Кориця для волосся: рецепти масок

Коричний порошок – цінний компонент для різних косметичних засобів, призначених для догляду за волоссям. Завдяки особливому хімічному складу, що включає вітаміни, мікроелементи, інші корисні речовини, продукт надає терапевтичну дію на шкіру голови і волосяний покрив. Внаслідок регулярного застосування засобів на основі прянощі активізується ріст волосся, вони відновлюються і зміцнюються.

Користь кориці для волосся

Спеція надзвичайно корисна для шкіри голови і волосся, і з давніх часів використовується жінками для косметичних цілей. У складі порошку і масла кориці є мінерали та інші речовини, здатні зміцнити і покращити ріст волосяного покриву. Порошок і масло кориці для волосся при регулярному використанні допомагають зміцнити волосяні фолікули, позбутися від грибка, перетворити тьмяне, ламке волосся в блискучу, що пашить здоров'ям копицю. Користь масок та інших засобів з пряністю обумовлена вмістом у ній наступних компонентів:

  • евгенол – фенольне речовина, завдяки якому кориця відноситься до групи натуральних антисептиків (використовується для боротьби з грибковими патологіями шкіри голови);
  • холін (забезпечує зволожуючий ефект шкірного покриву);
  • вітамін А (відновлює посічені кінчики, робить сухі пасма більш еластичними);
  • вітамін РР, аскорбінова кислота (надають природний блиск);
  • вітамін До (зміцнює судини в шкірі голови);
  • бета-каротин (перешкоджає випаданню волосся);
  • вітамін В1 (заспокоює шкіру, знімає свербіж, подразнення, запалення);
  • вітамін Е (відновлює клітини);
  • фолієва кислота (захищає від ультрафіолету, високих температур);
  • вітамін В2 (стимулює кровообіг, зростання волосяного покриву);
  • вітамін В6 (запобігає поява лупи, розвиток себореї).

Маски для волосся з корицею

Коричний порошок входить до складу безлічі засобів по догляду за волоссям. Спецію використовують як компонент для приготування поживних, зволожуючих, відновлюють масок. В залежності від інгредієнтів, такі засоби застосовуються для жирних, тьмяного, ламкого або для сухих локонів. Основою маски може служити будь-рослинна олія – соняшникова, оливкова, лляна, кокосове.

Щоб зрозуміти, яка маска для волосся з кориці вам підходить, слід визначити мету приготування цілющого складу: для живлення, зміцнення коренів, стимуляції росту, освітлення, пр. Крім того, перед нанесенням суміші на голову важливо дізнатися кілька правил використання кориці для волосся. Оскільки це агресивна прянощі, при неправильному застосуванні може заподіяти шкоду. Основні правила приготування і нанесення коричної маски:

  1. Кожен склад, перш, ніж наносити на голову, слід протестувати на чутливість. Для цього трохи суміші наноситься на шкіру за вухом або згин ліктя, а через 10 хвилин перевіряють реакцію. При відсутності неприємних відчуттів (сильне почервоніння і печіння), маску можна використовувати.
  2. Покривати коричної сумішшю краще чисті волосся, починаючи від коріння, і розподіляючи по всій довжині. Це посилить дію лікарського засобу. Після нанесення складу голову покривають плівкою/целофаном, а зверху теплою хусткою або рушником.
  3. Час дії кожної маски індивідуально, але при появі виражених неприємних відчуттів засіб потрібно відразу ж змити.
  4. Маски для волосся з корицею для зростання необхідно використовувати курсами тривалістю не менше місяця (по 1-3 процедури в тиждень).
  5. Протипоказаннями для використання кориці є гіпертонія (спеція активно стимулює кровообіг), а також сильно пошкоджені локони – при цьому положення можна ще більше посилити.
  6. Сама пряність і супутні компоненти (яйця, кефір, олію, мед, тощо) повинні бути якісними і свіжими. Цілющі суміші слід використовувати в свіжому вигляді, зберігання вони не підлягають.
  7. Для приготування складу варто використовувати скляний або керамічний посуд, метал змінює властивості продукту.
  8. Змивається суміш звичайним шампунем, після цього рекомендується прополоскати пасма трав'яним відваром (підходить ромашка, кропива – для світлих, горіхове листя і кора дуба – для темного волосся).

Для відновлення волосся

Це домашнє лікувальний засіб рекомендується використовувати як для усунення існуючої проблеми, так і з метою профілактики посічених кінців. Кілька ефективних рецептів коричних масок для відновлення локонів:

  1. З медом. Змішайте в піалі 3 ч. л. кокосового масла (можна замінити на реп'яхову), 30 г порошку кориці і 20 г рідкого меду. Ретельно перемішавши продукти, нанесіть склад на злегка зволожене волосся, приділивши особливу увагу кінчикам. Через 20 хвилин змийте засіб шампунем.
  2. З бананом. Розімніть фрукт до кашоподібного стану виделкою, з'єднайте з 100 г натурального несолодкого йогурту, 1 ч. л. оливкового масла і 20 краплями коричного масла. Перемішавши масу до однорідності, нанесіть її на волосся, після оберніть голову плівкою і рушником. Змивати засіб слід через 40-45 хвилин.
  3. З кефіром. Один яєчний жовток збийте з 200 мл кисломолочного продукту, після додайте сюди ж 20 г коричного порошку. Акуратно нанесіть суміш на сухі волосся, укутайте голову хусткою. Через 25-30 хвилин ретельно промийте волосся водою без шампуню. Регулярне використання такого засобу зробить волосся шовковистим, блискучими, м'якими.

