Уроки каланетики в домашніх умовах для початківців

Курс каланетики був розроблений на основі стародавніх індійських вправ американкою Каллан Пикиней. Не дарма калланетику і йогу вважають двома найближчими родичками: секрет ефективності криється в характері рухів тіла: чим вони повільніше, чіткіше і плавніше, тим краще здоров'я. Калланетика для початківців не вимагає занять до знемоги або занадто інтенсивних вправ. Спробувавши її в справі, ви не захочете змінювати заняття, а станете їх прихильником.

Що таке калланетика?

Гімнастика калланетика – це комплекс вправ, при яких опрацьовуються глибокі групи м'язів. Неспішні заняття і розтяжки викликають високу активність м'язів. Фахівцями підраховано, що 1 година тренування калланетик прирівнюється 24 години безперервної аеробного навантаження або 7 годин активного шейпінгу. Будь-яка вправа зачіпає відразу всі м'язи тіла.

Ця гімнастика припаде до смаку тим початківцям жінкам або чоловікам, які воліють спокійні, розмірені і вдумливі фізичні навантаження складним і виснажливим аеробним або танцювальним рухам. Програма каланетики сприяє розвитку гармонійного балансу між тілом і думками. Вона допоможе створити красиву фігуру, скинути зайві кілограми, виглядати молодше своїх років і уникнути різних травм.

Регулярні заняття калланетик допоможуть:

  • Відновити обмін речовин.
  • Зменшити обсяги тіла.
  • Навчитися зосереджуватися на собі.
  • Зміцнити всі групи м'язів.
  • Привести тіло в тонус.
  • Навчитися володіти своїм тілом.

У калланетике 29 вправ. Основою комплексу є йогівські асани, які дозволяють за короткий період удосконалити поставу, руки, плечі, передпліччя, спину, живіт, сідниці, стегна. Несилові розтяжки покликані надати пружність і гнучкість проблемних місць, повністю коригує фігуру. Під час тренувань початківці спортсмени роблять рухи, які не виконують у повсякденному житті, тому у них починають працювати ті м'язи, які не працюють більше ніде.

Режим тренувань для початківців

Комплекс вправ для початківців відрізняється щадним режимом. Будь-якому починаючому спортсмену, занявшемуся калланетик, слід враховувати особливості свого організму, перш ніж приступити до тренувань. Повільний ритм занять – це велике навантаження, яка для непідготовленої людини може виявитися занадто важкою. Початківцям займатися цією гімнастикою слід не більше 1 години 3 рази на тиждень, а щоб тренування була більш ефективною, варто переглянути своє харчування, виключаючи жирну, смажену, гостру їжу, страви з високим рівнем калорій.

Комплекс вправ для початківців

Головним плюсом для початківців вважається відсутність обладнання, тому калланетику легко проводити вдома. Починати тренування треба з маленькою розминки для розігріву м'язів і підготовки їх до навантажень. Для розминки в калланетике підійдуть нахили, присідання, вдихи-видихи і махи руками. Після розминки можна приступати до самої гімнастики:

  • Тренування спини.

Лежачи на спині, праву руку заводимо за голову, а ліву руку залишаємо лежати уздовж тіла. Піднімаємо вгору ліву ногу і праву руку, затримуємося на 1 хвилину, потім опускаємо їх у вихідне положення. Повторюємо таку ж вправу для правої ноги й лівої руки.

  • Тренування сідниць.

Потрібно стати біля стільця, ноги разом, носки нарізно. Тримаючись за спинку, глибоко присідаємо в 3 етапи. На першому етапі слід затриматися на 3 секунди, присідаючи нижче знову затриматися, а на останньому етапі паузу подвоюємо.

  • Тренування преса.

Лежачи на спині, піднімаємо ноги до кута 90 градусів. Тягнемося корпусом до ніг, тримаючи руки паралельно підлозі. Коли максимально дотяглися до ніг, затримайтеся на одну хвилину в цьому положенні, а потім розслабляйтеся, повертаючи корпус і ноги у вихідне положення.

Весь комплекс вправ для початківців виконується по 50 разів. Після комплексу каланетики для початківців потрібно розслабитися. Для цього сідаємо на підлогу, витягуємо ноги перед собою. Акуратно нахиляємося вперед, намагаючись обхопити руками гомілку. Затримуємося в цьому положенні на 1 хвилину. Виконуємо аналогічне вправу з широко розведеними ногами і затримуємося в ньому на 1 хвилину. Потрібно пам'ятати під час тренування про розміреному диханні.

Щоб зміцнити м'язи рук і зробити їх більш рельєфними, дивіться відеоуроки,як швидко накачати біцепси в домашніх умовах.

Протипоказання для занять

На жаль, калланетика, як фітнес або аеробіка для початківців теж має ряд протипоказань. Щоб не нашкодити своєму організму, до протипоказань бажано поставитися серйозно. Від занять за системою Каллан Пінкні слід відмовитися, якщо у вас:

  1. Проблеми із зором.
  2. Проблеми з хребтом.
  3. Було будь-яке хірургічне втручання.
  4. Астматичні захворювання.
  5. Гемороїдальні вузли.
  6. Варикозне розширення вен.

У групу ризику входять люди, у яких порушена робота серцево-судинної системи. Перед тим, як приходити на заняття калланетик, початківцям слід проконсультуватися зі своїм лікарем про доцільність такої гімнастики. Будь-яке інфекційне або простудне захворювання, навіть протікає в легкій формі, має послужити приводом для відмови від занять. Краще дочекатися, поки організм повністю відновиться.

Відео урок каланетики з Тетяною Рогатиною

Які потрібні навантаження людям, початківцям займатися калланетик, розповість і покаже відео інструктор Т. Рогатина:

КАЛЛАНЕТИКА: ЕФЕКТИВНЕ СХУДНЕННЯ. Унікальний комплекс для ускореного спалювання жиру!

Відгуки та результати

Тетяна, 37 роківПісля пологів дуже поправилася і чого тільки не перепробувала для схуднення, але врятувала її калланетика: схудла на 15 кг за 6 місяців.
Ольга, 44 рокиПочала займатися недавно, але вже освоїлася. Калланетика дається їй легко, самопочуття покращилося: отримує заряд енергії на весь день.
Марія, 25 роківОтримала видимий ефект після 10 занять: мінус 2 кг без дієти. Правда, навантаження навіть для початківців для неї відчутна, але м'язи не болять.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!