Гель для волосся для жінок і чоловіків

Навіть сама модна і дорога стрижка буде виглядати недбало і дешево, якщо не зробити відповідну укладання волосся. Головний секрет створення красивої зачіски – помірне використання якісних засобів для стайлінгу і природність формованого образу. Одним з популярних укладальних продуктів серед чоловіків і жінок є ефективний і легкий у застосуванні гель. З його допомогою можна зафіксувати пасма, випрямити кучері або надати волоссю об'єм.

Що таке гель для волосся

Желеподібне прозоре або кольорове речовина, призначена для укладання волосся, прийнято називати гелем. Такі засоби володіють сильним фіксуючим ефектом, дозволяючи на тривалий час закріпити і тримати форму зачіски. Завдяки пружності, отриманої в процесі використання даного продукту, можна спорудити з прядок все що завгодно – від пишних локонів до вертикального їжачка. Професійні марки гелів не призводять до утворення липкого нальоту, не мають яскраво вираженого запаху і не надають шкідливого впливу на здоров'я.

Склад

Цікаво, що прабатько звичного гелю для укладання був придуманий більше двох тисяч років тому. Щоб виготовити субстанцію для фіксації волосся, доводилося змішувати смолу, жир, кізяки. Сучасний засіб значно відрізняється за вмістом і структурою, включаючи в склад наступні елементи:

  • Вода – виступає основою будь-якого гелю для волосся. Вона обробляється ультрафіолетовим випромінюванням для знезараження.
  • Катіонні полімери – активний компонент з позитивним зарядом, який прикріпляється до негативно зарядженого кератину волосу. Така взаємодія допомагає створювати ідеальну укладання.
  • Сополімер PVP/VA – утворює фіксуючу плівку, не даючи суміші проникнути всередину волосків.
  • Карбомер, який виступає в якості згущувача. Він полегшує процес нанесення косметичного засобу.
  • Триетаноламін – регулює обмін лужних і кислотних сполук.
  • Гліцерин, призначений для зволоження шевелюри.
  • Вітаміни, мінерали, мікроелементи і рослинні масла, необхідні для живлення і захисту волосся від пошкодження. Хороший гель для волосся завжди містить корисні інгредієнти.

Складовими компонентами рідкого засоби для стайлінгу бувають і шкідливі речовини. До них відносяться polyqauternium-11, консерванти, барвники, які збільшують термін зберігання косметичної продукції. Нерідко додають етиловий спирт, сприяє висушуванню волосяних фолікулів і утворення лупи. Деякі з цих елементів викликають роздратування шкіри голови і алергічну реакцію, тому перед тим як купити гель, слід ознайомитися з його складом.

Види

Головним показником засоби для укладання волосся є індекс фіксації. За цією ознакою гелі поділяються на:

  • сильний і надсильний, допомагає виконувати зачіски будь-якої складності;
  • гель середньої стійкості, який служить закріплювачем елементарних форм;
  • слабка фіксація, що надає пасмам слухняний вигляд;
  • гнучке закріплення волосся, необхідне для створення легкого безладу на голові, що користується великою популярністю у молодих дівчат.

Існують і інші характеристики гелів різних виробників. Укладочная продукція розрізняється за структурою, способом нанесення, функцій. Особливості гелеобразних засобів для стайлінгу представлені в таблиці:

Вплив на волосся

Колір

Консистенція

Зволожуючі

Фіолетовий

Рідка

Для обсягу

Синій

Желеподібна

Забезпечують гладкість

Зелений

Аерозольна

Додають блиск

Світло-рожевий

Кремова

Створюють певну текстуру

Прозорий

Воскова

Гелі з особливими ефектами

За допомогою гелю можна не лише змоделювати зовнішній вигляд, але й вирішити ряд певних проблем. Для цього передбачена серія спеціалізованих косметичних продуктів для укладання. До них відноситься:

  1. Лікувальний, насичує волосся поживними речовинами. За рахунок цієї властивості збільшується об'єм волосся і прискорюється їх зростання. Він стане незамінним помічником у догляді за сухими і ламкими прядками.
  2. З забарвлюючим дією. Зберігаючи фіксуючий ефект, таке стайлінговий засіб здатне змінити колір на 2-3 тони. Пігменти не вбираються в структуру, а обволікають волосся зовні, тому відтінок легко змивається водою.
  3. Очищаючий гель. До його складу включена перекис водню, що забезпечує зміна тону на тривалий час. За допомогою такої суміші можна освітлити всю голову або виділити окремі пасма. Засіб краще проявляється на забарвлених волоссі.
  4. Випрямляючий. Його використовують для розгладження волосся або неслухняних локонів і усунення наелектризованості. Для нанесення гелю необхідно вимити, злегка підсушити волосся, після чого укласти зачіску за допомогою гребінця і фену. У випадку з упертими завитками слід скористатися праскою.
  5. Ефект мокрого волосся. За рахунок дії гелю формується незвичайна текстура прядок.
  6. Для додання обсягу. Як правило, це спеціальна лінійка легень по консистенції сумішей або спреїв, призначених для збільшення густоти пасм.

