Казеїновий протеїн: який краще, відгуки

Спортсменам, які отримують великі фізичні навантаження, потрібно більше поживних речовин, вітамінів, мікроелементів. Більшу частину людина виходить разом з прийомом їжі, але при важких тренуваннях цієї кількості іноді недостатньо. Казеїновий протеїн забезпечує додаткове надходження білка, який використовується для набору маси і схуднення, нижче буде представлений рейтинг кращих варіантів і описаний спосіб прийому цієї спортивної добавки.

Що таке казеїновий протеїн

Це один з додаткових джерел для отримання білка. Таких харчових добавок є кілька видів, тому слід розуміти, що таке казеїн, чим він відрізняється від інших варіантів. Даний вид протеїну відноситься до молочного типу, проводиться методом створаживания молока спеціальними ферментами. Всі люди отримує його разом з вживанням звичайного сиру. Казеїн становить 80% від усіх білків в молочних продуктах.

Входить цей елемент групу сложносоставных повноцінних білків. Міститися в казеїні всі види незамінних амінокислот, які дуже важливі для людського організму. Під впливом ферментів у шлунку утворюється щільний згусток. Добавка відноситься до повільним протеїнів з повільним засвоєнням, з часом грудку розщеплюється, поступово виділяючи кальцій, амінокислоти, фосфор.

Відноситься до сложносоставным повноцінним білкам. У ньому містяться всі види незамінних кислот, життєво необхідних людському організму. В шлунку під впливом ферментів казеїн утворює щільний згусток, який повільно розщеплюється, вивільняючи амінокислоти, кальцій і фосфор. Продається цей протеїн у вигляді порошку, розфасований по банкам, для вживання змішується з рідиною. Сам казеїн має присмак молока і сиру, але продається, як правило, з підсолоджувачами і ароматизаторами.

Для чого він потрібен

Казеїновий білок розщеплюється повільно, тому приймати його відразу ж після тренування немає сенсу, в даному випадку необхідно швидке засвоєння, як у сироваткового білка. Казеїновий порошок не забезпечить необхідної швидкості надходження амінокислот, вітамінів для прискорення м'язового зростання. Такий тип білкових добавок необхідний для підтримання метаболізму в період сну або протягом дня.

Завдяки повільному перетравлювання цього білка організм під час сну буде отримувати його постійно. Це захистить м'язи від руйнування в той час, поки немає додаткових джерел для отримання протеїну (їжа). Пити казеїнової коктейль рекомендується вранці, якщо ви хочете схуднути, але при цьому зберегти м'язову масу.

Склад

Формула казеїнового протеїну складається з комплексів речовин, які містять нітрат, неорганічний фосфат і казеїнат кальцію. Повністю у воді порошок, що не розчиняється, тому при приготуванні коктейлів його слід дуже ретельно розмішувати (краще користуватися блендером). Містить білкова добавка дві основні частини, одна з яких чутлива до кальцію, а друга ні.

Перша частина здатна распалиться на підфракції, друга – має стабілізуючу дію на міцел білка. Під дією ферментів, які виділяються кальцій-нечутливою частиною, відбувається розщеплення казеїну і коагуляція. Складаються міцели протеїну з:

  • магнію;
  • натрію;
  • калію;
  • комплексу казеината, кальцію, фосфату;
  • лимонної кислоти.

Користь і шкода

Прийом казеїнового протеїну може забезпечити приріст силових показників, мускулатури. Добавка є прекрасним джерелом білка, це особливо важливо, якщо на яєчний або сироватковий протеїн у спортсмена алергія. У кожній порції продукту міститься необхідна кількість білка, який може допомогти під час сушіння і схуднення. Разом зі спортивної добавкою організм отримує комплекс незамінних амінокислот.

Цей вид протеїну допомагає зберегти м'язову масу під час нічного катаболізму, що складно досягти іншими шляхами. Казеїн повільно засвоюється організмом, що забезпечує надходження поживних елементів протягом усього періоду сну або дня. З-за відсутності вуглеводів або жирів, як в гейнер, купити протеїн чудово підходить для дієтичного харчування. В складі немає тільки амінокислоти гліколю, яка синтезується самим організм легко і є замінною.

Складності в технології виробництва казеїну немає, що стало причиною появи на ринку великої кількості виробників. Не всі вони виробляють якісний продукт, який може стати причиною шкоди для організму спортсмена. Це зобов'язує дуже уважно підходить до процесу покупки білкового продукту. Не беріть невідомі дешеві марки в інтернет-магазинах без відгуків, навіть, якщо ціна дуже приваблива. Будь-які побічні прояви стають або наслідком особисто непереносимості білка, або передозування.

Види казеїнового протеїну

Існує кілька типів протеїну, які відрізняються ціною, технологією синтезу білків, швидкістю засвоєння речовини. Виділяють три основних види:

  1. Гідролізат казеїну. Для отримання використовується процес гідролізу, при якому відбувається руйнування амінокислотних зв'язків, що підвищує швидкість засвоєння протеїну.
  2. Міцелярні казеїн. Видобувається методом ультра-, мікрофільтрації молока, щоб відокремити протеїн від жиру, лактози, сироватки. При це структура білка не втрачає своєї натуральної форми. Даний тип засвоює простіше, ніж казеїнат, але довше, як правило, близько 1 - годин. Розчиняється добавка погано, тому коктейль виходить кашкоподібний, густий.
  3. Казеїнат натрію. Являє собою суміш солей калію, натрію, кальцію. Суміш містить не менше 90% високоякісного білку. Добавка легко розчиняється в рідині, часто використовується для промислових коктейлів.

