Оротат калію в бодібілдингу - показання і інструкція із застосування, побічні дії

Професійним спортсменам і не тільки для нарощування м'язової маси потрібно прискорити обмін речовин, що забезпечує застосування інноваційного препарату оротат калію в бодібілдингу. Така добавка виключає дистрофію м'язів при сушінні тіла, забезпечує атлетичний силует за найкоротші терміни. Не завадить оротат калію і для поправки власного здоров'я при інтенсивних тренуваннях, оскільки в складі містить корисні вітаміни та мікроелементи.

Що таке калію оротат

Цей прогресивний препарат відноситься до анаболічним речовин, однак на практиці використовується не тільки професійними спортсменами. Наприклад, таблетки калію зміцнюють серцевий м'яз, підвищують проникність судинних стінок, стимулюють мікроциркуляцію крові і стають відмінною профілактикою патологій серцево-судинної системи. Є думка, що це допінг, але воно помилкове. Оротат калію більше позиціонує себе в бодібілдингу, як потужний натуральний жіросжігателя.

Склад препарату

Перш ніж купувати і вживати таблетки, показано проконсультуватися з тренером, лікарем, детально вивчити інструкцію. Хімічний склад калію оротат унікальний, забезпечує стійкий ефект за показаннями. По суті, це мінеральна сіль, яка складається з калію і оротовой кислоти. Перший компонент регулює водно-сольовий баланс, стимулює скорочення м'язів, нормалізує показник ПЕКЛО, контролює передачу нервових імпульсів. Оротовая кислота бере безпосередню участь при синтезі РНК і ДНК, порушує білковий обмін на клітинному рівні.

Дія калію оротат

Вибираючи з великого асортименту ефективні аптечні препарати для бодібілдингу, варто звернути увагу на оротат калію. Для професійного і починаючого спортсмена добавка стає додатковим джерелом білка, що бере участь при будівництві м'язового корсета. Цей унікальний комплекс сприяє набору маси, проте організм спортсмена володіє і іншими цінними, затребуваними властивостями на кожен день:

  • швидке відновлення після силового тренінгу;
  • поліпшення апетиту;
  • легкий сечогінний ефект;
  • зміцнення зв'язок та сполучної тканини;
  • стимуляція білкового обміну в організмі;
  • нормалізація роботи печінки;
  • стимуляція серцево-судинної системи;
  • можливість збільшувати фізичні навантаження;
  • зміцнення імунітету.

Калію оротат в спорті

За фармакологічними властивостями це нестероїдний препарат, який можна приймати без побоювань за власне здоров'я. Можна завжди купити вітаміни для бодібілдингу в аптеці або замовити їх через інтернет-магазин з хорошою знижкою. Однак, перш ніж почати курс, належить проконсультуватися з тренером на тему дозування, актуальності такого придбання. Основні показання до застосування в бодібілдингу оротат калію такі:

  • сушка тіла;
  • нарощування м'язової маси;
  • профілактика захворювань серцево-судинної системи.

Застосування

Прийом зазначеного препарату належить проводити щодня, між сусідніми курсами робити часовий інтервал. Таблетки призначені для вживання всередину: спочатку якісно розжувати, а потім запивати великою кількістю води. Заборонено завищувати добові дозування, а від менших порцій стероїдів ефекту не буде. Разову дозу оротат калію приймати натщесерце або через 30 хвилин після трапези, але не більше 3 таблеток за добу.

Детальна інструкція по застосуванню в бодібілдингу оротат калію повідомляє, що є лікарська взаємодія, яке допомагає вирішити всі проблеми з недосконалою фігурою за найкоротші терміни. Головне – правильно вибрати рецепт, не порушувати вказані добові нормативи, не знижувати фізичні навантаження для продуктивного росту м'язової маси.

Як приймати калію оротат в бодібілдингу

Щоб помітно зміцнити серце і судинну систему, лікар навіть не спортсмену призначає профілактичний прийом зазначеного засобу. В іншому калію оротат більше задіють у бодібілдингу. Щоб посилити бажаний результат, показано дотримуватися наступних схем залежно від локалізації проблемних зон. Особливості перорального прийому зазначеного препарату наступні:

  1. Калія оротат і рибоксин в бодібілдингу необхідні в період сушіння, коли потрібно підтримати роботу серця при переході на більш інтенсивні навантаження.
  2. Оротат калію підходить для комплексу з токоферолом ацетатом, оскільки посилює свої антиоксидантні властивості в організмі.
  3. При поєднанні з вітамінами групи В з допомогою оротат калію можна посилити обмінні процеси організму на клітинному рівні.
  4. Оротат калію при одночасному прийомі з таблетками Аспаркам дозволяє підтримує стабільність скоротливої здатності міокарда.
  5. Прийом оротат калію можна доповнити покупкою полівітамінного комплексу для підвищення тонусу та енергетичного запасу.

Побічні дії калію оротат

Щоб продуктивно розчинити молекули жиру, важливо не тільки старанно тренуватися і правильно харчуватися. Додатково рекомендується приймати оротат калію в бодібілдингу, але при цьому не забувати про побічні ефекти такого цінного придбання. Характерні такі для одиничних випадків, які заявлені на практиці. Мова йде про рясної шкірної висипки та інших проявах алергічної реакції, які носять більше тимчасовий характер.

Є думка, що оротат калію може викликати подагру. Відомості не доведені клінічним шляхом, однак пацієнтам зі схильністю до такого захворювання від призначення препарату краще утриматися. Медичні протипоказання поширюються на дітей та вагітних жінок. Клінічні дослідження таких категорій проведені не були, проте таблетки дитині краще не давати навіть з метою ефективної профілактики.

Відео: Калію оротат для спортсменів

Оротат калію

Відгуки

Алла, 34 рокиКоли ходила в тренажерний зал через день, додатково приймала ці таблетки. При правильному харчуванні результат шикарний, оскільки навіть кубики преса почали проступати. Недолік один – коли кидаєш спорт, на одних таблетках атлетичну фігуру не протримати. Особисто в цьому переконалася, коли попа через пару місяців обвисли.
Світлана, 25 роківСушився з цими прогресивними таблетками, реально подіяло. Спочатку зникла підшкірний прошарок жиру, а потім колись слабкі м'язи почали набувати атлетичну форму. Підвищилася витривалість організму, нормалізувався дихання на важких терезах, так і в цілому, відчуваю себе чудово, а виглядаю на всі 100%
Максим, 37 роківЯ вибираю для себе тільки спортивне харчування, амінокислоти, оскільки пробував калій з рибоксином при сушінні, але мені не допомогло. Поєднання слабке, так і загальний ефект теж викликав певні сумніви. Не буду рекомендувати таку покупку, оскільки, як професійний спортсмен у минулому, сильно сумніваюся в е ефективності на практиці.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!