Проста дієта для схуднення живота

Жіноча природа така, що прибрати жир на талії непросто. Існують різні способи для вирішення проблеми жирових відкладень на животі. Наприклад, гречаний або кефірний варіант монодієти для схуднення. Особливо ефективно допомагає позбавитися від зайвого жиру на талії дієта для схуднення живота. Вона заснована на принципах правильного харчування, тому дієта позитивно впливає на обмінні процеси і роботу шлунково-кишкового тракту. Для досягнення заповітної мети, плоского живота, доведеться кардинально змінити звички харчування.

Основні принципи дієти

Дієта для схуднення боків і живота передбачає виключення з раціону жирів в будь-якому вигляді та мінімальне вживання продуктів з вмістом білка. Основу харчування під час дієти складають рослинні продукти: овочі, фрукти, несолодкий зелений чай. Дана система схуднення розділена на 3 етапи:

  1. Підготовчий період. Його тривалість становить 7 днів. Для схуднення живота за цей час потрібно поступово відмовитися від висококалорійних, заборонених дієтою продуктів
  2. Основний етап. Цей період необхідно буде дотримуватися всі принципи дієти для схуднення живота. Другий період триває від 1 до 3 тижнів. Тривалість цього етапу залежить від вихідної ваги людини. Жінкам з вагою більше 80 кг рекомендується розтягнути другий період дієти на 3 тижні, а раціон складається для них менш суворий. Ці заходи необхідні для збереження хорошого стану шкіри і попередження утворення в'ялості унаслідок швидкої втрати кілограмів.
  3. Заключний період триває 6 місяців. Він необхідний для закріплення результату схуднення живота після дотримання дієти. Щоденне меню в цей період складається на підставі принципів збалансованого та здорового харчування.

Заборонені та дозволені продукти

Не можна під час дотримання дієти для схуднення зони живота вживати алкоголь, палити, тому що ці речовини погіршують обмінні процеси. Доведеться обмежити споживання деяких продуктів, які перешкоджають правильному обміну речовин або є джерелом важких вуглеводів, які стимулюють утворення жиру.

Перелік заборонених продуктів:

  • Сіль. Затримує воду, гальмує обмінні процеси.
  • Цукор. Торти, шоколад, варення, потрапляючи в організм, перетворюються на жирові відкладення.
  • Різного виду здоба, макарони. У цих продуктах міститься величезна кількість важких вуглеводів, які в організмі перетворюються в жир.
  • Фаст-фуд, смажені, копчені, солоні страви.
  • Газовані напої, пакетовані соки, кава, алкоголь.
  • Овочі з великим вмістом крохмалю -картоплю, буряк, кольорова капуста.
  • Фрукти з великим вмістом цукру -інжир, банани, виноград.
  • Жирне м'ясо - свинина, баранина.
  • Жирна риба.
  • Гірчиця, майонез, кетчуп, інші соуси.
  • Сир з високою жирністю.
  • Консерви.

Що ж є для схуднення живота? Ця дієта заснована на принципах здорового харчування, тому в меню для схуднення треба включати багаті клітковиною, вітамінами або корисними вуглеводами продукти. Добова калорійність споживаних продуктів не повинна перевищувати 1700 ккал.

Продукти для складання меню дієти для схуднення боків і живота:

  • Овочі. Помідори, морква, спаржа, редис, зелений горошок, капуста, солодкий перець, огірки в щоденний раціон включають, як у свіжому вигляді, так і у вигляді пісних супів, парових страв, салатів.
  • Фрукти і ягоди. Абрикоси, яблука, персики, сливи, груші, алича, вишня і багато ягоди багаті на клітковину, тому їх вживання нормалізує процеси в кишечнику, допомагає зменшити жирові відкладення.
  • Зелень. Салати з селерою, руколою, кропом, кінзою або базиліком багаті корисними мікроелементами.
  • Пісна яловичина, м'ясо птиці. Білковий раціон дозволяє не відчувати почуття голоду, стимулює метаболізм.
  • Риба нежирних сортів.
  • Молочні продукти. Кефір, молоко потрібно вживати 3 рази в тиждень по 1 склянці за день. Сир дозволяється їсти 1 раз у 7 днів, але тільки в чистому вигляді.
  • Сир твердий. Цей продукт дозволяється вживати двічі на тиждень по 80 р. рекомендується Поєднувати його з фруктами або додавати в овочеві салати.
  • Сухофрукти, насіння і горіхи. Двічі на тиждень дозволяється їсти ці продукти за невеликий жмені. Насіння треба вживати тільки в сирому вигляді. Арахіс, цукати, сушений інжир вживати під час дієти не рекомендується.
  • Вівсянка, рис, гречка. Каші забезпечують організм корисними вуглеводами, зменшують відчуття голоду.

Правильне харчування

Дієта для схуднення живота допоможе звільнитися від зайвих кілограмів на талії, відновить правильну роботу внутрішніх органів, налагодити обмін речовин. Існують особливі правила харчування під час дієти для позбавлення від жиру на животі. Вони допоможуть швидше досягти поставленої мети .

