Дріжджова маска для волосся - як зробити в домашніх умовах, правила використання, користь і протипоказання

Слабкі, сухі, мертві, тонкі, тьмяне волосся – результат неправильного догляду або його відсутність. Одним з доступних способів турботи про красу є маски, зроблені в домашніх умовах, наприклад, на основі натуральних дріжджів. З їх допомогою волосся заповнюють відсутні поживні елементи, насичуються макроелементами і вітамінами, нормалізують зростання, стають сильніше і красивіше.

Чим корисна дріжджова маска для волосся

Велика кількість в дріжджах корисних речовин дозволяє лікувати і відновлювати пошкоджені волосся, усувати жирність, зраджувати густоту, обсяг, блиск, еластичність. З допомогою корисних дріжджових бактерій можна зміцнювати, живити і активізувати зростання цибулин за рахунок поліпшення кровообігу в шкірі голови. Диво-маску призначають проти випадіння, для віддання естетики у вигляді блиску.

Для росту волосся

Косметична маска для волосся з дріжджами при регулярному використанні посилює кров'яний приплив до фолікул. Це призводить до забезпечення цибулин вітамінами, живильними речовинами, подальшому посиленню зростання. Ефект досягається за рахунок вітамінів РР і В1, що містяться в хлібній основі. Для даної процедури в основному використовуються або живі пивні дріжджі.

Для краси і блиску

Волосся вважаються непристойними, коли вони мають тьмяний вигляд без блиску, об'єму, густини. Це відбувається на тлі нестачі вітаміну В2, який міститься в таблетках, шампунях і кашках на основі дріжджів. Дріжджова маска сприяє відновленню волосся, які стають гладкими, м'якими на дотик, об'ємними, густими, що мають особливий блиск, властивий здоровою, доглянутою шевелюрі.

Проти випадіння

Недолік біотину в організмі жінки призводить до випадання волосся, облисіння. Для профілактики алопеції використовується вітамін В5, міститься в дріжджах. Його функція – створення правильної роботи сальних залоз. При правильному і регулярному використанні вітаміну в складі дріжджової маски для волосся відбувається зменшення жирності шкіри на голові та скорочення кількості випадаючих волосків.

Вітамінно-мінеральний склад

Уходовая процедура корисна завдяки складовим дріжджів:

  • Вітамін В1 – тіамін, стимулює транспортування поживних речовин до фолікул за рахунок впливу на мікросудинної циркуляцію крові.
  • Вітамін В2 – рибофлавін, благотворно позначається на здоровому доглянутому вигляду, перешкоджає засаливанию коренів.
  • Вітамін В5 – пантеноловая кислота, регулює обмін жирів і зміцнює коріння.
  • РР – нікотинова кислота, покращує кровообіг, внаслідок чого перешкоджає випаданню волосся.
  • Вітамін В9 – відомий як фолієва кислота, яка впливає на волосяні фолікули, допомагає у створенні нових клітин. Вітамін оберігає від впливів приладів для укладання: фени, плойки і т. д. Міститься у великих кількостях.
  • Вітамін Е – зволожує, відновлює і створює підживлення сухим, ламким, пошкодженим волоскам.
  • Вітамін Н – відповідає за нормалізації водного балансу, наповнює вологою.
  • Ніацин – відповідає за здоров'я фарбованого волосся, їх соковитий відтінок, не дає потьмяніти, попереджає сивину.
  • Амінокислоти – це блиск, здоров'я, зміцнення, рясний ріст.
  • Мінерали: кальцій, магній, марганець, фосфор, I, Zn, Cu, K, Fe відповідають за обмінні процеси, заповнюють дефіцит поживних елементів.

Як застосовувати маски з дріжджів для волосся

Дріжджова основа буває двох видів: пекарська і пивна в таблетках, яка використовується для прийому всередину або у перетертому вигляді з добавками для посилення ефекту. Таблетовані і гранульовані дріжджі продаються в магазині, в своєму складі мають сірку і допоміжні речовини (Эвесен), токоферол і селен (Нагипол), комплекс вітамінів і мінералів (вітаміну АМТ). Інший вид – хлібопекарські (поділяються на сухі, вологі) – краще підходять для створення маски, так як містять більше корисних речовин.

