Маска для волосся з гірчицею: домашні рецепти

Жінки хочуть виглядати зовсім, і одну з головних ролей у цьому відіграє зачіска. Хтось робить локони, а деякі, навпаки, випрямляють кучері. Головне ж – їх здоровий вигляд. Допоможуть в цьому невеликі народні поради, які можна випробувати самостійно.

Гірчична маска для волосся

Різноманіття рецептів, випробувані багатьма поколіннями красунь, величезна. Накладаються суміші зміцнять і сприятимуть стрімкому зростанню пасм, а в природі дуже багато рослин, що надають корисну дію. Дуже поширена в домашній косметології гірчиця, яка виступає основним інгредієнтом в лікувальних складах. Готовий продукт, що продається в аптеках, абсолютно не підходить. Використовувати необхідно порошок. Розбавляється він теплою водою. Не можна брати окріп, оскільки тоді відбудеться реакція з виділенням отруйних парів.

Кров надходить до волосяних фолікулів відбувається за рахунок термічної реакції, яку викликає маска для волосся з гірчиці. Вона сприяє їх активному зростанню, зміцненню, появи блиску, а також здатна впоратися з появою лупи. Крім цього, речовину нормалізує їх стан, борючись з сухістю або жирністю, перешкоджає випаданню і забезпечує прекрасний зовнішній вигляд.

Не кожна шкіра здатна витримати агресивний вплив спеції. Як свідчать відгуки, часто виникають алергічна реакція, свербіж, печіння. Перед застосуванням вперше треба порадитися з лікарем і провести перевірку на алергію. Беремо трохи приготовленої суміші і намазуємо на лікоть або за вухом. Легке поколювання свідчить про нормальної реакції на приготовлений продукт, якщо з'явилося почервоніння з сильно вираженим печінням, то такий засіб не можна використовувати. При нанесенні складу використовують гумові рукавички.

Швидко досягти ефекту можливо шляхом проведення не менше десяти процедур. Потім на місяць від лікування слід утриматися. Маска для волосся з гірчичним порошком протипоказана:

  • для вагітних;
  • коли є пошкодження на шкірі;
  • якщо не надає належного результату;
  • годуючих жінок;
  • у випадку сильно сухої шкіри.

Для зростання

Звичний рецепт такий: беруть гірчичний порошок, додають яйце. Часто вмішують кефір або кисле молоко. Маска з гірчиці для росту волосся вимагає нанесення на брудні пасма. Витримують складу протягом 15-45 хвилин (все залежить, як сприйме це шкіра). В кінці косметичної процедури голову вимивають шампунем. Активізуючи прилив крові до шкіри голови, приготовлена суміш допомагає бурхливому зростанню. Процедура протипоказана для пересушеною шкіри, оскільки може викликати появу лупи.

Від випадіння

Спеція багата безліччю корисних речовин. Це дозволяє застосовувати її як профілактичний засіб. Вітамін А перешкоджає випаданню, а жирні кислоти активно насичують волосся, зміцнюючи і відновлюючи їх. При додаванні до гірчичного порошку яєчного жовтка і цукру можна створити прекрасний косметичний засіб для систематичного застосування та лікування. Маска від випадіння волосся з гірчицею періодично може готуватися з додаванням хни. Цілющі процедури рекомендують проводити як мінімум двічі, а краще – регулярно, не забуваючи робити невеликі перерви.

Спробуйте й інші ефективні маски від випадіння волосся.

Для жирного волосся

Стреси, алкоголь, недосипання, неправильне харчування, хронічна втома – ось лише кілька аспектів з великого списку факторів, які сприяють надмірній роботі сальних залоз. Гірчиця для волосся, схильного до жирності, зарекомендувала себе з кращого боку. Для вирішення проблеми необхідно взяти однаково гірчичного порошку, кип'яченої теплої води і добре змішати. Така нехитра маска з гірчиці для жирного волосся підійде і для миття голови.

Для сухих

Відмінною особливістю гірчичною маски для сухого волосся буде обов'язкове введення до складу суміші натуральних олій рослинного походження, інакше можна завдати значної шкоди шкірі голови. Крім цього цілющими властивостями буде володіти і ряд інших продуктів, які можна додавати в таку косметику. Це яєчний жовток, мед, жирні вершки, житній хліб.

Приготовлені склади відрізняються дбайливим впливом. Відгуки показують, що це єдина суміш, яку можна залишати на голові тривалий час, не побоюючись отримати роздратування. Крім того, приготований власноруч продукт чудово справляється з наслідками, викликаними використанням фена, плойки, фарби, світлих складів.

