Як набрати вагу жінці в домашніх умовах. Дієта і меню для швидкого набору ваги

Недолік ваги обумовлюється безліччю факторів. Одні представниці прекрасної статі стикаються з такою проблемою після пологів або під час вагітності, інші відрізняються природного худобою і прагнуть від неї позбутися. Третя категорія жінок – жертви дієт, які спочатку намагалися знизити вагу, але зловживали комплексами зміни раціону. Питання, як набрати вагу жінці, відрізняється складністю. Домогтися бажаного результату вийде, тільки якщо докласти до вирішення проблеми чимало зусиль і запастися терпінням.

Як швидко набрати вагу в домашніх умовах

Головним чинником в процесі набору або зниження ваги для жінок є раціон харчування. Недолік їжі, багатої вітамінами приводить до втрати не тільки маси тіла, але і життєвої енергії. Головною відповіддю на питання, як набрати вагу жінці вважається застосування методу збалансованого харчування не менше п'яти разів на добу. Традиційні сніданок, обід і вечеря повинні доповнюватися кількома проміжними прийомами їжі.

У щоденний раціон обов'язково повинні бути включені:

  • молочні продукти з підвищеною жирністю;
  • м'ясо;
  • риба і морепродукти;
  • горіхи;
  • сухофрукти;
  • яйця;
  • овочі і фрукти.

Основні прийоми їжі повинні бути повноцінними і відрізнятися великими порціями страв, проміжні перекуси призначені для поповнення запасу вуглеводів і вітамінів. Дієту слід доповнити фізичними навантаженнями. Два цих нюанси в комплексі дадуть більш швидкі результати. Плюсом спортивного навантаження вважається коректування фігури. Кілограми, що з'явилися в результаті зміни раціону, перетворяться в жир і змінять фігуру. При поєднанні з фізичними тренуваннями результат буде іншим. Доданий вага рівномірно розподілиться по тілу.

Окремою методикою набору ваги в домашніх умовах вважається використання спортивного харчування. На прилавках спеціалізованих магазинів представлена величезна кількість коктейлів, сухих сумішей і біологічних добавок до раціону, сприяють прискореному темпу збільшення кілограмів. Така методика відрізняється ефективністю, але раціон спортсменів, надмірно вживають такі компоненти, активно обговорюється фахівцями і викликає чимало критики з їхнього боку.

Народні методи

Методи народної медицини для набору ваги володіють двома головними перевагами. З одного боку певні компоненти допомагають набрати кілограми в поєднанні зі зміненим раціоном, з іншого – інгредієнти благотворно впливають на систему травлення в процесі активного набору ваги. Існує спеціальна категорія трав і плодів, які здатні не стільки додати масу, скільки підвищити апетит. За рахунок такого ефекту відбувається довгоочікуване поповнення ваги.

Народні засоби для набору ваги і поліпшення апетиту:

  • м'ята;
  • кульбаба;
  • барбарис;
  • волошка;
  • шипшина;
  • чебрець.

Таблетки для набору ваги

До числа препаратів, що сприяють набору ваги, відносяться:

  • Рибоксин

Склад: інозин, картопляний крохмаль, сахароза, метилцелюлоза, стеаринова кислота.

Застосування: препарат призначається для нормалізації роботи серцево-судинної системи і печінки при здійсненні процесу набору м'язової маси. Приймати його рекомендується три рази на добу по 1 таблетці. Під час вагітності та лактації Рибоксин протипоказаний до прийому.

Ціна: до 50 рублів.

  • Мезим

Склад: панкреатин, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, целюлоза мікрокристалічна, натрієва сіль, гіпромелоза, макрогол, титану діоксид, натрію гідроксид, полісорбат.

Застосування: призначається для нормалізації процесу травлення. Застосовується в комплексі з іншими препаратами для набору ваги за допомогою спеціальних дієт. Приймати препарат рекомендується 1 раз на добу по 2 таблетки (перед їдою).

Ціна: залежно від кількості таблеток – від 70 до 270 рублів.

  • Пивні дріжджі

Склад: вуглеводи, вітаміни 14 основних груп, кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, жирні кислоти, пептідаза, протеїназ.

Застосування: використовується в якості препарату для збільшення ваги і нарощування м'язової маси. Вживати препарат рекомендується в якості добавки 3 рази в день по 2 таблетки перед їжею. Пивні дріжджі роблять благотворний вплив на роботу всіх систем організму.

Ціна: 90-160 рублів.

Дізнайтеся, що таке пивні дріжджі для набору ваги.