Правила і принципи застосування

Перед нанесенням маски на голову слід правильно підготувати компоненти. Правила застосування дріжджового догляду:

  • Готується маска для волосся з сухими дріжджами, пивними, вологими. Таблетки слід заздалегідь дрібно розкришити.
  • Основу слід залити рідиною, розмішати до пінки. Для цього підходить підігріта вода (не окріп) з краплею лимона, настій ромашки. Для бродіння слід додати цукор або мед. Співвідношення інгредієнтів залежить від рецепту і додаткових компонентів.
  • Далі потрібно дати настоятися каші, заграти. Для цього її залишають на 30-60 хвилин в теплому місці.
  • У процесі настоювання кашку слід помішувати до піни, розбивати грудки.
  • Після закінчення 40 хвилин в кашку додаються інші компоненти, якщо вони передбачені за рецептом. Все ретельно перемішати.
  • За 10 хвилин до нанесення на голову своєрідна закваска маститься на шкіру близько до вуха. Процедура потрібна для виявлення алергії, особистої непереносимості дріжджів. При відсутності печіння і почервоніння, суміш можна наносити на шкіру голови.
  • Змивати слід теплою водою без шампуню.

Як наносити і змивати

Перед процедурою голову слід промити з невеликою кількістю шампуню, трохи просушити рушником для позбавлення від зайвої води. Далі потрібно слідувати інструкції:

  • Змащувати шкіру голови торкнутися потрібно всі ділянки, розділяючи волосся по рядкам тонкої або масажною гребінцем.
  • Залишилася суміш розподілити по довжині, не торкаючись кінчиків.
  • Пройтися по всій довжині гребінцем з рідкими зубцями.
  • Замотати голову поліетиленовим пакетом або в харчову плівку, щоб запобігти остигання.

Скільки тримати

Середня тривалість витримки суміші на голові – 20-60 хвилин. Все залежить від додаткових компонентів у складі: розчин з молоком, кефіром або медом витримується довше за рахунок більш м'якої дії. При використанні гірчиці або перцю максимальний час – 30 хвилин. За бажанням з кожним разом збільшуйте час і зупинитися на тому, який буде зручний організму.

Дріжджова маска в домашніх умовах

Зроблені самостійно косметичні маски в домашніх умовах підрозділяються в залежності від додаткових інгредієнтів. Також вони виконують різні функції: харчування, додавання об'єму, зволоження, зростання волосся, запобігання випадання. В рецепт дріжджовий суміші можна додати яєчний білок або мед, молоко, розмарин, шавлія, гірчицю, кефір, кисле молоко, желатин.

З кефіром

Ефект від кефірно-дріжджовий кашки – усунення жирності, еластичність волосся, сприятливий вплив на корені, особливо при наявності лупи. Підсумок – густе та блискуче волосся. Маска для волосся з кефіром і дріжджами готується за рецептом:

  • Знадобиться 250 мл підігрітого кефіру, в якому розчиняється столова ложка сухих дріжджів. Суміш залишають у теплому місці. Періодично їх треба помішувати до повного розчинення і отримання однорідної маси. Час витримки на голові – 30 хвилин, після чого змийте суміш теплою водою.
  • Для активації росту можна використовувати іншу кефірно-дріжджову суміш з добавками. Особливо цінний рецепт для власниць сухого волосся. В 100 мл кефіру розчиняється 5 г сухих дріжджів, додаються касторове масло (10 мл) і цибульний сік (10 мл). Після настоювання протягом 30 хвилин, розчин розподіляється тільки на корені. Витримувати слід не більше години.
  • Для третього рецепта знадобиться 10 г свіжих дріжджів, половина склянки кефіру, 2 ч. л. рідкого меду. Час настоювання маси в теплому місці 30 хвилин. Витримати суміш на волоссі потрібно 40-60 хвилин, після чого необхідно змити її з невеликою кількістю шампуню, обполоснути охолодженим відваром м'яти і материнки.

