Стрижка драбинка для довгого волосся

Мати красиві доглянуті здорові локони мріє кожна представниця прекрасної статі. Якщо ви ставитеся до їх числа, то зробіть собі драбинку на довге волосся, з цією зачіскою будь-яка дівчина буде виглядати божественно. Вона вважається універсальною, вона підходить переважній більшості жінок і стане прекрасним способом змінити зовнішність в кращу сторону. Дізнайтеся, які основні особливості зачіски, як її можна укладати.

Що таке стрижка драбинка

Так називається багаторівнева зачіска, відноситься до типу каскадних. Драбинка – спосіб оформлення кінчиків з незначною відмінністю довжини верхніх і нижніх рівнів. Часто її плутають з каскадом, але останній варіант більш складний. Підходить він не всім, має багато обмежень за формою обличчя. Драбинка на довге волосся – значно більш м'яка і універсальна жіноча стрижка. Вона обрамляє обличчя. Дізнайтеся, які її основні особливості.

Кому підходить

Драбинка – одна з найбільш універсальних зачісок, яка підходить практично всім дівчатам і жінкам з яким кольором волосся. Тим не менш, є кілька ситуацій, в яких від такого способу краще відмовитися. Її краще не робити при:

  1. Хвилястого або кучерявого волосся. Креативна стрижка в цій ситуації може виглядати недостатньо ефектно або навіть неохайно.
  2. Посічених кінчиках. Пошкодження стануть значно помітніше.
  3. Дуже густих пасмах. Вийде надмірно об'ємний силует. Зачіска буде виглядати важкої і масивною.

Віковий ценз

Драбинка на довге волосся підійде будь-якій жінці, незалежно від того, скільки їй років. Вона навіть омолоджує. У ній дуже багато сучасних елементів: пасма різної довжини, вистрижені у каскадної техніці, коротка маківка, застосування технік градуювання і филировки. Все це допомагає досягти плавних ліній силуету, які відмінно підійдуть дамам старшого віку, які дотримуються суворого стилю. Одночасно з цим яскраво виражена структура стрижки – явний елемент молодіжної моди.

Зачіска драбинкою на різних типах волосся

Є кілька різних варіацій стрижки, хоча відмінності в них не так вже й істотні, але на остаточний спосіб вони впливають. В залежності від типу і стану волосся вона здатна підкреслити їх красу або, навпаки, привернути увагу до нездорового вигляду і пошкоджень. Щоб прийняти правильне рішення, проаналізуйте структуру своїх пасм. Виходячи з цього і зробіть вибір виду стрижки.

Густе волосся

Драбинка здатна візуально «полегшити» таку копицю. Вона робить волосся більш слухняним, податливими, фактурними, надає їм більш акуратну форму. При густій копиці стрижку краще починати від самої верхівки. Це додасть легкості. Найкраще при об'ємній і густий копиці пасм робити зачіску з рваними краями. Наявність посічених кінчиків в даному випадку неприпустимо.

Тонкі прямі волосся

Зачіска додасть таким пасмам додатковий об'єм і густину. Вона вийде фактурної та жіночною. Сходи на тонких і довгих прямих волосках потребують мінімальної укладки. При відсутності вільного часу сутра можна навіть добре висушити їх природним шляхом ввечері, а потім спокійно лягти спати. Кількість рівнів і відстань між ними при тонких волосках має бути мінімальним, це візуально збільшить обсяг.

Хвилясті

У такій ситуації драбинка на довге волосся допоможе трохи прибрати зайвий обсяг, виділити особа. Однак, не під всі обриси вона підійде. Якщо у дівчини хвилясті кучері, то сходинки підуть під прямокутне або трикутне обличчя, а ось під кругле бажано підібрати інший варіант. Стрижка гарно виглядатиме, якщо локони м'які, плавні. Якщо ж у дівчини пружні жорсткі завиті локони, вона не підійде.

