знову. До того ж, разом з водою виводяться потрібні вітаміни і мікроелементи, тому тривале вживання сечогінних рослин дуже небажано.

На полицях аптек можна зустріти листя брусниці, оротосифон тычинковый або мучницю, які заварюються у вигляді чаю. Нерідко збори цих трав входять до складу чаїв для схуднення, а екстракти і витяжки продаються у вигляді таблеток. Жодне з сечогінних рослин не вплине на жирову масу, але якщо у вас в планах позбутися від 2-3 кг зайвої рідини, то вони легко вам допоможуть вирішити проблему.

Фитосборы алтайських трав

Існує думка, що за змістом корисних речовин алтайські трави у багато разів перевищують аналогічні збори. Тому збори для схуднення, в яких знаходяться тільки алтайські трави, користуються такою популярністю. Рослини, які входять до складу алтайський зборів, використовують для проносного, сечогінного, жовчогінного дії, а також для схуднення. Наприклад, «Фитоскульптор» – це комплекс, спрямований на позбавлення від зайвих кілограмів і містить дубильні речовини, ефірні олії, органічні кислоти, флавоноїди та інші корисні для організму речовини.

Як правильно зробити відвар або трав'яний чай: рецепт

Щоб домогтися ефективного схуднення, потрібно дотримуватися при заварюванні трав певних правил. Заварюють плоди, коріння і листя рослин, які попередньо подрібнюються. Простий і швидкий спосіб заварювання роблять у звичайному заварювальному чайнику: рослина заливається окропом і настоюється 15-20 хвилин. Нерідко травниці радять заварювати трави та чаї на водяній бані: спочатку збір заварюють, як звичайний чай, а потім ємність ставлять на водяну баню і наполягають на ній ще 10-15 хвилин.

Деякі трави, приміром, лист брусниці, спочатку заливають гарячою водою, а потім ставлять на повільний вогонь і доводять до кипіння, після чого настоюють 1 годину. Зазвичай на упаковці збору для схуднення, купленого в аптеці, написаний рецепт, як потрібно правильно заварювати, щоб він дав необхідний ефект. Наведемо приклад чаю для схуднення з імбиром – це фаворит в категорії напоїв для спалювання жиру. Дрібно натертий корінь імбиру заливаємо окропом і даємо настоятися протягом години. За бажанням додаємо до нього мед, лимон, м'яту, листя брусниці або корицю на ваш розсуд.

Відгуки схудлих на травах

Марина 23 роки:«Купила тибетський чай для схуднення і дуже задоволена результатом – схудла на 2 кг в тиждень. Дешево і сердито, а головне – ніяких побічних ефектів».
Анжеліка 47 років:«Трав'яними зборами для схуднення цікавлюся давно, але найефективніший – це алтайський фіточай «Очищуючий» з розторопшею. За місяць вживання схудла на 6 кг, а головне, кишечник став працювати, як годинник».
Іванна 34 роки:«Віддаю перевагу відвару шипшини, який чудово доповнює будь-яку дієту для схуднення, наповнюючи організм вітамінами і мікроелементами».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!