Основні принципи правильного харчування для схуднення в області живота:

  • Обов'язково снідайте. Це необхідно для правильної роботи обміну речовин, яка впливає на процес схуднення. Обід повинен бути повноцінним. Вечеря плануйте за 3-4 години до нічного відпочинку.
  • Пийте багато води протягом дня. У добу випивайте 2 л води.
  • Доповніть дієту тренуваннями. Це прискорить процес схуднення.
  • Перекушуйте фруктами.
  • У кожний прийом їжі вмикайте салати.

Меню дієти для плоского живота на 7 днів

Щоб досягти ефективного результату, необхідно виконувати всі приписи дієти для зменшення жиру на животі. Нижче наводитися зразкове меню дієти на тиждень. Між основними прийомами їжі робіть перекуси, що складаються з фруктів або овочів. Протягом дня пийте не менше 2 л води.

День дієти

Сніданок

Обід

Вечеря

1-й день

1 стакан йогурт, тост

150 г відвареного рису, салат з перцем, білокачанної капустою, огірком

100 г відвареної яловичини або птиці, 1 стакан яблучного соку, баклажани запечені

2-й день

Нежирний сир, неміцний чай без цукру

Варений рис (100 г), відварна яловичина (100 г)

Помідорно-цибулевий салат з оливковою олією, перед сном радиться випити 1 ст. томатного соку

3-й день

100 г відвареної індички, зелений чай

150 г відвареної нежирної риби, салат з капустою, цибулею і перцем

Відварений рис і яблуко, перед сном радиться випити 1 склянку свіжовичавленого соку

4-й день

100 г відвареної яловичини, неміцний чай без цукру

Овочевий суп, хліб з вмістом висівок

150 г вареного м'яса птиці, рис відварний

5-й день

1 склянка нежирного кефіру, тост

2 шт. запеченої картоплі, салат з моркви, 150 г відвареної риби

Помідорний салат з перцем і огірком, 100 г відвареної телятини

6-й день

Яйце некруто, 2 вівсяного печива, чай з трав

100 г відвареної індички, відварений рис

200 г відвареного курячого м'яса, фруктовий салат з апельсином

7-й день

100 г твердого сиру нежирного, зелений чай з тостом

Відварений рис, салат із цибулею, огірком, помідорами, перцем

200 г відвареної яловичини, капустяний салат з огірком

Дієта та фізичні навантаження для живота і ніг

Зайві сантиметри з талії швидко підуть, якщо разом з дотриманням дієти для зменшення живота виконувати вправи для талії. В комплекс щоденної гімнастики включайте вправи на скручування, "велосипед", стрибки на скакалці. Відгуки схудлих жінок говорять про ефективність домашніх занять з обручем для зменшення розмірів талії. Хороший результат для схуднення в області живота дасть виконання наступного комплексу вправ:

  1. Ляжте на підлогу на спину, ноги зігніть в колінах, руки покладіть за голову. Зробіть вдих, відірвіть плечі від підлоги, напружте м'язи преса, зафіксуйте це положення на два рахунки, зробіть видих, опуститеся в початкове положення і розслабтеся. При виконанні вправи намагайтеся лікті не витягати вперед, а не напружувати сідниці. Повторіть 10 разів.
  2. Ляжте на спину, ноги зігніть і підніміть так, щоб гомілки були паралельно підлозі. Руки покладіть за голову. Зробіть вдих, напружте м'язи преса. Підтягніть коліна і груди один до одного, відриваючи від підлоги плечі, стегна. Зробіть видих, опустіть ноги, розслабтеся. Виконайте 10 разів.
  3. Вихідне положення аналогічно, як у попередньому вправа, але покладіть руки в сторони на підлогу. Роблячи вдих і напружуючи м'язи преса, відірвіть стегна від підлоги. Затримайтеся на кілька секунд, зробіть видих. Опустіться на підлогу, розслабтеся. Виконайте 10 разів.
  4. Лежачи на животі, спершись на лікті, поставте ноги на носки. Тіло витягніть в струнку і тримаєте прямими при виконанні вправи. Піднімайте ногу на висоту рівня стегна, потім затримуйтеся на кілька секунд у такому положенні і повертайтеся до положення. Виконайте те ж дію з другою ногою. Повторіть по 10 разів з кожною ногою.

Дізнайтеся й інші ефективні способи, як швидко схуднути в животі.

?

Відео: тижнева дієта для живота, стегон і боків

Вам необхідно терміново схуднути на 5 кг? Це непросто, тому що доведеться дотримуватися суворого раціону харчування. Як правильно швидко худнути в області живота, розкажуть дієтологи в програмі Е. Малишевої. Меню з дієтичними стравами з курки і овочевими салатами допоможуть швидко прибрати живіт і "вушка" на стегнах. Рецепт страв для швидкого схуднення дізнатися, подивившись відео.

дієти для схуднення живота

Відео: щадна дієта для спалювання жиру у чоловіків

Не тільки жінок турбує проблема зайвого жиру в області живота, але і представників сильної статі. Всі чоловіки мріють про кубиках преса на животі. Як цього домогтися? Необхідно почати з зміни в своєму раціоні харчування, які змусять живіт схуднути. На відео відомий тренер-дієтолог Ю. Спасокукоцького пояснює простий принцип схуднення.

Дієта - Як прибрати живіт і боки швидко. Як правильно схуднути і позбутися від живота. Схуднення

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!