Якщо немає гормональних порушень, фахівці можуть призначати для набору ваги жінкам курс прийому гормональних таблеток. Різновиди даних препаратів, дози і способи застосування також розглядаються в індивідуальному порядку. Для прискорення процесу набору маси тіла в раціон харчування додатково включаються окремі вітаміни груп А, В, С і D. Такі компоненти надають загальний благотворний вплив на здоров'я організму, а також роботу всіх його систем.

Дізнайтеся, які інші способи і таблетки для набору ваги також ефективні.

Дієта для набору ваги вагітної жінки

Дефіцит ваги під час вагітності виникає, якщо жінка худа. За дев'ять місяців вагітна повинна набрати не менше 10 кг. При токсикозі таке завдання стає справжньою проблемою для дівчат. Виправити ситуацію допоможуть народні методи і лікарські препарати. Для покращання процесу травлення і підвищення апетиту рекомендується регулярно доповнювати раціон водою з додаванням лимонного соку.

Основні принципи дієти по набору ваги під час вагітності:

  • Щоденне харчування не менше п'яти разів за добу.
  • Вживання не менше 120 г білкової їжі (70 г з них повинні бути тваринного походження).
  • Добова норма вуглеводів – 300-400 р.
  • Жирів на добу треба споживати не менше 100 г.
  • Добова норма споживаної рідини – не менше 2 літрів.

Для набору ваги під час вагітності, у раціон обов'язково повинні бути включені:

  • м'ясо;
  • птах;
  • риба;
  • морепродукти;
  • борошняні вироби і хліб;
  • крупи;
  • вершкове масло;
  • овочі;
  • фрукти.

Як поправитися після нервового стресу

Одним з головних факторів, що сприяють різкому зниженню ваги жінок, вважаються постійні нервові стреси, депресії, розумове і моральне виснаження організму. Після отримання негативних емоцій необхідно в найкоротші терміни поповнити запас енергії за рахунок зміни раціону харчування. Нервовий стрес стає причиною гормонального збою і порушення процесу травлення. В першу чергу необхідно позбутися від стану тривоги і роздратування. Відволікатися від проблем рекомендується спортом, рукоділлям, розвагами, активним відпочинком.

Харчування після нервового стресу має бути збалансованим і повноцінним. Необхідно вживати продукти з підвищеним вмістом білків і вуглеводів. Такі компоненти не тільки швидко вгамовують голод, але і заповнюють запаси енергії, зміцнюючи імунітет і нервову систему. Треба повноцінно харчуватися, а кількість прийомів їжі має бути не менше 4-5 разів за добу.

Після нервового виснаження питання, як правильно і швидко набрати вагу жінці, стає особливо проблемним. Програма зміни раціону обов'язково доповнюється такими факторами, як уникнути об'єктів роздратування, сон протягом 8-12 годин за добу, максимальний відпочинок, виключення факторів, що викликають втому.

Меню на день для набору маси

Перед початком зміни раціону рекомендується обов'язково проконсультуватися з фахівцем. У деяких випадках дефіцит ваги у жінок викликається певними внутрішніми захворюваннями. Якщо відхилень в роботі організму не виявиться, то протипоказань до дієти для набору маси тіла не буде. Щоденне меню необхідно продумувати заздалегідь. Продукти повинні поєднуватися один з одним і вживатися в певній послідовності.

Приклад денного меню для набору ваги:

  1. Перший сніданок – свіжовичавлений сік, пластівці або каша з молоком, 1 скибочка білого хліба з маслом, 50-70 г горіхів, 1 чашка какао.
  2. Другий сніданок – 50 г шоколаду, 1-2 бутерброда з ковбасними виробами та маслом, 1 чашка какао, свіжовичавлений сік з медом, 1 яйце.
  3. Обід – суп на жирному бульйоні, 200 г м'яса з будь-яким гарніром, солодкий десерт, стакан молока.
  4. Полудень – 2 чашки какао, 2-3 тістечок або порція торту, 1 порція салату (м'ясного або овочевого), банан.
  5. Вечеря – глазунья, 1 склянку молока, 2 скибочки хліба з маслом, порція салату, макарони з сиром або картопляне пюре з м'ясною підливою.

На збільшення ваги благотворно впливає пиво. Цей продукт також рекомендується вводити в меню. Пити напій треба кілька разів на тиждень. Основний набір інгредієнтів різних сортів пива залишається незмінним, відрізняється лише спосіб обробки компонентів, тому різновид виду вживаного значення не має. Між прийомами їжі краще додатково вживати компоненти, що підвищують апетит – коктейлі, відвари або свіжі овочі.

Дізнайтеся про дієти для набору м'язової маси.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!