Як користуватися гелем для волосся

Як і будь-який інший засіб для укладання, гель вимагає правильного поводження. Правила використання стайлинговой суміші прості і полягають в наступному:

  • Попередньо потрібно вимити голову і дати їй злегка висохнути.
  • Невелика кількість субстанції видавити на долоню і розтерти.
  • Нанести на вологі коріння, рівномірно розподілити по всій довжині.
  • За допомогою гребінця і фену почати формувати бажану укладання.

Як зробити укладку

Зачіски, які повинні триматися довгий час, вимагають більшої кількості кошти. При фіксації довгих локонів маса наноситься переважно на кінчики і трохи по всій довжині. Знаючи деякі перукарні техніки, можна втілювати в реальність найрізноманітніші образи. Стилісти беруть за основу такі види укладок:

  • Грайливі пір'ячко. Ця зачіска підійде власницям короткої стрижки. Для її моделювання необхідно втерти гель в коріння волосся, укласти їх феном. Після цього змочіть пальці в суміші для стайлінгу і сформувати ними окремі пасма, закріплюючи їх у потрібному напрямку. Роблячи хаотичні пасма, можна домогтися дуже стильного ефекту.
  • Приборкання норовливої. Жінки, які мають неслухняною копицею, завжди прагнуть зробити її гладкою. Цю задачу можна вирішити за допомогою спеціалізованого засобу, який розподіляється на гребінці. Далі гребенем потрібно провести по выбившимся локонам, після чого процедура проробляється з іншими пасмами. Завершальним етапом є сушка феном.
  • Ідеальні кучерики. Така зачіска буде доречна на будь-якому заході, вона додасть образу витонченості і м'якості. Змоделювати її не складно – трохи гелевої основи наноситься на вологу волосисту частину, а потім голова повністю висушується. В наступному кроці потрібно розділити копицю на тонкі пасма і накрутити їх на папільотку або бігуді, починаючи з кінців, рухаючись від потилиці до маківки. Через 2 години можна розпустити локони, сформувати бажану форму, скропити її лаком.
  • Мокрий ефект. Даний тип укладання популярний серед жінок різного віку, завдяки своїй оригінальності, простоті виконання. Процес починається з миття голови і сушіння її рушником. Розчесане волосся рівномірно по всій довжині змочуються гелем для сильної фіксації. Після цього можна приступати до формування завитків, стискаючи пасма руками. Для зручності робляться почергові нахили набік. Коли зачіска буде готова, рекомендується залишити її висихати природним шляхом.

Як користуватися чоловікові

За своїм складом і функцій чоловічий гель для укладання волосся нічим не відрізняється від жіночого. Різниця між ними полягає лише в методиці застосування. Щоб надати зачісці об'єм і структуру, представники сильної статі повинні дотримуватися наступних правил:

  • Укладання потрібно починати з сушіння волосся, задаючи феном необхідний напрямок прядок.
  • Стайлинговая основа кладеться на долоні і ретельно за ним розтирається. В один рух вміст лівої руки наноситься на ліву частину голови, а правої – на праву. Залишки продукту змиваються з рук.
  • Для створення акуратної форми сухими пальцями задається розташування волосся, при цьому деякі прядки доведеться злегка підкрутити. З першого разу результат може не вийти, але регулярні практичні навички вдосконалюють цей процес.
  • Не рекомендується перестаратися з кількістю гелю, оскільки від цього зачіска вляжеться вниз і придбає неохайний засмальцьований вигляд. Краще в кінці процедури скористатися лаком або спреєм.