Маска для волосся з гірчицею і медом

Першим ділом розігрівайте мед, використовуючи водяну баню. Можна взяти продукт рідкої консистенції. Потім перемішуйте воду і порошок гірчичний в однорідну масу, додаючи туди мед. За бажанням можна ввести в отриманий склад трохи рослинного масла, яке ви віддаєте перевагу використовувати. Отриманий засіб намазують прямо на волосся. Інше втирають у шкіру. Користь очевидна: зупинить втрату, зробить їх значно сильніше, надавши чарівного блиску, проста маска для волосся з гірчицею і медом. Через годину після нанесення треба добре вимити голову.

З реп'яховою маслом

Посиленого зростання можна досягти шляхом змішування реп'яхової олії з гірчичним порошком у рівних частках. Як застосовувати:

  1. Додати в суміш стільки ж цукру і жовток.
  2. Все перемішати з додаванням теплої води. Суміш повинна нагадувати густу кашку.
  3. Складом старанно змастити коріння. Маска для волосся з гірчичним порошком і реп'яховою маслом сушить їх кінчики.
  4. За рецептом необхідно нанести на поверхню волосся будь-яке рослинне масло.
  5. Укутати Голову рушником, вичавити півгодини-годину. Завершивши процедуру, голову добре вимити.

З яйцем

Маска для волосся з гірчицею і жовтком відмінно підійде для харчування і додання сили вашій шевелюрі. Як застосовувати:

  1. Гірчичний порошок змішують з водою в однакових кількостях, після додають в них два розтертих яєчних жовтка. Можна ввести столову ложку шипшинового сиропу.
  2. Отриману суміш втирають між пасмами.
  3. Обгорнувши голову, вичікують близько півгодини, потім голову добре промивають водою.
  4. Щоб досягти максимально можливого результату, прийнятно додати вітаміни, сік алое.

З дріжджами

Спочатку готується опара, для чого змішуються молоко, цукор і дріжджі. Склад ставиться в тепле місце. Опару через півгодини виливають у суміші гірчиці і рідкого меду. На наступному етапі все треба старанно перемішати, потім обробити коріння. Маска для волосся з дріжджами і гірчицею живить їх, роблячи більш міцними за рахунок поліпшення кровообігу.

З цукром

Процес приготування починається зі змішування порошку, води і меду. Як робити:

  1. Перед нанесенням бажано не мити голову три дні.
  2. Маска для росту волосся з гірчицею і цукром витримується протягом півгодини.
  3. Після голова старанно обполіскується теплою водою. Ніяких миючих засобів застосовувати не слід.

З кефіром

Забезпечити зростання і блиск можна, змішавши одну частину сухого гірчичного порошку з трьома частинами води, щоб утворилась однорідна кашка. Далі слід ввести три частини жирного кефіру. Маска для волосся з кефіром і гірчицею намазується на корені з поступовим переходом до кінчиків. Голову бажано укутати рушником для створення «банного» ефекту. Зачекавши в межах півгодини, після закінчення змивайте все водою. Процедура проводиться раз на тиждень.

Дізнайтеся більше про те, чим корисна гірчична маска для волосся.

Відео

Маска для волосся з гірчицею від випадіння волосся

Відгуки

Олена, 22 рокиРаніше у мене були кучері, які після фарбування, сушіння феном стали тьмяними і млявими. Я ніяк не могла їх вилікувати, зробити блискучими, густими. Подруга порадила гірчицю. Спочатку я скептично поставилася до цієї пропозиції, але спробувавши кілька разів, зрозуміла, що результат того вартий! Ефектом від використання дуже задоволена.
Олена, 45 роківПам'ятаю, в дитинстві в селі бабуся часто робила маски з цією пряністю. Додавала вона туди свіжу домашню кисляк і розтоплений мед. Ось я вирішила після чергової зими, виявивши проблеми, згадати бабусин рецепт. Я подумати не могла, що волосся зможуть стати густішим і значно сильніше. Вони перестали випадати. Раджу всім!
Тетяна, 31 рікПриготованими складами на основі цієї спеції користуюся не один рік і буду продовжувати. Маска для волосся з гірчицею проти випадіння – моя улюблена. Роблю регулярно, беру тільки свіжу пряність. Ретельно розділяючи на пасма, наношу на корені. Одна умова – не перестаратися: вчасно змивати, періодично робити перерви.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!