Для росту і зміцнення волосся

Запропоновані нижче рецепти масок сприяють активному росту волосяного покриву, зміцненню цибулин, запобігають алопецію. Відповідні склади з такими властивостями – це:

  1. Суміш з медом і оливковою олією. Злегка підігрійте 50 г меду, змішайте продукт з 2 ст. л. оливкової і 20 краплями коричного масла. Засіб втирайте в корені, роблячи легкий масаж шкіри. Залишки маски розподіліть по всій довжині пасма. Змити масляний складу можна не раніше, ніж через годину.
  2. Засіб з огірком для блиску і зростання. Овоч натріть на дрібній тертці, відіжміть сік. З'єднайте його з 30 г меду, 50 мл оливкової олії, сирим яйцем і 1 ч. л. кориці. Масу рівномірно нанесіть на волосся, залишивши як мінімум на півгодини, після помийте голову звичним чином.
  3. Маска для волосся з корицею і кави для зміцнення волосяних фолікул. Для приготування змішайте 1/3 ст. теплої сироватки, 10 г кориці в порошку і 30 г свіжомеленої кави. Покрийте сумішшю зволожені пасма, залиште засіб на 1,5 години, після змийте маску і обполосніть голову бальзамом.

Освітлення волосся корицею

Більшість дівчат воліє використовувати професійну фарбу, щоб освітлювати локони, але більш щадним способом перетворитися на блондинку є фарбування волосся корицею. Такий метод не допоможе за 1-2 процедури, знадобиться як мінімум 3-5 сеансів, але з його допомогою ви зумієте зберегти здоров'я, красу, блиск і м'якість волосся. Всі рецепти світлих масок обов'язково містять у складі мед, службовець натуральним пероксидом. Коричний порошок і оливкове масло грають ролі прискорювачів перекису.

Освітлення за допомогою спеції робить щотижня протягом 1-1,5 місяця. Робити це можна за допомогою таких складів:

  1. Склад з лимоном і маслом. Коричний порошок (3 ст. л.) з'єднують з рідким медом (3 ст. л.) в скляній ємності, після в однорідну суміш вводять 2 ст. л. лимонного соку, 100 мл бальзаму/кондиціонера, ½ ст. оливкової олії. Суміш наносять на голову, а через 3-8 годин змивають шампунем.
  2. Класичний рецепт. 70 г мед розтоплюють на водяній бані, змішують з пряністю (3 ст. л.) і бальзамом для волосся (2-3 ст. л.). Маску застосовують вищеописаним способом.
  3. Засіб для освітлення з кефіром. 5 ст. л. кисломолочного продукту слід з'єднати з 2 ст. л. порошку кориці. Склад наносять на голову, після надягають целофанову шапочку, тримають 3-8 годин, після змивають шампунем.

Перш, ніж освітлювати локони, важливо провести тест на алергію: змастіть невеликою кількістю суміші ділянку шкіри за вухом. Якщо через 15-20 хвилин негативної реакції немає, можна починати процедуру. Щоб вдало пофарбувати волосся корицею, необхідно слідувати деяким правилам:

  • освітлення порошком підходить для брюнеток або темних блондинок, світловолосі дівчата ризикують отримати рудуватий відтінок, для них більше підходить масляний коричнева екстракт;
  • щоб не висушити ще більше сухі волоски, в маску додають яєчні жовтки;
  • перед фарбуванням потрібно помити голову, а після підсушити феном, залишивши локони лише злегка вологими;
  • щоб домогтися рівномірного фарбування, масу наносять спеціальної пензлем, прочісуючи пасма гребінцем;
  • перші 20-30 хвилин буде відчуватися інтенсивне печіння, його потрібно перетерпіти;
  • щоб видалити всі залишки суміші з голови, після завершення процедури її миють двічі;
  • обов'язково після освітлення проводять ополіскування трав'яним відваром (краще ромашковий, який готується шляхом запарювання 3 ст. л. трави на 250 мл окропу).

Шампунь з корицею

Це засіб підходить для щоденного догляду. Локони при регулярному використанні коричного шампуню стають більш здоровими, набувають блиск, пружність, шовковистість. До інших достоїнств гігієнічних засобів з пряністю відноситься їх чудовий аромат, завдяки якому процедури не тільки корисні, але і приємні. Варіанти приготування шампуню з корицею:

  1. Змішати 1-2 ст. л. шампуню з 4 краплями коричного ефірного масла. Отриманою сумішшю слід мити голову раз на тиждень, щоб домогтися зміцнення, еластичності, блиску локонів.
  2. З'єднати 200 мл шампуню з 4-5 краплями горіха, 1 ч. л. коричного масла і 5 краплями олії пачулі. Зручно додавати масляні компоненти прямо у флакон, після чого енергійно збовтувати засіб для рівномірного їх розподілу. Такий шампунь можна застосовувати кілька разів за тиждень.

Відео

Освітлюємо волосся корицею в домашніх умовах

маска з корицею для ОСВІТЛЕННЯ ВОЛОССЯ відгук woltta

Маска для росту волосся з кефіром, яйцем і корицею в домашніх умовах

Масло кориці для волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!