Якій формі обличчя підійдуть волосся драбинкою

Обриси – головний критерій, яким слід керуватися, підбираючи зачіску. При правильно підібраній стрижці довгі пасма здатні підкреслити достоїнства форми обличчя і приховати недоліки. Якщо ж при виборі зачіски допущена помилка, то недоліки навпроти можуть сильніше кидатися в очі. Драбинка підійде практично під будь-яку форму обличчя. Якщо форма овальна, то підійде стрижка, що починається від рівня чубчика. Якщо ж вона витягнута, то потрібно зробити сходи різної довжини в області щік, щоб надати візуальний об'єм.

Квадратна форма обличчя

В такому випадку зачіска робить обриси більш плавними і ніжними завдяки м'яким пасом. Бажано вибирати класичні варіанти стрижки з чубчиком, м'якої або косою. Драбинку на довге волосся краще всього починати трохи нижче підборіддя, тоді пасма будуть прикривати лінію вилиць. Багатошарова стрижка прекрасно витягає овал. Краще вибирати такі варіанти драбинки, при яких добре буде помітна різниця в довжині пасма. Кінчики рекомендується завивати назовні.

Драбинка спереду для круглолицих

Власницям особи такої форми найкращим чином підійде зачіска, при якій пострижені бічні пасма. Драбинка спереду на довге волосся візуально зменшить щоки і трохи витягне силует. На маківці неодмінно потрібно залишати обсяг. Чубок краще не робити зовсім. Кінчики рекомендується при укладанні стрижки підкручувати всередину. Починати перехід необхідно трохи нижче підборіддя.

Як згладити гострі риси при трикутній формі

Драбинка прекрасно приховує непропорційність особи в такому випадку. Вона краде широкий лоб, додає об'єм під вилицями. Найкраще зістригти чубок, пряму, рвану або сильно скошену. Розширення зачіски повинно починатися від скул. Бажано вибирати такі укладання, при яких пасма з рівня підборіддя подкручиваются назовні від особи. Невелика недбалість та скуйовдженість в зачісці тільки вітаються.

Як виглядає зачіска драбинка – фото

Ця стрижка користується популярністю вже дуже багато років, тому додаткового представлення не потребує. Тим не менш, щоб краще зрозуміти, варто вибирати таку зачіску або розглянути інші варіанти, вам варто поглянути на фото з її зображенням. Ознайомтеся з декількома прикладами і візьміть на замітку, що сподобалися:

  • у особи;
  • на всю голову;
  • асиметрична;
  • з чубком і без неї;
  • рвана.

Драбинка у особи на довге волосся

Цей варіант ідеально підійде дівчатам, у яких не надто об'ємні пасма. Моделювання вирішить цю проблему і одночасно зберегти довжину. Точку початку переходу слід визначати вихід з форми особи. Як правило, обробляють приблизно 10-15 сантиметрів від всієї довжини. Форма обличчя впливає і на бажаний варіант укладання, наявність або відсутність чубчика.

Довге волосся ззаду драбинкою

Зі спини край може залишатися рівним, або йти звужується до центру трикутником. Щоб вирішити, чи варто вибирати другий варіант, оцініть густоту. Як правило, дозволити собі звуження ззаду можуть представниці прекрасної статі, у яких дуже пишна шевелюра. В даному випадку стрижка буде навіть створювати додатковий обсяг. Не рекомендується вибирати таку зачіску тим панянкам, які мають пряму або арочну чубок.

Зачіска з чубком і без

Спочатку стрижка передбачала наявність пасом на лобі, але потім стали робити різні варіанти. Присутність або відсутність чубчика необхідно, щоб скорегувати форму обличчя. Вона допомагає розставити акценти і замаскувати недоліки. Якщо ви збираєтеся зробити таку зачіску, як драбинка з чубчиком на довге волосся, запам'ятайте кілька порад:

  1. Якщо у вас вузьке обличчя і високий лоб, то його необхідно прикрити пасмами. Найбільше підійде поєднання стрижки з класичної прямий чубчиком, що проходить по краю брів або трохи прикриває їх.
  2. Широкий лоб прикрити важко. Зробити це можна за допомогою довгої чубчика, розділеної посередині і розподіленої по боках. Вона його візуально звужує.
  3. Самою універсальною вважається косий чубчик. Вона підійде під круглий, овальний, квадратний, витягнуте обличчя, зробить образ більш витонченим і таємничим, змістить акцент на очі.

