Зелений кава з імбиром - ціни в аптеках. Користь зеленого кава і імбиру, відгуки про схуднення

Вживання напою з термічно необроблених (сирих) кавових зерен поступово набирає популярність серед любителів екзотики. Крім гурманів, зелений кава з імбиром цінується прихильниками дієт як продукт, що сприяє швидкому схудненню. Сира кава має зелений відтінок, специфічний трав'яний присмак і комплекс речовин, непритаманних класичного смаженій чорного кава (з-за їх руйнування під дією високої температури під час обжарювання).

Корисні властивості зеленого кава з імбиром

До складу сирих зелених кавових зерен входить хлорогенова кислота, що володіє сильним антиоксидантною дією, а також здатність розщеплювати жири. Імбир прискорює процеси травлення, добре впливає на рівень холестерину. У поєднанні з імбиром зелений кава забезпечує наступні дії:

  • Знижує апетит.
  • Прискорює обмін речовин.
  • Дає невеликий сечогінний і жовчогінний ефект.
  • Регулює рівень цукру в крові.
  • Тонізує.

Інструкція по застосуванню

Спосіб приготування зеленого кава відрізняється від класичного обсмаженого чорного:

  • Якщо ви придбали продукт вже перемеленим, просто залийте порошок окропом (з розрахунку 1-2 ч. л. на повний стакан води або по інструкції), дайте настоятися 5-10 хвилин. Розчинний зелений кава зустрічається, але від його придбання краще відмовитися, в процесі обробки він втрачає всі речовини, які сприяють схудненню.
  • Якщо вам дісталися цілі кавові зерна, їх необхідно розмолоти. Для полегшення змішування попередньо підсушіть зерна в СВЧ-печі або духовці приблизно 4-5 хвилин. Остиглі зерна подрібніть в кавомолці, заварюйте окропом у гуртку (френч-пресі) або варити в турці (не доводячи до кипіння).
  • Якщо ви готуєте напій повністю самостійно, спочатку підсушіть і подрібніть зерна (по можливості попросіть перемолоти великим помелом у відділі купівлі). Очистіть від шкірки свіжий імбир, натріть на дрібній тертці. Заваріть напій окропом (з розрахунку на стакан води 1-2 ч. л. кавового порошку і 0,5 ч. л. тертого імбиру) або зваріть каву в турці, а потім додайте імбир. Якщо смак напою вийде занадто гострий (через свіжого імбиру), додайте води або молока.

Як приготувати і вживати для схуднення

Рецепт напою з зеленої кави з імбиром не суворий – як і в класичний чорний, зелений допускається додавати цукор і інші інгредієнти для зміни смакових якостей. Якщо натуральний смак зеленого кави вам не по душі, додайте в напій мед, часточку лимона, корицю (гвоздику або інші спеції) або трохи нежирного молока. Враховуйте калорійність продуктів, якщо ваша мета – стійке схуднення. Для досягнення відчутного результату пити такий напій потрібно за півгодини до їди 2-3 рази на день.

Протипоказання для кавової дієти

Жінкам, які чекають малюка або практикуючим грудне вигодовування, треба враховувати, що зелена кава містить кофеїн, шкідливий для дитини, а імбир може викликати ускладнення вагітності і діатез у немовляти. Тому консультація лікаря буде не зайвою. Також утриматися від кавової дієти варто, якщо є проблеми зі сном, високим тиском. При захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту, жовчного міхура, серця рекомендується порадитися зі своїм лікарем.

Де можна купити і скільки коштує

З-за високої популярності зеленої кави кількість підробок на ринку дуже велика. Найпростіший спосіб убезпечити себе від неякісного продукту – купити зелений кава і імбир на вагу і приготувати напій самостійно. Інший варіант - купувати готовий продукт в офіційних інтернет-магазинах. Якщо ви хочете купити препарат в аптеці, перед покупкою попросіть показати вам документи (сертифікати) на товар.

Нижче представлений огляд інтернет-магазинів, де можна придбати зелену каву з добавкою екстракту імбиру різних торгових марок. Інформація (ціни та наявність) на момент перегляду може бути неактуальною.

Green ginger

Ціна: від 999 р.

Green life

Ціна: від 990 р.

Gregincof

Ціна: від 900 р.

Тономакс

Ціна: від 600 р.

Фітобар

Ціна: від 360 р.

Health здоров'я

Ціна: від 125,7 р.

Green line

Ціна: від 350 р.

Відео: Користь і шкода імбиру і кави

Про те, що зелена кава з імбирним екстрактом допомагає схуднути, ведуться дебати як серед споживачів, так і серед фахівців. Причиною, можливо, є той факт, що після покупки підробки або неправильного вживання такого продукту багато покупці стикаються з відсутністю позитивного результату. Дізнайтеся думки виробників зеленої кави і лікаря-дієтолога про це засобі та його властивості, подивившись відео.

Допомагає зелений кава схуднути. Частина 2

Відгуки про ефективність вживання напою

Наталя, 28лет:«я Купила зелений імбирний кави по акції в інтернеті. Смак так собі, на любителя. Пропила по інструкції 3 місяці. Моє досягнення – мінус 6,5 кг. Не знаю, чи є в цьому заслуга кави, адже я ще роблю зарядку (правда, нерегулярно)».
Христина, 35років:«Спорт не люблю, та й ніколи – робота з'їдає весь час. Зелений кава з імбирною добавкою ми купили з дівчатками-колегами (скинулися, щоб отримати хорошу знижку за кілька упаковок). П'ємо всі разом в перервах в офісі. Ефект, скажу, є, але нефантастичний. Через місяць кавовій дієти я стала важити на 2 кг менше. Але враховуючи, що спосіб життя у мене сидячий, вважаю, це непоганий результат».
Ольга, 26лет:«Перепробувала різні марки кави. Ефект схуднення є невеликий за рахунок того, що притупляє апетит. Я випиваю філіжанку як раз перед їжею. Ще виводить зайву рідину з організму. А от щоб спалював жири – такого не помітила. Але для цього тренування є. Мій висновок – це засіб лише допоміжне, без правильного харчування та спорту воно не допоможе».
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!