З яйцем

З'єднання основи з жовтком або білково-дріжджовий варіант маски здатний оберегти від лупи, прибрати зайву жирність волосяного покриву. Варіанти приготування яєчно-дріжджових масок:

  • З білком. Підходить власникам жирного волосся. Для приготування потрібно змішати 1 ст. л. основи, 200 мл підігрітої води і ретельно збитий яєчний білок. Кашка розподіляється по всій голові і залишається мінімум на 30 хвилин або поки нанесене засіб повністю не висохне. Змивається невеликою кількістю шампуню і теплою водою.
  • З жовтком. Зупинити випадання волосся, облисіння можна за допомогою з'єднання дріжджів з яйцем. Для цього використовуються два збиті жовтки, дві ст. л. теплого меду, ч. л. основи, стільки ж коньяку. Суміш настоюється недовго, розігрівається за допомогою водяної бані. Після нанесення обов'язковою умовою є покривання голови поліетиленом, зверху якого загортається тканина для теплового ефекту. Час витримки на голові – 1-1,5 години, після чого суміш змивається теплою кип'яченою водою.

З пивними дріжджами

Головною перевагою пивних дріжджів вважається білок, що входить до складу. Його завдання – з'єднати всі наявні корисні компоненти (вітаміни, мікроелементи, амінокислоти) і підвищити їх доступність, засвоюваність для організму. Більш сильний ефект можна досягти за допомогою додавання сірки, потрібної для волосяних лусочок і цинку, який допомагає поліпшити стан шкіри на голові – вилікувати від лупи, посилити коріння, запобігти випадання.

Належного результату можна досягти правильним поєднанням компонентів в рецепті. Основні рецепти масок з пивними дріжджами і їх корисні властивості:

  • Від випадіння для будь-якого типу шкіри. 3 ст. л. меду розмішують у водно-дріжджовий основі. Інгредієнти залишаються на годину в теплі, після чого голова повністю покривається кашкою, накривається поліетиленом і теплою тканиною. Змивається без шампуню. Час витримки – 1 годину.
  • Проти лупі, себореї, жирної шкіри. Для приготування середня цибулина натирається на тертці, сік віджимається, розмішується в 100-150 мл основи. Маса наноситься під поліетилен по всій довжині на годину. Змивати без застосування шампуню.
  • Для харчування. Рекомендується власницям слабких посічених локонів, сухої шкіри. 100 гр. основи змішуються з коньяком, касторовою олією, настоянкою ромашки, звіробою, прополісу в рівних кількостях так, щоб підсумковий обсяг вийшов 200 мл Наносити на голову потрібно легким інтенсивним втиранням, залишити на 1 годину, змити м'яким, краще дитячим, шампунем.
  • Універсальна маска для росту, блиску, гладкості. Половина склянки нефільтрованого пива змішується з 20 потовченими таблетками дріжджів. Суміш підігріти, теплий розчин нанести на голову легким втиранням. Час витримки – 30 хвилин, змивається водою без шампуню.

З медом

Прополіс і мед містить мікроелементи і вітаміни здатні відновлювати структуру волосся, активувати їх зростання. Суміш усуває лупу, оздоровлює шкіру. Маска для волосся з дріжджами і медом робиться двома способами:

  • Будь-які дріжджі змішуються з медом у рівних кількостях, потім все розмішується у 200 мл теплої води, залишають на 30 хвилин. Маса витримується на голові годину, після чого змивається водою без шампуню.
  • При регулярному застосуванні цієї комбінації волосся наповнюються м'якістю і блиском. Спосіб приготування: 150 мл. теплого молока розмішують з 25 гр. дріжджовий основи, 30 гр. меду і збитим яйцем. Суміш залишають у теплому приміщенні на годину, після чого на 30 хвилин наноситься рівномірно на волосся. Змивається теплою водою.

З молоком

Використання молока в масці допоможе наситити суху шкіру голови, зберегти природну еластичність і блиск за рахунок вмісту білка та жирів. Дріжджові маски з використанням кисломолочного продукту:

  • Для зростання, зволоження волосся, позбавлення від лупи. Рекомендована процедура для всіх типів шкіри. 1 склянку теплого молока поєднується з упаковкою сухих дріжджів, залишається на 40 хвилин. Розчин розподіляється на шкіру і по всій довжині волосся крім кінчиків на 30 хвилин. Змити масу слід теплою водою з невеликою кількістю шампуню, після чого обполоснути прохолодною очищеної рідиною з додаванням оцту.
  • Для прискореного росту, укріплення. 2 ст. л. дріжджових гранул заливається склянкою підігрітого молока, додається 1 ст. л. цукру. Період бродіння – 20 хвилин, після чого маса наноситься на шкіру голови і по всій довжині. Кінчики не слід чіпати. Їх потрібно змастити рослинним або оливковою олією до процедури. Голову потрібно замотати під поліетилен, тримати 40 хвилин, після змити водою без шампуню.
  • Для харчування. Візьміть 2 ст. л. дріжджових гранул, 1 ч. л. меду, склянку теплого молока. Інгредієнти змішуються, залишають в теплому приміщенні на годину. Суміш наноситься на голову, загортається під поліетилен і тканина. Час дії – 40 хвилин, після маса змивається без шампуню.

