Що таке карвінг для волосся з фото до і після - як зробити в домашніх умовах і салоні, скільки тримається

Якщо вам не подобається щоденна втрата часу при зборах, викликана необхідністю нескінченно придумувати зачіски, ви любите кучері – хоч великі, хоч дрібні, для вас в списку послуг салонів з'явився новий напрямок: довготривала укладання або карвінг. Хоча про реальну новизні варто подумати – процедура більше нагадує добре перероблену стару технологію. Кому вона підійде і чи варто до неї вдатися?

Що таке карвінг для волосся

Півстоліття тому на піку популярності перебувала хімічна укладання волосся, що представляє собою їх обробку спеціальним складом і подальшу накрутку на бігуді. Результатом ставала завита голова, і отримана зачіска трималася дуже довго. «Хімія», як її називали жінки між собою, сильно економила час: забирала необхідність гріти бігуді, накручувати пасма самостійно, вичікувати кілька годин тільки заради короткого терміну краси. Однак мала серйозний недолік – ця тривала укладання вбивала навіть самі здорові волосся.

В основі карвінгу та ж «хімія», але процес переглянутий, щоб усунути частину мінусів і подарувати жінкам наступні плюси такої довготривалої завивки:

  • Візуальна густота та щільність навіть на тонких від природи волосся.
  • Можливість вибирати локально зони для укладання.
  • При необхідності довготривалу завивку можна випрямляти праскою.
  • Укладання не страждає від впливу вологи – ви не втратите локони або обсяг.
  • Карвінг можна робити навіть дівчатам з фарбованим волоссям, на мелірування і т. д.
  • Ефект тримається від 2-х місяців до півроку (карвінг на тонкі волосся, піддані фарбування), що визначається структурою волосся та обраним видом укладання, а повторити довготривалу завивку ви можете вже через 3 місяці з дня її виконання.

Однак ця процедура все ще має на увазі вплив хімічного складу, який і фіксує укладання, тому не може бути абсолютно безпечною – тільки щадною. Є кілька мінусів і заходів, про які перукарі радять пам'ятати:

  • Якщо ваші волосся густе, товсте і раніше не забарвлювалися, тобто по структурі абсолютно гладкі, є ризик, що укладання не протримається і дня.
  • Довготривала укладка волосся не може поєднуватися з фарбуванням хною, т. к. конфлікт хімічних реакцій може призвести до непередбачуваного зміни кольору, або його вимивання.
  • При вагітності в силу нестабільності гормонального фону карвінг робити не рекомендовано.
  • Власницям сухого, ламкого волосся та інших захворювань шкіри голови не варто вдаватися до довготривалої завивці, т. к. проблема посилиться.

Як зробити

У цій різновиди салонної укладання існує кілька варіантів, які професіонали поділяють по довжині волосся. Будь-яка завивка, навіть на великі локони, піднімає лінію зрізу, тому власниці каре можуть виявити у себе майже стрижку під хлопчика. Однак крім цього існує класифікація за видом бігуді, використовуваних для виконання укладки:

  • Традиційна довготривала завивка – м'які легкі хвилі або пружні кучері на всю довжину.
  • Текстуризуючий карвінг – укладання виходить через використання декількох видів бігуді акцентно, тобто вся голова може не порушуватися, тільки ділянки.
  • Локальна укладання – прикореневій обсяг за допомогою великих бігуді або робота з кінцями. Можливе укладання чубчика.
  • Спіральна укладання – для обсягу від кореня, завивка стрічкою на бігуді-спіралі, переважно завиток дуже дрібний.

На довге волосся

У власниць «коси до пояса» укладання бути особливо довготривалої не може, оскільки сила гравітації переважить будь-який хімічний склад. Якщо ви запланували карвінг на довге волосся, висока ймовірність, що майстер запропонує вертикальну завивку, тобто пружні кучері, які поступово слабшатимуть, або м'які великі локони, щоб тільки створити текстуру.

На середні

При довжині до лопаток або до плечей жінка має максимальну свободу вибору щодо ідей укладання – навіть легкі локони будуть довготривалими (виняток – натуральні важкі волосся). Однак з урахуванням втрати довжини при завивці майстри радять відмовитися від занадто дрібних завитків (близьких до афро, діаметр менше 10 мм), особливо якщо стрижка з рівним зрізом.

Карвінг на коротке волосся

Для стрижок «пікс», «паж» і навіть «боб на ніжці» фахівці пропонують не класичну завивку, а текстурування, щоб не втратити майже відсутню довжину і надати зачісці родзинку. Альтернативний варіант укладання – додавання прикореневого об'єму. Переважно карвінгу для короткої стрижки: зачіска буде дійсно довготривалої і може протриматися півроку.

Карвінг волосся в домашніх умовах - покрокова інструкція

Виконати самостійно таку укладку можна тільки на волосся до лопаток і довше, оскільки завивати собі потиличну зону і обробляти її хімічним складом при короткій стрижці важко. Сама процедура має простий алгоритм проведення і головним для досягнення успіху є дотримання обережності і уважне дотримання вказаною схемою. Першочергово вам потрібно буде придбати всі препарати, які і роблять укладку довготривалої, плюс – бігуді (пластикові).