Рейтинг

Щоб уникнути побічних ефектом з-за низької якості продукту, слід вибирати відомі марки з позитивними відгуками. Це не тільки вбереже ваше здоров'я від негативних наслідків, але і допоможе домогтися реального результату. Нижче представлені варіанти за рейтингом якості від практикуючий бодібілдерів:

  1. Gold Standard 100% Casein. Даний комплекс вважається лідером на ринку, випускається компанією Optimum Nutrition. В одній мірній човні міститься 34 грама протеїну, з яких 24 припадає на чистий білок казеїну. Це цінне джерело амінокислот, кальцію та інших корисних речовин, який високо цінується серед спортсменів.
  2. Elite Casein. Випускає спортивний добавку компанія Dymatize. Кожна порція продукту містить 24 грама протеїну. Представляється собою комплекс біло високої якості, який забезпечує організм атлета всіма необхідними мікроелементами, допомагає отримати бажаний приріст м'язової маси.
  3. Casein. Випускає продукцію компанія MusclePharm, вміст білка дорівнює 80%. Казеїн допомагає стимулювати ріст м'язів, добре допомагає для підтримки нічного катаболізму. До складу входять ензими, пробіотики, які покращують процес засвоєння казеїну організмом.
  4. Casein Pro. Випускає його Universal Nutrition, має кілька варіантів смаку (шоколад, печиво-крем, ваніль). Основу продукту становить чистий міцелярні казеїн, кожна порція містить 24 грами. Рекомендується вживати для підтримки власне анаболічного процесу.
  5. MRM 100% – міцелярні казеїн, поступово і повільно засвоюється організмом атлета, володіє унікальним комплексом амінокислот. Активні ферменти, біологічні добавки забезпечують легкість засвоєння.

Як приймати казеїновий протеїн

Продається продукт у вигляді порошку, який необхідно розчинити в рідині, добре для цих цілей підходить молоко. Якщо ви купили варіант без смакових добавок, можна додати щіпку кориці, ванілі або какао. Казеїн розчиняється погано, тому, щоб домогтися необхідної консистенції краще використовувати шейкер або блендер. Кількість порошку залежить від цілей, яких ви хочете досягти:

  • під час сушіння казеїн приймають по 15 г між основними прийомами їжі і перед сном, розмішують у воді або молоці;
  • при наборі маси рекомендується вживати по 40 г казеїну перед сном;
  • якщо ви п'єте казеїн замість прийому їжі, то дозу підвищують до 35-50 г;
  • після тренування можна змішати в пропорції 1:2 сироватковий протеїн і казеїн, щоб домогтися посилення анаболізму.

Для схуднення

Приймати казеїновий білок при зниженні ваги рекомендується при необхідності усунути голод. Казеїн для схуднення добре підходить для сушки, щоб зайву вагу йшов, а м'язова маса зберігалася. Слід приймати перед сном, а вдень підтримувати катаболізм за допомогою сироваткового протеїну. Пити казеїн рекомендується 3-4 рази за день:

  • вранці;
  • перед тренуванням;
  • між основними прийомами їжі;
  • за годину до сну.

Для набору м'язової маси

Пити казеїновий коктейль для збільшення мускулатури буде розумним в поєднанні з сироватковим протеїном. Сам по собі казеїн не допоможе приросту м'язової маси, він забезпечує додаткове живлення м'язів у нічний період і протягом дня. З цієї причини оптимальним часом прийому за 1 годину до сну. Це захистить ваші м'язи від руйнування під час процесів катаболізму. Вдень же необхідний для росту мускулатури сироватковий протеїн, який набагато швидше засвоюється і бере участь у побудові вашого тіла.

Ціна на казеїновий протеїн

Protein і Casein легко замовити в інтернеті, віддавайте перевагу при виборі перевіреним компаніям, які гарантують якість своєї продукції. На вартість казеїну впливає метод обробки сировини, розкрученість бренду і кількості порошку в банку. Ті, хто активно займаються фітнесом, виконують щодня важкі вправи, купують описані вище в рейтингу варіанти. Орієнтовна вартість протеїну в Москві наступна:

  • Dymatize Elite Casein 4lb - 4 290 рублів;
  • Optimum Nutrition 100% - 3 050 рублів;
  • Weider 100% Casein - 5 770 рублів;
  • VPLab 100% Platinum Casein – 2296 рублів.

Відео

Що таке Казеїновий Протеїн

Відгуки

Володимир, 28 роківСпробував казеїн від двох фірм Dymatize і ON, сподобалися обидва. Коктейль забезпечує тривалий розщеплення протеїну і м'язи отримують необхідний білок на протяг всі ночі. Відчутної різниці між цими варіантами казеїну не відчув, проблем з ШКТ не було, відмінний продукт. Пив ближче до ночі, але міг і вдень, якщо розігрувався апетит.
Олег, 25 роківКупував собі фірму Universal Nutrition, на банці написано Casein Pro. Ванільний смак казеїну не дуже сподобався, наступним взяв шоколадний, який припав більше за смаком. Ефективність протеїну відчутна, особливо, якщо доводиться пропустити прийом їжі, проблем з боку ШКТ не було. Якщо не впевнені на рахунок смаку, краще спочатку взяти маленьку банку.
Кирило, 26 роківВикористовую казеїн, коли перед змаганнями починаю сушитися. Через скорочення кількості їжі в раціоні харчування м'язи починають відчувати брак білка, тому доповнюю його за допомогою протеїну. Купую казеїн Dymatize, дуже подобається їхній смак і результат дії. Напрацьовані працею кілограми м'язів зберігаються до змагань.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!