З гірчицею

У складі масок гірчиця відома за рахунок своїх «пекучих» властивостей, які розганяють кровообіг, що сприяє кращому насиченню вітамінами і макроелементами. Для того щоб не нашкодити шкірі голови і волоссю перед застосуванням гірчично-дріжджовий суміші потрібно знати декілька правил:

  • наносити розчин слід на неушкоджену шкіру голови;
  • не перевищувати тривалість процедури, зазначену в інструкції;
  • щоб уникнути подразнень і алергії протестувати масу на лікті за 15 хвилин до нанесення на голову – при появі нестерпне печіння та болю відразу змити суміш;
  • масу з використанням гірчиці потрібно наносити тільки на шкіру голови, не торкаючись волосся, щоб не пересушити їх;
  • для повноцінного розігрівання голову слід покривати не тільки поліетиленом, але і тканиною – пуховою хусткою, рушником, светром.
  • змивати засіб слід теплою або прохолодною водою;
  • слід остерігатися попадання в очі.

Гірчично-дріжджові маски поділяються залежно від ефекту і додаткових компонентів:

  • Для зміцнення. В кавомолці або вручну подрібнюються корінь лопуха, кропива, хміль, березові бруньки (по 2 ст. л.). Отриманий збір додається до 5 с. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. гірчичного порошку і 1 ч. л. подрібненого імбиру. Інгредієнти заливаються 1,5 склянками теплої води, все залишається на 40 хвилин. Засіб нанести на коріння масажними рухами, надіти зверху поліетилен і рушник. Час витримки – 30 хвилин.
  • Для зростання. 2 ст. л. сухих дріжджів змішуються зі ст. л. цукру, 125 мл гарячого молока. Після бродіння слід додати ч. л. гірчиці в порошку, розмішати, нанести на коріння, залишити на 30 хвилин під поліетиленом і рушником.

З желатином для обсягу

Якість маски для об'єму залежить від правильного вибору желатину, який продається у вигляді пластин або порошку. До вибору потрібно підійти ретельно: чим порошок продукт жовтіше, тим нижче якість, не підходить «швидкорозчинний» желатин. Існує два способи приготування желатинових масок:

  • Без додаткових інгредієнтів. Желатиновий порошок (2 ч. л.) заливається водою в пропорції 1/5, тобто 10 ч. л. Розчин залишають на 30 хвилин до повного поглинання рідини. Далі набряклий желатин ставиться на водяну баню з невеликою кількістю води, додаються дріжджі і ч. л. цукру. Суміш настоюється 10 хвилин, після чого наноситься по всій довжині. Час витримки на волоссі – 30 хвилин.
  • З додатковими компонентами. Приготування аналогічно першому варіанту, але одночасно з дріжджами в розчин вливається 1 ст. л. касторової олії або безбарвна хна (теж 1 ст. л.), яка заздалегідь розмішується у невеликій кількості теплої рідини до однорідності.

З реп'яховою маслом

Профілактика облисіння, усунення лупи, лікування шкіри голови – список властивостей реп'яхової олії. Для приготування потрібно заздалегідь заварити відвар кропиви або ромашки, у склянці якого замочуються сухі дріжджі (5 гр.), 35 р реп'яхової олії, 5 крапель іланг-ілангу і збитий жовток. Компоненти повинні бути добре перемішані, після чого їм слід настоятися 50 хвилин. Суміш втирається масажними рухами, залишки розподіляються по всій довжині. Обов'язково утеплення шапочкою. Змивати розчин через 50 хвилин.