Рвана драбинка

Модифікована стрижка одна з найпопулярніших на сьогоднішній день. Універсальна зачіска, довге волосся вимагають лише легкого догляду. Багаторівневі прядки можуть бути вистрижені по всій голові або тільки уздовж особи спереду. Для такого варіанту характерний помітний перехід між пасмами різної довжини. При відсутності чубчика найкоротші волоски повинні знаходитися приблизно в районі мочки вуха.

Схема стрижки драбинка

Дії майстра будуть залежати від того, яка у клієнта спочатку довжина пасм, форма обличчя. Обов'язково повинні бути прийняті до уваги особисті побажання. Проаналізувавши всі ці фактори, можуть бути обрані як багаторівневі ступені по всій довжині, так і обробка кількох пасом біля обличчя. Загальні правила виконання стрижки:

  1. Спочатку треба визначитися з чубком. Якщо вона буде присутньою, то оформляється першої.
  2. Якщо чубчика немає, починати краще зі спини. Ззаду повинна залишатися максимальна довжина.
  3. Верхні рівні завжди коротше нижніх. Щоб отримати такий ефект, невелику пасмо натягують перпендикулярно голові. На кінчиках виконується рівний зріз. Це забезпечить плавність переходу.
  4. Пасма у особи стрижуть окремо. Виконується косий зріз від певної точки (чубчик, середина вуха) до самих кінчиків.

Щоб вам було зрозуміліше, як працює майстер, ознайомтеся з покроковою інструкцією. Як виконується стрижка драбинкою на довге волосся без чубчика:

  1. Весь об'єм ділять на 4 частини: 2 потиличних (верхня і нижня), 2 скроневих. Кожну закріплюють затискачами.
  2. Починають з нижньої потиличної частини. Волосся розчісують, витягають трохи вгору і на себе, рівне зістригають по вибраній довжині.
  3. Інші пасма на потилиці підрівнюють за рівнем першої з радіальним проділах.
  4. Починається створення форми сходинок. Основну пасмо піднімають до рівня центрального проділу і трохи відтягують у напрямку до верхівки, зістригають під чітким прямим кутом. За її рівнем вкорочують всі волоски з скроневих зон.
  5. Готову стрижку коригують.

Варіанти укладок

Є багато різних образів, як повсякденних, так і вечірніх. Укладаючи волосся, треба звернути увагу на кінчики. Правильно оформивши їх, вдасться створити потрібні акценти. Їх можна випрямити, підкрутити. Найпростіші варіанти укладок:

  1. З прямими кінчиками. Волоски підсушують феном, випрямляють від потилиці вниз. Для укладання може використовуватися плоска гребінець з дрібними зубчиками. Створюється ефект недбалості і природності. Переважно використовувати фіксуючі засоби.
  2. З підкрученими кінчиками. Брашингом можна підкручувати волосся всередину або назовні.
  3. Локони. Можна накрутити їх на плойку або бігуді. Бажано акуратно вибирати пасма з одного рівня.
  4. Укладання без фена. Власниці кучерявого волосся можна просто нанести фіксуючий засіб по всій довжині і рівномірно розподілити його. Окремі пасма можна виділити.

Драбинка по всій голові на довгі волосся на кожен день

Головна ваша задача – підкреслити об'єм. Для укладання вам знадобляться:

  • фен;
  • щітка-брашинг;
  • мус для створення об'єму;
  • гребінець для начісування.

Робити щоденну укладку дуже просто. Покрокова інструкція одного з варіантів:

  1. Помийте голову. Нанесіть на вологі коріння мус.
  2. Сушіть волосся феном, піднімаючи кожну брашингом. Особливо ретельно опрацюйте верхній і середній шар. Кінчики можете трошки підкрутити або залишити рівними і дати їм висохнути самостійно.
  3. Якщо треба, подбавьте трошки обсягу, зробивши начісування в прикореневій зоні.