Варіанти чоловічих укладок

Енергійні, товариські представники сильної статі воліють легку скуйовдженість на голові, власникам педантичного характеру підходить акуратність. Впоратися з неслухняною копицею допоможе гель для укладки волосся чоловічий, яким необхідно змастити пальці і справити ними розчісування. Стилісти виділили одні з найпопулярніших видів укладання:

  1. Ретро стиль, який стане відмінним варіантом для консервативних чоловіків. Трохи засобу втерти у вологу прикореневу зону, зробити бічний проділ. Після цього, не поспішаючи, витягати пасма з обох боків і ззаду, використовуючи фен і щітку. Рухи виконувати від коренів до кінчиків. Готову форму збризнути лаком.
  2. Гладка зачіска відкриє особа, виділить його привабливі риси. Втілити цей цікавий образ може кожен людина, що не має перукарських навичок. Починається процес зі стандартного миття голови з подальшою сушкою до вологого стану. Береться кілька крапель фіксує маси, яка в рівній мірі наноситься на коріння. Далі потрібно зачесати волосся назад, захоплюючи по можливості чубчик, і в напрямку від лоба до верхівки витягнути пасма щіткою і феном.
  3. Їжачок. Цей тип укладання популярний серед молоді, оскільки характеризується індивідуальністю і простотою. Зволожені волосся змащуються невеликою кількістю гелю, взлохмачиваются пальцями вгору. Чубчик укладається набік або з'єднується з іншими пасмами. Дочекавшись природного висихання, слід зафіксувати форму лаком. Існує безліч варіацій такої зачіски, наприклад, укладання лише передньої частини або начіс на потилиці.

Запобіжні заходи

Бажано відмовитися від продукції, яка містить спирт, оскільки даний компонент сильно сушить волосся, робить їх ламкими. В інструкції до застосування засоби також зазначені запобіжні заходи, яких рекомендується дотримуватися всім споживачам:

  • Необхідно уникати потрапляння речовини в очі.
  • Не користуйтеся гелем, якщо є ушкодження або подразнення на шкірі голови.
  • При появі подразнення чи алергічної реакції слід припинити вживання.
  • Щоб уникнути утворення злиплих волосся необхідно мити голову кожен раз після використання моделює пасти і не зловживати засобами для укладання.
  • Зберігайте засіб у сухому місці, подалі від дітей.
  • Продукт є легко воспламеняемым, тому його заборонено діставати поблизу вогню.

Як вибрати

При виборі відповідного гелевого засоби для укладання потрібно враховувати, для якого часу року він планується використовуватися. Для літнього сезону призначена серія з захистом від ультрафіолетового випромінювання, збагачена пом'якшуючими, зволожуючими інгредієнтами. Взимку краще віддавати перевагу вітамінізованим складам, що володіє поживними, лікувальними властивостями.

Щоб вибрати відповідний рівень фіксації, необхідно знати, для яких зачісок буде призначено засіб. Даний показник визначається за кольором – чим темніше, тим надійніше моделюючий ефект. Сучасні виробники поступово відходять від цього правила, тому необхідно ознайомитися з параметрами продукції перед покупкою, вивчивши її етикетку. Краще, якщо арсенал косметичних засобів поповниться відразу кількома різновидами гелю.

Перебуваючи в пошуках укладочного кошти, слід брати до уваги тип волосся, їх довжину, індивідуальні особливості. Наприклад, для укладання сухих тонких прядок підійде аерозоль – він не обтяжує волосяну структуру, створює додатковий обсяг, швидко формує гарний зовнішній вигляд. Моделювання короткої стрижки ефективніше виконується за допомогою засобу з воскової консистенцією.

Стилісти радять звертати увагу на якість продукту. Хороша моделююча паста повинна містити мінімум шкідливих елементів, барвників, консервантів. Дешеві товари не відповідають усім вимогам, що пред'являються до засобів для стайлінгу, тому шукати гель краще на полицях спеціалізованих торгових точок або у офіційних дистриб'юторів косметики.

Ціна

Якісна укладочная лінійка є в асортименті більшості косметичних брендів. Вартість моделюючих засобів залежить від таких параметрів, як регіон, постачальники, марка, склад. Купити або замовити гель з доставкою пропонують і інтернет-магазини. Якщо слідкувати за акціями, знижками, розпродажами, які від сезону до сезону влаштовують віртуальні продавці, то можна недорого придбати відмінний продукт. У Москві встановлена наступна цінова політика на моделюючі пасти:

Назва гелю

Об'єм, мл

Ціна, рублі

Гладкість і контроль від Loreal

150

1325

Відновлюючий «Шовкова інфузія» CHI

59

1820

Екстра сильна фіксація Style Perfetto

25

871

Сталева хватка Schwarzkopf

100

299

Віск з смываемым чорним пігментом Selektive

125

888

Флаббер екстрасильної фіксації Wella

175

720

Виділення пасом Taft

30

237

Відео

Гель для волосся. Як правильно підібрати і вибрати

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!