Покроковий алгоритм виглядає так:

  1. Вимийте голову, не використовуючи маску або кондиціонер – по-перше, лусочки повинні бути відкриті, по-друге, може бути створена непотрібна хімічна реакція.
  2. Для сушіння використовуйте тільки рушник і не чекайте повного зникнення вологи.
  3. На фарбоване волосся нанесіть спеціальний захисний склад. Натуральним цей етап можна пропустити.
  4. Кожну прядку накрутіть на бігуді, користуючись обраної заздалегідь схемою. Добре закріпіть, відстежуючи, щоб кінчики не стирчали, інакше залишаться прямими.
  5. Просочіть кожну накручену пасмо складом для довготривалої завивки тричі.
  6. Накрийте голову поліетиленовою шапочкою, зверху накиньте рушник. Прогрівайте феном протягом усього часу очікування роботи складу.
  7. Мити голову потрібно близько 5 хвилин, шампунь вже не використовується, щоб закріпити укладання. Підсушувати знову тільки рушником.
  8. На завершальному етапі наноситься фіксує склад, який змивається через кілька хвилин.
  9. Нове миття волосся теж здійснюється без шампуню.

Засоби для довготривалої укладання

Велика частина компаній, що випускають професійні продукти по догляду за волоссям, пропонують і спеціальні лінійки для виконання тривалої укладання. Першою була Schwarzkopf, після з'явилися варіанти у Londa, Shot, Cutrin, Goldwell, а у GreenLight є полегшені склади для биоукладки. Якщо порахувати, скільки коштує карвінг волосся за матеріалами, то це буде близько 2000 р., і купленого вам вистачить на кілька разів, тому виходить вигідніше, ніж в салоні.

Повноцінний набір повинен включати в себе:

  • Основний склад, який підбирається за типом волосся (переважно компанії пропонують 4 види).
  • Фіксатор або фіксаж.

Догляд за волоссям після карвінгу

Без ушкоджень перманентна укладання не обходиться, тому волосся, піддані такій процедурі, навіть при спочатку винятковому здоров'я стають гірше за структурою і вимагають дбайливого з ними поводження. Крім цього, щоб укладання залишалася довготривалої, потрібно не допускати вимивання нанесеного складу, а тому слід підібрати особливий догляд. Базові правила, які кожен фахівець розповідає клієнтці під час процедури:

  • Мінімум 72 години після відвідування салону для довготривалої завивки наносити фарбу на волосся заборонено.
  • Мити голову потрібно з подальшим використанням зволожуючих масок, а шампунь не повинен містити сульфатів.
  • Розбирайте локони тільки пальцями або гребінцем з рідкими зубцями.
  • Почати використання плойки/праски можна лише через тиждень після укладання, фена – через 2 дні.
  • Не практикуйте сон з мокрою головою і забудьте про те, щоб розтирати вологі пасма після миття рушником.

Ціна карвінгу

Вартість довготривалої завивки, яку позначають салони Москви і регіонів, приблизно однакова – це дорога процедура, особливо якщо виконувати її на довге волосся. Вище уточнювалося, що дешевше придбати набір і спробувати зробити укладку самостійно, проте, якщо це не ваш варіант, наведена таблиця допоможе вам зорієнтуватися в картині середніх столичних цін:

Довжина волосся

Ціна

Короткі

1700 р.

Середні

2800 р.

Довгі

4900 р.

Відео: карвінг волосся

Біозавивка,карвінг або довготривала укладання

Фото довготривалої укладання

Відгуки

Регіна, 22 рокиХочете зіпсувати шевелюру – вам потрібна перманентна укладання! Піддалася на вмовляння подруги, у якої була красива довготривала завивка волосся на великі локони, захотіла для себе. Накрутили чудово, але на голові вийшла приваблива солома: висушили волосся так, як цього мені навіть знебарвлення не робило.
Олена, 29 роківДовготривала завивка – не для всіх: по-перше, запах жахливий, гірше тільки при кератиновом випрямленні. По-друге, після треба доглядати за укладанням правильно, інакше через тиждень буде мочалка замість хвилястого волосся. Однак для мене результат виправдав: про зачіску більше не думаю, ефект тримається 3 місяці (довжина до талії).
Анна, 25 роківДовго шукала, де зробити довготривалу укладання – купила биокарвинг Kemon, провела процедуру сама. Склад щадний, пахне не огидно, але відчутно і неприємно. По терміну і якості шкарпетки задоволена: стрижка до плечей, меліроване волосся, роблю легкий варианто локонів, схожих на серферські. Ходжу 2,5 місяці, потім розпрямляються.
Ангеліна, 31 рікВипробувала 3 види карвінгу, найжахливішим виявився Goldwell, хоча догляд у марки відмінний. Не заперечую можливої вини майстра. По-перше, мій здоровий волосся перетворили у відверто сухий – до того, що довелося половину просто зрізати. По-друге, сама завивка вийшла незрозумілою: не хвилі, не локони, кінці частково прямі. Не рекомендую.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!