Вечірня зачіска сходинками

Варіантів укладок для виходу в світ дуже багато. Одні більше підходять для офіційних заходів, інші неформальних вечірок. Ознайомтеся з самим простим і універсальним варіантом, а потім перейдете до складних експериментів:

  1. Помийте голову. На вологі пасма по всій довжині нанесіть пінку для створення об'єму або гель для завивки локонів.
  2. Підсушіть пасма руками, взбивающими рухами.
  3. Зберіть на потилиці волосся за допомогою гумки. Сушіть їх феном хвилин 10-15.
  4. Зніміть гумку. Отримані локони побризкайте лаком. При необхідності підправте деякі завитки руками. Об'ємна зачіска готова.

Як доглядати за волоссям драбинкою

Зачіска відноситься до категорії тих, які потрібно щодня укладати, що передбачає постійний вплив на пасма гарячого повітря, металу, хімічних засобів, інших негативних факторів. Якщо ви вирішили підстригти волосся так, то арсенал доглядає косметики потрібно поповнити. Вам знадобляться не тільки шампунь і бальзам, але і оздоровлюючі засоби: олії, маски. Обов'язково придбати що-небудь, захищає кінчики від перерізу. Поради:

  1. Регулярно ходити в перукарню для корекції зачіски. Підрізайте по 1 см від довжини волосся раз на півтора-два місяці.
  2. Якщо є можливість, вибирайте стрижку гарячими ножицями. Врахуйте, що такий спосіб не підходить блондинкам.
  3. Двічі на тиждень наносити зволожуючі і живильні маски. Бажано готувати їх самостійно з натуральних компонентів.
  4. Раз на тиждень наносьте рослинні масла на корені для харчування. Підійдуть реп'яхову, оливкова, жожоба.

Способи укладання

Будь-яка стрижка потребує правильному оформленні, і драбинка не є винятком. Для цієї зачіски підійде неймовірно велика кількість варіантів укладання. Ось кілька прикладів того, як можна укласти волосся:

  • різноманітні начоси;
  • недбалі укладання з ефектом растрепавшихся на вітрі волосків;
  • хвости на різній висоті, повністю відкривають лоб або з чубчиком;
  • підкручування кінців сходинок у всередину або назовні;
  • коси;
  • зачіска-черепашка;
  • випрямлення за допомогою праски;
  • гофровані прядки;
  • недбалі великі локони, накручені плойкою.

Переваги і недоліки зачіски драбинка для довгого волосся

Щоб вам було легше визначитися з тим, чи підійде вам такий образ, слід коротко визначити позитивні сторони, тому що недоліки стрижки відсутні. Плюси способу:

  1. Є багато способів укладання і всі вони легкі у виконанні. Зачіска виглядає стильно і елегантно завжди.
  2. Доглядати за стрижкою легко.
  3. Пом'якшує великі риси обличчя, робить їх виразніше.
  4. Зачіска підходить жінкам будь-якого віку з будь-яким овалом обличчя, кольором волосся. Вдало підібрана варіація приховує недоліки зовнішності і робить акцент на перевагах.
  5. Стрижка придатна для більшості типів волосків.
  6. Є можливість робити і різкі переходи, і плавні, змінювати образ.

Скільки коштує стрижка драбинка на довге волосся

Ціна виконання зачіски залежить від популярності салону, в якому ви вирішите її робити, майстерності і досвіду перукаря. В одному місці вона може коштувати недорого, в іншому ж ціна буде кусатися. З приблизною вартістю такої послуги ознайомтеся в таблиці нижче:

Тип зачіски

Приблизна ціна в рублях

Драбинка на довге волосся, приватні майстра на дому

700-3000

Стрижка з сушкою в салоні

2500-8000

Салонна стрижка з укладанням

3000-15000

Відео

Стрижка драбинка на довге волосся

Стрижка каскад на довге волосся фото

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!