З вітамінами А і Е

Додавання вітамінів допомагає заповнити важливі для організму елементи, яких немає в дріжджах. Кожна добавка грає свою роль. Вітамін А – захисну дію, що позитивно впливає на силу, здоров'я, структуру. Е – антиоксидант, який живить цибулини, покращує циркуляцію крові. Вітаміни продаються у вигляді капсул або маслянистого розчину. Їх можна додавати в розчини окремо або комплексно, доповнювати ефірними маслами. Рецепти масок в залежності від очікуваного результату:

  • Від випадання. Змішати 2 ст. л. дріжджових гранул, 170 мл води. Залишити на 30 хвилин. За цей час з'єднати по 10 гр. цукру, сік цибулини, вітамін Е і ефір чайного дерева (2 краплі). Отриманий склад змішати з основою, нанести на коріння, накрити поліетиленом на 45 хвилин.
  • Постачання фолікулів вітамінами, зміцнення. Замочити 20 г основи в 150 мл води, залишити на півгодини. Додати 1 ст. л. червоного перцю, по 1 ч. л. вітамінів А і Е у вигляді олійних розчинів. Наносити масу слід по всій довжині, приділивши увагу коріння. Змити водою кімнатної температури з м'яким дитячим шампунем.

З перцевою настоянкою

Дріжджова маска для волосся, де одним із компонентів виступає настоянка червоного перцю, допоможе прискорити зростання, надати об'єм за рахунок активного кровообігу. Переконайтеся, що шкіра голови здорова, без виразок. Застосовувати масу слід не частіше двох разів на тиждень, один місяць щоб уникнути пересушування. Далі повинен слідувати перерву, після чого можна повторити процедуру. Масу наносити з використанням рукавичок, уникати потрапляння в очі.

Для виготовлення в склянці теплого молока розлучаються 2 ст. л. дріжджів, залишають на 30 хвилин. Потім суміш розділяється на дві частини: на першу (яка наноситься на коріння) додається 1 ст. л. настоянки перцю, друга розподіляється по довжині. Кінчики обробляються рослинним маслом. Час витримки – 30 хвилин, поступово можна збільшувати тривалість процедури до 1 години. При появі неприємних відчуттів, зайвого печіння, болю масу слід негайно змити теплою водою.

Частота та особливості використання масок

В залежності від додаткових компонентів розраховується час і частота використання дріжджових масок. Курс застосування розрахований на два місяці з кратністю застосування суміші один раз за тиждень. Перець або гірчиця в складі вимагають скороченого курсу – максимум один місяць 1-2 рази за тиждень. Далі потрібно зробити перерву 30-60 днів, після чого процедуру можна повторити.

Протипоказання і побічні ефекти

У гонитві за красою і здоров'ям потрібно не забувати про те, що дріжджові маски можуть мати побічні ефекти при неправильному використанні. Протипоказання до застосування даного догляду:

  • Алергія або особиста непереносимість одного з компонентів. Перед нанесенням слід перевірити реакцію на руці, зап'ястя, в зоні ліктя або вуха. При красноте, свербінні, захворюваннях краще відмовитися від процедури.
  • Пивні дріжджі не слід вживати людям, які страждають на подагру, дисбактеріозом, нирковою недостатністю, схильністю до грибкам.
  • Варто відкласти використання пивних дріжджів при вагітності, грудному вигодовуванні.
  • Дріжджова маска для волосся може стати великим подразником при нанесенні на хвору шкіру з ранками, ранами.

Відео

Супер! Дріжджова маска для волосся!

Дріжджова маска для волосся. * ЕФЕКТИВНА маска для волосся * РЕЦЕПТИ масок для волосся з дріжджами

Відгуки

Ірина, 32 роки.Сподобалася дріжджова маска для волосся з молоком. Результат після місяця використання: волосся стало густішим, вони гладкі, на вигляд здорові. Єдиний мінус – важко змивати її, тому я використовувала дитячий м'який шампунь, хоча за інструкцією можна було обійтися без нього. Обполіскувати настоєм ромашки, щоб прибрати запах, який б'є в ніс.
Аліса, 27 років.Коли волосся стали випадати, лікар порадив мені дріжджову маску з гірчицею. Це виявилося дуже боляче, голова після цього свербіла, з'явилися болячки, печіння. Під час процедури було ще гірше боліло до сліз. Я припинила користуватися радою, відразу пішла на прийом. Виявилося, у мене алергія на гірчицю, про яку я не знала.
Карина, 18 років.З 14 років користуюся різними домашніми рецептами для краси, рік тому спробувала додати желатин в маски з дріжджами. З'явився обсяг, волосся стали гладкими, слухняними. Зараз експериментую з додаванням олії – ефірного, касторової, підмішую вітаміни. Курс поки не закінчився, але позитивний ефект побачила майже відразу.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!