Як підтягнути живіт в домашніх умовах дієтою, вправами і обгортаннями

Після швидкого схуднення на талії і боків залишаються висячі складки. Вони виглядають не дуже естетично і заважають дівчатам носити обтягуючий одяг. Серед популярних способів, які допомагають впоратися з неприємністю, вправи, дієти, спеціальні крему і обгортання. Знаючи, як підтягти м'язи живота, можна швидко позбутися від проблеми.

Як підтягнути шкіру на животі після схуднення

Однією з частих причин стає швидкий скидання зайвої ваги. Підшкірний жир спалюється, а отвисшая шкіра не приходить в тонус за короткий час. У деяких випадках, коли втрачається більше 30-40 кг, потрібна пластична операція по видаленню обвислій шкіри. Якщо кількість кілограмів менше, то підтягнути шкіру на животі після схуднення допоможуть наступні правила:

  1. Вживати більше рідини, вона допоможе зробити розтягнуту шкіру більш еластичною і пружною.
  2. Робити 2 рази в день контрастний душ, під час прийому ванни, включаючи поперемінно гарячу і холодну воду.
  3. Виконувати масаж висячого живота разминающими рухами. Цей прийом покращує кровообіг в шкірному шарі, відновлює тонус.
  4. Обертати обруч по 10-15 хвилин кілька разів в день. Як і в попередньому випадку, під час обертання відбувається активний масаж шкіри.
  5. Проводити очищення кишечника за допомогою розвантажувальних днів і клізм.

Ці методи не підходять людям із захворюваннями нирок і підвищеним тиском, їм не можна перевищувати денну норму вживання рідин, щоб не викликати загострення. Контрастний душ протипоказаний при хворобах серцево-судинної системи. Щоб уникнути проблем слід пройти консультацію у лікаря перед тим, як підтягти обвислі живіт, і тільки потім визначитися з ефективним способом.

Як підтягнути живіт після пологів

Після народження дитини окружність талії зменшується в кілька разів і шкіра обвисає. Особливо сильно розтягується живіт, якщо жінці ставили діагноз багатоводдя, або була багатоплідна вагітність. Починати боротися з проблемою можна вже в пологовому будинку, дотримуючись рекомендації лікаря. У тих випадках, коли проводилося кесарів розтин, заняття слід відкласти на кілька тижнів.

Найпростіший спосіб, який підходить для того, щоб підтягти живіт після пологів, не вдаючись до фізичних навантажень – післяродовий бандаж. Він одягається поверх одягу, з допомогою гачків або липучок дозволяє тягнути талію. Робити це потрібно, щоб не порушився кровообіг, і жінка не зомліла від сильної утяжки. Якщо до носіння бандажа немає протипоказань, він допоможе матки скорочуватися активніше, живіт підтягнеться швидше.

Правильний раціон буде сприяти результативному схудненню. В період годування дитини під забороною знаходяться багато шкідливі продукти, тому підібрати потрібне харчування набагато простіше. Проте ні в якому разі не можна голодувати. Цей метод призведе до втрати молока у годуючої матері, тому що організм залишиться без потрібних вітамінів і речовин.

Вправи для підтяжки живота

Після виписки слід продовжувати заняття гімнастикою, посилюючи навантаження. Вправи для живота в домашніх умовах, коли немає можливості відвідувати спортзал, формують корисну звичку. М'язи вже не болять, в'ялий живіт пропадає. Фахівці не радять припиняти тренування навіть після поліпшення. Потрібно залишити кілька легких занять і приділяти їм 5-10 хвилин в день. Найбільш ефективними визнані вправи для підтягування живота:

  1. Планка. Є багато варіацій, але найпопулярніша – вихідне положення упор на руках, як при віджиманнях. Потрібно зафіксувати тіло на максимальний час, втягуючи черевний прес.
  2. Йога для схуднення. Виконуючи асани Воїна, Кобри, Човни, можна підтягти обвислі складки, зробити живіт плоским.
  3. Бодіфлекс. Спеціальний комплекс вправ, заснований на насиченні мембранних м'язів киснем. Для початку повітря видихається з легких, потім живіт підтискається до ребер і дихання затримується на кілька секунд.
  4. Скручування. Лежачи на гімнастичному килимі з зігнутими ногами, покласти руки в замок за голову і дотягуватися поперемінно ліктем з протилежного коліна.
  5. Куточок. Потрібно сісти на край твердої поверхні, випрямити спину, ноги поставити на підлогу під прямим кутом, затриматися на кілька хвилин в такому положенні, напружуючи нижню частину живота.

Крем для підтяжки шкіри живота

Ознайомившись з інформацією, як прибрати обвислий живіт в домашніх умовах, можна вибирати будь-який з методів. Якщо фізичне навантаження поки заборонена, рекомендується використовувати спеціальний крем для підтяжки шкіри живота. Незалежно від того, яка фірма випускає засіб, не треба чекати від нього жиросжигающего ефекту. Крем спрямований на те, щоб клітини оновлювалися, пропадала в'ялість, шкіра набувала пружність і підтягувалася. В його складі містяться компоненти:

  • гепарин;
  • ефірні масла;
  • колаген;
  • еластин;
  • екстракти плюща, кава, золотого кореня, хвоща, морських водоростей.

Маски для пружності шкіри живота

Якщо уважно вивчити склад магазинних ліфтингових кремів, то стане зрозуміло, що в їх складі містяться натуральні компоненти. Такі маски для підтяжки шкіри живота можна приготувати вдома, використовуючи правильні інгредієнти:

  1. 3 ст. л. блакитною або чорною косметичної глини розводять з водою, додають 1 ст. л. меду, кілька крапель олії чайного дерева або мандарина. Наносити 2 рази в день на 15-20 хвилин.
  2. Пачку свіжих дріжджів змішати з водою і оливковою олією, нанести на 30 хвилин.
  3. До 1 ст. л червоного пекучого перцю додати пів плитки розтопленого гіркого шоколаду. Намазувати на проблемні зони на 20-25 хвилин в день.

Відео: як підтягнути живіт в домашніх умовах

5 вправи для плоского живота в ДОМАШНІХ УМОВАХ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!